Fit you too
Fit you too

Kuntopiiri aggression poistoon (tai muuten vain!)!

Löytyykö saliltasi tai kotoasi nyrkkeilyhanskat tai nyrkkeilysäkki? Ei missään nimessä kannata skipata niiden potentiaalia hien aikaansaamisessa, nimittäin sen lisäksi, että nyrkkeily (säkkiin 😀 ) on oiva tapa poistaa aggressioita niin se on myös todella helppo keino nostaa sykettä ja saada lihakset hommiin! Yksittäisiä liikkeitä voi ottaa myös osaksi kuntopiiriä.
Säkkiä voi hakata ihan paljain käsin, mutta hanskoilla se on tietysti paljon miellyttävämpää. Myös potkiminen on tehokasta lämmittelyä, kun oppii potkimaan säärellä eikä lätkyttele varpaita tohjoksi. Potkimisessa kannattaa hieman tutustua tekniikkaan, koska pelkillä ”kärkkäreillä” jalkansa saa vain mustelmille.
Muista, että säkkiä ei koskaan saa potkia kengät jalassa!

Koska erilaisten lyöntien ja potkujen näyttäminen pelkkien kuvien ja kirjallisten ohjeiden avulla on hieman haastavaa, niin kuvailtiin viime viikonloppuna hurrin kanssa teille videota aiheesta! Hurri on ”vanha” (no ei nuorikaan, heh) potkunyrkkeilyn harrastaja, mutta mun tekniikka saattaa kaivata hiomista…? Tämä ei kuitenkaan haittaa, koska taktiikkani on ennemminkin vetää raivolla hiki pintaan, kuin jäädä hinkkaamaan kyynerpään kulmaa! Epäilen, että siksi salilla näkeekin niin harvoin likkoja nyrkkeilysäkin kimpussa, koska takaraivossa on pelko siitä, että joku katsoo arvostelevasti ”tyttömäistä lyöntitekniikkaa”. Fakit, sanon minä! Antaa mennä vaan!
Näille tuijottelijoille sanoisin, että voi ennen arvostelua vetää kaunoluistimet jalkaan ja heittää mulle näytteen kolmoistulpista, niin voidaan sitten keskutella tekniikasta ja sen ”naurettavuudesta”… 🙂
Muistathan kuitenkin, että jos kaverisi ”sparraa” sua (eli siis kuten hurri toimii tässä säkkinä), niin OLE VAROVAINEN! Lyönti – myös löysä sellainen – sattuu kyllä kun se lävähtää väärään kohtaan! Sama on potkujen kanssa joiden suojaaminen ilman hanskoja tai pistareita (=pistehanskoja) on käytännössä mahdotonta. Itsekin potkin aluksi hurria ilman noita säärsuojia, josta tuloksena on jo aika monta värisävyä läpikäynyt mustelma kyljessä…
Oletteko käyneet kunto- tai potkunyrkkeilyssä, tai tehneet omatoimisesti tämän tyyppistä treeniä?

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.