Fit you too
Fit you too

Juhannusahdistus!!!

Se on täällä. Jälleen kerran. Nimittäin juhannusahdistus.

Sanoin mun siskolle, että jos ensi vuonna haluan jälleen kerran olla mökillä juhannuksena, niin hän voi takoa nyrkillä mielihyvin muutaman kerran järkeä mun päähän! Kuten perinteisiin kuuluu, niin juhannuksen sää on tänäkin vuonna vähäluminen, mutta vettä tulee sitäkin enemmän. Itä-Suomessa asteita on ruhtinaalliset +14. Onnea teille, jotka olette tajunneet viettää jussin ulkomailla!
En tajua miksi juhannuksen viettoon asettaa niin paljon paineita? Eihän juhannuksena voi olla kotona! Mutta miksi ihmeessä ei voisi? Tai voisihan sitä lähteä käymään ihan päiväseltään jonkun kaveripariskunnan luona ja olla sisätiloissa, jos sade ja tuuli vihmoo. Kotona voisi katsella lasten kanssa leffaa ja paistaa lettuja.
Lasten kanssa pitäisi aina kaikki mietti heidän viihtymisen näkökulmasta. Jos on vain aikuisten kesken mökillä, niin siellähän voi vaikka maata koko päivän sängyssä ja lukea kirjaa tai katsoa Netflixiä. Lapset tylsistyy nopeasti ja homma menee helposti niin, että aikuisen täytyy olla ohjelmatoimisto ja viihdyttäjä. Meidän lapset on niin pieniä vielä, että he tarvitsee aikuisen siihen viereen koko ajan, eivätkä viihdy ulkona huonolla ilmalla ellei ole jotain TODELLA houkuttelevaa tekemistä.
En tiedä miksi tämä juhannus herättää minussa niin paljon jo etukäteen ahdistusta. Tai siis tiedän. Ensin matkustamme 400km yötä vasten autolla ja sitten koitamme keksiä lapsille mukavaa tekemistä neljä päivää pienessä mökissä. Tunteet kuumentuvat helposti, kun neljä aikuista ja kaksi lasta sullotaan sisätiloihin moneksi päiväksi. Kuulen n.15min välein lauseen ”voi että kun on huono sää” ja vannon, että ensi vuonna olemme jossain hyvin kaukana tähän aikaan!

Koitan kovasti nyt tällä viikolla tehdä oman asenteeni kanssa töitä: Juhannuksena VOI olla ihan kiva sää. Ei säätiedotuksiin voi luottaa 100%. Voimme olla ulkona aina kun ei sada. Voimme katsoa leffoja läppäriltä. Torstaina voidaan viettää kaupunkipäivä, koska kaikki paikat eivät ole vielä kiinni. Ja jos homma menee oikein piinalliseksi, niin meillä on auto jossa on kääntyvät pyörät. Neljä päivää on sitäpaitsi aika lyhyt aika ihmiselämässä. Sen nyt istuu vaikka muurahaispesässä!
Vai istuuko…?
No, ensi vuonna ollaan viisaampia ja ollaan välittämättä kaikista niistä perusolettamuksista, mitä juhannukseen liittyy. Ei, meidän EI tarvitse mennä mökille ja jos minä saan päättää niin ollaan ulkomailla! Lapset saa uida ja leikkiä ulkona. Itse voi nauttia auringosta ja siitä, että juhannus on tänä vuonna ihanan helppo ja stressitön. Ah, kuulostaa täydelliseltä. 
Mitä suunitelmia teillä on juhannuksen varalle? 
 

Kommentit (8)

 1. Terhi

  Päivä Tukholmassa-risteily, toiminee myös lasten kanssa. 😉 Tosin nyt on sinnekin luvattu vähän vilpoisampaa kelia, mutta ehkä tekemistä kuitenkin löytyisi. 🙂
  Turun ja Tukholman saaristo jo itsessään on ihanan näköistä kesällä ja etenkin juhannuksen aikaan salkoineen ja muine koristeineen. Ollaan oltu parina juhannuksena myös Ahvenanmaalla, tosin sielläkin satoi silloin vettä, mutta oli silti ihan eri fiilis kuin jossain mökillä mököttäessa. 😀

 2. Tarzan

  Onpa kiva yläosa sulla kuvissa. Minkä merkkinen se on?

  • fityoutoo

   Kiitos! Se on Quicksilver. Ostettu tosin Dubaista jo pari vuotta sitten.

 3. Hanne

  Me lähdetään jussina Kroatiaan. Varma lämpö ja lämpimät uimavedet lapsille. Ei tarvitse stressata säästä. Inhoan sitä myös!

  • fityoutoo

   Ah… Kuulostaa NIIN ihanalta! Kroatia on huippu paikka, ollaan oltu Dubrovnikissa ja Šipanin saarella. Tykkäsin kovasti!

 4. Jonna / Palasia arjestani

  Mulle juhannus on vain yksi päivä muiden joukossa. Ihan sama mikä keli on, viihdyn takuuvarmasti 😄

 5. Emmi

  Me ollaan ekaa kertaa ikinä kotona. Ihanan eksoottista. 😂

 6. Hilla

  Hmmm, minulla oli koko tekstin ajan sellainen olo, että miksi te ylipäätään menette sinne mökille? Saan nimittäin sen kuvan, että tuo mökkijuhannus on koettu ennenkin, kenties sateisella säällä, ja tiedätte valmiiksi tämän olevan huono idea. Kenties ymmärsin väärin, joten pahoitteluni mahdollisesta väärinymmärryksestä.
  Itse en ole koskaan juhlinut tai viettänyt juhannusta sen kummemmin sitten lapsuuden jälkeen. Koko lailla viimeiset 15 vuotta olen viettänyt oikein tyytyväisenä juhannuksen kotona nauttien pitkästä viikonlopusta ja mahdollisuudesta olla möllöttää Makuuni-tarjonnan kera. Olemme siis kotona tänäkin vuonna, ei tarvetta keksiä mitään suunnitelmia. Tosin kerran mentiin mun vanhempien mökille lasten ollessa aika pieniä, ehkä joskus 5 vuotta sitten, ja lähdettiin heti seuraavana päivänä pois 😀 . Ei tod. ollut meidän juttu ja kotona vaan on parasta. Jos sataa kaatamalla, sisällä on paljon viihdykettä ja kun ei sada, on pihalla omat trampoliinit, keppariesteradat ja kiipeilytelineet eikä erikseen tarvitse keksiä kenellekään tekemistä. Eikä me olla mökkeilijöitä edes hyvällä säällä. Sekä mun että miehen vanhemmilla on kesämökit ja käydään kummallakaan äärimmäisen harvoin, ehkä just tuo kerran 5 vuodessa on hyvä tahti meille.
  Ja hei. Tottakai juhannuksen saa viettää juuri kuten haluaa. Etenkin jos se aiheuttaa jo etukäteen paljon ahdistusta, lienee ihan hyväkin oikeasti miettiä, miten sen haluaa viettää. Mistä ylipäätään tulee sellainen ”juhannus kuuluu viettää mökillä/ maalla/ mummolassa/ missälie pakkopaikassa” -mentaliteetti? Pöh, sanon minä. Jos kotona on mukavinta, miksi ihmeessä lähteä hampaat irvessä jonnekin mökille väkipakolla.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.