Fit you too
Fit you too

Jos en olisi yrittäjä, niin saattaisin olla…

Tänään on virallinen yrittäjien päivä! Onnea siis kaikille meille yrittäjille!

Siitäpä sainkin ajatuksen kirjoittaa blogiin, missä ammatissa olisin nyt jos asiat joskus olisivat menneet vähän eri tavalla. Mua on tässä aikojen saatossa vetänyt useampikin ammatti puoleensa ja on ollut kyllä todella hilkulla, etten tekisi nyt jotain aivan muuta! Mutta mihin ammatteihin olisin sitten saattanut päätyä…?

Poliisi

Olen hakenut poliisikouluun 3 kertaa ja viimeisellä kerralla taisin jäädä pisterajasta kaksi pistettä. Halusin TODELLA kovasti poliisiksi ja viimeisellä kerralla romahdin kyllä aivan totaalisesti, etenkin kun homma jäi niin pienestä kiinni. Tokalla kerralla mursin jalkani pääsykokeissa, joten homma oli sitten siltä osin siinä.
Päädyin sitten lopulta hätäkeskukseen töihin ja siellä näkee aika läheltä millaista keikkaa poliisit ihan oikeassa elämässä hoitavat. Siinä samalla se into poliisin ammattia kohtaan sitten hiipui. Arvostan heidän ammattia todella paljon, etenkin kun vuorot on pitkiä ja rankkoja, eikä palkka mikään häävi.

Sairaanhoitaja

Mulla on varmasti sisäänrakennettu halu auttaa ihmisiä, jonka takia mua on aina vetänyt puoleensa ammatit, joissa voin olla hyödyllinen muille! Hain ainakin yhden kerran Tampereelle AMK:hon englanninkieliselle sairaanhoitajalinjalle. Sairaanhoitajan ammatti kiehtoo mua edelleen paljon. En tiedä millaista työ olisi käytännössä, joten mun ajatus perustuu lähinnä ystävien kertomaan (mulla on lähimmässä ystäväpiirissä sairaanhoitaja, terveydenhoitaja, ensihoitaja ja vielä proviisorikin). Nautin jollain tavalla hektisestä ja järjestelmällisestä työstä, joten esimerkiksi ensiavussa työskentely voisi persoonana sopia mulle. Ambulanssissa en luultavasti voisi olla, koska mua kammottaa ajatus hälytysajon ajamisesta aivan surkealla säällä (no, olisihan sitä joutunut tosin poliisinakin ajelemaan talla pohjassa…)!

Puheterapeutti

Mä en kyllä tiedä onko tää puheterapeutin ammattiin hakeminen ollut enemmän joku mun mutsin missio, mutta tuli kuitenkin haettua yliopistoon lukemaan logopediaa. Mun äiti luki jostain, että puheterapeuteista on huutava pula ja hän sitten rummutti mulle kuukausitolkulla, että musta vois tulla hyvä puheterapeutti. Ehkä en ollut kuitenkaan tarpeeksi motivoitunut pääsykokeisiin lukiessa.

Skappari

Olen käynyt armeijan vuonna 2002-2003 ja sen jälkeen mulla heräsi halu jäädä armeijaan töihin ja opiskella mahdollisesti Maanpuolustuskorkeakoulussa. Mietin aika paljon sitä voisiko opiskelu Lappeenrannassa (silloin) olla oma juttuni ja ylipäätään maanpuolustus. Tykkään todella paljon kouluttaa ihmisiä ja mielestäni armeija sopi mun luonteelle ja persoonalle todella hyvin. Mä oon hakenut Puolustusvoimille töihin muutaman kerran sopimussotilaaksi. Miesvaltainen työyhteisö ei olisi varmaan yhtään hassumpi ajatus ja mä nautin jollain oudolla tavalla myös kurista ja järjestyksestä.

Nyt olisi hauskaa kuulla, että onko joku teistä lukijoista näillä aloilla ja mitä pidätte työstä??

Kommentit (7)

 1. EM

  Sairaanhoitaja + eh täällä! Tykkään kyllä tästä työstä, etenkin siitä ettei vuoroja voi suunnitella etukäteen. Myös pitkät vuorot (=pitkät vapaat) sopii mulle paremmin kun mikään muu työaikamuoto. 😁 Hälytysajon ajamista kamalassa säässä ei kannata stressata koska silloin pudotetaan vauhti pois, aina parempi päästä ehjänä perille auttamaan vaikka sitten 2 min myöhemmin kuin olla itse seuraava joka tarvii apua!

 2. Lonnie

  Oon sun blogin pitkäaikainen lukija. Kirjoitat hyvin, mielenkiintoisia, elämänmakuisia juttuja! Tykkään! Tällä kertaa oli pakko kuitenkin kommentoida, koska toi sun lista mitä olisit jos et olisi yrittäjä kolahti … Itsekin oon käynyt intin, ja mietin uraa PV:ssä. Hain kuitenkin poliisikouluun (en päässyt, long story), tein pari lasta ja nyt oon hakemassa hätäkeskuspäivystäjäksi ja hoitoalalle! Pelottavan samanlaisia juttuja 🤣
  Oot rohkea kun oot perustanut oman yrityksen huikealla idealla, paljon onnea siihen! 😍

  • fityoutoo

   WOW! Siis uskomattoman samankaltaiset haaveet meillä!! 😀 Hae ihmeessä hätätkeskuspäivystäjäksi. Työ on todella mielenkiintoista ja monipuolista. Jos häke olisi jatkanut Tampereella, niin kuka tietää.. Ehkä tekisin niitä töitä vielä edelleen.
   PV työnantajana on tosi kehuttu ja siksi itsekin siitä haaveilin. Toisaalta uskon, että elämä vie meitä oikean suuntaan ja kaikella on joku tarkoitus. Tiedän, että olisin varmasti ollut hyvä kouluttaja, mutta toisaalta olen tällä hetkellä niin onnellinen, että uskalsin toteuttaa unelmani tästä yrityksestä. Kiitos onnentoivotuksista, koska sitäkin tarvitaan (kovan työn lisäksi). Ja etenkin, tsemppiä!

 3. Eveliina

  Haaveilen kanssa välillä salaa poliisin ammatista, veljeni on poliisi ja halunnut olla sitä pienestä asti. Varsinkin olen vähän kateellinen kun vuosi sitten pääsi moottoripyöräpoliisiksi. Itse en oikein vielä tiedä miksi haluan isona; kukkakauppias olisi ihana ammatti, toki se vaatii yrittäjyyttä ja paljon ilta- ja viikonlopputöitäkin. Eläinten kanssa työskentely olisi myös kiva, siellä on vaan ihan susi palkat ellet ole lääkäri ja siihen luulen, ettei meikän pää riitä. 😉

  • fityoutoo

   No, jos yhtään lohduttaa, niin mä näin 35-vuotiaana luulen löytäneeni unelma ammatin. Oon ollut itse myös monesta ammatista kiinnostunut ja varmasti on ollut aika hilkulla useammin, etten olisi kääntynyt johonkin muuhun suuntaan. Välilä olisi ihan hauska kurkistaa kristallipalloon ja nähdä mitä me puuhaillaan 10 vuoden päästä!

 4. Nimetön

  Eikös poliiseilla ole ihan hyvä palkka? Jotta saisit esim yrityksestäsi pari tonnia käteen kuussa, sinulla pitäisi olla satoja asiakkaita joka kuukausi.

  • fityoutoo

   No mikä on hyvä? Se on lisineen varmaan 2500€-3000€ / kk. Minusta se ei ole kovin kummoinen palkka, jos miettii työaikoja (12h vuorot) ja työn luonnetta (jatkuva väkivallan, vaaratilanteiden ja esim tartuntatautien uhka). Esim hätäkeskuksessa tienaa saman tai jopa enemmän ja työ on aika paljon siistimpää. Kaikkea ei toki voi mitata rahassa ja yksi juttu on vuorotyöstä aiheutuvat terveysongelmat.
   Mun yrityksellä on onneksi muitakin tulonlähteitä (siihen asti), kunnes asiakkaita on satoja (joka on tietysti tavoite).

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.