Fit you too
Fit you too

Kuinka vältät herkkujen päätymisen kotiisi?

Kaupallinen yhteistyö: Kauppahalli24

Tilaisuus tekee varkaan. Näin on usein herkuttelunkin suhteen. Kurkistat ”vahingossa” kaappiin, jossa puolikas sipsipussi suorastaan huutaa tyhjentämistä! Tai vieraita on tulossa… Tai no vieras. Ja pyöräytät omenapiirakan vaniljakastikkeella. Ja avaat varmuuden vuoksi keksipaketin. Ja ostat pari ässämix-munkkia vielä varuiksi, jos vieras onkin valikoivaa sorttia!

En halua itse jaoitella ruokia hyviin ja pahiksiin, mutta ollaanpa rehellisiä: Useimmilla painon jojoilun aiheuttaa passiivisen elämäntyylin lisäksi liian epäterveelliset ruokailutottumukset ja jatkuvat sokeripiikit. Vaikka elämää ei ole tarkoitettu elettäväksi (mielestäni) vain superterveellisesti syöden, niin vatsaa ei kannata silti täyttää moskalla. Se vaikuttaa energiatasoihin, sitä kautta omaan jaksamiseen, mieleen ja kehon koostumukseen.
Voi kun sen herkkujen syömisen voisikin säästää vain sinne erikoistilanteisiin ja karkkipäiviin! Väitän, että jos kysytään 100 naiselta, että mitä haluaisit muuttaa ruokavaliossani, niin veikkaan, että 90% sanoisi herkuttelun vähentämisen. Pelkkä selkäranka harvoin riittää.. Eikä ole edes mahdollista, etteikö meillä olisi mielitekoja. Meillähän on luontainen taipumus pitää makeasta ja rasvaisesta! Elämä on ihan kamalaa, jos se on jatkuvaa itsensä kurissa pitämistä ja ahdistelemista.
Ruokavalion suhteen ennakointi on kaikki kaikessa! Mutta miten välttää niiden herkkujen kotiin päätymisen? No, eka ja ehkä tärkein juttu on ehkä se, että älä mene nälkäisenä kauppaan! Nälkäisenä tunnet helpommin mielitekoja, teet impulssiostoksia ja sorrut herkkuihin. Lisäksi nälkäisenä meidän tekee mieli juurikin makeaa, koska se nostaa nopeasti verensokeria. Mopo karkaa helposti käsistä ja mikään määrä karkkia ei ole tarpeeksi.

Toinen juttu on se, että kannattaa ostaa aina riittävästi ruokaa, siis kunnollista ja ravitsevaa ruokaa! Ainakin itse olen huomannut, että aina kun kotona ei ole järkevää syötävää, niin tekee mieli vaan jotain nopeaa. Kun kotona on aina riittävästi ruokaa, niin se vähentää myös pikaruoan tilaamista. 99% pikaruoasta on paljon runsaskalorisempaa kuin kotona tehty. Lisäksi siinä on myös usein runsaasti suolaa (turvotus!). Jos et jaksaisikaan tehdä väsyneenä ruokaa alusta asti, niin kotiin voi ostaa puolivalmisteita, joista annoksen kokoaminen on helpompaa (vaikka valmiiksi kypsennettyä kanaa).
Kannattaa myös ostaa aina monipuolisesti kasviksia (myös pakastekasviksia), koska niistä voi aina tehdä joko salaattia, wokkia, keittoa tai uunikasviksia.

Meillä yksi pelastus on ollut kauppakassipalvelu nimeltään Kauppahalli24*, jonka ansiosta kaupassa”käynti” on niin jumalattoman helppoa! Mä nimittäin inhoan sitä hyllyjen välissä pyörimistä etenkin jos lapset on mukana (ja nehän pyytää jatkuvasti jotain). Mähän oon lisäksi niille kaikille maistiaisille ja esittelyille aivan liian helppo maali! Meillä on tosi paljon vähentynyt sellainen turhien ostosten ostelu.
Lisäksi ennen kauppakassipalvelua meillä jompi kumpi kävi harva se päivä lähikaupassa kun kumpikaan ei jaksanut mennä supermarkettiin. Se nostaa ruokakuluja ihan sikana, vaikka toki kauppiaatkin ansaitsevat asiakkaansa. Kaikki tietää että lähikaupassa 20€ ei riitä mihinkään!
Kauppahalli24:n sivuilta vain klikkailee kotisohvalla ostoskoriin ruoat ja me ainakin usein ostetaan niitä tuttuja ja turvallisia tuotteita. Mä katson ekana tarjoukset* ja esimerkiksi nyt oli tarjouksessa monia tuotteita, mitä meillä menee päivittäin: Oatlyn kauramaito, kaurajugurtti, riisinuudelit ym. Mä kirjoittelen kokemuksia enemmän Kauppahalli24- palvelusta tuonnempana.
Ai niin muuten… Kun käyttää kauppakassipalvelua, niin ei oo niitä ärsyttävän houkuttelevia kassanvieruskarkkeja 😀 !
 

Mikä estät itse tehokkaimmin herkkujen päätymisen kotiin?

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.