Fit you too
Fit you too

Kuinka helpottaa arjen kaaosta?

Luin tänään Mamma rimpuilee -blogista uusimman postauksen, joka olisi voinut olla kuin omasta elämästäni! Musta tuntuu, että lapsien jälkeen vain yksi asia on ollut pysyvää.. Nimittäin kaaos!

Lastenhuone pari tuntia sen siivoamisen jälkeen…

Viikonloppuna vanhempani olivat täällä ja äitini oikeasti ihan pyytämättä paino täällä riepu toisessa ja imuri toisessa kainalossa! Eli siivosi, pyyhki lattiat, pyyhki pölyt, imuroi joka päivä, istutti ulos kukkia ja siisti pihan viher”kasoja”. On niin mahtava fiilis kun on apukäsiä ja paikat pysyy edes hetken siistinä!
Pihan laittaminen on ihan jees, mutta mistään muista kotitöistä en juuri tykkää. Olen aikaa myöden oppinut vihaamaan niitä, juurikin siitä syystä mistä tuossa mainitsemassani postauksessakin puhutaan. Tuntuu turhauttavalta imuroida, kun heti kohta on joka paikka hiekkaa täynnä! Pyykinpesukin on kivaa, siis siihen asti, kun sitä ei ole sataa tonnia odottamassa viikkaamista. Käsieni takia en voi käsitellä mitään pesuaineita ilman hanskoja, joten se vaikuttaa siivousmotivaatioon. Sanon ihan suoraan, että aika paljon teettäisin ulkopuolisella jos olisi taloudellisesti mahdollista! Mikään kotityö ei oo mulle niin pyhä, etteikö sitä meidän huushollissa vois joku muu tehdä!
Kokosin tähän vähän ideoita siitä, mitä kaikkea voi ulkoistaa kodinhoidossa muille, jos vaan kukkaro venyy riittävästi.

SIIVOOJA
Siivooja on oikeasti i-ha-na!! Arvostan heidän työtään todella paljon. Meillä on käynyt tässä viimeisimmässä asunnossa siivooja, mutta tällä hetkellä ollaan säästetty siitä. Meillä on 140 neliötä ja kertasiivous maksaa n.140€ kerta. Siitä saa tietty kotitalousvähennyksen pois ja varmaan otetaan hänet heti takaisin, kun saan säännölliset tulot. Meidän siivooja on aivan huippuhyvä ja hän vaihtaa mm.lakanat aina käydessään. Siistiin kotiin on ihana tulla, mutta toki se ilo ei kestä kovin kauaa tässä hulabaloossa.
Voin kyllä silti suositella siivoojan palkkaamista aivan täysin, koska se jos mikä lisää koko perheen hyvinvointia! Siivoojaa ei kannata palkata ainoastaan siinä tapauksessa, että stressaa siivoojan tuloa niin paljon, että siivoaa sitä ennen itse.
KAUPPAKASSIPALVELU
Inhoaako joku muukin ruokakaupassa käyntiä??
Mä oon katsellut kiinnostuneena esimerkiksi Kauppahalli24 -sivuja. Mulla on parikin kaveria jotka käyttää kauppakassipalvelua ja sillä voi säästää myös ruokameinoissa aika lailla, kun ei tule shoppailtua heräteostoksia. Parasta on tietysti se, että joku kantaa kassit suoraan kotiovelle. Me käydään yleensä Lidlissä ja Cittarissa ja nykyään ollaan kyllä aika laiskoja kaupassa käyjiä. Kerran viikossa käydään ostamassa isommin ja loput paikataan lähikaupassa.

SANNAN RUOKAKASSI 
Meille tuli Sannan Ruokakassi viime vuonna ja nyt otettiin se taas ennen kesälomaa testiin muutamaksi viikoksi. Ruokakassissa tulee kolmeen ateriaan tarvikkeet ja ohjeet valmistukseen. Jotain pientä pitää olla toki kotonakin, kuten mausteita, öljyä ym. Ruokaa tulee yleensä kassissa juuri sen verran, kuin mitä sitä menee ohjeisiin. Ruokakasseja on valittavana erilaisia ja reseptit näkee etukäteen facesivuilta.
Sannan ruokakassi on todella kätevä ja helpottaa arkea.Ainoa miinus tulee siitä, että jossain vaiheessa kassiin vähän kyllästyy, koska reseptit jonkun verran toistavat itseään. Toinen miinus on se, että possua on aika usein ja se ei tee kauppaansa meillä. Liha on yleensä aina luomulaatuista.
Tässä on muuten teille alekoodi, jolla saatte -10€ ensimäisen ruokakassin tilauksesta: SRK100000076
Minua kiinnostaa myös muut samanlaiset palvelut, onko teillä kokemusta esimerkiksi Ruokaboksista??

KODINHENGETÄR/EMÄNTÄPALVELUT
Tää on Suomessa vähän uudempi juttu, mutta varmasti tälle palvelulle on kysyntää yhä enemmän. Kodinhengetär voi tulla tekemään esimerkiksi viikon ruoat maanantaina jääkaappiin tai leipoa lasten kanssa pullaa sillä aikaa, kun itse tekee jotain muuta kotona (eli vaikka siivoaa). Löysin ainakin tällaisen Taitohelmari -nimisen firman Järvenpäästä joka te tarjoaa ko.palveluita. Ajatus siitä, että jääkaapissa olisi koko ajan valmista ruokaa on kyllä todella houkutteleva! Vai eikö teistä??
Mikä näistä palveluista olisi kaikista tarpeellisin tällä hetkellä omaan arkeesi ja miksi?? Oletko käyttänyt jotain näistä palveluista?

Kommentit (4)

 1. Terhi

  Mä niin komppaan sua. Tää kodinhoito rumba pyörii viikosta toiseen, eikä sellasta päivää ole, etteikö jokin homma odota tekemistä. Pyykkihuolto on kans ihan nou nou! On olo, että elän kaaoksessa, mikä ei taltu millään vaikka kuinka yrittäis. Inhoan myöskin kaupassakäyntiä ja olen pohtinut myös kauppakassia tai ruokaboxia.
  Kotihommelit menee nyt hiukan jouhevammin, kun kuuntelen äänikirjoja! KYLLÄ ottaisin heti kodinhoitajan jos saisin lotossa ”pienoisen” voiton!

  • fityoutoo

   Sama täällä! Meillä pyöris porukkaa harva se päivä 😀 . Olis ihanaa tulla siivottuun kotiin, jossa on ruoka valmiina. Se olis PARASTA! Lisäksi palkkaisin sisustus- ja pihasuunnittelian.

 2. Jonna/Palasia arjestani

  Siivooja olisi aika helmi!

  • fityoutoo

   Älä! Siivooja on kyllä paras keksintö. Meilläkin kun näitä neliöitä on muutama, niin koko kämpän siivoomiseen menee helposti se 4h…

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.