Fit you too
Fit you too

Hampaat kuntoon: Hammaskiven poisto!

Mulle omista hampaistani on tullut jonkinlainen positiivinen pakkomielle! Huomaan, että kiinnitän minusta otetuissa kuvissa ekana huomioni hampaisiini ja usein muidenkin hampaisiin. Mun hampaat ei todellakaan ole täydelliset, vaan alarivi on sikin sokin ja se on vaivannut mua jo vuosia. Toivonkin, että vielä joku kaunis päivä mulla on mahdollista oikoa ne ihan omaksi ilokseni. Kaikki pakollinen on kuitenkin hoidettu pois alta vuodeksi eteenpäin. Reiät on paikattu ja hammaskivi poistettu!

Raskauksien jälkeen mulle alkoi tulemaan aika paljon hammaskiveä ja tänään kävin poistattamassa sitä jo toiseen otteeseen hammashoitajalla. Mulle tehtiin vuosi sitten kevytvalkaisu, jonka yhteydessä hammaskiveä irroitettiin, mutta ei tarpeeksi tehokkaasti. Kävin tänään ihan kunnallisella ja sain varatessani ajan kuukauden päähän. Viime keväänä mulle tehtiin yksityisellä puolella yömuotti, koska narskuttelin hampaita ja mun pää saattoi olla monta päivää putkeen kipeänä. Kannattaa käydä lukemassa juttu TÄÄLTÄ jos sulla on samanlaisia oireita. Narskuttelusuoja hampaissa auttoi melkein heti ja pääkipu hävisi.
Jo silloin keväällä lääkäri sanoi, että hammaskiveä on sen verran ientaskuissa, että se täytyy poistaa ja mieluiten aika pian. No, liian kauan kyllä meni, että sain sen sitten poistettua, kun en raaskinut maksaa yksityiselle. Näin jälkeenpäin olisi kyllä kannattanut, koska homman olisi saanut alta pois heti. Hammaskivi on siinä mielessä huono juttu, että se on oivallinen kasvualusta pöpöille ja se alkaa syömään hammasluuta. Hammaskiveä menee yhä syvemmälle ja syvemmälle ja on näin ollen myös hankalampi poistaa. Silloin voi tulla kysymykseen jopa leikkaus. Itselläni hammaskivi ei ollut nimenomaan näkyvää, vaan siellä aika syvällä ikenessä.
Hoitaja totesi ikenissäni myös lievää ientulehdusta ja syy on siinä, etten ole langannut hampaita tarpeeksi. Ientulehdus taas altistaa hammaskiveen, jota ei saa pois kotikonstein! Vaikka kuinka hinkkais hampaitaan hiilellä tai purskuttelisi kookosöljyllä, niin hammaskivi lähtee vain ammattilaisen penkissä! Itse en oikein usko muutenkaan hammashoidossa poppaskonsteihin, vaan ihan kunnolliseen pesuun ja hammaslankaan. Mäkin sain nyt langata hampaat päivittäin niin pitkään, että ientulehdus rauhoittuu.

Hammaskivi poistettiin ultraäänellä ja mekaanisesti ja sen poisto ei sattunut oikeastaan ollenkaan. Lopuksi hampaat tehopuhdistettiin värjäymistä. Toimenpide oli siis ihan siedettävä. Harva nyt ihan innosta hihkuen hammaslääkärille menee, mutta on se sen arvoista että saa terveen suun! Suosittelen siis säännöllistä hampaiden tsekkausta! Hampaat on myös ulkonäöllisesti ainakin minun mielestäni tärkeä asia ja vaikuttaa yleisilmeeseen.
Milloin kävit viimeksi hammaslääkärissä ja miksi?

Kommentit (3)

 1. Why not be smart

  Käyn kerran vuodessa hammaslääkärillä tarkastuksessa ja samalla hän poistaa hammaskiven. Koko hommassa kestää max 5 min, joten en taida olla pahin asiakas hammaskiven suhteen.
  Tuosta kookosöljyn purkakuttelusta olen minä ja hammaslääkäri eri mieltä. Hän huomasi heti parin kuukauden päivittäisen purskuttelun, huomautti että hammaskiveä on huomattavasti vähemmän. Ehkä sinulla on ollut hammaskiveä niin huomattava määrä, ettei kookosöljy ole enää pystynyt sitä poistamaan. Oma suu on suhteellisen puhdas, joten sinne ei lähtökohtaisesti tule niin paljon hammaskiveä, etenkään kun sitä ei purskuttelun, päivittäisen lankailun ja hammavälien rassauksen johdosta synny.
  Kookosöljy myös poistaa tummentumia tehokkaasti, jos sen tekee oikein. En välitä käyttää muita valkaisutuotteita, vaikkakin maksoin 250€ viime syksynä valkaisukiskoista ja -aineesta 🙂 Käytin niitä kerran. Onneksi aine säilyy jääkaapissa.
  Suun terveys on erittäin tärkeää, kummallista lukea ettet viitsinyt maksaa hammaskiven puhdistuksesta yksityisellä.
  Minä taas ajattelen etten viitsi jonotella näin tärkeän ja suhteellisen edullisen (85€) toimenpiteen johdosta kunnalliselle!

 2. fityoutoo

  Näin jälkeenpäin olisi kannattanut mennä. Ajattelin, että sama hoitaa kunnallisella, koska jouduin sinne joka tapauksessa menemään (oli alkava reikä). Muakin kiinnostaa noi kotivalkaisut, mutta 250€ kuulostaa aika tyyriiltä…?? Eikös sillä hinnalla saa jo tehovalkaisun hammaslääkärissä?

  • Why not be smart

   Valkaisusta: kyseessä oli kotivalkaisua varten tehdyt hammasmuotit ja valkaisuaine (noin vuoden tarpeiksi). Kustannus tulee kipsimuottien teosta jne. Ja kuten sanottu, muotit, sovituksen jne hoiti hammaslääkäri, ei -hoitaja. Kustannus oli käsittääkseni kilpailukykyinen.
   Tehovalkaisut maksavat mielestäni 300€ ->, mutta oma valkaisu tehdään 3–4 yön aikana max kuukauden välein. En välitä zoomeista jne, hampaat vihlovat niistä käsittelyistä.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.