Fit you too
Fit you too

Kiireettömiin loma-aamuihin: Pinaattivohvelit!


Meillä oli jälleen kerran kotona hirmu iso boxi pinaattia ja sitä on vaikea saada kulumaan kokonaan, ennen pinaatin menemistä mössöksi. Pinaattikeitosta en oikein itse välitä, mutta pinaattiletut on todella helppo ruoka, joka maistuu myös lapsille!
Tänä aamuna meillä oli vähän heikosti aamupala-aineksia, joten päätin pyöräyttää pinattilettutaikinan, josta paistoin vohveleita vohveliraudalla. Mähän olen täällä blogissa ennenkin esitellyt mun vohveliohjeita (TÄÄLLÄ), koska tykkään vaan niin paljon sekä suolaisista- että etenkin tietysti makeista vohveleista. Ne on jotenkin rapsakampia kuin letut ja paistuu nopeammin.


Nämä vohvelit on helppo tehdä maidottomina, että gluteenittomina! Käytin tällä kertaa kauramaitoa (iKaffe), sekä kaurajauhoja, koska en käytä vehnäjauhoja, muuta kuin herkkuleipomusten tekoon. Laitoin joukkoon myös hieman kaurahiutaleita rakennetta tuomaan. Tykkään eniten käyttää ihan normaalia voisulaa, mutta miksei vaikka kylmäpuristettu (sulatettu) kookosöljykin olisi toiminut ihan jees silloin, kun halutaan maidoton versio.
Jos siis mietit, mihin upottaa extra pinaatti jääkaapista, niin tässä on loistava vinkki kesäloman kiireettömään aamupalaan!
Pinaattivohvelit

  • N. Puoli boxia eli kolme kourallista pinaattia silputtuna (huuhtaisen ulkolaisen pinaatin, kotimaista en yleensä jaksa)
  • 2 kananmunaa
  • 2dl jauhoja + kaurahiutaleita (voit päättää suhteen itse)
  • 0.5tl suolaa
  • n.1dl (esim kauramaitoa) niin, että taikina jää paksuhkoksi (taikina turpoaa aika lailla, joten anna sen seistä hetki ennen vohveleiden paistamista)

Tarjoa vohvelit marjojen, hedelmäsoseen tai pähkinävoin kanssa. Tai no, meillä ne meni ihan tuollaisenaan. Suoraan raudalta 😀 .

Toivottavasti tykkäsitte ohjeesta ja ideasta! Jos teillä on jotain herkullisia vohveliohjeita, niin kuulen mielelläni 🙂 !

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.