Fit you too
Fit you too

Kertokaa kokemuksianne Lissabonista!

Mä oon lähdössä ystäväni kanssa parin viikon päästä Lissaboniin ja nyt kaipailtas sinne menovinkkejä. Joitain viestejä olenkin jo saanut Instan (katrivee) kautta, mutta varmasti teissä lukijoissakin on runsaasti siellä päin käyneitä. Mä odotan matkaa innolla, koska olen jo pitkään halunnut päästä Portugaliin. On myös aivan ihanaa päästä tyttöjen kesken reissuun kun edellisestä on jo kohta 5kk.
Meillä on varattuna tosi kivan näköinen hotelli nimeltään The Lift Boutique Hotel.

Olemme paikan päällä vain neljä päivää, joten aika pitäisi käyttää mahdollisimman ”tehokkaasti” hyväksi. Tarkoitus ei oo kuitenkaan juosta peräsuoli pitkällä paikasta toiseen ja ainakin yksi päivä pitää varata shoppailulle!
Mikä meitä sitten kiinnostaa? No etenkin nämä:

 • ”Must see” kohteet. Trip Advisorin mukaan Lissabonissa on useampikin vanha kirkko ja ”historiallinen nähtävyys”, mutta ihan kaikkia ei ajateltu kiertää. Näistä siis ne hienoimmat.
 • Vanha kaupunki Alfama. Onko menemisen arvoinen? Mitä ostaa sieltä?
 • Elevador da Gloria -hissi (vai mikä lie??) vaikuttaa hauskalta. Tätä ajateltiin kokeilla joka tapauksessa!
 • Missä syödä hyvää ruokaa ja etenkin MITÄ syödä? Itse totaalisena herkkuperseenä haluan tietysti maistella kaikki ihanat sokeriset munkit ja leivonnaiset! Mulle kelpaa myös etenkin äyriäiset ja jossain oli maininta myös erinomaisesta vegaanisesta ravintolasta. Sama Sama -niminen ravintola on ilmeisesti ainakin hyvä.
 • Shoppailu: Mitä ja mistä? Etenkin kengät, vaatteet, meikit ja no… Oikeastaan kaikki kiinnostaa 😀 ! Sephora, Benefit ja Kiko on tottakai sanomattakin selvät.
 • Jotain muuta nähtävää ja koettavaa? Ilmeisesti koko kaupunki on yhtä pakaratreeniä, joten hyvät kengät lienee ihan fiksu veto!


Laitelkaas siis teidän Lissabon vinkkejä tulemaan ja muutenkin fiiliksiä ja kokemuksia kaupungista! Itse ainakin tykkään kun ennen reissua on pientä suunnitelmaa tehtynä sen suhteen, missä kannattaa käydä ja mihin aikansa kuluttaa.

Kommentit (6)

 1. Suomalainen Lissabonissa

  Heippa Katri! Asun Lissabonissa, joten voin antaa sulle vinkkejä. Kuitenkin, suosittelen tilaamaan Visual diary-blogia pitävän Saaran oppaan – hänellä on hyvä maku paikkojen suhteen 😉 (http://www.lily.fi/blogit/visual-diary/visual-diary-lisbon-guide-vihdoin)
  Btw, en ole koskaan kuullutkaan tuosta Sama Sama-raflasta. Kokeilkaa sen sijaan AO 26 – Vegan Food Projectia 😉 Ravintoloita varten kannattaa muutenkin ladata Zomato-app, jolla saat rajattua ravintoloita sijainnin/ratingin/aukioloaikojen jne perusteella.
  Tervetuloa!

 2. Helena

  Miradouro da Graça on näköalapaikka, joka on ihan mielettömän kaunis, sieltä näkee käytännössä koko kaupungin ytimen. Sitten vitsi kun nyt muistasin paikan nimen, mutta mentiin sellasella vanhalla ratikalla kanssa toinen kaunis näköala paikka merelle, missä sit oli yks ihan mielettömän hyvä ravintola, jossa hyvä ruoka. Muuten sanoisin että Lissaboni ravintolat jäivät vähän laimeiksi. Harmittaa kun reissusta on niin monta vuotta etten hirveästi muista. paikkojen nimiä.

 3. Marika

  Lissabon on aivan ihana kaupunki! Rakastuin ihan täysin Lissaboniin. Ne kaikki koristellut tiilirakennukset ja pienet kujat😍Kaupungissa pääsee helposti kävellen eri paikkoihin ja osittain on tosi jyrkkiäkin katuja, joten hyvät kengät mukaan. Ylhäällä kukkuloilla on tosi upeat maisemat ja jos haluaa säästää jalkojaan, voi ottaa keltaisen raitiovaunun ylös. Kukkuloilta saa hyviä kuvia😊 ruokapaikkana Time Out Market on super! Sieltä saa hyviä lounastarjouksia ja valikoimaa laidasta laitaan. Jos on aikaa, niin suosittelen ottamaan junan Sintraan ja käymään siellä sellaisessa luonnonpuistossa. Siellä on upeita kuvauskohteita! Lisäksi jos aikaa jää, niin voi mennä junalla viereiseen Cascaisin kaupunkiin, jossa on valkoinen hiekkaranta. Junamatkat on muutaman euron suuntaansa,joren tosi halpa ja helppo matkustusmuoto. Cascaisin ja Sintraan menee ehkä joku 30 Min junalla. Teille tulee varmasti tosi upea reissu! 😊

 4. Marika

  Ai nii ja unohtui mainita, että Time Out Marketista saa paikallista leivosta Pastel de Nataa. Suussasulavaa uunituoretta leivosta! Ehdottomasti kannattaa kokeilla😋

 5. Erja

  Moi! Suosittelen retkeä Sintraan, Nata-leivoksia ja Segway-ajelua. Myös free walking tour paikallisen oppaan kanssa oli kiva. Ostoksia tein itse yllättävän vähän, mutta tykkäsin kaupungista kovasti.
  Ihanaa matkaa!

 6. MP

  Metrolla Oceanariumiin, huikea paikka! Siellä saa kulutettua tunnin-pari, jonka jälkeen voi siirtyä shoppailemaan Vasco Da Gama-ostarille joka on ihan Oceanariumin vieressä. Retki Sintraan junalla, ehdottomasti, siellä menee yksi päivä. Jos haluaa rauhallisen puolipäiväisen viettää eläimiä katsellen niin Jardim Zoo on tosi kaunis paikka! Sinnekin pääsee metrolla.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.