Fit you too
Fit you too

Kotiin hyvillä mielin ja ilman turvotusta!

Tiedoksi muuten, mulla ei ollut omia eväitä mukana reissussa 😉 . Mä en halua olla missään asiassa ääripäiden ihminen. Ja jos toisessa ääripäässä on se, että ottaa omat broilerit reissuun niin mä voin myös kertoa siitä toisesta ääripäästä.
Nimittäin vasta katsomalla taaksepäin viimeisen kymmenen vuoden ajalle tajuan, miten paljon (ja toivottavasti pysyvästi) mun ajattelutapa on muuttunut hyvinvointini suhteen. 
Vuonna 2010 taisi olla mun ja mun miehen eka yhteinen ulkomaanreissu Singaporeen ja Malesiaan. Mä olin jo tuohon aikaan pudottanut painoa ihan kivasti, mutta ajatuksen tasolla moni asia oli vielä vaiheessa ja syöminen oli koko ajan tasapainoilua. Kontrasti nykypäivään on aivan hurja, koska en suoraan sanottuna halua, enkä edes osaa enää elää samalla tavalla. Olin koko ajan dieeteillä ja ”kuureilla”, niinkuin varmaan suurin osa elämäntapamuutoksen tehneistä alkuvaiheessa. Se vaihe vaan yleensä aina käydään läpi.
Silloin mä en ollut vielä ihan täysin sisäistänyt sitä juttua, että valintoja tehdään terveyden suhteen joka päivä ja kannattaa välttää hyvin ääripäihin menemistä. Mulla oli edelleen tuohon aikaan usein morkkiksia, enkä osannut syödä rennosti tai käyttää omaa oloa mittarina. 
Muistan kun päästiin tuolloin 2010 reissulla lentokoneeseen, niin olin heti niin ”lomamoodissa”, että ahdoin jo koko lentomatkan itseni täyteen suklaata ja karkkia! Lento oli pitkä, jotain yli 10 tuntia ja mulla oli ihan saamarin huono olo koko loppulennon. Olin mm. vetänyt suunnilleen yhdeltä istumalta sellaisen 400g:n suklaalevyn kitusiini. No pitihän sitä, kun pääsi pitkästä aikaa lomalle!
Koko sen reissun ajan mulla oli sellainen olo, kun olisin koko ajan ollut turvonnut ja vatsaakin väänsi. Syynä saattoi olla se, että mun vatsa ei aika tiukan ruokavalion jälkeen kestänyt reissussa sitä vehnä/rasvamättöä ja söin mitä mieleen tuli. Ja pääasiassa siis pelkkää p*askaa unohtaen täysin mun normaalit ruokailurutiinit. Mä siis jotenkin annoin itseni ihan totaalisesti lyödä koko homman läskiksi ja vaikka mä olin saanut jo hyviä tuloksia mun laihdutusprojektissa, niin mulla ei ollut reissussa mitään jarrua! En tajua, että mikä tarve mulla oli ylipäätään koko ajan syödä jotain? 😀
Ei mitenkään ihme, että tuolta reissulta hankin itselleni 4kg turvotuksen muodossa ja olin taas kerran todella pettynyt itseeni.
Join ennen myös alkoholia aika reippaasti reissun päällä. En nyt tarkoita mitään känniördäystä, mutta kun aukaisee ekan Bacardi Breezerin aamupäivästä, niin kyllä siinä päivään ehtii. Jostain syystä se alkoholin litkiminen rannalla ja rantabaareissa oli pakollinen osa reissua. Tämän asian suhteen varmaan myös jonkinlainen aikuistuminen on auttanut.
Voin kertoa, että ei se sokerilitku ainakaan yhtään kohenna oloa kun siihen vetää vielä kerran päivässä sen kunnon ähkyn. Oon myös erittäin perso makealle ja ulkomailla mua on vaikea saada kulkemaan pysähtymättä kahviloiden ikkunoiden ohi! Täällä Barceloassakin on toinen toistaan ihanampia herkkuja jokaisessa kadunkulmassa!
Tän koko homman pointti on se, että oon jotenkin onnistunut sisäistämään sen, että mulla on vaan NIIN paljon parempi olo fyysisesti kun pidän kiinni edes jokseenkin terveellisistä elintavoista myös reissussa. Eikä se tarkoita sitä, että mä en osaisi nauttia! Toki on ollu ihana herkutella täällä, mutta entisaikoihin verrattuna se on todella paljon hillitympää, eikä koko ajan tarvi mussuttaa jotain. Ainoa juttu mikä harmittaa on se, että kävelyn lisäksi ei olla täällä paljon ehditty kuntoilemaan, mutta ens viikolla ehtii taas hyvin. Se taas on mulle itselleni sitä rentoutta, että muutaman päivän voi hyvin olla liikkumatta, eikä heti tarvi itkee itseensä uneen siksi, että lihassolut surkastuu. Mun mielestä homma toimii ihan samalla tavalla arjessa kuin lomillakin, eli jotain sinne pääkoppaan on uponut. Tärkeintä on aina se, että tuntee olonsa hyväksi ja energiseksi!
En tiedä saiko kukaan tätä pointtia kiinni, mutta toivottavasti joku. On ollu ihan mielettömän ihana reissu kaikinpuolin: Seura (<3), ilma, fiilis, eiliset häät (jossa järjestlyt aivan 5/5!!!) ja tietysti ollaan nautittu myös hyvästä ruoasta ja juomasta. Aamulla sitten takaisin TOIVOTTAVASTI helteiseen Helsinkiin! 🙂
Kertokaa miten teidän reissut on muuttuneet vuosien myötä ”terveysnäkökulmasta”???

Kommentit (3)

 1. Sirppu

  Tismalleen samankaltaisia ajatuksia, paitsi ite taidan olla vielä siinä vaiheessa, että ennen lomaa dietataan ja lomalla herkutellaan ;). Mutta koko ajan tässä yritän päästä siitä eroon ja hiukan jo onnistunutkin. Että ei ne herkut lopu maailmasta syömällä, vaan pienistäkin määristä voi nauttia.

 2. miltsu

  oi kuulostaa tutulta! itse myös aina ennen lomaa vedin tiukalla dietillä ja ai että kun sen lopetti niin sitä syömistähän ei saanu lopppuu ei sit millään. se oli jatkuvaa sokerin ja rasvan mättämistä heti lentokoneessa myös ja muistanpa kerran kun sinnittelin koko loman ilman herkkuja ja sehän lähti ihan käsistä kotimatkalla. koko lennon ajan vedin konvehteja ja salmiakkia sillä tuloksella että halailin vessanpönttöä läpi yön. ei järin kivoja lomamuistoja sillä herkkävatsaisena tuollasista tempauksista kärsii ja pahasti, sekä itse että matkatoverit kun sit alkaa äksyilyttää oma huono olo.. nykyään kohtuus kaikessa ja vanhoista hölmöilyistä viisastuneena 🙂

 3. Sra

  Moi! Itse olen ollut aina juuri se tyyppi, kenelle tulee lomakiloja ja olo on loman jälkeen enemmänkin ahdistunut kuin rentoutunut. Tänä vuonna päätin, että lomailen ilman turvotuksia, koska kaikki on itsestä kiinni.
  Kotiuduin juuri lähes kahden viikon lomareissulta ja matkan saldo +-0 kg. Söin ravintolassa joka ilta ja kyllä, viiniäkin kului joka päivä. Tällä kertaa jätin turhat napostelut pois (en napostele Suomessakaan) ja en alkanut yhtäkkiä syömään roskaruokaa, koska en sitä normaalistikaan syö. Jäätelöä söin hyvällä omallatunnolla muutaman kerran ja siltikään ei mitään ”seuraamuksia” 🙂 en koe, että olisin jäänyt mistään paitsi, kun en maistanut joka ikistä leipomon leipää tai leivonnaisia tai kaupan kaikkia suklaapatukoita.
  Treenasin kevyesti lomallamatkalla pari kertaa ja kävelyähän tulee paljon enemmän kuin Suomessa, joten mahdolliset ekstrakalorit kuluivat varmaan aktiivisuuden myötä.
  Vielä olisi yksi lomapätkä jäljellä, ja täytyy yrittää vetää sekin yhtä hyvin! Pointtini varmaan on, että miksi lomalla täytyy vetää syöminen överiksi vain siksi koska on loma?

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.