Fit you too
Fit you too

Iho-ongelmainen, ethän skippaa tätä lisäravinnetta??

Kaupallinen yhteistyö: Hyvinvoinnin.fi

En taas jaksa tilannetta ihoni kanssa, mutta tämä ei liene mikään uutinen. Huono ruokavalio vapun aikaan sai taas kädet vereslihalle ja nyt ollaankin sitten viikon verran totaalisokerittomalla (mukaan lukien hedelmät), jotta saan kroppaa puhdistettua ja muutenkin syön viikon ajan kevyemmin. Koitan välttää viimeiseen asti kortisonikuureja, vaikka toki tiedän, että niillekin on paikkansa ihosairauksien hoidossa. Olen taas valmis vaikka hyppäämään pituutta, että tämä kutina loppuu!
Rasvat ruokavaliossa on todella tärkeitä, etenkin kuiva-ihoisilla. Ja kuivasta ihosta mä tiedän kyllä aivan liikaa itse! Uskon sisäiseen rasvaukseen ja hyvien rasvojen lähteitä tulisi olla päivän aikana useampia ruokavaliossa; Esimerkiksi tänään olen syönyt oliiviöljyä, siemeniä ja iltapalalla otan vielä avokadoa. Koitan syöttää myös meidän junioreille rasvoja ja onneksi heille uppoaa etenkin avokado hyvin! Theolla on myös atopia, joka on onneksi saatu aika hyvään kuntoon viime kuukausina. Se on varmasti monien tekijöiden summa, eli ruokavalio, ilma, pesuaineet ym.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 
Yksi meidän perheelle tärkeä lisäravinne on omegat, joita minulle on suositeltu sekä ihotautilääkärin, että ravintoterapeutin toimesta. Atoopikoille suositellaan sekä eläin- että kasviperäisiä omegoita ja moni saakin apua esimerkiksi pellavansiemen- sekä hamppuöljystä. Itse olen käyttänyt jo pidemmän aikaa Valioravinnon mustaherukka-tyrniöljy -kapseleita*, mutta nyt otin testiin nestemäisen version siitä*.  Tämä on siitä loistava tuote, että sitä voi antaa myös lapsille, tosin se ei ehkä makunsa puolesta saanut hurraa huutoja.. Onneksi on olemassa myös lapsille maistuvia omegavalmisteita!

Mä oon itse käyttänyt Eskimo merkkisiä kalaöljykapseleita* jo vuoden verran ja bongasin samalta sarjalta lasten nestemäisen kalaöljyvalmisteen*! Yllättäen se oli ihan menestys lasten mielestä, vaikka luulin että meillä menee alas vain ne karkin näköiset ja makuiset vitamiinit. Jotenkin tämä tuntuu mielestäni aidommalta tavaralta kuin ne ”kumikalat”, joiksi vanhempi poika kutsui lasten omegakarkkeja.
Itse nään omegoiden antamisen lapsille tärkeänä lähinnä ihon takia, koska mitään suosituksia niiden suhteen ei taida olla. Pyrimme kuitenkin syöttämään lapsillekin monipuolista ruokaa, jotta heidän ei tarvitse napsia mitään ylimääräisiä vitamiineja. Mitä tulee itseeni, niin omegat ovat kuuluneet mun lisäravinnearsenaaliin jo kauan, enkä niistä uskalla luopua. Mun atopia on hävinnyt esimerkiksi kasvoista täysin viime vuosien aikana, johon voi tietysti vaikuttaa monikin eri asia. Kannattaa silti ainakin koettaa eri tuotteita kuuriluontoisesti ja katsoa, voiko niistä olla apua omiin iho-ongelmiin. Jos ei testaa, ei voi tietää mikä auttaa. Vähän kuten ruokavaliohoito.
Kaikki postauksen tuotteet on saatu blogiyhteistyön tiimoilta Hyvinvoinnin.fi -verkkokaupasta

 
 
Onko teissä lukijoissa atooppisesta ihosta kärsiviä? Millä saatte pidettyä iho-oireet kurissa??

Kommentit (10)

 1. Rituliina

  Hei! Minulla on ollu tosi paha atopia 15 kesäisestä asti, kun jätin maitotuotteet pois tapahtui ihossa selkeä parannus! Nyt olen ollut noin 4 vuotta maidottomalla/vähämaitoisella ruokavaliolla, huomaan heti atopian pahenevan jos maitotuotteita tulee käytettyä enemmän! En osaa sanoa onko siitä kaikille apua, Mutta itselleni oli ainakin 🙂

  • fityoutoo

   Monelle maidottomasta on apua! Mulla on nyt myös selkeää parannusta, mutta toisaalta aina tää menee niin, että on parempia ja huonompia kausia.

 2. Katja

  Ootko testannu korealaista ihonhoitoa? Itsellä tuntuu rauhoittaneen ihoa. Esim. Miikkulaisen blogista pääsee hyvin jyvälle korealaisesta kosmetiikasta ja 7 stepin ihonhoidosta.

  • fityoutoo

   Vain yhtä sarjaa, mutta kiinnostaa kyllä kovasti! Onko sulla jotain luottotuotetta?

 3. susanna

  Minulla oli vuosia ns. taive ihottumaa mikä paheni varsinkin talvisin. Tätä kun selvitettiin, niin aina vastaus oli, että minulla on atooppinen iho. Noin 10 vuotta sitten joku ehdotti iho keliakiaa (gluteiini yliherkkyys?). Kun lakkasin syömästä gluteiinipitoisia tuotteita, hävisi muutamassa viikossa kaikki ihottumat eikä ole sen jälkeen kutittanut 🙂 Toki, jos erehdyn syömään kotimaista viljaa, niin sen kyllä huomaa (hetkellinen kutina).

  • fityoutoo

   kyllä mullakin vehnä selvästi reagoi. Ruis ei ole niin selkeä. Tosi hyvä että apu löytyi! Onneksi nykyään on paljon gluteenittomia, ihan hyvänmakuisia tuotteita saatavilla 🙂 !

 4. Tikris

  Meillä lopetettiin kertaheitolla omega-valmisteet kun kuulin niiden lisäävän verenvuotoriskiä. Tämän kertoi kirurgini.

  • fityoutoo

   Mä ajattelen, että ainakin itselleni riski on pienempi kuin hyöty. Minusta on jokaisen velvollisuus tutustua lisäravinteeseen ennen kuin aloittaa käytön ja kaikki ei todellakaan sovi kaikille (ei kaikki lääkkeetkään, vaikka lääkäri ne määräisi). Joten oma kiinnostuneisuus on kyllä hyväksi.
   Mielestäni lääkärit kyllä ohjeistavat omegatuotteiden käytön ennen leikkausta muutenkin.

 5. Karamelli

  Käsissä paha ihottuma rakkuloineen vuosi kaudet. Kutisi jatkuvasti ja kortisoni voide oli pakko olla aina mukana. Talvi on mennyt ilman ihottumaa ja kutinaa,olen miettinyt että mikä on muuttunut ja ainoa minkä konkreettisesti olen jättänyt pois on karkki. En tiedä onko se siitä mutta koko talvena ei ole sormenpäät menneet halki ja ei ole yöllä tarvinut herätä armottomaan kutinaan käsissä,jolloin tuli yleensä revittyä kädet auki. Veden juontia olen myös lisännyt. Mutta itse epäilen karkkia suurimmaksi syylliseksi koska sitä meni pahimmillaan joka ikinen päivä vuodesta toiseen. Sallin itselleni 1kk vuodesta että voin syödä karkkia:)

  • fityoutoo

   Lisäaineet varmasti vaikuttaa ja mä epäilen, että myös mun ihoni pahenee joistakin lisäaineista. Mulle on jo parikin tyyppiä sanonut, että esimerkiksi suklaa ei ärsytä ihoa, mutta irtokarkit ärsyttää. Onko sulla samanlaisia kokemuksia?

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.