Fit you too
Fit you too

Kuinka pidän kasvojeni ihon kunnossa ja ”nuorekkaana”?

*Yhteistyössä Nordic Feel -nettikauppa

Ikä näkyy naamassa mutta oon siitä onnellinen, että itselläni kasvojen iho on vielä aika hyvässä kunnossa! Laitoin tuohon otsikkoon sanan nuorekas lainausmerkkeihin, koska mun mielestä on ihan normaaliakin, ettei esimerkiksi nelikymppisenä näytä enää kaksikymppisenä! Tottakai sitä vastaan voi taistella, muttei ihan loputtomasti….
Voin sanoa, ettei mua juurikaan kiinnostanut ihoni hoitaminen parikymppisenä ja menin mm. välillä meikit naamassa nukkumaan ja laiminlöin muutenkin ihonhoitorutiineja. Vaan kappas vaan kuinka ihonhoito alkoikin kiinnostelemaan yllättävän paljon, kun mittariin kilahti 30v! Nykyään olen tosi tarkka mm. siitä mitä tököttejä laitan naamaani ja mulla on hieman jopa neuroottisia rutiineja 😀 . En voisi nykyään kuvitella ikimaailmassa meneväni esimerkiksi meikit naamassa nukkumaan tai jättäisin kasvot rasvaamatta!
Heti tähän alkuun pieni muistutus, että meillä on yksilölliset tarpeet ihonhoitoon liittyen, eikä kaikilla ole niin vaativa iho kuin mulla. Eli joku varmaan voi ihan rauhassa pestä naamansa vaikka käsisaippualla, vaikka mun naama luultavasti kuolisi, eikä heräisi viikkoihin eloon siitä kokemuksesta! Mulla on atopia, jonka tosin olen saanut kasvojen alueelta täysin kuriin. Naamani on kuitenkin siinä mielessä herkkä, että en voi käyttää sille mitä tahansa tuotteita! Tässä kuitenkin tärkeimpiä juttuja, jotka vaikuttavat itselläni kasvojen ihoon pitäen ne kosteutettuina  ja nuorekkaina.
1. Kasvojen riittävä kosteuttaminen
Tää on se juttu, jossa oon mennyt eniten itse metsään! Mulla on ollut joskus etenkin silmien alla tosi kuiva ja lohkeileva iho. Tällaiselle iholle kun laittaa meikkiä, niin se ei mitenkään asetu kauniisti ja rypyt (jos niitä on) tulee esiin entistä selvemmin. Sisäinen ja ulkoinen rasvaus tärkeintä; Syön paljon pehmeitä rasvoja ja kosteutan ihoa ulkoa päin runsaasti. Laitan aina meikin alle todella kosteuttavan voiteen, käytän kosteuttavaa primeriä meikin alla ja käytä säännöllisesti kosteuttavia seerumeita ja naamioita. Jos omistat rutikuivan ihon, niin more is more!

Syön päivittäin avokadoa, oliiviöljyä, sekä pähkinöitä ja siemeniä.

2. Ihon puhdistaminen
Nämä mainitrut neuroosit liittyy yleensä puhdistamiseen, koska en halua lian aiheuttamia paiseita naamaani! Käytän AINA mm. kasvovettä ja pyyhin niin kauan, että vanulappuun ei jää väriä. Toinen juttu on, etten koskaan pyyhi kasvoja likaiseen pyyhkeeseen, vaan käytän pieniä ikean pyyhkeitä ja reissussa kuivaan kasvot paperilla. Ajatus siitä, että kuivaan naamani johonkin likaiseen käsipyyhkeeseen… Yööööh! Tärkeää on myös olla sorkkimatta mahdollisia finnejä tai muita näppyjä likaisilla käsillä. Nimimerkillä aina ennen nukkumaan naama tulipunaisena puristelusta…
Kannattaa myös pitää meikittömiä päiviä, että ihohuokoset saa säännöllisesti levätä. Silloinkin muista puhdistaa iho ainakin kasvo- tai misellivedellä.
3. Laadukkaat tuotteet
Panostan nykyään laadukkaisiin tuotteisiin ja oon hurahtanut etenkin seerumeihin viime vuosina! Äitini on panostanut aina laatuun ja itseasiassa siirryin käyttämään samaa sarjaa mitä hän on käyttänyt jo pitkän aikaa, eli Exuviancea. Exuviance  on monien kosmetologien käyttämä sarja ja sen tuotteet pitää mun kasvot todella kosteutettuina ja ihon kimmoisana! Olen käyttänyt sarjaa jo pitkään, mutta tämä postaus on tehty yhteistyössä Nordic Feel -nettikaupan* kanssa.
Pidän eniten Exuviancen syväkosteuttavasta Vespera-seerumista*, joka on ehdottomasti kosteuttavin seerumi jota olen kokeillut (ja olen kokeillut monia!). ”Taputtelen” ja painelen sen kosteusvoiteen alle. Toinen luottotuotteeni on Super Retinol -seerumi*, joka ehkäisee ihon ikääntymistä ja laitan sen aina yötä vasten. Kannattaa myös panostaa kunnolliseen kasvonaamioon ja käyttää sitä! Mä laitan Exuviancen AHA/PHA-geelinaamion* kerran viikossa. Se on helppo poistaa iholta eikä ärsytä sitä ja jättää ihon aivan ihanan tuntuiseksi!
Kallis hinta ei kerro vielä välttämättä mitään tuotteen laadusta, mutta oon hyvin tarkka siitä mitä laitan naamaani. Exuviancen kaikki tuotteet on olleet todella tehokkaita, mutta samalla hellävaraisia mun iholle. 
Vespera Bionic Serum* / Super Retinol Concentrate* / Rejuvenating Treatment Masque*

4. Ruokavalio ja elämäntavat
Tämän kohdan pitäisi varmaan olla ihan ensimmäisenä, koska lopulta ravinto on kaiken perusta – myös ihon kunnon! Se, mitä suuhunsa tunkee näkyy suoraan naamasta! Rasvainen ruoka, sokeri, vehnä ja lisäaineet voivat vaikuttaa kasvoihin ihan epäpuhtautena tai vaikuttaa esimerkiksi atopiaan pahentavasti. En ole itse mikään ruokavalionatsi, eli olen kaikkiruokainen ja syön välillä myös sokeria ja vehnää. Huomaan silti heti kasvojen ihosta, jos ole vaikka viikonloppuna syönyt enemmän jotain roskaa. En esimerkiksi nykyään saa finnejä muista syistä, kuin stressistä tai liiasta suklaan syönnistä 🙂 .
Yksi asia jota ei varmaan edes tarvitse mainita, on röökin poltto, joka valitettavasti veltostuttaa etenkin kasvojen ihoa aika lailla. 
 
Tässä kuitenkin omat tipsini etenkin kaikille teille, jotka kärsitte herkästä kasvojen ihosta 🙂 !

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.