Fit you too
Fit you too

Kotisokeroinnin ABC osa 2: Näin irrotat ihokarvat sokerimassalla!

Julkaisin pari viikkoa sitten ohjeet sokerointimassan valmistamiseen. Voit lukea sen täältä! Sain palautetta muutamalta kaverilta, että massa ei ole onnistunut ja siitä on tullut liian kovaa. Painotan vielä, että massan valmistus on taitolaji, joka yleensä vie 3-5 epäonnistunutta yritystä ennen kuin homma alkaa sujua. Massaa keittää helposti liian pitkään, jolloin se muuttuu aivan liian kovaksi eikä edes uudelleenlämmitettäessä pehmene tarpeeksi. Massan on oltava niin tahmeaa, että sen koskiessa vaikka vaatteeseen se jää siihen kiinni. Jos kädessäsi on kova tiivis pallo, niin se ei silloin mitä luultavimmin tartu karvoihin ja liukuu iholla.
Yksi vinkki on kokeilla tehdä isompi satsi kerrallaan, jonka suhteet menee jokseenkin näin: 3dl sokeria, 2rkl vettä ja 2rkl sitruunamehua. Heti kun sokeri on sulanut, liemi on kuplinut ja vari on aavistuksen kellertävä on aika ottaa se pois liedeltä ja jättää jäähtymään. (Huom. Ohje korjattu, siis nesteitä tosiaan 2rkl+2rkl!)
Vinkki: Kun keität massaa, niin tarkista, ettei käyttämäsi lusikka rohise astian seinää vasten. Silloin sokeri on kunnolla sulanut, eikä enää kiteinen.
Kun massa on valmis, niin muista antaa sen jäähtyä. Et halua palovammaa liian kuumasta massasta! Jos massaa ei pysty työstämään muuta kuin aivan tulikuumana, niin silloin olet keittänyt sitä liian kauan.
Riippuen työstämäsi alueesta (sääret, kainalot, bikiniraja tai joku muu) ota massaa tarpeeksi, mutta ei liikaa. Itse otan kainaloihin noin tikkarin kokoisen pallon ja sääriin hieman suuremman.
Luin jostain, että ihanne karvanpituus ennen sokerointia on 2mm. Jos karva on esim bikinirajassa pitkää, niin se ”puutarha” kannattaa lyhentää ihan saksilla. Sokerimassa tarttuu vähän ikävästi nimittäin pitkään karvaan, eikä mene sinne karvan juureen minne sen kuuluisi mennä.
Ennen sokerointia ihon tulee olla puhdas esimerkiksi rasvasta ja päälle voi vielä levittää talkkia, joka sitoo kosteuden. Itse olen mennyt tässäkin harhaan, koska sokeri ei tartu rasvatulle iholle. Ihon voi myös pyyhkiä desifiointiaineella.  Sokerimassa kuorii ihosta pintasolukkoa, joten iho kannattaa pyyhkiä ihan lämpimään veteen kostutetulla pyyhkeellä karvanpoiston jälkeen sekä levittää sille kosteusvoidetta.

Ensin pyyhin ihon desifiointiaineella.

Sokeri on sormissa tahmaista ja aavistuksen valuvaa. Näin se jää hyvin ihoon kiinni.

Miesparka joutui taas koekaniiniksi….. Alaselän sokerointi ei kuulemma ollut mukavaa.

Massa levitetään aina vastakarvaan ja repäistään myötäkarvaan! Levitä massa hitaasti ja paina sitä samalla kohti ihoa. Lähde repimään massaa ylhäältäpäin ja kannattaa repiä vähän kerrallaan, siis ei niin että koko levy lähtee kerrallaan. Tässä on vielä hyvä video irroitustekniikasta, aloita katselu kohdasta 0:50.
 

Karvat on helpoin irroittaa sääristä, mutta itse onnistuin heti ekalla kerralla hyvin myös kainaloiden ja bikinilinjan kanssa. Tiedänpä myös sellaisiakin, jotka tekevät itselleen brassin :D. Itse en oo vielä uskaltanut kokeilla haha. Kannattaa tehdä sokerointi peilin edessä ja varoa, ettei vaatteet osu sokeriin.
Toivottavasti näistä ohjeista oli sinulle hyötyä! Kotisokeroinnilla voi säästää oikeasti pitkän pennin, vaikka toki se vaatii hieman vaivaa.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.