Fit you too
Fit you too

Kääk, kaljuunnun!

Huomasin eilen pestessäni tukkaani, että sitä irtoaa ihan hirveät määrät päästä! Keräsin kaikki irronneet hiukset yhteen möykkyyn ja toden totta – sitä oli lähtenyt pesun yhteydessä paljon enemmän kuin yleensä! Toki hiuksia lähtee normaalisti muutenkin, olikohan se määrä jotain n.100 hiusta päivässä. Pidän hiuksia kiinni paljon, joten hiuksia ei pääse irtoilemaan samalla tavalla kuin avoinna heiluvasta pehkosta, mutta silti määrä on minusta normaalia isompi. Sekin saattaa vaikuttaa, että pesen hiuksia vain kerran, maksimissaan kaksi viikossa, joten määrällisesti myös pesun yhteydessä saattaa lähteä sitten enemmän.OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Muistan kyllä, kuinka jo ekaa lasta imettäessä kampaajani varoitteli mua hiusten lähdöstä! Ehkä aika lienee kullannut muistot, mutten ainakaan muista, että Beniä imettäessä näin paljon olisi yht äkkiä alkanut irtoilemaan?! Ilmeisesti hiusten lähtö ei aina alakaan ihan siinä imetyksen alkutaipaleella, vaan nimenomaan hieman myöhemmin, puolen vuoden tietämillä. Mulla ei ole mikään hirveän paksu tukka, joten totta kai alkoi heti ahdistamaan, että olenko ensi syksynä kalju?!?

Pidän Olaplexiä aina noin tunnin päässä, mutta sen voi jättää yöksikin hiuksiin!
Pidän Olaplexiä aina noin tunnin päässä, mutta sen voi jättää yöksikin hiuksiin!

Ei sitten mitään käryä onko näistä mihinkään...
Ei sitten mitään käryä onko näistä mihinkään…

Hiusten lähtöä tuskin voi ennalta ehkäistä sikäli mikäli se on hormonaalista. En ole koskaan kokeillut mitään hiusten kasvua nopeuttavaa tuotetta, mutta löysin kaapin pohjalta keratiinivalmisteen, jonka olen saanut joskus jonkun blogitilaisuuden goodiebagin mukana. Sen lisäksi otin taas itseäni niskasta kiinni ja tein pitkästä aikaa hiuksille Olaplex-hoidon, jonka kovasti väitetään korvaajan hiuksen rakennevaurioita! Olaplex-käsittelyn saa nykyään myös useista kampaamoista värjäyksen yhteydessä. Itse en kovin usein käsittele tukkaani esimerkiksi lämpöraudoilla tms, mutta toki kuivaan aina kun olen pessyt hiukset. Lisäksi vaalennus kuluttaa tukkaa, vaikka viime kerralla Umppu napsaisikin kampaajalla käydessäni tupeestani ainakin sen 10cm latvaa pois!OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Onko teillä hyviä vinkkejä hiusten lähdön ehkäisyyn, tai ootteko saaneet apua noista keratiini- tai muista hiusten kasvua vauhdittavista luontaistuotteista?
PS. Häiden suunnittelu polkaistu käyntiin! Kääk myös sille! 😀 

Kommentit (19)

 1. Jenni

  Kokeileppa ihan apteekista saatavaa Biotiinia. Itse koin että se ois auttanut kun lähti kans tuollai hirveitä kasoja suihkun yhteydessä. Placeboa tahi ei niin nyt syön sitä päivittäin. Hyvää kesää!:)

  • fityoutoo

   Taisin luke tästä myös Mungolifen blogista! Mä syön nuo keratiinikapselit eka ja katsotaan onko niistä mihinkään 🙂 .

 2. Tiina

  Mulla toimi toi evonia sillon kun tukkaa lähti imetyksen aikana 🙂 siinä kasvaa muutki karvat mutta ihan sama kuhan tukka kasvo takas päähän 😀

  • fityoutoo

   Eli odotettavissa on hillittömät kainalopuskat?!?

 3. Marrito

  Msm! Huomaa eron muutamassa kuussa : )

  • fityoutoo

   MSM:ää ei suositella kun imettää. Ainakin mun tietojen mukaan.

 4. Ninna

  biotiinivalmistetta myös kokeilut ja kyllä siitä jonkin verran apua oli. toinen hyvä on priorin kapselit(älä osta shampoota, kauhean hajuista ja hiukset menee täysin takuille)aikoinaan käytin mutten enään kun sisältää liivatetta(olen vege)stressi saa yleensä hiukset irtoamaan joten sitä kannattaa välttää.

  • fityoutoo

   Kiitos vinkistä :)!

 5. Camma

  Hei tuttu tunne!
  Käytätkö paljon kuivashampoota/hiuspuuteria? Mä kuulin puskaradiosta, että jos sitä käyttää paljon niin tukka rupeaa varisemaan päästä. Mullakin kävi niin! En oo sen koommin käyttänyt hiuspuuteria, enkä suoristusrautaa. Lisäks ostin apteekista biotiinia. Nyt tukkaa on enemmän päässä mitä lattialla, joten suosittelen!

  • fityoutoo

   Tykkään kovasti hiuspuuterista, mutta ei sitä tule käytetttyä kuin ehkä kolmisen kertaa kuussa. Eli en usko että sillä määrällä on vaikutusta!

  • Sara

   Eeeikä!! Oon käyttäny ennen joka pv hiuspuuteria… Ja hiukset ohentunu ihan sairaasti!!!!:((( nyt muutama viikko sit tajusin lopettaa sen!! Joinakin päivinä kyl laitellu ku on nii ohkase hiukset nyt. 🙁 mut en kyl enää laita!! Mahd. Vähän kaikkee niin jos ne tästä muuttus pikkuhiljaa paremmaks.. Pitäs muistaa sitä biotiinia syödä 😄 Ja lisäks vaik sinkkiä.

 6. Eve

  Hiustenlähtö ei liity imetykseen, vaan siihen että raskauden aikana hiukset ei tipu samaan tapaan ja niitä tulee enemmän ja sitten synnytyksen jälkeen, yleensä 3kk paikkeilla ne alkaa tippumaan jotka on raskausaikana kasvanu 🙂 no panic! Kyllä sitä tukkaa jää ja tuo vaihe kestää ehkä kuukauden verran ja sitten rauhottuu!

  • fityoutoo

   Sitä odotellessa :)! Kiitos infosta!

 7. Karoliina // Miljonäärimutsi

  I feel you… Mulla alkoi beben ollessa 4 kuukautta sellainen sulkasato että. Mutta melkein ikävämpi vaihe oli takaisinkasvu, kun parin sentin hiukset sojottivat pystyssä otsalla ja jakauksessa. Mä sain kampaajalta käskyn pitää päänahka elinvoimaisena, jotta uusi hius lähtee sitten hyvin kasvamaan. Eli päähierontaa, harjaamista ja päänahan relaamista vauva-arjen keskelle 🙂

  • fityoutoo

   Päähierontaa…mmm.. Se on kyllä parasta maailmassa!!!!

 8. Mirkka lappalainen

  Hei! Hiukset ”lähteneet kaksi kertaa” ja vahva luotto vahvaan B-vitamiiniin ja MSM-jauheeseen!

  • fityoutoo

   B-vitamiinia syönkin jo – tosin nyt en monivitamiinin lisäksi enää erikseen kuin satunnaisesti. Pitääpä tutkia!

 9. Jenni

  Hiuksia alkaa lähtemään n.6-10kk synnytyksestä. Raskausaikana hiuksia ei juuri lähde ja silloin hiukset ovatkin elinvoimaiset. Sit kun ne irtoavat niin tuntuu hurjalta määrältä. Täysin hormonaalinen syy kuitenkin,kun tietyt hormonipitoisuudet nousevat ja taas romahtavat. Ohimenevä vaihe. 🙂 Uuden hiuksen kasvua voi toki edesauttaa hoitotuotteilla. Itselläni on kaikkien kolmen kohdalla myös just 10kk kohdalla tullut järkyttävä hiuskato ja epätoivoinen olo vaikka kampaaja olenkin,joten ymmärrän tuskasi,mutta kyllä tilanne normalisoituu. 🙂

  • fityoutoo

   Toivotaan et jäis jotain päähän. Vaikka mulla ei mikään ihan siima tää tukka olekaan, niin ei sitä kyllä olis varaa yhtään menettääkkään!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.