Fit you too
Fit you too

Helppo ja herkullinen gluteeniton ja maidoton banaanileipä!

 

Banaanileipä eli bananabread, tekee tulemistaan myös tänne Suomen pimeään sykysyyn! Jos seuraa ulkomaalaisia fitness-ihmisiä, niin banaanileipä vilahtelee eväsrasioissa säännöllisesti. Itse en ole mikään banaanin suurin fani, mutta ajattelin silkasta mielenkiinnosta kokeilla uppoaako leipä itseni lisäksi meidän tiukalle makuraadille, eli lapsille. Tällä kertaa maistelemassa oli myös omien kriittisten jälkeläisteni lisäksi ystäväni ja hänen lapsensa.
Banaanileipä on gluteeniton ja leivonnassa käytin sekä kaura- että kookosjauhoja. En tykkää itse käyttää gluteenittomia jauhoseoksia, koska ne on mun mielestä jokseenkin epäilyttävän oloisia ja sitäpaitsi ne ja pölisee inhottavasti! Kaurajauhoa olen tottunut käyttämään myös pizzapohjassa (tulee herkkua) ja kookosjauhoa meillä oli jämät pussin pohjalla, joten ajattelin käyttää sen pois. Ohje ei muuten ole todellakaan oma tuotokseni, vaan pinterestistä löydetty ja siitä muokattu.

Oma versioni ei ollut täysin maidoton, koska meillä oli hieman leivontasuklaata, joten lauantain kunniaksi tehtiin tästä vähän överimpi versio 🙂 ! Suklaata ei tosin tarvitse laittaa paljoa, eli ehkä kolme tai neljä riviä riittää hyvin. Lisäksi voitelin silikonivuoan oivariinilla, josta leipä irtosi ilman mitään taistelua.
Parasta banaanileipä on hieman lämpimänä ja meillä lapset söivät sitä maapähkinävoin (eli tuttavallisemmin naapähkimän) kanssa niin ahnaasti, että kaikki pyysivät lisää! Tähän leipään ei tule myöskään valkoista sokeria (jos et laita suklaata), eli se on makeutettu sokerin sijasta banaanilla ja aivan pienellä lorauksella hunajaa. Muuta se ei oikeasti edes vaadi, koska kypsät banaanit tuovat hyvin makeutta. Pienestä suklaalisästä huolimatta pistelin tätä herkkua poskeeni oikein hyvällä omalla tunnolla kahvin kanssa ja aion jatkossa leipoa tätä ainakin kerran kuussa!

Supermaistuva banaanileipä

  • kolme todella kypsää banaania (saa olla melkein mustia!)
  • 4 huoneenlämpöistä munaa
  • 1rkl hunajaa
  • 0,5dl kauramaitoa
  • (1tl vaniljauutetta)
  • 4dl gluteenittomia jauhoja (esim kaurajauhoja)
  • 1dl kookosjauhoja (tai korvaa muilla jauhoilla, esim mantelijauhoilla)
  • 2tl leivinjauhetta
  • 1tl suolaa
  • (kanelia, jos et laita suklaata)
  • (vajaa 1dl suklaarouhetta)
  1. Muussaa banaani ja yhdistä siihen munat, kauramaito ja halutessasi vaniljauute. Itse käytin sauvasekoitinta.
  2. Yhdistä kuivat aineet ja katso, ettei jauhoista jää paakkuja.
  3. Kaada kuivat aineet banaaniseokseen ja taikina leipävuokaan.
  4. Paista leipää 180-asteessa n.30min tai niin kauan, ettei hammastikkuun jää enää taikinaa kun painat sen leipään keskeltä.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.