Fit you too
Fit you too

Ihanaa mennä maanantaina töihin!!!

 

Blogissa näkyvät kuvat A-lehdet / Johanna Myllymäki

Työ, työnhaku ja ylipäätään oman unelmaduunin löytäminen on ollut aika kovasti mun mielessä tänä syksynä. Olen aktiivisesti hakenut uutta työtä, mutta kuten teistä varmasti todella moni tietää, niin nykyään työn hakeminen käy melkein työstä; Viimeisen päälle hiotut työhakemukset ja CV (tietysti tyylikkäällä ja modernilla ulkoasulla), esittelyvideot, haastattelut, omien vahvuuksien jatkuva analysointi, LinkedInin päivittäminen ja ylipäätään kiinnostavien työpaikkojen skannaus on melko aikaavievää puuhaa! Huomasin aika nopeasti, että olen aika pihalla siitä, millainen prosessi on kyseessä. Olen hakenut viimeksi töitä vuonna 2011 ja silloin pääsin aika nopeasti töihin ja AIVAN tavallisella word-pohjaisella hakemuksella. Nykyään sellainen hakemus saisi rekrytoijalta 0,1s. katseluaikaa.
Mulla on sinänsä onnellinen tilanne, etten ole koskaan ollut työtön, enkä työttömäksi jää nytkään. Mulla on töitä joko nykyisessä työpaikassani kevääksi ja ainahan voin tiukan tilanteen tullessa hakea myös vanhaan työhöni hätäkeskuspäivystäjäksi (jossa on tällä hetkellä suuri työvoimapula). Olen sitäkin vaihtoehto käynyt mielessäni läpi, mutta en osaa vielä erottaa onko se vain joku ”epätoivon hetkellä saatu päähänpisto”, vai kiinnostaako työ minua oikeasti.
Työ liikunta-alalla ei ole täysin poissuljettu, mutta oon ohjannut jo niin pitkään, että en ehkä saa siitä enää samalla tavalla irti, mitä joskus. Muistan joskus ajatelleeni, että esimerkiksi ryhmäliikunnan ohjaaminen on vaan maailman parasta! Haluan silti ehdottomasti tehdä jatkossakin asiakaspalvelua tavalla tai toisella, koska olen siinä hyvä. Haluaisin myös lisää vastuuta ja haasteita työssäni.

Silti oon alkanut miettiä, että onkohan se ajatus ”unelmaduunista” vaan joku lottovoiton kaltainen haihatus, mikä meidän suomalaisten päähän on istutettu?
Mikä on se mahdollisuus, että löydän oikeasti duunin, joka on unelmieni täyttymys? Onko sellaista edes olemassa? Varsinkaan kun en oikeasti edes tiedä mitä haluaisin aivan tarkkaan tehdä. On niin paljon asioita joista pidän ja joissa olen ihan hyväkin. Esimerkiksi kaikenlainen organisointi, järjestely, koordinointi ja ”järjestyksen pitäminen kaaoksessa” on vahvuuksia. Mutta mikä sitten olisi se unelmaduuni, sitä en tiedä.
Vaikka mun nykyinen duuni ei ole mikään unelmaduuni varsinaisesti, niin se on kuitenkin ihan kivaa hommaa. Pitääkö työn tarjota haasteita ja suurta nautintoa? Entäs jos se on vaan ihan okei?
Oon miettinyt, että miksi lopulta olen tähän vallitsevaan tilanteeseen tyytymätön? Yhtä hyvin voisin jäädä nykyiseen duuniini, opiskella työn ohessa amk-opinnot loppuun ja joku kaunis päivä saada toivottavasti vakituisen paikan. Ja that’s it. Ei mitään suuria tunteita pelissä, mutta ainakin pysyvä työ! Ehkä maanantaisin ei aina jaksaisi mennä töihin, mutta ainakin toisinaan olisi ihan mukavaa. Haluaisin muuten tavata sen ihmisen, jonka mielestä on ihan huippua mennä joka maanantai töihin!

Onko sulla aina sunnuntaisin sellainen fiilis, että JES – ihan mahtavaa päästä huomenna duuniin?!
Oletko löytänyt unelmaduunisi?

Kommentit (12)

 1. Maija

  Ei nyt niinkään, että JES MAANANTAI HUOMENNA, IHANAA. Mutta silloin nuoruusvuosinani kun olin koulunkäynninavustajana niin pidin työstä kovasti! Maanantait ei IKINÄ haitannu mua ihan vaan koska työ oli mukavaa, niin sinne meni ilolla 🙂 Haikeudella muistelen niitä aikoja, kk-avustajan palkka on niin tahottaman huono, ettei siitä nykyään ”uraa” kannata ruveta hankkimaan.

  • fityoutoo

   Harmi tosiaan, että tärkeää työtä tekevien palkat on yleensä niin surkeita 🙁 ! Itse olen työskennellyt henk.koht avustajana ja pidin työstäni tosi paljon ja koin itseni todella tarpeelliseksi. Mutta palkka… En edes viitsi sanoa…

 2. Nora

  Tosi mielenkiintoinen ja ajatuksia herättävä postaus. Itse uskon, että unelmaduuni on ihan mahdollinen eikä pelkkää utopiaa, mutta varmasti joka hommassa on hyvät ja huonot puolensa. En ole ikinä itsekään joutunut olemaan työtön (sen sijaan aina pikemmin hukkunut työmäärään), mikä itsessään on hyvä. Pääosin duuniin on ihan jees mennä, mutta ehkä vielä jonain päivänä uraa muutaman vuoden lisää rakennettuaan voi maanantai-aamuisin herätä Jes-fiilikseen. 🙂
  Nora / https://dreamerachiever.com

  • fityoutoo

   No sun blogin nimi jo uhkuu sellaista hyvää fiilistä, joten ymmärrän hyvin kommenttisi pointin! Toivottavasti mullakin on muutaman vuoden päästä samanlainen fiilis 🙂 .

 3. Meri

  Menen aina maanantaina tosi tyyväisenä töihin, mutta toisaalta olen työnarkamaaninen luonne. Saan jatkuvasti vahtia, että työ ei mene perhe-elämän tarpeiden yli. Se käy todella helposti. En usko, että tämä on erityisen tavoiteltava olotila, elämässä on niin paljon muutakin kuin vain työ.

  • fityoutoo

   Totta, työ kyllä imaisee helposti mukaansa – siis etenkin jos työ on mielekästä ja kokee siihen intohimoa! Toivotaan että löydät hyvän balanssin perheen ja työn välille, kun lapsetkin on pieniä niin lyhyen aikaa…

 4. riina

  Minä menen aina innolla töihin. Siis AINA!! Olen tanssinopettaja. Tanssin alalla on ihme, jos pystyy itsensä elättää pelkästään näillä töillä ja itse olen päässyt niinkin onnekkaaseen asemaan, että saan kk-palkkaa 🙂 oppilaat on ihania, tanssiminen on parasta ja opettaminen maailman palkitsevinta!

  • fityoutoo

   Upeaa, että sulla on näin hyvä tilanne! Varmasti tuon alan työt on kiven alla ja varmasti sama juttu kun meillä, että helposti joutuu juoksemaan paikasta toiseen, että tunteja tulee riittävästi. Hienoa etenkin, jos oot löytänyt itsellesi pysyvän paikan ja se paikasta toiseen hilautumisen vaiva jää pois!

 5. A

  Moi! Etkö sä ollut aikaisemmin töissä 112:ssa? Voivatko he soittajalle sanoa ”älä korota mulle ääntä, muuten lyön luurin korvaan?”
  En siis korottanut ääntä, enkä huutanut. Puhuin vaan päälle. Voinko hänestä tehdä valituksen jonnekin vai tekikö hän oikein?

  • fityoutoo

   Kyllä, oon ottanut vastaan hätäpuheluja. Jos soittaja käyttäytyy epäasiallisesti, esim huutaa, kiroilee tms. niin periaatteessa hätäkeskus voi katkaista puhelun. En nyt ota tähän sun caseen kantaa. Valituksen voi tehdä sivulla 112.fi ja ne käsitellään aina ja puhelut tarkistetaan.

 6. henna

  Maanantai on sama työpäivä missä muutkin koska on vain 1 vapaa vkl kuukaudessa, mutta siis vapaapäivän jälkeen menen mielelläni töihin, koska oikeasti pidän siitä ja kauppiaat+työkaverit on ihan huippuja. Olen siis kaupassa töissä ja palkka nyt on mitä on.. en tiedä mikä olisi unelmatyöni, tällä hetkellä viihdyn hyvin nykyisessä ja tulen toimeen, kunnes joskus keksisin mitä muuta voisin tehdä 😀 työssä viihtyminen on itselleni tärkeämpää kuin raha

  • fityoutoo

   Oon itse aivan samaa mieltä, eli työssä viihtyvyys on se kaiken a ja o. Itse en todellakaan tekisi kamalaa duunia, vaikka palkka olisi miten iso tahansa! Siellä töissä vietetään kuitenkin NIIN paljon aikaa…

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.