Fit you too
Fit you too

Helsinki City Triathlon – reisille meni!

IMG_1653
Sain viime kuussa aivan ”out of the blue” idean osallistua Helsingin Uimastadionilla käytävään Helsinki City Triathloniin! Kai se innostus kumpusi alunperin siitä, kun räpiköin maaliin oman mökkitriathlonin heinäkuussa maalla ollessani. Ajattelin, että sen matkan rinnalla HCT kuulostaa kultapossukerhon kesäkarnevaaleilta 😀 …
Päätin lähteä hommaan aika leikkimielellä (niin minä tosiaan…leikkimielellä…) ja tapahtuman oli muutenkin tarkoitus olla sellainen matalan kynnyksen triathlon, johon voi osallistua kaikenlaiset kuntoilijat. Toki oli siellä ihan koviakin tekijöitä joukossa ja mm meidän sarjan voittajalla aivan käsittämätön aika(33min)! Ennen aikuisten sarjoja käytiin lasten Weetabix triathlon ja siellä kymppi veet paino meneen parin tonnin pyörien kanssa ihan niinkuin minikokoiset pro-tason tyypit! Kamat oli vimpan päälle ja paikan päällä oli oikeita sporttiperheitä, joissa jokainen luultavasti osallistui johonkin sarjaan. Mutta niin aikuisissa kuin lapsissakin oli kisaamaan tullut runsaasti myös harrastelijoita leikkimielellä ja kyllä siellä niitä jopojakin näkyi!
Itse osallistui naisten yleiseen ei kilpapyörä-sarjaan ja täytyy sanoa että ainakin toistaiseksi toi mun Scotti välttää varsin hyvin näihin karkeloihin.
IMG_1703
Mä voin sanoa ihan suoraan, että yhtään en harjoitellut tota triathlonia varten. Enemmänkin lähdin testaamaan mikä on ”päivän kunto” ja sattui vähän harmillisesti, että mulla olikin lopulta 7 jumppaa tällä viikolla (normaalisti 4). Meillä on porukkaa paljon duunissa kipeenä ja kyllä mä nyt yleensä pyrin venymään jos aikataulu antaa myöden. Meillä toimii niin hienosti sijaistusjutut ja jos omalle kohdalle sattuu jotain niin ei todellakaan tarvitse alkaa kipeenä soittelemaan sijaisia. Sen takia koitan olla lojaali myös työnantajaani eli Fressiä kohtaan!
Lauantaina mä sitten kävin hieronnassa ja siellä mun maailman paras hierojani Tarja Kolmen konstin käsistä ravisteli ja ennemminkin koitti saada nesteitä liikkeelle kropassa. Ennen kovaa triathlonia ei todellakaan kannata hierottaa jalkojaan rankaisutekniikalla!
Täytyy sen verran Tarjaa mainostaa, että hän hieroo Helsingissä Malmilla (Vilppulantie 26) ja voin suositella erittäin lämpimästi hänen hierontaansa! Tarja on itse ihanan aito ja sympaattinen tyyppi ja hieroo todella hyvin! Oma äitini on myös toiminut alalla jo 38v, eli hieronnasta on jonniinverran kokemusta 😉 …
Tykkään, kun Tarja ennen hierontaa lämmittää lihakset lämpötyynyillä. Hän myös lukee mua uskomattoman hyvin ja jos hän huomaa että olen väsynyt tms niin sanoo suoraan että nyt ei puhuta vaan rentoudut. Aika täydellistä.
Hyvän ja itselle sopivan hierojan löytää vaan kokeilemalla eri ihmisiä!

IMG_1630
Kilpailusäännöistä poimittua: ”Kilpailijalla tulee ehdottomasti olla uimapukuun sointuva lakkaus!” TODELLAKIN OLI!

Palataan kisaan. Mun valmistautuminen oli siis eilen illalla kynsien lakkaus, kulmien värjäys ja säärikarvojen ajo! Eli näin vakavissa mielin lähdin matkaan! Vaikka että ei kai nyt kukaan oikeasti lähde kilpailuun sääret ajamatta…??? Illalla vielä (tankkausta tekosyynä sujuvasti käyttäen) vedin vähän juustonaksuja ja riisisuklaata. Aamulla söin oikein pitkästä aikaa jotain gluteenittomia sämpylöitä, muuten en niitä viitsi ostaa suolaisen hinnan takia (enkä ole muutenkaan leipää edes kaivannut). Oli kuitenkin kiva valkata kaupasta jotain ”spesiaalia” kisa-aamun aamupalaksi ja toinen erikoisaamupala oli mehu jota ei myöskään meillä oikein kulu. Varustekassiin pakkasin banaania, palautusjuomaa, energiapatukan, Questbarin (löytyi citymarketista!!!) ja Dexalia. Kisapaikalla sai vielä pussillisen reissumiestä, jonkun Weetabix-aamupalajuoman ja karkkia.
IMG_1638 IMG_1640
Kisat oli todella hyvin järjestetty ja kaikki info selkeää (tarpeellista minunlaiselleni blondille). Myös kisojen henkilökunta oli superavuliasta – kiitos heille kaikille! Henkilökunta, reitit ja paikat oli hyvin merkitty ja muutenkin homma toimi mielestäni kuin rasvattu! Oli sitten tietysti itsestä kiinni miten hyvin luki kilpailijaohjeet koska triathlonissa näemmä joutuu niiden kamojen kanssa pelaamaan, eli mitä kuuluu olla missäkin kassissa ja milloin.
Uintiosuus uitiin stadikan altaassa (3*100m kierros) ja pyöräily ja juoksu oli stadionin lähialueella (kaksi kierrosta molempia). Pääsin kolmantena uintiosuuden päätteeksi altaasta pyöräilyosuuteen ja aika hyvin jaksoin pyöräilynkin vetää, eli painoin menemään koko ajan niin lujaa kuin pääsin! Meitä oli varoiteltu, että pyöräilyn jälkeen jalat ”eivät tunnu omilta” ja kyllä mä siinä pyörää hylätessä mietin, että voi hyvänen aika jos nää koivet on tällaiset koko 3km niin noutaja tul! Mulla iski jostain syystä ihan hirveet hapot siinä viimeisessä pyöräilyn ylämäessä etureisiin ja kun lähdin juoksemaan, niin mun askelpituus oli varmaan 10cm 😀 ! Jalat tuntuivat kammottaville tukeille!
IMG_1669 IMG_1689
Mä tosiaan tuulettelin jo uintiosuuden jälkeen...
Mä tosiaan tuulettelin jo uintiosuuden jälkeen…

Moro!
Moro!

Vaikka olen erittäin kilpailuhenkinen ihminen, niin ainakin itse koitin matkan varrella tsemppailla muita taaksejääviä ja myös ohimeneviä! Toki mua ärsytti joka kerta kun joku, joka jäi uinnissa jälkeen kaasutti pyörällä ohi, mutta oma mokani kun en ole harjoitellut! Turha sitä on mieltänsä siitä pahoittaa, että joku muu on paremmassa kunnossa! Täytyy sanoa, että vaikka aluksi pidin matkoja suorastaan naurettavan lyhyinä, niin kyllä siinä kuulkaa oli ihan tekemistä ja vedin kyllä itsestäni joka pisaran irti. Kunnioitan etenkin niitä kilpailijoita, jotka olivat ehkä hieman huonompikuntoisia mutta jaksoivat silti edes kävellä maaliin! Hieno suoritus ihan jokaiselta!
Mun tavoite oli a)päästä alle tuntiin ja b)olla 50 parhaan joukossa (mun sarjassa oli 225 osallistujaa). Alitin aikatavoitteen 12minuutilla ja olin 39:s ja olin mä kyllä hemmetin iloinen! Vähättelyn sijaan voinkin siis todeta, että tavoitteeseeni pääsin ja kevyesti!
Ja ihan mitalikin tuli... Kaikille :D!
Ja ihan mitalikin tuli… Kaikille :D!

Kommentit (9)

 1. Jaanaba

  Onnittelut ensimmäisestä! =) Triathlonkisat on usein hienosti järjestettyjä tapahtumia ja tosiaan vaikka olis lyhyetkin matkat niin kyllä se silti raskas on. Tsemppiä mahdollisiin tritreeneihin! =D

  • fityoutoo

   Kiitos Jaana! Rupes kyllä poltteleen ;)…

 2. Eeva

  Hienostihan pärjäsit! 🙂 Kuinka pitkät (km?) olivat nuo juoksu ja pyöräilyosuudet?

  • fityoutoo

   Juoksu oli 3km ja pyöräily 10km!

 3. Kaisu

  Hienosti vedetty!!!! Mä laitoin Fit you toon fb:ssä yksityisviestiä sulle mun kotitriathlonista. En tiedä oletko nähnyt? Kyllä siitä jonkinlainen kipinä iski 😉

  • fityoutoo

   Hitsi, en ole huomannu! Siitä ei tuu mulle mitään ilmoitusta jos joku laittaa viestiä siellä… Täytyypä heti lukaista!

 4. Sofia

  Me taidettiin olla samassa lähdössä? Oli kyllä kiva tapahtuma, ja kiva että uskaltaa lähteä tämmöinenkin joka ei osaa ollenkaan uida ym.
  Noi tulokset ei muuten ole vielä viralliset, sen verran siellä on fiboja. Esim. toi sarjan voittaja on jättänyt yhden kierroksen juoksematta tms., tuskin nyt 7 minuutissa sentään kolmesta kilsasta selviää 😀

  • fityoutoo

   No mä jo mietin, et sen täytyy olla puoli-ammattilainen tms…Kunnes tajusin katsoa uintiajan!
   Huomasin itsekkin vasta nyt tarkemmin katsoessani, että ei taida ihan ajat pitää kutiaan :D. Mä tykkäsin kans kovasti tapahtumasta!

  • fityoutoo

   Jee mun sijoitus oli noussut vielä 4 pykälää eli olin sijalla 35! Not bad!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.