Fit you too
Fit you too

Inspiroidu syömään terveellisemmin!

juhannus4 (1 of 1)
Oltiin torstaina matkalla mökille. Matka kestää jotain viisi tuntia, joten autossa istumissa toden totta riitti! Onneks mulla oli uusin Me Naiset ja Sport-lehti mukana, jota tilaan (vaikka ihan aina en ehdi sitä kunnolla edes lukemaan). No tälleen matkalukemisena menee oikein hyvin! Sportissa lemppariosioni on yleensä julkkiksen ruokapäiväkirja. On mielenkiintoista päästä kyyläämään, mitä kukin heistä syö. Tällä kertaa vuorossa oli koko kansan oma ”peto” (hehe) eli Antti Tuisku! Hänen ruokapäiväkirjaa lukiessa tuli oikein nälkä! Fetamunakasta…Pinaatti-kanapastaa….Smoothieita… Antti selkeästi syö oletettavasti terveellisemmin, kuin keskivertojamppa, vaikka kyllä hänenkin viikon ruokalistalle mahtui pitsa ja hamppari.
Silloin päätin, että mun tulevan loman ruokalistasta tulee vähintään yhtä herkullisen kuuloinen!!

juhannus (1 of 1)
Uusia perunoita menossa grilliin – myös tämä ohje uusimmista Me Naisista!

Olin koko viikon kipeänä ja ruokahommiin ei oikein riittänyt kiinostusta. Olin todella väsynyt, joten kun päivällä hoidin työt ja illalla Benin ja kodin niin energiaa ei todellakaan ollut enää laitella a:sta ö:hön mitään lihapatoja! Yhtenä päivänä rakas mieheni onneksi laittoi meille jauhelihapastaa jota syötiin kahtena päivänä peräkkäin, yhtenä päivänä tilattiin pitsa ja kolmantena syötiin Kokkikartanon kanapastaa pakkasesta. Tuntui, että jääkaappi oli koko ajan tyhjä ja olisin just tarvinnut sen ison kattilallisen täynnä jotain perus riisi-jauhelihamössöä, jota lappaa lautaselle. Ja valmista salaattia!!! Aamupala menee aina vanhalla rutiinilla ja nykyään on taas puurovaihe päällä. Aamupala maistuu aina ja siihen jaksan panostaa 🙂 !
juhannus7 (1 of 1)
Sämpylöiden paistumisen katsominen on jotain todella koukuttavaa… Tajusin sen vasta eilen, koska en normaalisti paista koskaan sämpylöitä!

Tällaisia viikkoja tulee toki kaikille ja oon todella onnellinen, että nyt on taas aikaa ja energiaa kokkailla mitä ihanempia ruokia! Eilen pääsin toteuttamaan itseäni sen verran, että tein Sportin ohjeella munakoisoburgerin kaikista ennakkoluuloistani huolimatta; En tykkää yhtään munakoisosta, mutta ajattelin, että nyt mä annan sille mahdollisuuden! Tein sämpylät täysjyvävehnäjauhoista sillä Valion ”kuuluisalla” hampparisämpylä ohjeella, joka vaati päivän verran vaivausta ja odottelua. Sämpylöistä tuli erinomaisia ja täytyy sanoa, että hamppari grillattuine porkkanoineen oli oikein maistuva! Ihan kiva tehdä välillä täysveristä kasvisruokaa ja muuten en edes tykkää paljon hampurilaisesta juuri jauhelihapihvin takia.
juhannus3 (1 of 1) juhannus2 (1 of 1)
Mulle terveellinen ruoka ei ole missään nimessä kaloritonta, tai vaikkapa mahdollisimman vähärasvaista ruokaa! En voisi kuvitella eläväni päivät pitkät riisikakuilla tai keitetyillä kananmunilla! Kukaan ei varmasti liho syömällä normaalia perusruokaa – ei edes sellaista, jossa on käytetty toisinaan voita tai kermaakin. Terveellinen ruoka on tehty puhtaista raaka-aineista ja siinä on monipuolisesti kasviksia, lihaa, kalaa ja välillä voi herkutella vaikka lempparikakullani eli britakakulla!  Minulle laadukas ruoka ei ole esimerkiksi mikään makkara- tai pekonipommi, ryyditettynä jollain rehujätteestä valmistetuilla grillitassuilla! Kuka niitä ostaa??
Myöskään valmiiksi marinoitua lihaa en todellakaan syö juuri marinadin pistävän ja teollisen maun takia. Netti ja lehdet (etenkin nyt) ovat täynnä toinen toistaan ihanemman näköisiä kesäreseptejä, joissa voi ennakkoluulottomasti kokeilla vaikka erilaisia vihanneksia tai mausteyhdistelmiä! Esimerkiksi tämän iltaisen broilerin ohjeen keksin siitä, että olisi ihana valmistaa grillissä mausteisia ja hieman tahmeita broilerinpihvejä. Katsotaan mitä sieltä on tulossa, katsokaa lopputulos vaikka illalla instagramista (katrvee).
IHANAA JUHANNUSTA KAIKKI!!!
juhannus6 (1 of 1)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.