Fit you too
Fit you too

Kuka tässä vaatii ja keneltä?

syyslenkki_1 (1 of 1)Olisi niin kiva kertoa teille nyt, miten tämä energinen mutsi täällä on laittanut hihat heilumaan ja siivonnut koko talon ja käynyt tekemässä oikein hyvän treenin. Aamulla sain napattua kuvan aamulenkillä täydellisestä auringonnoususta ja illalla meinasin vielä syvävenytellä ja pitää kiitollisuuspäiväkirjaa.
Ööö, ei. Tuo kuva on otettu tänään, kun Jonna raahas mut puolikuolleena lenkille kaatosateeseen 😀 . Ajatuksena ei ehkä houkuttelevin, mutta teki niin hyvää! Sain lopullisen herätyksen tänä aamuna viiden jälkeen jä mielessäni oli yksi asia; Kelle tästä voi tehdä valituksen??
Kuten edellisessä postauksessa kerroin, niin nämä pari viimeistä viikkoa ovat olleet aikamoisia… Eikä ihan positiivisessa mielessä! Jatkuva yöheräily on aiheuttanut sen, että treenaaminen on tuntunut yhtä houkuttelevalta, kuin kylmä lipeäkala. En luultavasti ole äitiys-urallani ollut vielä näin väsynyt (tai sitten en vain muista) ja olen samaan aikaan tosi turhautunut. Huono ruokavalio tai lähinnä syömättömyys on varmasti vaikuttanut myös yleiseen fiilikseen. Väsyneenä en vain saa syötyä ja mieleen tulee ihan vanhat ajat, kun tein vuorotyötä ja aamupalan syöminen tuntui tosi vastenmieliseltä. Voi mä odotan sitä aikaa, että kaikkia palaa taas normaaliksi!
Nimittäin nyt tsemppaajasta, eli minusta onkin tullut se, joka kaipaisi jotain tyyppiä aamulla 05 sängyn viereen hokemaan, että sä pystyt kyllä nousemaan sieltä sängystä! Anna mennä Katri, enää 18-vuotta, jaksaa jaksaa! 😀syyslenkki_3 (1 of 1)
Luultavasti olisi kuitenkin enempi ihme, jos näitä fiiliksiä ei tulisi ikinä vanhemmuuden taipaleella. Vaikka kuinka vedät vitamiinipirtelöt ja syvähengität, niin arki voi silti vetää märällä rätillä naamaan (ja ihan kirjaimellisestikin, kun tonne ulos katsoo).
Joskus on kutenkin ihan hyödyllistä miettiä, että tekeekö itse omasta elämästään vaikeampaa kuin se on? Asettaako itselleen liian tiukat tavoitteet, vaikka tajuaakin sen hetkiset realiteetit?
Eilen illalla kun (syvä)venyttelin lasten nukutuksen jälkeen (eli makasin jumppamatolla) ja syvennyin hetkeksi omiin ajatuksiini, niin muistin taas mistä tässä hommassa on lopulta kyse.
1 Kyse on tietenkin minusta, eikä kenestäkään muusta. Tiedän itse parhaiten, mihin tällä hetkellä pystyn ja mitä jaksan. Kyse on mun omasta hyvinvoinnista ja mun kropasta, eikä mun valinnat vaikuta muihin. Ei luvassa ei ole rahapalkintoja tai kunniamainintoja, vaikka kävisin 10 kertaa päivässä treenaamassa tai söisin 100% täydellisesti! Kukaan ei sanele, mitä tahtia mun täytyy edistyä tai milloin saan pitää tauon. Tätä juttua pitäs aina muistaa tehdä itselleen, muista välittämättä.
2. Mun pitäisi olla tyytyväinen niihin tuloksiin, joita olen JO saavuttanut! Miten on niin helppo unohtaa millaisia muutoksia on pystynyt tekemään tähän mennessä? Myönnän, että ainakin itsessäni on sisällä ”paremmin, kovempaa” -mentaliteetti, eli lähes koko ajan mietin mitä kaikkia uusia projekteja ja tavoitteita voisin ottaaa! Joskus ne kyllä myös unohtuvat onneksi aika nopeasti (kuten leuanvetotavoite 20 jouluun mennessä..). 😀
On vaan niin helppo murehtia niitä tekemättömiä treenejä kuin niitä satoja satoja kertoja, kun on antanut kaikkensa. Itsekin olen tullut aika pitkän matkan siitä entisestä, ylipainoisesta tytöstä, joka ei saanut yhtä kokonaista treeniä tehtyä kunnolla.syyslenkki_2 (1 of 1)
3. En voi vaikuttaa ympäröivään elämääni kaikilta osin, saati ennustaa tulevaa! En voi tietää milloin lapsi sairastuu, milloin joudun heräilemään, milloin mieheni joutuu työreissulle, enkä pääse treenaamaan jne. Välillä muiden elämää esimerkiksi sosiaalisessa mediassa seuratessa tulee tunne, että hitto kun tuokin tyyppi voi käyttää kaiken ajan vain itseensä, ilman velvoitteita. Pieni kateus nostaa silloin päätään (etenkin kun itse on ihan loppu) ja turha sitä on kieltää. Mut hei, elämä on valintoja!
No, on myös totta, että paljon on sellaista joihin voisin itse vaikuttaa laittamalla asioita tärkeysjärjestykseen. Menenkö iltaisin nukkumaan heti kun lapset nukahtavat, vaikka se merkitsee oman ajan vähentymistä, mutta olen seuraavana päivänä skarpimpi? Jätänkö syömättä kun en jaksa laittaa tikkua ristiin, vaikka tiedän, että se väsyttää entisestään? Vietänkö rapujuhlat ilman valkoviiniä, koska haluan seuraavana päivänä olla treenikunnossa? On tosi helppo vaan hakea syyllinen jostain muualta, kun kuitenkin on itse se, joka voi eniten asioihin vaikuttaa.
Jahas, nyt voin vaikuttaa siihen, että menen suoraan nukkumaan, kulkematta yhdenkään äänikirjan tai youtubevideon kautta. Öitä!
PS. Jonnalle kiitos kuvista ja KIITOS kun patistit mua lenkille <3
 

Kommentit (8)

 1. Kaisa

  Ei siinä mene Katri 18 vuotta kun teilläkin helpottaa jo huomattavasti! Nyt tuntuu, että päivät on loputtoman pitkiä, mutta kuule, vuodet menee nopeasti <3 Usko pois! Tsemppistä ja jaksuhaleja!
  Mutsi joka on saanut jälkikasvunsa 10v, 12v ja 16v ikään ja on jo vuosia nukkunut yönsä ja saanut lähteä treeneihinsä ihan rauhassa.

  • fityoutoo

   Hei, enää 9 vuotta siis 😀 ! Aika lyheni puolella! Kiitos tsempeistä. Tänään ollut taas paljon pirteempi päivä.

 2. Jonna

  Ole hyvä vaan! Teki itsellekin hyvää koko päivän sisällä nökötettyäni ja myllättyäni pölyistä vaatehuonetta…ja hei, nyt vähän venyttelyä ja unille! Kiitti muistutuksesta 🙂

  • fityoutoo

   Sain susta hirveen inspiksen ja sain tänään siivottua vanhaa tavaraa pois 🙂 !

 3. Mari

  Jos jotain positiivista, niin kukaan ei osaa arvostaa täyttä yötä ilman ainoatakaan herätystä, kuin yöheräämisillä kyllästetty vanhempi 😉. Ja jos (tai kun), niitä öitä tulee yksikin viikkoon (kuukauteen..), niin sillä jo jaksaa.
  Nimim. maanantaina paluu töihin yöheräämisten siivittämänä
  Eipähän tarvitse herätä kellonsoittoon aamuisin..
  Ps. Iteltä jäänyt aivan tykkänään pois lause ”ihanaa, kun tulee viikonloppu ja saa nukkua” 😂

  • fityoutoo

   Hahaha 😀 Voit uskoa miten luksusta oli, kun mun sisko oli lauantaina yökylässä ja aamulla hoiti Theoa, niin että sain nukkua ysiin!!!

 4. C

  Toi on just niin! Meillä ollu koko kesä remonttia, joka on tarkoittanu sitä että mä oon ollu yh joka päivä nyt 2kk. Siis aamusta iltaan. Ja hei, en todellakaan oo jaksanu ruveta treenaamaan illalla klo 22 kun lapset on nukahtanu! Oon kiristelly hampaita, kiukutellu, turhautunu ja märissy tätä tilannetta, mutta tiedän että tämäkään ei loputtomiin kestä. Vielä tulee se aika kun ehtii ja jaksaa taas keskittyä enemmän itseensä. Välillä täytyy vaan hetkellisesti luovuttaa. Hinotreenaamisen sijaan oon yrittäny pitää kiinni lasten kanssa ulkoilusta, ja yritän hyötyliikkua mahd paljon, että pysyy edes jonkinlainen tatsi päällä. Tsemppiä Katri, kyllä meidänkin aika vielä tulee! ❤️

  • fityoutoo

   Ihan varmasti tulee! Aika aikaansa kutakin.
   Isot tsempit etenkin niihin pitkiin päiviin!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.