Fit you too
Fit you too

Jaossa kassillinen Nutrilett-tuotteita testiin!


*Yhteistyössä Nutrilett
Kuten taannoin kerroin, niin Nutrilett* lähetti minulle testiin ison läjän heidän tuotteitaan! He halusivat, että kirjoittaisin omia mielipiteitäni proteiinituotteista ja kyselin myös teidän ajatuksia postauksessa. Kyseinen postaus keräsikin hienosti kommentteja ja tällä hetkellä lisäravinteet puhuttavat… Etenkin treenaavien keskuudessa! Kuten arvelin, niin myös teidän lukijoiden mielipiteet olivat laidasta laitaan.
Nyt vuoden alussa on tietysti laihdutusbuumi kuumimmillaan ja sen huomaa saleilla ja muissa liikuntapaikoissa, viimeksi tänään uimahallissa! Itse toki toivoisin, että ihmiset olisivat näiden buumiensa kanssa vähän pitkäjänteisempiä, eikä niin, että tammikuu jumpataan tyrät rytkyen ja eletään pelkillä laihdutuspirtelöillä…. Ei näin ihmiset!!
Vähän maltillisempi aloitus pelastaisi monet siltä viimeistään helmikuussa iskevältä totaalikyrsiintymiseltä kaikkea liikuntaa ja terveellistä kohtaan!
nutrilett_arvonta4 (1 of 1)
Meikäläisen keittiössä on puolestaan raakasuklaat ja proteiinipatukat sujahtaneet suuhun aivan sulassa sovussa – eikä tiukkaa edes tee! 😀
Olen tässä reilun viikon verran testaillut Nutrilettin uuden Protein Shape -sarjan tuotteita (ja toki myös muita heidän tuotteitaan), enkä itseasiassa yksin; Myös hurri näitä juomia ja patukoita innostui maistelemaan (hän myös käyttää kohtuullisesti lisäravinteita, kun treenaa aktiivisesti)! Mikä parasta, saan arpoa myös teidän lukijoiden kesken mahtavan Nutrilett-tuotepaketin (arvo 60€), jossa on sitten jos jonkinlaista evästä!
Paketti sisältää seuraavat tuotteet
Nutrilett VLCD shake Chocolate 15*33g
Nutrilett VLCD Vegetable soup 15*33g
Nutrilett Protein shape Choco Proteiinijuoma 250ml
Nutrilett Protein Shape Vanilla Proteiinijuoma 250ml
Nutrilett Protein shape Choco bar 35g
Nutrilett Smoothie Tasty tropical 330ml
Nutrilett Smoothie Nordic Berries 330ml
Nutrilett Smooth Caramel 56g
Nutrilett Premium dark Choco 60g
Nutrilett Chunky Peanut bar 56g
nutrilett_arvonta2 (1 of 1)
Nutrilettin tuotteet on kehitetty painonpudotukseen ja -hallintaan, sekä palautumiseen. Tuotteita voit yhdistellä tarpeen mukaan omaan (toivottavasti) jo terveelliseen ruokavalioon. Itse en nää, että nämä (niinkuin muutkaan samantyyppiset tuotteet) olisivat jotenkin ehdoton ei tai ehdoton kyllä monipuolisessa ruokavaliossa! Toisinaan itsekin käytän esimerkiksi juuri valmiita proteiinijuomia, kuten aiemmassa postauksessa jo kirjoittelin!
Omia suosikkeja tuotepaketista ovat nuo Proitein Shape -sarjan suklaanmakuinen juoma sekä choco bar-proteiinipatukka! Mun mies, joka on aika surkea syömään aamupalaa joi tuollaisen Nordic Berries-juoman yksi aamu töihin lähtiessä ja oli kuulemma positiivinen yllätys. Tuo Tasty Tropical on vielä testaamatta! Tuollainen valmis juoma on niin ”matalan kynnyksen aamupala”, ettei paljon helpommaksi voi homma mennä!
nutrilett_arvonta3 (1 of 1)
Nutrilett-tuotepaketin voit voittaa vastaamalla seuraavaan kysymykseen:
Välipalaa valitessa minua kiinnostaa eniten?
a) kalorimäärä
b) proteiinin määrä
c) sokerin määrä
Muista myös perustella vastauksesi! Vastausaikaa on 8.2 asti tämän postauksen kommenttiboxiin! Nyt siis kaikki vaan vastailemaan ja kuka tietää, ehkä tämä huikea tuotepalkinto voikin olla sun 🙂 !
nutrilett_arvonta1 (1 of 1)
Loppuun vielä vinkki vitonen!
Ostamalla 28.2 mennessä kolme Nutrilett-tuotetta lunastat samalla itsellesi kuukauden Yoogaija livejoogatunnit!  Tarkemmat ohjeet löydät täältä*! Sain kampanjan myötä myös itse mahdollisuuden kokeilla tuota livejoogapalvelua ja voin kirjoitella siitäkin myöhemmin kokemuksia. On nimittäin itselleni aivan uusi kokemus!
Oletteko te koskaan kokeilleet virtuaalijoogaa? 

Kommentit (164)

 1. Jenni

  Kaikki, mutta eniten proteiinin määrä. Yritän syödä mahdollisimman proteiinipitoisesti, siksi. Myös sokerin mä tarkkailen, koska en halua syödä piilosokeria! Vähiten tuijotan kalorimäärää, koska omalla kohdallani se menee helposti pakkomielteiseksi kalorien laskemiseksi.

 2. Ritu

  Ehdottomasti kiinnostaa eniten b) eli, proteiinin määrä tuotteessa! Toki sokerin määräkin on tärkeä minulle, sillä jos tuotteessa on paljon proteiinia mutta myös paljon sokeria, niin se kyllä on iso negatiivinen juttu! Mutta jos on paljon proteiinia ja edes KOHTUULLISESTI sokeria, niin voin syödä tuotteen. Kun taas suuri sokerimäärä ja vähäinen proteiini on no-no.

 3. Anni

  Sanotaan, että b. Nälkä on karmiva jo tunnin sisään jos välipalana on esim. pelkkää leipää minimaalisella proteiinitäytteellä!

 4. heini

  Paha valinta, mutta kylmä kokonaiskalorimäärä on lopulta se tärkein kriteeri itselleni, vaikka syynään myös aina proteiinin ja hiilareiden suhteen.

 5. piai

  Eniten mä taidan tsiigailla noista vaihtoehdoista tota sokeria. Mitä enempi sokeria, sen suuremmalla syyllä jätän ostamatta. Sokerista tulee ihan mielettömän huono olo, eikä se sokeri ole kropalle muutenkaan hyväksi. Musta tuntuu että ei tarvitse kuin vilkasta sokerisia tuotteita niin mun naamari kukkii ja pelastusrengas kasvaa sentillä 😀 Mutta kyllä mä sitten tarkkailen noita muitakin ravintoarvoja. Olis tosi siistiä päästä tutustumaan enempi noihin Nutriletin tuotteisiin kun en ole tainnut koskaan aikaisemmin noihin juuri perehtynyt. 🙂

 6. Sanni

  Vastaan c, koska haluan syyä semmosen välipalan joka ei nostata verensokereita hetkessä sataan ja takasi alas. Muutenki oon koittanu siistiä nyt joulun jälkeen taas ruokavaliosta sokerit aika minimiin 🙂
  (ja myös monet asiantuntijat on tainnu sanoa et kannattaa kattoa se hiilareiden määrä nuista patukoista)
  Hyvää alkanutta viikkoa sinne 🙂

 7. Elina S

  Sokerin määrä.

 8. Tea

  Kaikki vaikuttavat välipalan valintaan, mutta eniten tarkastelen tuotteesta proteiinin ja sokerin osuutta.
  Tietysti myös riippuu onko sokeri lisättyä vai hedelmäsokeria. Myös se vaikuttaa valintaani miten on päivän aikana syönyt eli pitääkö välipalan olla niukkakalorisempi vai tarvitsenko enemmän energiaa.
  Jos proteiinia on mielestäni vähän verrattuna sokerinmäärään niin en valitse tuotetta. Tällä hetkellä teen kaikki ruoat kotona myös välipalat 🙂

 9. Emma

  Välipalassa kiinnitän yleensä eniten huomiota sokerin määrään. Yritän pysyä sokerista loitolla (mahdollisimman paljon) ja varoa varsinkin niitä ”vahingossa tulevia” sokereita, joita usein tulee esim. välipalapatuikoista. En ole aiemmin lämmennyt Nutriletin tuotteille, mutta näitä uutuuksia olisi kiva testata! Mukavaa alkanutta vuotta Katri!

 10. elli

  Moikka!
  Välttelen sokereita tuotteissa, joten tällä hetkellä vastaisin c):n. Kuitenkin tärkeää on myös proteiinimäärä. Valitsisin kuitenkin proteiinipatukan, jolloin siellä sitä proteiiniakin luultavasti olisi sopiva määrä. Kaloreita en ihmeemmin kattele. 😀
  En oo vielä kerinny tutkailee Nutriletin valikoimaa. Toivottavasti ne täyttää mun proteiinipatukkakriteerit! ;D

 11. Salla

  Aika paha kysymys, sillä kiinnitän huomiota noista kaikkiin, mutta jos pakko nyt on joku valita niin kyllä se olisi tuo A-vaihtoehto, sillä tavoitteenani on painonpudotus. Itse kyllä pyrin välttelemään lähes täysin sokeria, mutta on tuo kalorimäärä silti se ratkaiseva!

 12. Sani

  Syksyllä kisakauden (kestävyysurheilu) loputtua annoin itselleni vähän köyttä ruokavalion suhteen, tai näin oli ainakin tarkoitus… Ja lapasestahan tilanne lähti 🙁 Muutamaan kuukauteen painoa tuli 10kg! Nyt olen jättänyt hiilarit minimiin, joten vastaus on vaihtoehto C. Nutriletilta olen joskus jonkun patukan syönyt ja hyväähän se oli 😛

 13. Julia

  c) sokerin määrä.
  !! 🙂 <3

 14. tiina

  Eniten kiinnostaa sokerin määrä, sitä kun tuntuu olevan joka paikassa niin valtavia määriä niin tekee mieli seurata.

 15. Sanna

  c) sokerin määrä. Tarkastan aina kyllä kaikki kolme, mutta jätän esim. patukan kaupan hyllylle jos siinä on kohtuuton määrä sokeria (puhumattakaan piilosokerista!).

 16. Heli

  Energistä maanantaita!
  Minulle ratkaisevat seikat ovat 1. sokerin määrä minimissä ja 2. korkea proteiinipitoisuus. Mielenkiintoinen tuo Nutrilettin yoga-kamppis, pitääpä käydä tutustumassa, livejooga kiinnostaa kovasti. Kivaa viikkoa kaikille!

 17. Hemu

  Vastaus on proteiinin määrä, koska esim. pelkkiä tyhjiä kaloreita sisältävällä välipalalla sanotaan vaikka pullalla ei pitkälle pötkitä ja toisaalta jos katsoisin vain sokerin määrää voisi muu sisältö olla silti epätyydyttävä 😀 Kyllä se on siis proteiini, mitä tarkkailen, käytännössä toki myös hiilarit ja se kuinka paljon on sokeria sekä kalorimäärä tulee tsekattua. Virtuaalijoogaa koitin ensimmäistä kertaa viime viikolla yhtenä aamuna aamupalan jälkeen, kesto oli 20min ja hiki tuli ja heräsi kyllä päivään!! Tarkoitus olisi tehdä siitä tapa ja joogailla aamuisin muutamana päivänä viikossa.

 18. Katja

  Itse asiassa kaikki yllämainitut, riippuen päivästä ja tarpeesta Yritän pitää kaloreiden määrän kohtuullisena, proteeinin määrän melko korkeana ja sokerin määrän alhaalla. Helppoa?

 19. Hanna

  Vaihtoehto C. Liika sokeri laittaa verensokerit pomppimaan, jonka myös huomaa olotilassa. Sokerin välttely on hyvästä, varsinkin kun sattuu olemaan tällainen sokerirotta kuin minä 😀

 20. sartsa

  C ehdottomasti 😀

 21. Mallu

  Proteiinien määrä kiinnostaa eniten, pitää nälkää itsellä pidempään kun on tarpeeksi proteiinia aamupalan joukossa 🙂

 22. Maijah

  Vastaan d) maku 😀 Aamulla ei nimittäin saa mitään pahaa suustaan alas, ei sitten millään. Maun jälkeen seuraava valintakriteeri on proteiinin ja sokerin suhde, proteiini näistä kahdesta tärkeämpänä.

 23. rantsu

  Voi ei! Noista on kyllä tosi vaikea valita yhtä muiden edelle, mutta vastaan kuitenkin sokerin, sillä joskus olen meinannut ostaa proteiinipatukan sen perusteella, että siitä saa nopeasti paljon proteiinia, kunnes tajusin, että patukassa on yhtä paljon sokeria kuin suklaassa. Patukka taisi tuolloin vaihtua perinteiseen rahkaan. 😉

 24. ansku

  Kaikki vaikuttaa, mutta eniten ehkäpä sokerin määrä. Esim. proteiinipatukkaa valittaessa edelle menee ne, joissa on vähiten sokeria. Yritän parhaani mukaan vältellä lisättyä sokeria, jonka vuoksi sen määrää tulee tosi useasti syynättyä. Proteiinimääräkin on itselle tärkeä ja olennainen, samoin kalorit. Prodea on kuitenkin helppo saada ja sitä voi välipalallekin tarpeen mukaan lisätä jostain muualta.

 25. Jasmiina

  Kalorien määrä

 26. emmmi

  hmmm, vaikea valinta sokerin ja proteiinin väliltä, mutta vastaan silti ennemmin proteiini. Sitä tulisi syödä joka aterialla ja aloitankin yleensä aterioiden kokoamisen ja suunnittelun juurikin proteiininlähteistä. Sokerinkin kanssa on kyllä oltava tarkkana, ettei tule syötyä niitä maailmankuuluja piilosokereita. 😀

 27. Katja

  Mahdollisimman paljon proteiinia ja vähän sokeria. Syön harvoin patukoita ja koitan valita sellaisen, missä ei olisi kovin paljon keinotekoisia aineita.

 28. Elina

  Hmm.. kaikkia kohtia tulee kyllä tarkkailtua. Mutta sanotaan, että proteiinin määrä ehkä tulee ekana vilkastua. Jos proteiinia ei ole tarpeeksi, otan toisen tuotteen. Sen jälkeen sokerin määrä, jos sokeria on paljon niin ei kiitos. Ja lopulta sitten kalorimäärä. Mutta yleensä kun löytää välipalan missä on proteiinin määrä ok, sokerin määrä mahdollisimman pieni niin ei se kalorimääräkään ole suuri 😛

 29. Jaana

  Ehdottomasti C. Pyrin välttämään sokeria jokaisessa muodossa ruokavaliossa, joten itselleni on tärkeä ettei ruokavaliossa ole piilosokereita.

 30. nanea_

  b) proteiinin määrä. Reippaalla, proteiinipitoisella välipalalla jaksaa paremmin seuraavaan ateriaan.. Toki kiinnitän itse huomiota myös hiilihydraattien määrään 🙂

 31. Janiina

  Tarkkailen kaikkia noista, mutta eniten ehkä proteiinin määrää eli vaihtoehto c. Aktiivisesti treenaavana kun haluaisin saada tuloksiakin, ja ilman proteiiniahan se ei onnistu 🙂

 32. Iida

  Sanoisin, että kaikki. Mutta jos yksi pitää valita niin proteiinin määrä!

 33. Marika

  Eniten kiinnostaa b). Joskin katson tuotteista yleensä tarkkaan myös sokerin määrän.

 34. Minna

  Ehdottomasti sokerin määrä. Proteiinpatukoissa ja muissa välipalajuomissa on joissain aivan älytön määrä sokeria.

 35. Sara

  Täklä hetkellä kiinnostaa kyllä c) eli sokerimäärä, ja se onko se lisättyä sokeria vai ei. 😀

 36. Elina

  Kyllä se sokerin määrä on mikä eniten kiinnostaa eli c) !

 37. Sara

  Sokeri sokeri!! ja vähän kalorit, mutta c:n valitsen 😀

 38. nippe

  Eniten kiinnitän huomiota proteiinin määrään. Arkena välipalani koostuvat pääsääntöisesti proteiinista kuten maustamaton rahka, kananmunat ja sokereita ei kiitos! Sen kyllä huomaa hyvästä olosta. Mutta reissun päälle otan yleensä proteiinipatukan, jossa ykkös valintana on proteiini, hieman katson myös sokereita, kaloreilla ei niinkään ole väliä, kun kaloreita saakin tulla reippaasti.

 39. sara

  C) Sokerin määrä. Treenaan itse aktiivisesti sekä lihaskuntoa että aerobista joten siinä mielessä en pahemmin edes kaloreita kyttäile. Proteiinin suhteen luotan siihen että kun syön tarpeeksi oikeaa ruokaa niin protskun tarve täyttyy kyllä.
  Sokeria lähinnä siksi että kun on tullut maisteltua yksi jos toinenkin lisäravinneapatukka/juoma, niin meinaa kaupassa käydessä ihan naurattaa osa niistä tuotteista. Mikä kasa puhdasta sokeria niissä ”fit-tuotteissa” onkaan. 😀 Eli tarkkana saa olla jos mielii jättää ylimääräisen sokerin arjesta pois.

 40. MM

  Kaikki kolma kiinnostavat. Proteiinin määrän valitsen kuitenkin. Tavoite on saada jokaiselle aterialle proteiinia, niin että nälkä pysyy edes hetken poissa.

 41. Eve

  En osaa valita kumpi enempi mutta sokerin ja proteiinin määrä, ehkäpä noissa välipaloissa enemmän se sokerin määrä.

 42. Annika

  C !
  Kaloreita kyttäsin ennen, mutta oon vähentänyt sen kyttäämistä nyt todella paljon. Sillä eikös sitä sanota, että ”ei ne kalorit vaan se mistä ne kalorit koostuu”. Jos syö puhdasta, ravintorikasta ruokaa, ei kaloreilla oo niin suurta merkitystä.
  Myös proteiinin yltiöpäisen kyttäämisen oon lopettanut. Oon oppinut, että välillä välipala voi koostua vaikkapa pähkinöistä ja hedelmistä. Ei ole aina pakko olla hirveästi proteiinia, kun kuitenkin aamupalalla, iltapalalla ja pääaterioilla huolehdin proteiinista.
  Proteiinipatukoissakin tuijotan ensimmäisenä sokerin määrää, jota saattaa monessa tuotteessa olla ihan liian paljon. Siksi siis C! 🙂

 43. mikaela

  B

 44. Tiima

  Kaikista eniten kiinnostaa a) eli välipalan kokonaiskalorimäärä. Välipalasta pitää saada tarpeeksi energiaa, mutta ei missään nimessä liikaa. Liian kaloripitoiset välipalat nostaa helposti päivän kokonaiskalorimäärän liian suureksi. Toisena katson proteiinimäärää tai ennemminkin proteiinin määrän suhdetta verrattuna hiilihydraatteihin. Riippuu sitten ihan siitä välipalasta että mikä on toivottava suhdeluku näiden välillä. Sokerin määrällä ei sinänsä ole minulle väliä, enemmänkin kokonaishiilihydraateilla.

 45. Minna

  Sanotaan että ensin B. Sokerit tulee kyllä hyvänä kakkosena ja kalorimääräkin tulee vilkaistua, mutta yleensä jos patukan tai juoman ostan niin se on hätätilanne esim. töissä, joten kyllä ne kalorit siinä kuluu, kunhan vaan selviää seuraavaan kunnon ruokaan ilman että lihakset sulaa 😀

 46. eve

  Kyllä se on varmaan tuo sokerin määrä. Tai oikeastaan tuo proteiinin ja sokerin suhde. 🙂 Vaikka olisikin paljon proteiinia niin kyllä jää syömättä jos sokeria on myös paljon. Se kun on niin että se sokeri vaan koukuttaa niin parempi vältellä sitä. 😉

 47. R

  Haluaisin vastata, että kokonaisuus ratkaisee ja ravintoaineiden jakauma tuotteessa merkitsee, mutta koska kysymys oli monivalinta, niin vastaukseni kallistuu SOKERIN määrään (tai paremminkin laatuun/muotoon) Esim. mielelläni valitsen taatelipohjaisen raakapatukan vaikka se olisi enempi hiilarisempi kuin joku todella keinotekoinen ja aspartaamilla makeutettu prodetuote, jossa sokerit sellaisenaan loistaisivat poissaololla. Toisaalta taas täysin prodepatukan ”uskottavuutta” syö jos tuote sisältää enemmän sokeria kuin prodea, jota on vain nimekseen.

 48. Salla

  Sanoisin, että:
  a) kalorimäärä
  b) proteiinin määrä
  c) sokerin määrä
  on se, jota katson. Täytyy kuitenkin todeta, että valitsen aina välipalani muutenkin proteiinipitoisesista vaihtoehdoista, joten tavallaan tämä sokerimäärän kyttäys tapahtuu sellaisten vaihtoehtojen joukosta 😉

 49. Pulmu

  Sanoisin, että c) sokeri, koska kalorimäärää tärkeämpää on se, mistä se muodostuu. Ja ylimääräinen sokeri on se, mitä tällä hetkellä ainakin itse yritän vältellä ja vähentää. Proteiinin määräkin on tietenkin tärkeä, mutta mielestäni suurimman osan päivän proteiineista kuuluisi tulla pääaterioista, ja välipalat taas sitten voivat olla vähän hiilihydraattipitoisempia, että niistä saa energiaa ja piristystä aterioiden välillä.

 50. Riina M

  Eniten syynään sokereita, koska oon jo pitkän aikaa yrittänyt päästä pahasta sokerin himosta pois ja pikku hiljaa alan ottamaan otteen omasta sokerinsyönnistä ja siitä pakkomielteisestä himosta!

 51. melika-

  Minua kiinnostaa eniten sokerin määrä ja hiilihydraattien määrä. En halua syödä turhaan sokerisia välipaloja kun parempiakin vaihtoehtoja on!

 52. Silja

  Tulee katsottua kaikkia, mutta jos noista tulee valita niin c eli sokeri. Sokeri on vähän niinku tyhjää energiaa !

 53. Viivi

  Pyrin valitsemaan välipaloiksi terveellisiä vaihtoehtoja, mutta nälkätilanteesta riippuen kaloreiden kokonaismäärä on se, mikä ratkaisee. Jos nälkä on suuri, valitsen enemmän kaloreita sisältävän, mutta toki proteiinipitoisen vaihtoehdon. Jos nälkä on pieni, pelkkä vähäkalorinen hedelmäkin riittää.

 54. Alina

  Kaikki ovat tärkeitä, mutta eniten kiinnitän huomiota sokerin määrään. Sokerissa ei ole mitään hyvää keholle ja yhdessä patukassakin saattaa olla järkyttävät määrät sokeria. Noh, maistuuhan se silloin paremmalta. Nutriletilla onneksi on sokrut ihan ok määrissä ja olisi kiva päästä testailemaan tuotteita!

 55. Tiia

  Taitaa kyllä kallistua tuonne b) vaihtoehdon puolelle 🙂 Katson paketista automaattisesti (riippuen tietenkin välipalasta… ) proteiinin määrän, proteiini kun pitää paremmin nälkää. Toki samalla tulee vilkaistua sokerimäärät, ja jos ne ihan hipoo pilviä niin rehellisesti sanottuna siirryn seuraavaan tuotteeseen. Sokeri ei enää vaan sovi kropalle, nimim. muutaman karkkikrapulan kokenut 😀

 56. Roosa-Maria

  Ensiksi katson kuinka paljon on kaloreita ja sitten paljonko on protskuja. Vaikka suurimpana tavoitteenani on syödä riittävästi proteiineja tulee aina ensin katsottua se kalorimäärä.:D

 57. saara

  Sokerin määrä. Musta tuntuu, että välipalan pitää olla jotain terveellistä. Monesti välipalat jääkin väliin kun ei ole mukaan mitään tarpeeksi terveellistä mukaan otettavaa.

 58. Lotta

  Ehkä se on tuo sokerin määrä. Ärsyttää, kun todella monissa ”terveellisissä” välipaloissa on niin paljon sokeria! Esim välipalakeksit ja -patukat, puhumattakaan maustetuista jogurteista tai rahkoista.

 59. Marianne

  Koska tavoitteenani on pieni painonpudotus, tarkkailen eniten kalorimäärää. Toki proteiinimääriäkin seurailen miltei yhtä aktiivisesti. 🙂

 60. HenriikkaV

  Yksi asia ei ole ylitse muiden välipalaa valittaessa, vaan tsekkaan sekä kalorit että proteiini/hiilari-suhteen. Ja vielä senkin, mistä se hiilari tulee (=sokerimäärä).

 61. Nina

  Vastaan C, yritän välttää ylimääräistä sokeria, joten mitä vähemmän sokeria ja enemmän proteiinia, sitä parempi

 62. ems

  Vastaukseni tällä hetkellä c, puoli vuotta sitten se olisi ollut vielä ehdottomasti b. Takana raskaus ja synnytys ja nyt päällä karmea sokerikoukku! Paluu terveellisempiin elämäntapoihin ja liikunnan pariin on menossa ja nyt ensimmäisenä pyrin irti sokerikoukusta, siksi syynäänkin kaikki ruuat ainakin hetken aikaa sokerin pelossa. Kyllä tää tästä, en aio luovuttaa vaan haluan saada takaisin sen hyvän fiiliksen, mikä terveellisistä elämäntavoista seuraa 🙂
  Nutraus-”kuuri” antaisi hyvän potkun eteenpäin, uskon niin! 🙂

 63. Katjushka

  Itsellä vaikuttaa ehkä kokonaiskalorimäärä eniten, mutta ei todellakaan proteiinien kustannuksella. Jos proteiinia on liian vähän niin nälkä ei kyllä pysy kauaakaan poissa.

 64. senja

  B) proteiini kiinnostaa eniten lähinnä siksi että pyrin syömään välipaloja mitkä pitävät näläntunnetta pois mahd. Kauan, mutta vertailen usein myös sokerin määriä eri tuotteissa ja valitsen mahd. Vähän sokeria sisältävät tuotteet. Sitä on tullut opittua kuinka monia tuotteita mainostetaan ”erittäin hyvänä proteiininlähteenä” yms, mutta kuitenkin sokerin määrä on huomattavasti suuremmassa roolissa kuin proteiini. Tarkkana pitää olla.

 65. skribentti

  Sokerin määrä kiinostaa eniten, sillä lähtökohtaisesti kaloreilla ei ole mulle mitään väliä, painoa kun voisi vaikka tulla muutama kilo lisää. Protskua saan eniveis tarpeeksi ruokavaliostani, joten sen määrä ei niinkään kiinnosta. Jäljelle jää siis sokeri, mikä kiinnostaa 😀

 66. Kati

  Kiinnitän huomiota ehdottomasti sokerin määrään, sillä se on vain ja ainoastaan turhaa energiaa (joka myös turhaan nostaa patukankin tms välipalan kokonaisenergiamäärää). Kestää ikuisuuden ’palautua’ jos vahingossa nappaa välipalaksi sokeria sisältävän tuotteen, koska kroppa sekoaa verensokerin noususta ja romahduksesta – mieluummin siis jopa ilman välipalaa niin selviää pienemmillä vahingoilla sillä ihmiskeho on kuitenkin tottunut pieniin paastoihin ; )

 67. Lille

  Pakko myöntää että se on tuo a vaihtoehto.

 68. Leena

  Hmm, olipa vaikee kysymys! Mutta kyllä ehkä loppujen lopuksi se kalorimäärä ratkaisee eniten. Tosi vaikeeta löytää semmosta välipalaa, jossa noi kaikki ja lisäksi vielä maku osuis omiin mieltymyksiin. Varsinkaan kiireessä 😀

 69. sinii

  Moikka, vastaan C eli sokerin määrä!
  Tuotteissa on helposti aivan liikaa sokeria, joten se tulee katsottua ensimmäisenä
  Sitä saa toki olla, mutta kohtuullisissa rajoissa verrattuna muihin ravintoarvoihin. 🙂

 70. riikuli

  Kyllä se on proteiinin määrä mikä kiinnostaa eniten, seuraavaksi sitten sokerin määrä. Mulla tavoitteena on kiinteytyminen mutta erityisesti kehittyminen joten en kiinnitä niin paljon kalorimäärään huomiota kuin siihen että mitä se on mitä tulee syötyä! Vieläkin kyllä tulee sorruttua ihan turhaan hillarimössöön, leipä on mun suurin himo.

 71. Siiri

  Kun kovasti koitan saada tätä kroppaa vähän rasvattomampaan kuntoon niin kalorimäärä vie voiton. Ei tietenkään poissulje noita muita, mutta tässä tilanteessa vastaan a!

 72. HEINI

  sokerin määrää koitan varmaa eniten kattoo, ettei tuu syötyä liikaa sitä 🙂 kuitenkaan hedelmien syöntiä en rajota, vaan nimenomaan valkosta sokeria / ”piilosokeria” 😀

 73. Heini

  Kaikkia tulee kyylättyä, koska haluan välipalani sisältävän proteiinia riittävästi, mutta ilman armotonta kalorimäärää ja kiloa sokeria. Vastaankin näistä kohdan c), koska yleensä alhainen sokerin määrä tarkoittaa myös alhaisempaa kalorimäärää. Pelkkä proteiini ei pelasta, koska on niin paljon vähäsokerisiakin vaihtoehtoja, joista valita. Joskus tosin otan just sen makeimman herkkuprotskupatukan sokereista huolimatta, koska kyllähän herkutellakin pitää välillä 😉

 74. Elina

  Kiinnitän eniten huomiota sokerin määrään, koska haluan välttää piilosokeria.

 75. Iidamaria

  Kalorimääriä en katsele, noista vaihtoehdoista ehkä eniten välipaloissa välitän sokerin määrästä, vastaan siis C 🙂 Nyt on sellainen vuodenaika, että tarvitsen kylllä hedelmien piristystäkin, enkä vain vatsantäytettä ja voimaa…
  Omasta puolestani myös voin kehua ainakin noita proteiinipatukoita: olen kasvissyöjä ja liikkuja, syön melko paljon ja hyvin, mutta tuollaiset tuotteet ovat oiva lisä välillä. Ovat vaan melko kalliita – olisipa mieluisa tuollainen voittopaketti!

 76. Emmi

  Sanoisin kaikki. Kalorit sen takia, että tarkoituksena on saada hieman painoa pudotettua. Katson myös aina millainen on proteiinin ja sokereiden suhde, ja ylimääristä sokeria yritänkin välttää! Jos yksi täytyy valita, sanon A, sillä saatan usein syödä ”pienen” välipalan ja lopulta havahdunkin kuinka monta sataa kaloria siinäkin meni 😀

 77. Marika

  C.
  Kiinnitän kaikkiin huomiota, mutten halua ainakaan päivittäin syödä sokeria välipaloillani.

 78. sini

  C) Kyllä sokerin määrää tulee katsottua. Monesti hurjat proteiinilukemat kätkevät alleen jos jonkinmoista makoista 😀 Kalorien osalta taas koen, että elämä on onnellisempaa ja ruoka maistuvampaa kun niitä ei jatkuvasti tuijottele.

 79. Mirkku

  Mihin mun kommentti hävis. 🙁 Laitetaas uudelleen, eli sokerin määrää katon eniten. Järkytyin joskus ku aloin kattomaan tarkemmin proteiinipatukan tuoteselostetta ni saatto sisältää 10 g sokeria. Jotenki olin ajatellut että se on terveellinen välipala sillontällön ku sen nimi on proteiinipatukka. 😀 jatkossa tarkempia näitten patukoitten kans.

 80. AM

  Kaikkia katson, mutta a ratkaisee. Proteiinipatukoissa vie voiton vähäsokerinen runsasproteiininen vaihtoehto, mutta ennen kaikkea maun on oltava hyvä. Pirtelöt teen itse.

 81. Rii

  Tällä hetkellä c.) sokerin määrää. Kaikkihan nuo on hyvä vilkaista uudesta tuotteesta, mutta jos yksi pitää valita. 🙂

 82. Mari

  Tällä hetkellä tarkkailen eniten kalorimäärää, tosin kaikki vaihtoehdot ovat erittäin tärkeää ottaa huomioon. Kalorimäärä on tällä hetkellä kuitenkin tärkein, koska kamppailen ylipainon kanssa ja pyrin pääsemään parempaan kesäkuntoon.

 83. jenny

  c, sokerin määrä tuotteessa.
  Kaloreita saa olla niin paljon kun on, mutta lisätyssä sokerissä ei ole mitään tarpeellista joten sitä ei myöskään syömissäni ruoissa pitäisi olla.

 84. NNE

  C. Sokerin määrä
  Olen yrittänyt vähentää sokerin syömistä, sillä olen oikea sokerihiiri ja se on suurin kompastuskiveni onnistuneelle dieetille. Tottakai myös kokonaiskaloreita tulee tuijoteltua ja proteiinipitoisesti syötyä mutta ne ovat ehdottomasti mulla helpoiten saavutettavissa.
  Hyvää alkanutta viikkoa sinne Katri! 🙂

 85. Katti

  Kaikki ovat tärkeitä, mutta ykkösenä kalorien määrä. Jos menen suoraan salille, proteiinijuoma tai -patukka on nopea ja helppo välipala

 86. petra

  Ekaksi tulee kyllä katsottua kalorimäärä..

 87. Tarja

  Vaikea valinta, mutta sanon että c) sokerin määrä, siitä syystä kun paljon on ollut juttua pinnalla siitä miten ”terveyspatukoissa” voi olla yllättäen hurjia määriä sokeria, ja jotkut patukat on sama kuin suklaapatukkaa söisi. Tähän asiaan olen siis kiinnittänyt erityisesti huomiota, kun tuon asian opin.

 88. jensu

  Kinkkinen kysymys! Tekisi mieli vastata sekä a että b, mutta noista kahdesta jos ihan pakko on valita niin a eli kalorimäärä. Kyllähän se hullua olisi syödä välipaloja, vaikka kuinka proteiinipitoisia hyvänsä, joiden kalorimäärä olisi suuri osuus päivän koko saannista. Välipalat ovat nimenomaan välipaloja, joiden kuuluu viedä nälkä, mutta huomattavasti pääaerioita matalammilla kalorimäärillä.

 89. lilli

  c) sokeri. Toki kaikki välipalan sisällössä kiinnostaa ja ihanteellisin olisikin hyvin vähäsokerinen, vähäkalorinen ja erittäin proteiinipitoinen välipala. Näistä vaihtoehdoista jokatapauksessa (valkoinen/lisätty/..) sokeri on pahin vihollinen; se jota en tarvitse ja joka aiheuttaa eniten haittaa minulle. Proteiinien ja kalorien määrän voi, ja pitääkin, suhteuttaa aina myös kaikkeen muuhun mitä kurkusta laittaa alas 🙂

 90. Henna

  Onpas vaikeaa valita A:n ja B:n väliltä, mutta kyllä se ehkä lopulta kallistuu A:n puolelle. Mielestäni välipalasta tarvitsee saada tarpeeksi energiaa, mutta energiamäärä kasvaa aika helposti turhan suureksi jos ei yhtään seuraa kalorimäärää 🙂

 91. TiinaS

  C eli sokeri on se mitä ensin katson ja sitten proteiinit. Harvemmin tulee kaloreita katsottua ellen sitten vertaile eri tuotteita keskenään.

 92. hanne-b

  Sokerin määrä !!! Välipala pitää olla sellainen joka pitää verensokerin tasaisena seuraavaan ateriaan asti. Mulle tulee tosi huono olo jos vedän väli palaksi jonkun sokeri pommin ( esim. Proteiini patukka pitää olla vähä sokerinen) koska jos välipala sisältää sokeria runsaasti mun on pakko nopeammin saada ns. ” oikeaa ruokaa” ja tällöin välipala ei ole ollut tarkoituksen mukainen .

 93. Emma Hukka

  Eniten kiinnostaa vaihtoehto b eli proteiinin määrä, proteiini pitää kylläisenä pitkään joten nutrilett patukan tai juoman voi napata mukaan vaikka jos on nälkä! Eli ei tule syötyä ylimääräisiä kaloreita 🙂

 94. sanna

  Kotona ollessa eniten kiinnostaa a) kokonaiskalorimäärä, koska tiedän niiden prot./sokerinmäärät, joten eniten kiinnostaa et saan tarpeeksi energiaa urheilun ja imetyksen kannalta. Jos taas oon ostamassa välipalaa niin olen eniten kiinnostunut c) sokerista, ettei tule huomaamatta syötyä turhia sokereita

 95. JenniJ

  Ehdottomasti proteiinin määrä, mutta kyllä nuo kaksi muutakin tulee aina tsekattua… Tavoitteena olisi kiinteyttää kroppaa ja keräillä lisää lihasta, niin protskut ovat nyt syynissä ja varsinkin välipalan kanssa on välillä haasteita.

 96. Ida

  Olenkin lunastanut nuo jooga tunnit, sieltä löytyy myös kahvakuula ja kyllä suosittelen 🙂
  Vastaisin että kalorimäärää eniten, niitä laskelen eniten ja ymmärän eniten, jostain syystä kiinnitän aina kaloteihin huomion. Saan enemmän irti ruuan tiedosta siitä mitä syön, sen perusteella kun tiedän mitä sisältää mitäkin. Proteiiniin olen myös nytten alkanut kiinnittää enemmän huomiota kun aloittanut treenaamisen. Nutrilett tuotteet ovat aika hyväkin valinta tietyssä määrässä jos kaloreita vähän katselee tarkemmin 🙂 ja hyviäkin! Mitä olen joskus maistanut.

 97. Bubs

  Aiemmin oli A, nyt ehdottomasti B. Tavoitteenani on kasvattaa lihasmassaa, ja pyrin pitämään vuorokausiannokseni vajaassa 200 grammassa. Työni puolesta en aina ehdi syömään oikeaa ruokaa tarvittavan usein saadakseni tavoitteen täyttymään, joten hyödynnän protskupatukoita tilanteessa. Toimivat välipaloina loistavasti ja hätätapauksessa myös ennen/jälkeen treenin, tosin silloin kiinnitän hiilareihin enemmän huomiota.

 98. Paula

  Kalorimäärä. Myös ptoteiininmäärä on tärkeä, mutta tällä hetkellä päivän kaikki ruokailut huomioonottaen tuo kalorimäärä on se isoin juttu. Sokerissa luonnon oma sokeri saa pienen ”synninpäästön”. Mieluummin niitä kuin makeutusaineita!

 99. Tiina

  Melko helppo valinta eli vastaan c) sokerin määrä. Yritän vältellä piilosokeria.

 100. Elina

  Aikast pahan pistit 🙂 Kyllä ehkä tällä hetkellä tulee katsottua sokerien määrää. Olen pikkuhiljaa alkanut vakuuttumaan siitä, että kyllä sitä proteiinia tulee nautittua aivan tarpeeksi muutenkin päivän mittaan normaalin ja terveellisen ruokavalion mukana. Ja sokerit nousevat ykköseksi myös siitä syystä, että jos jotain olen oppinut, niin kaloreitakin saa olla, jos ne koostuvat vain hyvistä ravintoaineista! Vastaanpa siis, että sokerin määrää tuijotan!

 101. Hanna

  c) eli sokerit tulee ekana katsottua. Sen jälkeen proteiinit katson.

 102. Jossu

  B) proteiinin määrää katson nykyään aina! Jos on vähän protskua niin tuote ei pidä juurikaan nälkää loitolla 😀

 103. kaisa

  Minua kiinnostaa välipalassa (kuten muissakin paloissa) eniten: maku ja lähteekö sillä nälkä.
  Ja kun valmiiksi on hylännyt kaikki (ravinnollisesti) paskat vaihtoehdot, niin oikeastaan voittajaksi jää: maku!
  Tulin aikoinaan todella onnelliseksi, kun tajusin määritellä syömiselleni periaatteen: en syö mitään pahanmakuista!
  Sen jälkeen on ollut paljon helpompi tehdä valintoja ja jättää ruokia myös syömättä – ja todella olla myös tyytyväisempi etenkin syömisen jälkeen. Onneksi omassa suussa maistuu ihan törkeältä esim. kanankoipien, roiskeläppien ja mäkin burgereitten tapaiset ”makuelämykset” joten ne ei edes koskaan ole vaihtoehtona 🙂

 104. Katja

  Sokerin ja proteiinin määrän lisäksi tulee yleensä katsottua muukin tuoteseloste läpi. Pyrin ennemmin syömään oikeaa ruokaa mutta kiireessä tai eväänä laadukkaat nopeat välipalat on ok.

 105. Emm

  Kyllä taidan kalorimäärää eniten tuijotella, vaikka tarkistankin kaikki noista.

 106. Maiju

  Sokerin määrä, koska yritän välttää liikaa sokerin käyttöä. Olen huomannut, että kun syö paljon sokeria niin makuaisti turtuu, eikä terveellinen ruoka maistu enää hyvältä 🙂

 107. Minskuliina

  Välipalaa valitessa energiamäärä eli kalorit on se tärkein! Ei viitsi mättää suuhunsa 500 kalorin patukkaa 🙂

 108. Päivikki

  Välipalaa valitessa kiinnostaa reenipäivinä eniten proteiinit ja lepopäivinä kalorit. Proteiinipitoisia välipaloja koitan valita, koska olen muutamaan otteeseen huomannut eron kun välipalaksi on tullut syötyä vain jotain pientä hiilarihöttöä ja salilla alkaa heikottaa.

 109. Siinatar

  Eniten kiinnostaa a) kalorimäärä =).

 110. vilma

  Laihduttavana ihmisenä ja sokerinarkkarina KAIKKI 😀 Liikaa ei saisi olla energiaa, proteiinin määrän kuitenkin pitää olla suhteellisen korkea ja taas sokerin määrän mahdollisimman alhainen kun koitan lisättyjä sokereita vältellä. Juotavuus kyllä täys plussa kiireisen kotihoitotyön takia!

 111. Ida

  Eniten kiinnitän huomiota sokerin määrään. En halua syödä piilosokeria,jota usein proteiinipitoisissa tuotteissa on. Myös proteiinin määrä tulee katsottua 🙂

 112. Leena

  B! Sen lisäksi tarkistan kyllä sokerinkin määrän. 🙂 Tuollaiset patukat on kyllä mainioita hektisiin tilanteisiin.

 113. Jenny

  a) Kalorimäärä
  Minulle helpoin laihdutustapa on laskea kaloreita. Proteiinia tulee tarpeeksi ja sokerin määrällä ei ole minulle merkitystä, koska en juo limsoja, energiajuomia, jne.

 114. essi

  proteiinin määrä, koska proteiinipitoinen välipala pitää parhaiten ainakin oman nälkäni loitolla! yritän myös aina katsoa mahdollisimman vähäsokerisen vaihtoehdon:)

 115. Camilla Taipale

  Sokerin määrä!

  • Nimetön

   Tällä hetkellä ehdottomasti sokeri. Joulun jälkeen olen yrittäny vältellä turhia sokereita. T. Hanna

 116. Heidi

  B.) Protskun ehdottomasti, muuten loppuu virta kesken ja illan treenit voi unohtaa..
  Olen aina pitänyt Nutrilettia huuhaana, joten tässäkö on nyt hetki muuttaa mielipide toiseksi?!

 117. Anne

  Ehdottomasti sokeri. Proteiinin määrää seurailen perusruuassa, välipaloissa koitan päästä mahdollisimman pitkälle eroon sokereista:)

 118. Veera

  Sokerin määrää. Tuntuu, että sokeria on niin hirveästi joka paikassa. Ja sokeri on itselle se pahin riippuvuuden aiheuttaja, kaikki makea kun on niin hyvää 🙂

 119. elisa

  Kyllähän nuista kaikkiin on hyvä kiinnittää huomiota että ei mene ihan överiksi esim. kaloreiden suhteen, mutta luulen silti että eniten merkitystä on proteiineilla, ja tämä tietty siksi että pysyisi nälkä mahdollisimman hyvin loitolla. 🙂

 120. Susa

  Moikka!
  Eniten kiinnostaa c) eli sokerin määrä, sillä useissa proteiini- ja välipalapatukoissa on piilosokeria ihan hirveesti ja tällä hetkellä oma ruokavalio muuten suht kondiksessa, kunhan vain saisi vähennettyä vielä sokeria 🙂

 121. Maikkis

  C. eli sokerin määrä. Muutama vuosi sitten kyttäsin pelkkiä kaloreita, tätä vaihetta seurasi proteiinin mahdollisimman suuri saanti, ja nykyään pyrin katsomaan, ettei vahingossa tule mätettyä liikaa sokeria. Mitähän seuraavaksi? 😀

 122. Ninni

  Kaikista eniten seuraan tuotteen proteiinia määrää. Toki toivon tuotteelta myös alhaista kalori ja sokeri määrää. Proteiini pitää kuitenkin parhaiten nälkää!

 123. -E-

  Kaikki, mutta valitsen A) kalorimäärä. Koska loppupeleissä kuitenkin ne syödyt kalorit ratkaisevat ja usein jos kalorit ovat maltillisia ja tiedossa on patukan koko, niin todennäköisesti se ei silloin ole pelkkää sokeria.

 124. miims

  Sekä kaloreiden että proteiinin määrä! En halua välipaloilla liikaa kaloreita, ja syönkin mielellään jotain proteiinipitoista välipalaksi, se kun pitää paremmin nälkää loitolla. Ei pääse liian kova nälkä iskemään eikä tuu seuraavalla aterialla mätettyä hirveetä määrää safkaa naamariin! Painonpudotus menossa joten yritän syödä mahdollisimman säännöllisesti ja terveellisesti. Pyrin pitämään aina jotain proteiinipatukkaa laukussa hätävarana.

 125. Siili82

  C koska yritän vältellä turhaa sokeria.

 126. um

  B = proteiinin määrä kiinnostaa.

 127. Sonja

  Tohon on tosi paha sanoa mitään, mutta ehkä sanoisin kuitenkin c eli sokerin määrän, nimittäin heti tuntuu kyllä olossa, kun on vetänyt sokeriöverit, hyh. 😀

 128. Sari

  Välipalaa valitessani katson ensimmäiseksi proteiinin määrän, sitten sokerin määrän. Yleensä kun nämä asiat on kunnossa, ei kalorimäärässäkään ole ylimääräistä. Minulle on tärkeää, että välipala on ravitseva ja pitää nälän loitolla seuraavaan ateriaan asti.

 129. Mickie

  Tällä hetkellä tule ensisijaisesti tarkastettua sokerin määrä, eli c. Mutta toisaalta, koitan katsoa kokonaisuutta: välipalapatukassa riittää parisataa kaloria ja mielellään siinä saisi olla hiilareita ja proteiinia sopivassa suhteessa. Jos patukka on kovin vähähiilarinen, haukkaan sen kanssa vaikka omenan. Eli tuijotan kaikkea, mutta ensimmäisenä tarkistan sokerit 🙂

 130. Enni

  Syön yleensä hedelmiä tms. välipalaksi. Patukat ym ovat siis itselle melko vieraita, mut varmaan tsekkaisin sokeri-proteiinisuhdetta. 🙂

 131. sssm

  Kaikkiinhan sitä kiinnittää huomiota, mutta eniten vaakakupissa painaa saliharrastajana proteiinin määrä. Suosittelisin katsomaan kokonaisuutta, sillä vaikka kaloreita olisikin paljon, voi proteiinin määrä olla suuri.

 132. Riikka

  C, sokeria tulee seurattua. Yllättävän usein voi olla ihan järkyttäviä määriä!

 133. Risu

  Kalorimäärä. Ja välipalan helppous. Ruoka/elämäntaparemontti aluillaan ja opettelen mm. syömään useammin kuin pari kertaa päivässä joten välipalan on oltava helposti saatavilla, muuten unohtuu kokonaan!

 134. Wolfie

  B) eli proteiinit on se mitä ehkä ensimmäisenä tarkkailen. Olen aloitteleva saliharrastaja, mies on jo pidemmän linjan kehonrakentaja itse vasta nyt olen löytänyt aikaa, töiden ja lasten ohessa. Lisäksi olen vielä diabeetikko joten on noita hiilareitakin tullut tuijoteltua tarkkaan. Kaloreista viis, ne kuluu kuitenki reenatessa ja niitä tulee muualtakin. Vaikeinta tässä on ollu opetella syömään enemmän, huhhuh, ja siks proteiinirikas ravinto on just nyt mulle tärkeintä. Olipas pitkä vastaus! 😀

 135. Tide

  Kiinnitän proteiinin määrään huomiota välipalaa valitessani. Yleensä se on maitorahkaa&hedelmäsosetta/mehukeittoa. Toisinaan käy myös palautusjuoma+omena. Jos oon tienpäällä ja nälkä yllättää,niin silloin syön Nutriletin välipalapatukan.

 136. maisa

  Sokeri. sokeria tulee saatua päivän aikana riittävästi jo piilomuodossa joten ehdoin tahdoin en pyri sitä nauttiman. ja makeanhampaaseen riittääkin nykyisin onneksi hedelmä, mutta silloin tällöin pahaan kolotukseen menee proteiinipatukka tai joskus vain puolikas. muuten käytän proteiinijuomia yms. usein reenin jälkeen tai nopeana välipalana pitkinä työpäivinä jotta lihapatojen ääreen päästyään nälkä ei olisi päässyt annoskoko= kottikärryllinen- tasolle. 🙂

 137. May

  Proteiini ja kalorit. Jos kalorit tasan niin on proteiinipitoisemman. En pelkää kaloreita enää ihan niin paljon, proteiinittomuutta kylläkin. Katabolia yms 😀

 138. Kaisa

  C. Proteiinin saanti myös välipalalla on must, mutta proteiinin määrä ei lohduta jos sokeria on kilokaupalla!

 139. Piia Lötjönen

  Kaikilla on väliä, suurin vaikuttaja on proteiini koska sillä nälkä pysyy poissa, toisena on sokeri ja etenkin se lisätty koska noh sillä ei ole mitään ravinnollista hyötyä ja turha lihottava tekiä ja viimeisenä muttei vähäisimpänä kalorimäärä sillä pyrin pitämään päivittäisen kalorimäärän tasaisena ja kohtuullisena koko päivän

 140. KatiLeena

  Täytyy sanoa että sokerin määrää. Kaikkia näitä tutkailen mutta sokerin liika määrä on yleisin hylkäysperuste 🙂

 141. Mintsu

  Kyllä sitä ensiksi kiinnittää huomiota a) kalorimäärään, sitten sokeriin.

 142. Suvi Haukkala

  C) sokeriin, ettei sitä ole liikaa.

 143. Inkeri

  Vaihtoehto C! Tulee aina niin huono omatunto turhan sokerin syömisestä. Yritän tällä hetkellä erityisesti vältellä herkkuja, mutta myös lisättyä sokeria ruuassa.

 144. jenna

  B. Proteiinin määrä . Kaupassakin katon tuotteen jossa hyvät protskut tai sitten työpaikan kaapissa hätävarana sheikkeri ja protskujauhe jos ei ruokkikselle pääse ajoissa. Liiasta hiilarista tulee vaan nuutuneempi olo. Paremmin jaksaa vaikka välipalaks vetää kaupasta lihatiskistä kananrintaleikkeen mielummin kun suklaapatukan ja energiajuoman.

 145. Ansku

  Ehdottomasti c), eli sokerin määrä. Olen varsinainen karkkihiiri ja tänä vuonna olen yrittänyt pysyä sokerista mahdollisimman kaukana. Kuten joku totesi aiemminkin, jotkut protskupatukat ovat tosiaan ravintoarvoiltaan melkeinpä samanlaisia kuin perinteiset suklaapatukat. 😀 Myös proteiinin määrän kurkkaan, mutta se ei vaikuta valintaan yhtä paljon kuin sokeri.

 146. Lily

  Kiinnitän huomiota noista kaikkiin, mutta jos pitää valita se olisi tuo vaihtoehto ”A kalorimäärä”, sillä tavoitteenani on pudota painoa.

 147. mea

  C sokeri! En halua syödä lisättyä/piilosokeria sillä siitä ei tule kuin väsyneeksi ja tyhjiä kaloreita. Muutenkin pyrin syömään mahdollisen luonnollisesti ja tuoreista raaka aineista 🙂

 148. Milla K

  Mainio arvonta! B) eli proteiinin määrä. Ateriavälit meinaa venyä ja proteiinit pitää kylläisenä pidempään.

 149. Tjja

  Sokerin määrä ehdottomasti ! Sitä helposti sortuu mainosten perusteella ”terveelliseen”, vaikka tuoteseloste kertoo jotain aivan muuta.

 150. pinjap

  Kalorimäärä merkitsee eniten, sokerit ja protskut tulee toki myös tsekattua 🙂

 151. Eevee

  C) Sokerin määrä!

 152. Sonja r

  Aika paha kysymys, kyllä proteiinit tulee katsottua ekana ja sen jälkeen tulee tarkastettua sokerit ja kalorit että kyllä se varmaan on B) eli proteiinit kun siitä aloittaa tuotteen tarkastelun, vaikka kaikki edellä mainitut vaikuttavatkin 🙂

 153. Annika

  Sokerin määrä. Yritän minimoida sokerinsaannin, koska olen huomannut että elimistöni voi huonosti syötyäni sokeria.

 154. Jonna

  Ehdottomasti sokerin määrä. Mitä vähemmän sokeria, sen parempi, kroppakin voi mukavammin kun ei tule liikaa sokeria. Seuraavana katson proteiinin määrän ja vasta lopuksi kalorit. Toki kysymys on vaikea, koska kaikki pitää ottaa huomioon.

 155. *Kirsikka*

  Vähän riippuu, missä tilanteessa välipalan otan. Jos otan sen ennen treeniä, tarkastan proteiini ja jos muuten vaan välipalana niin sokerit.

 156. metku

  sokerin määrä kiinnostaa, sillä ostan mielummin rehellisiä sokerista tehtyjä irttareita, kuin muka terveellisen lisäaineista tehdyn ja paljon piilosokereita sisältävän energiapatukan! 😀

 157. Anni Leppänen

  Sokerin määrää. En tiedä muista, mutta jos mä syön hirveän sokeripitoisen välipalan, tai karkkia, oon loppupäivän hirrrmuväsynyt. Kaloreita ja proteiinia en sillai edes seuraa, koska en halua vahingossa alkaa tarkkailemaan niitä liikaa. Syön mikä hyvältä tuntuu, ja mistä tulee fressi olo. Kokeilemalla oppii ja tietää, mikä itselle sopii. :–)

 158. Maikku

  Sokerin määrä. Tuote jää hyllyyn, mikäli se on täynnä (piilo)sokeria. Edes isompi kalorimäärä ei saa jättämään tuotetta hyllyyn, jos arvot ovat muuten ok.

 159. annie

  A eli kalorien määrä. Laihdutusurakka on alussa vasta, ja aiemmin en tiennyt yhtään paljonko kaloreita vedän päivässä. 🙂

 160. Maikki

  Eniten kiinnitän huomiota sokerin määrään, koska yritän välttää mahdollisuuksien mukaan piilosokeria.

 161. Riina

  Hmm, vaikea valinta nyt kun alkoi miettimään. Kaikkiin noista tulee kiinnitettyä huomiota, mutta ehkäpä se kokonaiskalorimäärä on juurikin välipaloissa ratkaisevin. Päivät kun istuu töissä, niin ei tahdo välipalaksi liian tuhtia evästä kerryttämään kiloja vyötärölle 🙂

 162. Jasmina

  Hei
  Minua kiinnostaa nuo kaikki, mutta tällä hetkellä kiinnitän eniten huomiota sokerin määrään. Olen kerännyt reilun vuoden ajan lihasta ja nyt olisi aika kiristellä ja paino onkin hyvin tippunut. 🙂 Kaikki tuollaiset nutriletin tms tuotteet toimivat hyvinä herkkuina ja välipaloina.

 163. Senja

  Kyllä se on tuo proteiinien määrä. Sorrun helposti mässäilyyn jos välipala ei täytä tarpeeksi 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.