Fit you too
Fit you too

Laihtumisen varjopuolet!

Yleensä ja useimmissa tapauksissa laihtuminen ja laihduttaminen ovat hyviä asioita. Vielä parempaa on, jos painon putoaminen ei ole ainoa motivaatio terveellisemmille elintavoille, vaan ensisijaisesti halutaan voida kokonaisvaltaisesti hyvin! Usein painon putoaminen on vain ”sivutuote” sille, kun vaihdetaan ranskalaiset keitettyihin perunoihin ja kävellään 2km:n työmatka autolla ajon sijasta – eli tehdään parempia valintoja. Itse en ole tehnyt mitään erikoisempaa kuntoremppaa, mutta kuten tiedätte niin tämän vuoden projekti on ollut pudotella rauhakseen raskauskiloja ja päästä takaisin vanhoihin mittoihin. laihdutusjuttu1-1-of-1
Usein vaietaan kuitenkin laihtumisen varjopuolista, jotka saattavat yllättää pahaa-aavistamattoman elämäntaparemontoijan! Koen, että koska jaan blogissani parempaan terveyteen ja sitä myöden myös mahdollisesti laihtumiseen liittyviä vinkkejä, niin olen velvollinen kertomaan myös mahdollisista negatiivisista sivuvaikutuksista! Muistathan, että se mitä kerron seuraavaksi kannattaa ottaa ehdottoman tosissaan ja vakavasti,
kuten yleensä kaikki muutkin blogitekstini. Näin vakavilla asioilla ei nimittäin tule vitsailla!

 1. Isoksi jääneet vaatteet
  Itse koen ehkä raskaimmaksi asiaksi sen, että monet ihanat vaatteeni (etenkin housut) ovat jääneet isoiksi. Tämä tarkoittaa sitä, että joudun alistumaan Konmari-kohtaloon, eli tekemään vaatekaapissani järjettömän inventaarion. Ja tämä painon putoamisen takia! No okei, siellä saattaa olla myös jokunen heräteostos. Mutta en myönnä…
  Mutta oikeasti… Tiedätte sen, että kun jokin lempivaate on liian iso… niin pakostikin mieleen hiipii oliko tässä mitään järkeä!? Puoli vuotta sitten ostetut 100 euron lempparifarkut näyttävät päällä siltä, kuin haluaisit aivan välttämättä esitellä muulle maailmalle alushoususi – eli pillifarkut ovatkin yhtäkkiä mallia boyfriend. Toivon todellakin, että olen nyt siinä lopullisessä koossani, että voin vihdoin ja viimein ostaa housut, jotka menevät pidempään kuin muutaman kuukauden…
 2. Tissit
  Olen liian turhautunut edes kirjoittaakseni tästä. Sanoisin, että ensimäisenä laihtuessa rasva lähtee rinnoista, sitten yläselästä, taas rinnoista, poskista, taas rinnoista ja sitten joskus 20 viikon päästä minimaalisesti sisäreisistä. Harmi, kun rintaliivejä ei saa vielä säädettävällä kuppikoolla – tässä olisikin markkinarako! Oma rintavarustukseni ovat kulkenut sellaisen taipaleen, että siinä on ollut ihan kirjaimellisesti nousuja ja laskuja. Ja koska yleensä ilman liivejä kuljeskelu on melkoisen epämukavaa, niin jokaiseen eri tissivaiheeseen on tietysti hankittava sopivan kokoiset liivit.
  Otinpa ihan vitsillä kuvan kaikista liiveistäni, jotka ovat väärän kokoisia (Kyllä, niitä on hyvä hillota vaatehuoneen hyllyllä). Mihin on hylättyjen rintaliivien hyvä mennä?
  Oma kokoni on imetysajoista pienentynyt nyt 4 kuppikokoa ja toki myös ympärysmitta on pienentynyt.laihdutusjuttu3-1-of-1
 3. Kokojen huono saatavuus (ainakin omassa tapauksessani)
  Aina, AINA on S-koko ja kengän koko 37 loppuunmyyty juuri siinä vaatteessa mitä halajan. En oliskaan halunnut ostaa mitään. Ainakaan alennuksesta!

PS. Laitan lähipäivinä taas lisää huuto.nettiin vaatteita myyntiin ja siellä ne löytyvät nimimerkin katrisofia alta 🙂 . Ainakin treenivaatteita tulossa!!!
Tuleeko teille vielä mieleen muita ikäviä laihtumisen sivuvaikutuksia???laihdutusjuttu2-1-of-1Edit: Ihan kiva… Ajattelin, että eiks KUKAAN nyt muka kommentoi… Kunnes tajusin, että kommentointi on pois päältä! Sorii!!!

Kommentit (7)

 1. Milla

  Mulla laihtumisen ikävin asia on se, että takapuolen luut tuntuvat kipeinä ja terävinä istuessa :’D

  • fityoutoo

   Hei aivan ymmärretävää! 😀

  • Irmeli

   Samaa mieltä. Että nyt vois sitten tulla sellanen ”haitariin lihasta kotijumpalla”-päivitys, kiitos! 🙂

 2. Emmi

  Ei uusimpaankaan pysty kommentoimaan😉 Olisin kehunut kuinka hyvältä näytät kaikin puolin! Upea kroppa!!! Tuntuu niin tyhmältä kun itse ei saa edes viittä kiloa pois niin miten joskus tulee saamaan mahdolliset raskauskilot pois..

  • fityoutoo

   Hitto tää kone tekee aivan omia päätöksiä! Mur 🙁 . Mutta nyt asia korjattu ja KIITOS kun sanoit!
   Ne viisi kiloa onkin yleensä ne kaikista vaikeimmat, koska urakka on tavallaan pieni – tosin henkisesti iso. Kroppa yleensä myös tottuu tiettyyn painoon, joten vaakaa ei kannata tuijottaa. Tärkeintä on aina voida kokonaisvaltaisesti hyvin, eikä koskaan pudottaa painoa sen kustannuksella. Itse en seuraa vaakaa juuri ollenkaan, tai jos seuraankin, niin lähinnä ihan mielenkiinnosta. Enemmän kannattaa luottaa kuviin ja vaatteisiin.

 3. Henna

  Katri, näin tuon ekan kuvan ja yritin siis jo aiemmin kommentoidakin, mutta sanoin ääneen, että ”wow, she is gorgeus!”. Tuo lyhyt tukka on upea ja niin huippua duunia olet tehnyt kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin eteen, että se loistaa. Kiitos terveestä ja hyvästä esimerkistä!

 4. keyneckgirl

  Laihtumisen ikävin puoli on kyllä liikaa ihoa. Olen ollut joskus melkein kolmekymmentä kiloa painavampi eli oikeasti ylipainoinen. Tällä hetkellä ihan ok, mutta iho ei näytä palautuvan enään. Ei nyt sentään roikkuvia mahapusseja, mutta liian isot ”vaatteet” vähän joka puolella. Johtuu varmaan osittain iästä, koska nuorempana raskausnahat katosivat ihan helposti.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.