Fit you too
Fit you too

Lempipuuroni, joka todellakin pitää nälän loitolla!


Olen ollut pitkään aivan ihastunut yhteen tiettyyn aamupuuroon, jonka kuvan olen tainnut jakaa muutamiakin kertoja somessa. Multa on kyselty mitä tarkalleen ottaen puuroon laitan (joskaan resepti nyt ei mikään kovin ihmeellinen ole), joten ajattelin nyt paljastaa tämään ”suuren” salaisuuden. Överipuuron reseptin!
Monen mielestä puuro ei pidä nälkää, mutta yleensä syynä on liian alhainen proteiinin ja/tai rasvan määrä. Pelkkä hiilihydaatti, jota kaurahiutaleet pitkälti ovat, pitävät nälkää huonosti. Asiaa ei paranna, vaikka puuron sekaan laittaisi marjoja, vaikka toki ne tuo puuroon hyvää makua!
Ennen koitin puuron lisäksi syödä esimerkiksi keitettyjä kananmunia, mutta jostain syystä niitä oli hirveän vaikea saada menemään alas vielä puuron päälle. Pelkkää valkuaistakin olen laittanut kaurapuuroon, mutta usein keltuaiset unohtuu käyttää.
Oma salaisuuteni puurossa on marjojen lisäksi heraproteiinijauhe, sekä siemensekoitus! Hera puurossa kuulosti alussa melko ällöttävältä ajatukselta, enkä yleensä tykkää esimerkiksi mistään leivonnaisista, joissa on käytetty proteiinijauhetta! Kokeilin kuitenkin laittaa sitä ensin vain 1rkl puuron joukkoon ja yllätyin positiivisesti – ei maistunut yhtään läpi! Löysin marketista Voimaruoka 360 -merkin vaniljaheraa annospusseissa ja otin sitä ihan testimielessä kokeiluun. Olen käyttänyt heidän tuotteitaan aikaisemmin, mutta en koskaan puuron joukossa. Annospussissa on 50g ja laitan siitä puolet, eli 25g. Vaniljahera mukautuu makunsa puolesta puuroon aivan loistavasti, eikä sitä huomaa suutuntumassakaan! Kannattaa ottaa kuitenkin huomioon se, että hera hieman kiinteyttää puuroa, joten se kannattaa keitellä aika juoksevaksi.
Tykkään kovasti sattumista puurossa ja tuo Earth Control -siemensekoitus toimii loistavasti kaurapuuron joukossa! Olen käyttänyt myös pelkästään auringonkukansiemeniä tai joskus ripotellut vain päälle mantelirouhetta. Siementen rasvaisuus auttaa juurikin pitämään nälkää loitolla ja jos et tykkää, tai pysty syömään pähkinöitä, niin puuroon voi laittaa vaikka voisilmän tai kookosöljyä!
Tuo mun annos on todella iso ja joskus saatan syödä puuron kahdessa erässä. Kannattaa kuitenkin opetella syömään ihan kunnollinen aamupala, koska kahvi ja leipäviipale ei todellakaan pidä nälkää kovin kauaa.

Tässä vielä kokonaisuudessaan puuron ravintoarvot 

  • 50g kaurahiutale
  • 10g/1rkl kauralese
  • 150g kuningasmarja-sekoitus (pakaste)
  • 2dl iKaffe kauramaito + 1dl vettä
  • 10g salaattisiemensekoitus
  • 25g Voimaruoka 360 vanilja-hera

Yht.582kcal 
Hiilihydraatteja 60g
Proteiinia 26g
Rasvaa 22g
Oletko kokeillut heraproteiinia aamupuuron joukossa??

Kommentit (1)

  1. Laura K.

    Paljon oon kyllä lueskellut siitä kuinka ihmiset laittaa heraprotskua puuroon, mutta omaan korvaan kuulostaa kaameelta :D. Smoothieen oon käyttänyt tota samaa Voimaruuan tuotetta ja siinä kans tosi hyvä.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.