Fit you too
Fit you too

Kuinka saan pidettyä hiukset puhtaan näköisenä lähes viikon??

Kaupallinen yhteistyö: Prime Hair and Beauty Design

Mä oon todella laiska hiusten pesijä ja pesen yleensä kuontaloni kerran viikossa, ihan maksimissaan kaksi. Multa kysyttiin IG-storyn (katrivee) puolella miten se on mahdollista ja nyt kerron teille mun hiusrutiineista ja annan vinkkejä pesuvälin pidentämiseen.

Haluan nyt korostaa, että jos en tee mitään hiustenpesun jälkeen hiuksille, niin en kestä katsella niitä montaakaan päivää! Mulla on aivan piikkisuora tukka ja sellainen päätämyöten valuva liiska. En esimerkiksi KOSKAAN jätä kuivaamatta tukkaani. Mulla on siihenkin aivan omat rituaalinsa, joista kerron kohta lisää.
Mun hius ei myöskään rasvoitu helposti, joka on tietysti ihan parasta! Jos tukka näyttäisi aivan hirveän **skaiselta jo parin päivän jälkeen, niin pakkohan se olisi pestä! Joskus saatan tyyliin 5-6 päivää pesusta laittaa pikafixinä juuriin vähän kuivashampoota, mutta sitten hiukset onkin jo pakko pestä.
Tykkään pitää hiuksia sekä auki että kiinni ja yleensä pesun jälkeen pidänkin niitä auki muutamia päiviä. Yleensä kuitenkin treenin takia hiukset on pakko pitää kiinni ja ponnarin jälkeen viimeinen vaihe on sitten sykkyrä 🙂 .
Mun tukka on niin taipuisa, että jos laitan sen kerrankin ponnarille, niin se ei suoristu enää millään!

Hiukseni suoraan pesulasta tullessa!

PESU
Pesen hiukset joka toinen kerta syväpuhdistavalla shampoolla, jotta saan hiuspohjasta kaiken ainejäämät irti. Tämä on tärkeää! Olen muuten kokeillut shampoopalaakin joskus, mutta se kokeilu oli katastrofaalinen! Käytän tällä hetkellä Balmainin tuotteita, jotka on tarkoitettu blondatuille hiuksille. Balmainia myy PRIME hair and beauty design Tampereella ja olen omat tuotteeni saanut blogin kautta.


KUIVAUS
No niin, nyt aletaan olla kriittisessä pisteessä! Kuten kerroin, niin kuivaan hiukset aina ja mulla on ammattikäyttöön tarkoitettu fööni. Kun kerran saat kuivata hiukset kunnon hiustenkuivaajalla, niin et halua enää vaihtaa takaisin siihen tulikuumaa ilmaa puhaltavaan halpisversioon! Mun kuivaaja on Parlux 3800 ja sen tekniikan ansiosta hiukset kuivuu nopeasti ja ne jää sileiksi. Kuivaajassa on myös 3m johto joka on todella kätevää. Myös Dysonin kuivaajaa on kehuttu kovasti ja sitä käytetään myös Primessä.
Kuivaan ensin hiukset pää alaspäin ja sen jälkeen alan kuivaamaan hiukset jakaus jakaukselta. Jos haluat että hius kohoaa päänahasta, niin kuivaa ”jakauksittain” kaikkiin suuntiin. Ja tietysti ylöspäin, äläkä vedä alaspäin. Youtubessa on useita hyviä tekniikkavideoita tähän. Tukka jää kuivauksen jälkeen ihanan ilmavaksi!

 

AINEET
Riippuu paljon tilanteesta, mitä tököttiä laitan päähäni kuivauksen alle. Yleensä vain hiukan muotovaahtoa. Jos haluan oikein napakan kiharan, joka kestää useamman päivän, niin saatan laittaa vielä pituuksiin ennen kihartamista muotoilusuihketta. En kuitenkaan halua koppuraista tukkaa, jonka takia en esimerkiksi käytä useinkaan lakkaa.
Mulla on aika liihoitteleva hiuslaatu, joten laitan lakan sijaan mieluummin siihen pari tippaa hiusöljyä. Sitä ei saa laittaa missään nimessä liikaa! Tällä hetkellä käytössä on Balmainin Argan moisturizing elixir.


TYVIKOHOTUSRAUTA
Kaikki ei varmasti jaksa tuhlata aikaansa erilaisiin rautoihin, mutta Valeran Silhouette -tyvikohottaja on kyllä ollu mun hiuselämässä ”gamechanger”! Tyvikohottaja tekee hiuksen juureen ihan pientä kreppiä ja kun sen harjaa auki, niin hiuksiin saman efektin kuin tupeeraamalla. Itse en tykkää tupeerauksen jäljestä, joten olen tykästynyt tyvikohottajaan. Aina en tokikaan jaksa sitä ottaa esille, mutta sitä ei onneksi tarvi näyttää hiuksille kuin muutamaan osioon. Muista ettet käsittele jakauksen päällimäisiä osioita, vaan päältä vedetään yksi osio klipsulla sivuun.
Tuota kuvan rautaa myy Prime, vaikkakin ostin sen itse.
KIHARTAMINEN
Aina kun jaksan nähdä sen vaivan, että vedän juuren volumasterilla ja teen GHD:n Curve-puikolla kiharat, niin mun hiukset kestää loistavasti sen viikon pesemättä! Joku ammattilainen varmaan osaa selittää mistä se johtuu, mutta jotenkin muotoiltu tukka ainakin mulla hylkii likaa ja näyttää ylipäätään sata kertaa ryhdikkäämmältä.

Onko siellä lukijoissakin laiskoja hiustenpesijöitä?

 
 

Kommentit (6)

 1. Teresa

  No aika paljon kuluttaa hiuksia tuo joka kerta hiustenkuivaajalla kuivaaminen plus tietty muut suoristusraudat sun muut..

  • fityoutoo

   Mä oon eri mieltä! Mä käsittelen hiuksia n.kerran viikossa, eli harvoin. Kuivaaja on hyvä juurikin sen takia, että se ei kuluta tukkaa. Ts se ei puhalla kuumaa ilmaa, joka sen tukan tuhoaa. Ei viileä! Nykyään hiustenkuivaajat on todella kehittyneitä.

 2. Elisa

  Mä aina haaveilen että pystyisin pidentämään pesuväliä mutta en voi sietää sitä että hiukset on yhtään likasen oloiset 😅 Eli mä pesen hiukset(lähes) joka päivä. Mun hiuslaatu on tosi liukas ja kiiltävä, samalla lailla myös taipuisa kun sulla eli ponnari hiuksissa 5 min ja takuulla se raja ei siitä mihinkään lähde ennen seuraavaa pesua😀 Kuivaan myös hiukset joka päivä koska pyörteitä löytyy niin paljon että en voi kuvitellakaan jättäväni sitä tekemättä!
  Toi hiusten kuluminen käsittelyistä on myös niin yksilöllistä, mulla ei hius oo moksiskaan tosta kuivaamisesta vaikka sitä melkein joka päivä tuleekin tehtyä! Hyvänä ja tuuheana pysyy vuodesta toiseen tosta rääkkäyksestä huolimatta😅
  Mutta tarvis varmaan kokeilla näitä sun kikkoja että edes hiukan vois harventaa tota pesuväliä ajoittain! On se oma vaivansa kuitenkin joka päivä pestä, rakastan vaan sitä just pestyn hiuksen tuntua että saa nähdä miten käy😀
  Ihanaa juhannusta teille koko perheelle!😊

  • fityoutoo

   No onhan se ihana tunne! Jos mulla on yhtään tärkeämpi meno, niin kyllä mä sitten aina yleensä pesen, koska hiukset on myös paljon helpompi laittaa. Mulla esim kihara tulee kaikista paras ihan just pestyyn tukkaan, eikä vähän likaiseen kuten monella.

 3. Susanna

  Hei!
  Kiitos kivoista vinkeistä!
  Käytätkö jotain lämpösuojaa tyvikohotusraudan kanssa? Mitä lämpötilaa käytät itse?

  • fityoutoo

   Joo no en yleensä, vaikka pitäs varmaan. Mähän en laita niitä kreppejä kuin ihan muutamiin kohtiin jakauksen molemmille puolille.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.