Fit you too
Fit you too

Hemmetin minipillerit!!!

*Postaus sisältää mainoslinkkejä

helmikuu16_7 (1 of 1)
Neule Gina Tricot /  Paita COS / Kengät Timberland, TÄÄLLÄ*

Kuten tiedätte, niin mun iho on ollut atopian takia tosi huonossa kunnossa viime aikoina. Olen kokeilut lähes kaikki konstit kortisonista naruhyppelyyn, mutta ilmeisesti hormonit ovat kaiken takana. Odotan jo innolla sitä aikaa, kun en enää imetä. Siis ihoni takia.
Nyt iho on ollut atopian suhteen suht siedettävä muutaman päivän (se käyttäytyy aivan ennalta arvaamattomasti ja ärsyyntyy milloin mistäkin) ja toivotaan, että tällä linjalla jatketaan. Ainakin olen huomannut, että olen yht äkkiä allergisoitunut katkaravuille! Niistä nimittäin saan heti oireita, eli suun ympärys alkaa kutiamaan. Mun maidoton ja gluteeniton ruokavalio ei ole ainakaan toistaiseksi tuonut mitään merkittävää muutosta, mutta katsotaan nyt… Koitan sinnitellä ainakin helmikuun loppuun sillä. Jos iho on sellainen, mitä se nyt on ollut muutaman päivän, niin pärjään kyllä sen kanssa ja pysyn ”järjissäni”. Pahin kutina on poissa kiitos allergialääkkeiden, enkä joudu rasvaamaan ihoa kuin kerran päivässä.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Cerazette minipillerit

No, nyt onkin ilmaantunut uusi iho-ylläri, aiheuttajana hemmetin minipillerit! En ole koskaan käyttänyt moisia ja e-pillereitäkin viimeksi joskus vuonna en edes muista. Nyt synnytyksen jälkeisessä lopputarkastuksessa lääkäri suositteli mulle Cerazette-merkkisiä minipillereitä, koska ne saattaisi ”rauhoittaa” mun ihoa. Sanonpahan vaan, että problem solved!!!!!!
Nyt mä olen ihottumaläikkien sijasta täynnä jotain #¤%&”! hormoninäppyjä!! Mulla on kädet, vatsa ja pakarat aivan täynnä pieneä finnejä! Atooppikkojen fb-ryhmässä moni veikkasi näppyjen olevan liian rasvaisen perusvoiteen aiheuttamia karvatupen tulehduksia, mutta rasvan vaihtaminenkaan ei auttanut (sitäpaitsi mulla ei ole mitään uutta rasvaa käytössä). Sitten älysin mennä nettiin vähän tutkailemaan millaisia vaikutuksia on odotettavissa minipillerien aloituksen jälkeen.cerazette_näppylät3 (1 of 1)
Luojan kiitos mun naama on vielä jotakuinkin säästynyt näiden esiteini-näppylöiden hyökkäykseltä! En varmasti kehtaisi muuten kulkea julkisilla paikoilla. Oikeesti, kuulostaa hemmetin pinnalliselta, mutta ainoa asia mikä mua lohduttaa on se, että mun naama on kunnossa. Se on kuitenkin meillä naisilla usein se ”herkin” kohta itsetunnon kannalta. Kyllä mua hävettää ihan pirusti näyttää näitä mun käsiä kellekkään, mutta täytynee suosia vaan pitkähihaisia paitoja. Toisaalta myös mun ”kerrassaan kauniit kädet” on mulle normaalia arkipäivää, vaikka muilta ne keräävätkin aina kauhistelua osakseen.
Kaiken lisäksi mulla on ensi keskiviikkona Kauneus & Terveys lehden kuvaukset. Hienoo mennä sinne tän näköisenä! Onneksi en joudu olemaan kuvissa missään pienessä treenitopissa, koska se olis todellakin liikaa. En häpeä itseäni, mutta tällä hetkellä joku kokovartalosukka tuntuisi armollisimmalta ratkaisulta 😀 … Pieni selluliitti reidessä tai makkara vatsassa on nyt yks hailee, kun vaan saisin mun ihoni kuntoon!
Mä lueskelin netistä, että joillakin minipillerien sivuvaikutukset ovat hävinneet ajan saatossa, mutta arvatkaapa mitä; Mä en aijo odottaa ja lopetinkin viikonloppuna koko pillerit! Täytyy löytyä joku toinen vaihtoehto! En enää mutenkaan meinaa ottaa minkään valtakunnan mini- tai mega- tai muitakaan hormonipillereitä. Täytyy aina punnita onko hyöty niin suuri, että kestää sivuvaikutukset.
Millaisia kokemuksia teillä on minipillereistä? 

Kommentit (41)

 1. N

  Ihan tuolla samalla merkillä sain itselleni aknen, erityisen paha se oli selässä, joka oli käytännössä täynnä paiseita ja finnejä. Vaiva ei ollut ainoastaan kosmeettinen, koska kystamaiset ihonalaiset paiseet olivat todella kipeitä.
  Yritin uskoa, että se on alkureagointia ja tasaantuu vähitellen. Söin 2 kamalaa vuotta. Iho parani hyvin puolessa vuodessa ja entisellään vuodessa.
  Toki tuo merkki monelle varmasti sopii, mutta ymmärrän tuskasi. Kovasti tsemppiä iho-ongelmien kanssa!

  • fityoutoo

   Hyi että! :O Kamalaa!
   Voin joo kuvitellä, että kipeitä ovat… Luin myös netistä, että akne taitaa olla monella ”ihana” sivuoire. Ei taida ihan olla sen arvoista…

 2. Liisa

  Sain samaisista minipillereistä koko mahan kokoisen ihottuma-alueen. Lopetin pillerit ja ihottuma poistui. Enpä ole sen jälkeen ehkäisypillereihin koskenut 😀

  • fityoutoo

   No ymmärrän ettei paljon tee mielikään enää kokeilla. Enkä mäkään kokeile! Mulla oli kierukka ja se sopi mulle loistavasti ja tulee nytkin.

 3. Iris

  Moi 🙂 onko ihottumaasi koskaan koitettu sairaalassa saatavaa valohoitoa?

  • fityoutoo

   Juu on joskus pienenä. Harkisin sitä nytkin, mutta logistisesti se on tosi haastava, koska asutaan niin ”syrjässä” ja oon vauvan kanssa kotona. Pitäs matkustaa julkisilla, kun ei ole kahta autoa. Se olisi kyllä toisaalta ihana, tosin en muista oliko siitä nuorempana apua…

 4. PP

  Kaikki hormonaalinen ehkäisy on ihan paskaa. Ainoa hyvä asia e-pillereissä oli se, että iho oli hyvässä kunnossa. Minipillerit aiheuttivat järjettömän turvotuksen. Ei kiitos kaikelle hormonaaliselle. Kondomeilla mennään kunnes mies viitsii mennä vasektomiaan.

  • fityoutoo

   Kyllä oon melkein samaa mieltä. Mulla on ollut hormonikierukka ja pidin siitä todella paljon ja sen laitatan nytkin! Tosin siinä taitaa olla hormonia vähemmän ja se vapautuu tasaisemmin…

 5. Marjo

  Juurikin tuo merkki toimii mulla täydellisesti! Ei ihovaivoja, ei turvotusta eikä normaalia enempää;) kärttyisyyttä. Eikä myöskään menkkoja, perfekt!

  • fityoutoo

   You lucky! 🙂 No mutta tuskinpa lääkäri niitä olisi mullekaan suositellut, jos koko merkki olisi täyttä *askaa…

 6. Saga

  Tuo sama merkki aiheutti mulle lähes jatkuvaa vuotoa. En vieläkään ymmärrä, että miten jaksoin puolisen vuotta käyttää noita ennen kuin tajusin lopettaa! Onneksi nykyinen e-pillerimerkki sopii meikäläiselle paljon paremmin. Ja tsemppiä iho-ongelmien kanssa!

  • fityoutoo

   Kiitos kovasti! Mä lopetin heti alkuunsa, mulla on tän ihottuman kanssa jo niin paljon kestämistä, etten jaksa siihen päälle enää näitä oireita. Onneksi pillerien piti olla muutenkin vain väliaikainen kokeilu.

 7. Minna

  Samoja käytin ja ei enää ikinä. Hiukset lähti päästä, naamaan tuli akne ja ihan hirveä turvotus. Lopettamisen jälkeen huomasin, että en laihdu enää omiin mittoihin ja hiusten lähtö jatkui pari vuotta. Eli ilmeisesti ne hormonit sekoitti kilpirauhasen.
  Vaikka hormonimäärät on pieniä, niin kyllä niillä kropan saa sekaisin.

  • fityoutoo

   No voi ei 🙁 ! Siis ihan oikeesti?? Mielestäni noista sivuvaikutuksista voitaisiin hieman paremmin valistaa jo lääkärin puolesta niitä antaessa.

  • Minna

   Mä olen sun kanssa niin samaa mieltä!!!
   Nyt harmittaa miksi kuuntelin lääkäriä ja otin ne pillerit.
   Täytyisi olla jokin keino varoittaa ihmisiä, jos suvussa on kilpirauhasongelmaisia, niin hormonit kannattaa unohtaa… Voi olla että nämä mun ongelmat olisi tulleet vasta viiden vuoden päästä, jos en olisi syönyt minipillereitä.
   Teit hyvän ratkaisun, kun lopetit ne pillerit!! 🙂

  • Srial

   Ehkäsypillereillä et kyllä saa kilpirauhasen toimintaa järkkymään.. kyllä sulla on ihan vajaatoimintaa tms. Käy ottsa TSH ja t4-v arvot.

 8. Susanna

  Mä sain minipillereistä kivat oireet: hiukset alkoi tippua ja jalkaan tuli syvälaskimotukos.
  En kyllä voi suositella yhtään.
  Käy ihmeessä valohoidossa mieluummin kuin popsit noita pilsuja.

  • fityoutoo

   Syvälaskimotukos??? Dear lord…. Toivottavasti selvisit siitä!!!

 9. Elina

  Vaihdoin yhdistelmistä noihin, kun en voi yhdistelmäpillereitä migreenin takia syödä (ei sillä, että nekään olisivat sopineet). Noilla pillereillä hiukset harveni, kaikenlaiset seksihalut loppui kuin seinään ja muutenkin kuivasi joka paikka. Muuten olivat kivat, kuukautiset jäi pois ja mielialakin oli ok sitä seksihaluttomuutta lukuun ottamatta, mikä on parisuhteessa vähän ikävää. En tahdo enää mitään hormonipillereitä…

  • fityoutoo

   No on joo on tosiaan vähän ikävä :D… Mut luin kanssa netistä, että hiusten lähtö on myös yleinen oire. Ja rasvoittuminen!! Eli jäljellä on lopulta ohut rasvainen liimaletti???

 10. sini

  Mulla ei oo noista cerazeteista sitten mitään hyvää sanottavaa! Vuodin koko ajan, siis varmaan neljä päivää kuukaudessa olin ilman kuukautisia, hiuksia alkoi lähtemään ihan hirveesti, iho meni huonoon kuntoon, finnejä pukkas joka puolelle, jopa selkään missä mulla ei ikinä oo ollu finnin finniä! Naama rasvottu, oli kun voipaketin olis levittäny. Puol vuotta yritin ja sit riitti! Nyt ei oo enää mitään hormonaalista ehkäsyä käytössä, eikä ikinä enää tule.

  • fityoutoo

   Mulle tulee hormonikierukka ja siitä mulla on vain hyvää sanottavaa. E-pillerit ollut joskus, mutta mulla oli jatkuvaa vuotoa myös niitten aikana. En kyllä enää ota minkään valtakunnan pillereitä. Toivon todella, että se kierukka sopii tälläkin kertaa mulle!!

 11. Eppu

  Myös minulle ko. minipillerit aiheuttivat jatkuvaa vuotoa ja iho-ongelmia. Vaihdoin yhdistelmäpillereihin (joita olin käyttänyt myös ennen lapsia), mutta nekään eivät enää raskauksien jälkeen sopineet! Tuli päänsärkyä, ärtyisyyttä, tiputteluvuota jne. jne. Kokeilin kolmea eri pillerimerkkiä ja sit meni hermot! Nyt käytössä hormonikierukka ja on toiminut ihan mahtavasti!!
  Hassua, miten naisen kroppa voi muuttua iän ja elämäntilanteiden myötä (hormonaalisesti ja muutenkin)…se mikä sopi aikaisemmin ei välttämättä myöhemmin olekaan hyvä. Ja sit kun lopettaa imettämisen, niin tilanne voi olla taas ihan eri…tsemppiä sulle!

 12. Ripsu

  Minä olen syönyt noita Cerazetteja noin 8 vuotta, ja pillerit ovat sopineet minulle aivan loistavasti. Iho voi hyvin, hiukset kasvavat, ei turvota ja mikä parasta, koko 8 vuoden aikana ei ole tullut kuukautisia, tai siis tyhjennysvuotoa, josta kai pitäisi pillereiden yhteydessä puhua. Gynen mukaan näiden pillereiden käytön aikana vuodot voivatkin jäädä kokonaan pois, eli ei pitäisi olla mitenkään vaarallista. Hemoglobiinini pyrki aikoinaan laskemaan (ehkä melko runsaiden kuukautisten takia?) mutta nyt kun olen syönyt noita pillereitä ja vuotoa ei ole ollut, on hemoglobiini erittäin hyvä.
  Ikävää, että sinulle nuo pillerit eivät sopineet mutta onkin ilmeisen yksilöllistä tuo pillereiden sopiminen. Toivottavasti löydät sinulle parhaiten sopivan pillerittömän vaihtoehdon 🙂

 13. JJ

  Cerazette aiheutti järkyttävän aknen – juurikin kasvoihin. Puoli vuotta kärsin kunnes lopetin, hormoneiden tasaantumiseen meni tuplaten se aika… Myöhemmin aloitin Microluton-minipillerit jotka ovat sopineet kuin nenä päähän jo jokusen vuoden (koputan puuta…) 🙂 Nuorempana söin yhdistelmäehkäisypillereitä, jotka sopivat monta vuotta, kunnes alkoivat limakalvot kuivua siihen malliin että repesivät jo vessassa pyyhkimisestä (ehkäisyvaikutus oli kyllä 100% kun seksiä ei voinu ajatellakaan!). Aurallisen migreenin takia seuraavan kerran pillereitä harkitessa jouduin tarttumaan minipillereihin. Tosiaan Epun kommenttia komppaillen, kummallista on tuo hormonitoiminta…

 14. Shine

  Mäkin kokeilin joskus hetken minipillereitä kun ajattelin sen olevan hyvä idea mutta ei todellakaan ollut. Mulle kans nousi kasvoihin sellasia kiepeitä, monen cm laajusia hormooni ’vuoria’. Sekä iho rasvottu iham hirveästi jo entisestään, vaikka omaan rasvaisen ihon. Töissäkin työkaverit naureskeli et mitä mun naamalle on tapahtunu..!! 🙂 että se siitä. Normipillereistä uusista muka kaikkein neutraalimmeista pillereistä sain aivan järkyttävän aknen selkään minkä toipumisesta meni varmaan vuosi. Voin sanoa että ei pillereitä enää!!! 🙂 kumilla mennään. 🙂

 15. Karoliina

  Kokeile laittaa pieni määrä ruokasoodaa rasvan joukkoon. Itsellä ainakin auttanut juuri kyseiseen vaivaan. Jo muutama kerta helpottanut. Jossain oli ohje että kymmenen painallusta perusrasvaa ja muistaakseni ruokalusikallinen ruokasoodaa. Tsemppiä!

 16. Jonnaajon

  Mä oon ihan järkyttynyt, että lääkäri voi määrätä Cerazettee iho-ongelmiin! Mä aloitin hormonaalisen ehkäisyn vuonna 2003 ja söin Yasminia vuosia, kunnes 2009 ne vaihdettiin Cerazetteen kuulemma sen takia, että se oli suht uusi valmiste markkinoilla ja piti olla niin sopiva kaikille. Yasminit oli sopinu mulle hyvin, mut välillä oli päänsärkyä niin se oli kai riski käyttää…joopa joo…No mähän sit lähdin kokeileen ja voin ihan rehellisesti sanoa, etten ole ikinä voinut niin huonosti kuin Cerazeten aikana.
  Söin niitä noin vuoden verran. Päätä särki vielä kahta kauheammin kuin Yasminin aikana ja särky oli ihan erilaista. Mulla lähti tukka kirjaimellisesti päästä tai oheni ainakin puolella. Mulla ei oo IKINÄ ollu ihon kanssa mitään ongelmia, mutta mun iho (etenkin naamasta) oli yhtäkkiä täynnä sellasia pieniä finnejä ja näppylöitä. Elämä tuntu paskalta ja olo oli myös ihan paska ja turvonnut. Lihoin lähemmäs 10 kiloa, olin räjähdysherkkä ja kaikki halut oli kyllä niin olemattomat kuin olla ja voi. Lisäksi limakalvot kuivat silmiä myöten. Tiputteluvuotojakin oli. Never again, kiitos. Enkä ole ainut tuttavapiiristäni, jolle on vastaavaa oiretta tullut. Tosin tiedän kyllä yhden ystävän, joka käyttää Cerazettea edelleen, eikä ole ikinä saanut mitään oireita. Samoihin aikoihin mulla havaittiin myös kilppariarvojen olevan lievästi vajaatoiminnan puolella, mutta parissa vuodessa korjaantuivat itsestään viitearvojen sisäpuolelle ja painokin muuttui normaaliksi (itseasiassa alemmas mitä ikinä ennen pillereiden aloittamista silloin -03 pysyen silti normaalina) ilman mitään sen suurempia elämäntapamuutoksia tai lääkitystä. Hmmmh…olen monesti miettinyt liekö tälläkin sitten yhteys ehkäisyyn. Mene ja tiedä. Itse olen sitä mieltä, että on, vaikka lääkäri oli toista mieltä.
  Vuoden Cerazeten käytön jälkeen kokeilin olin hetken ilman ehkäisyä, minkä jälkeen kokeilin vielä hetken ehkäisyrengasta, mutta ei sekään mulle oikein sopinut tai sitten olin jo tottunut pillerittömyyden tuomaan parempaan oloon, joten siihen jäi mun hormonaaliset ehkäisyni, enkä alkuvuoden 2012 jälkeen ole sitten mitään enää käyttänyt ja näin on hyvä. Tuntui, että siltikin meni iäisyys ennen kuin saavutti sen ”täydellisen” balanssin. Vähän saisi mun mielestä noidenkin määräämisessä olla hiukan varovaisempia.
  Toivottavasti sulla ihon kanssa helpottaisi. Mulla on pari kaveria, joilla on aika paha atopia ja voin vaan kuvitella sen tuskan näin sivustaseuranneena. Onneksi kohta on kesä, jolloin yleensä ainakin helppaa hiukan. Tsemppiä 🙂 Sulla on siitä kiva tää blogi, kun kirjotat suoraan asioista, etkä pelkää sanoa mielipidettäsi ääneen tai käyttää vähän mustempaakin huumoria. Liian usein törmää siihen asioiden kaunisteluun ja liibalaabaan juurikin näissä ”julkisissa” blogeissa. Jos joku mielensä suoremmista teksteistä tai huumorista pahoittaa niin silloin on syytä katsoa peiliin. (Viitaten esim. siihen bulimia-termin käyttämiseen). Vakavillakin asioilla voi mun mielestä vitsailla. Olen kyllästynyt ainaiseen teeskentelyyn ja siihen, että ihmiset sensuroivat puheitaan toisten mielipiteiden takia. Siltikin voi olla asiallinen, vaikka vähän ronskimmaksikin välillä heittäytyisi.

 17. Inke

  Mulla ollut nyt 3v sama pilleri käytössä. Alku oli yhdistelmäpillerien jälkeen kamalaa; naama kukki ja iho rasvoittui kauheaati, olin kärttyinen, tukka oli rasvainen ja vuosin 4kk putkeen. Onneks sinnittelin, koska sit alkoi helpottaa. Ei noi edelleenkään täydelliset ole: joskus tulee neljät menkat 1,5 kk sisään, joskus ei tuu menkkoja kuukausiin. Kipeitä finnejä tulee ajoittain ja selän iho ei ole enää niin tasainen. Pari kk sitten gyne kirjoitti mulle pyynnöstäni reseptin matalahormoniseen yhdistelmäpilleriin kokeilumielessä (alunperin jouduin vaihtamaan miniin päänsärkyjen takia) mutten ole ottanut sitä käyttöön – en jaksa käydä vaihtoruljanssia läpi uudelleen! :/ usein sitä haluais heittää hormonaalisen ehkäisyn vessasta alas, enkä kyllä aiokaan jatkaa tätää enää kuin 2-3v. Ymmärrän sun tilanteen hyvin!

 18. Sintti

  Hieno rohkee ratkaisu! Monelle ei kyllä minipillerit käy. Lopetin itsekin yhdistelmäehkäisypillerien käytön ja hormoniton muutos tekee todellakin hyvää myös henkisesti, vaikka mitään ongelmia ei pillerien kanssa koskaan ollutkaan. On vaan tuntunut hyvältä vapautua siitä ”taakasta” kun ei seurustelekaan tällä hetkellä. Uskon et paras lääke moneen vaivaan on stressittömyys, iho-ongelmien kanssa siitä märehtiminen voikin pahentaa kukkimista. Ota iisisti ja tsemiä!

  • fityoutoo

   Joo mulla selvästi stressi myös pahentaa, niin atopiaakin kuin muutenkin. Joskus aikoinaan tuli hirveesti finnejä kun oli tosi vaikea elämänvaihe meneillään ja olin oikee stressipallo koko nainen.

 19. Nimetön

  Minua on ihmetyttänyt vuosikaudet se, että moni nainen käyttää hormonaalista ehkäisyä kyseenalaistamatta ollenkaan sitä, onko oman hormonitoiminnan muuntaminen terveellistä/järkevää. Oletteko miettineet sitä, että jos poikalapselle (lapsia ne teini-ikäisetkin ovat) annettaisiin hormonipillerit käteen ja sanottaisiin, että näitä nyt on sitten syötävä seuraavat x vuotta… Kuulostaa karsealta. Miksi se on tyttölasten kohdalla muka jotenkin luontevampaa…?

  • fityoutoo

   Sulla on kyllä totuuden siemen. Vaikka eri pillereitä on varmasti paljon tutkittu, niin itse suhtaudun niihin myös skeptisesti, koska aikoinaan e-pilleritkin lopetin siksi, että vuodin jatkuvasti.
   Näiden minipillereiden piti olla vain väliaikainen ratkaisu huhtikuuhun asti ja lääkäri sanoi, että niistä voisi olla samalla myös helpotus atopiaani. Wrong!!! No, seuraavaksi mulle kyllä tulee hormonikierukka, koska se sopi mulle ainakin aiemmin tosi hyvin. En tiedä onko se parempi/huonompi yleisesti ottaen sitten…

 20. St

  Mulle puhkesi pillerien lopettamisen jälkeen akne 😡.

  • fityoutoo

   Eikä!! Ihan kiva ylläri….

 21. M

  Minä uskaltauduin kokeilemaan minipillereitä, kun lääkäri ”lupasi” etteivät ne aiheuta samanlaista mielialanvaihtelua kuin yhdistelmäpillerit (migreenin takia en niitä voi ees enää käyttää). 2 kuukautta jaksoin, vuotoa oli muutamaa päivää lukuunottamatta koko sen 2 kuukautta, seksistä ei tehny mieli edes puhua saati harrastaa käytännössä. Sain itkupotkuraivareita kerran puoleen tuntiin ja olin aivan varma, että mies jättää. Yritin sinnitellä sen kolme kuukautta, mikä yleisimmin on se aika kun alkuoireet alkaa tasaantumaan. Mies lopulta pisti homman seis ja vanno ettei suostu olemaan minun kans jos en niitä lopeta 😀 2 kuukautta söin pillereitä ja nyt on vielä puolen vuoden päästäkin hormonitoiminta ihan sekaisin. Kannatti kokeilla, not!

  • fityoutoo

   NO kuulostaapa kerrassaan mielenkiintoiselle! Enpä yhtään ihmettele, jos sun siipalta paloi käämi 😀 !

 22. Riina

  Mulla on kans atooppinen iho ja minipillerit vaan pahensi asiaa, jotka määrättiin migreenin takia. Tein oman päätöksen, kun vaihdoin yhdistelmäpillereihin ja ovat toimineet loistavasti! Mini ja yhdistelmäpillereissä on eri määrä vaikuttavaa ainetta niin minipillerit voivat laukaista ihoon ongelmia, kun taas yhdistelmäpillerit voivat parantaa aknenkin. Yksilöllistä tietenkin.

 23. Anna

  Enpä muista että mulla olisi noista tullut mitään isompia ongelmia, mutta mulla ei kyllä ole koskaan ollut ihon kanssa ongelmia sen paremmin aiempien Yasmin-pillereidenkään kans. MUTTA: se hormonikierukka taas…. Melkein vuoden jaksoin sitä turvotusta, jatkuvia inhottavia tulehduksia, hiustenlähtöä ja karvojen kasvua sormiin sun muihin kummallisiin paikkoihin mutta nyt riitti! Kierukka läks ja heti on turvotus hävinnyt ja olo huomattavasti parempi. Ei enää mulle sitä kiitos, eli mä taas vaihdoin siitä pois takaisin pillereihin.

 24. Minna

  heippa,
  kannattaa käyda katsomassa tää blogi ja lukea mistä hän on saanut avun. http://kaunotarhirvio.blogspot.com
  Tytöllä on ollut iho todella huonossa kunnossa ja nyt jo ihan erinäköinen. Toivottavasti löydät apuja.
  -Minna

 25. Minna

  Moikka! Minä olen taistellut 5 vuotta aikuisiällä puhjenneen hormonaalisen aknen kanssa. Viime kesänä kuulin kosmetologilta Clindoxyl-antibioottivoiteesta ja sitä olen nyt kuuriluontoisesti käyttänyt siitä asti ja ihoni kukkiminen on loppunut ja entiset arvetkin parantuneet huomattavasti! Suosittelen sitä kyllä lämpimästi kaikille, joilla on tällaisia ikäviä ongelmia. Minulle reseptin kirjoitti työterveyslääkäri. Aikuisiällä puhkeava akne on kyllä tosi masentavaa. Ei kannata jäädä yksin sen kanssa 🙂 tsemppiä!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.