Fit you too
Fit you too

Hammasremppaa: Kevytvalkaisun lopputulos!

*Sisältää mainoslinkkejä

Kerroin teille jo aiemmin blogissa, että sain Offerilla* yhteistyön kautta itselleni hampaiden kevytvalkaisun* Hammasvelhossa, joka on Helsingissä, Haminassa ja Imatralla toimiva hammaslääkäriasema. Olen suunnitellut meneväni valkaisuun jo hyvän aikaa ja kerran taisin koittaa jotain netistä tilattavia muotteja. Niiden pitäminen suussa oli jotenkin tuskallista ja kyllästyin nopeasti… Joten hukkaan nekin rahat menivät turhamaisuuden tähden!

valkaisu_ennen
Tässä hampaat ennen valkaisua.

Valkaisuissa on siis valittavana joko kevytvalkaisu tai tehovalkaisu, joka on käytännössä kevytvalkaisu *3. Mulla mutkia tuli matkaan jo heti alkuvaiheessa, koska hampaita ei voitu lähteä valkaisemaan runsaan hammaskiven takia. Jonka olemassaoloa en edes oikeasti tiennyt! Jouduin siis varaamaan uuden ajan hammasvelhoon ja toisella kerralla pääsimme itse asiaan, eli valkaisuun. Onneksi tuli kuitenkin tuo hammaskivikin poistettua samalla kertaa.
valkaisu_jalkeen1
Olin todellla tyytyväinen lopputulokseen ja tämän valkoisemmaksi hampaiden ei tarvitse enää edes muuttua.

Itse toimenpide oli suht nopea, eli kaiken kaikkiaan 45min. Valkaisu oli myös täysin kivuton ja Hammasvelholla muutenkin palvelu ihan ensiluokkaista. Pahin osuus oli vasta edessä, koska kahvia ei saanut juoda kahteen vuorokauteen 😀 . Omat hampaani eivät olleet ennen valkaisua kovinkaan keltaiset kuten kuvassa näkyy, joten mielestäni niille riitti oikein hyvin tämä kevytversiokin. Jos juo paljon kahvia tai muita värjääviä aineita ja etenkin jos polttaa, voivat hampaat ikävästi kellastua. Voin kyllä lämpimästi suositella tuota valkaisua, koska mielestäni jo tämä kevytversio teki hampaiden väriin selvän eron! Offerilla on itseasiassa juuri nyt aivan huippuhyvä tarjous myös tehovalkaisuun*, jos sellaisesta on haaveillut (250€:n valkaisu nyt 99€).
Seuraava (suuri) unelmani olisi päästä oikomishoitoon! Olen koko elämäni kärsinyt tuosta ”siksak-alarivistä”, mutta se vaatisi sitten jo järeämmät aseet. Ja oikomishoito on myös (käsittääkseni) melko kalliskin operaatio.
Jos teillä on ihan mitä vain tietoa/kokemusta aikuisiällä tehtyyn oikomishoitoon liittyen, niin olisi ihanaa kuullla! Oliko lähtötilanne hankala ja miten hyvin korjautui? Oliko kallis…?

Kommentit (12)

 1. e

  Oikomishoito maksaa yksityisellä yleensä muutaman tonnin, riippuu siitä kuinka paljon pitää tehdä ja oiotaanko molemmat leuat sekä siitä, mitä, ja millä kojeilla oiotaan. Kesto riippuu ihan siitä paljonko on tehtävää, melko nopsasti yleensä kaaret saadaan tasoiteltua mutta kannattaa varautua että vuoden verran siinä saattaa (ainakin) mennä.Yleensä suunnilleen kuukauden välein saa käydä oikojalla kontrolleissa. 🙂
  t. Hammaslääkäri

  • fityoutoo

   Arvasin, että blogin lukijoissa löytyy ammattilaisia! 🙂
   Minulle on sanottu erään hammaslääkäritarkastuksen yhteydessä, että mulle ei riitä vain ns. perushammaläääri edes, vaan pitää olla joku oiontaspesialisti, koska alarivi on niin viturallaan.. ja että se on kalliimpaa. No, eipä auta kuin mennä konsultaatioon.

 2. Pikkuäiti

  Hei,
  Olen aika tuore lukijasi Oulusta. Teen työkseni suuhygienistin töitä ja lisäksi avustan hammashoitajana sekä protetiikan- ja purentafysiologian erikoislääkäriä ja oikomishoidon professoria.
  Teemme siis oikojan kanssa aikuisten oikomishoitoa.
  Hoitosuunnitelmiahan on yhtäpaljon kuin suita, joten yhtä oikeaa tapaa ei ole.
  Paras ja aikaavievin hoito on ehkä sinun tapauksessa molempien kaarien kiinteäkojehoito. Molempia hammaskaaria tulisi levittää ja laajentaa että kaikki hampaat mahtuvat riville.
  Vaihtoehtona myös ns. 4 hampaiden (kulmahampaiden jälkeen) poistot ja rivien tasoittelut.
  Itselle alahampaistoon (ahtaus kuten sinulla) on tehty ns kompromissihoito, jossa eniten ulkona rivistä oleva etuhammas poistettiin ja vain alapuolelle tuli kiinteät kojeet. Rivi tasoitettiin.
  Koko hampaiston hoidot 1-2 v. Ja hinta 2500-3000€.
  Alahampaisto n.8kk ja hinta n.1500€.
  Nämä hinnat siis meillä Oulussa.
  Voit laittaa mulle viestiä jos haluat kysellä ja vastaan jos osaan.

  • fityoutoo

   Moikka ja kiva kun oot tullut seuraamaan blogia! Olen myös kuullut, että hammas/hampaita voidaan poistaa mutta en tiedä voiko tulos olla silloin luonnollisen näköinen…? no, tämä on vain mun mutuilua. Ja varmasti lääkäri tietää mikä on paras ratkaisu.

 3. Katja

  Mulla oikomishoito meneillään, kestäny reilun Kaks vuotta ja arvioitu kesto kevääseen. Mulla perusteena purentavika, jota hoidetaan erikoissairaanhoidon piirissä ja leukaleikkauskin takana. Perinteisin kojein ylös ja alas sekä kuminauhoja käytetty apuna. Mulla vaan positiivista sanottavaa: rautoihin suussa tottuu nopeasti ja leikkaus meni toipumisineen hyvin. Mun ylähampaat oikastu samalla ja onhan suora hammasrivi kaunista katseltavaa paremman purennan eli terveyshyötyjen lisäksi. Mua varoteltu siitä että aikuisiällä tehty oikominen ei välttämättä pysy, mullakin oikomista jatkettiin kojeilla kun huomattiin hampaiden palautuvan ylläpitohoitovaiheen aikana ( kojeet siis irrotettu ja käytetty sellaista irrotettavaa kaarta). Oikomisen jälkeen hampaiden taakse liimataan kaarilanka lopputulosta ylläpitämään. Toivon mukaan tää uus yritys pysyy ( aiemmin ylähampaista jätettiin kaarilanka pois). Hintaa tullut reilu 40€ per käynti noin 6 vkon välein. Yksityisellä toki kalliimpaa.

  • fityoutoo

   Oi kiitos tästä kokemuksesta! Kiva kuulla että olet ollut tyytyväinen. Itselläni vika on vain esteettinen (ainakin luulen niin), mutta jos tämä on periytyvää (kuten luulen) niin tilanne ei ainakaan tule korjaantumaan vaan päinvastoin… En usko, että kunnalliselle tulen pääsemään, eli varmaan pitää koko homma hoitaa yksityisellä.

 4. Hennu

  Heippa! Käydä lukemassa Invisalign- oikomisesta! Itselläni hoito juuri menossa ja lähtötilanne oli melkolailla samanlainen kuin sinulla! En ole katunut hetkeäkään, koska hoito on huomattavasti näkymättömämpi kuin tavalliset raudat 😊.

  • fityoutoo

   Oi kiitos vinkistä, ehdottomasti käyn lukemassa!

 5. Sanna

  Moikka! Mulla oli raudat vain 8 kk. Koko hoidon tein yksityisellä. Kannattaa seurailla Oralin mainoksia ja nettisivuja, heillä on esteettisen hammashoidon päiviä jolloin saa konsultaation ilmaiseksi eli säästää reilun satasen 😉 Itse olen todella tyytyväinen, hinta-arvio oli 2500e mutta nopean hampaiden liikkumisen takia hinta jäi kokonaisuudessaan n 2100 euroon. Tämä siis sisältää myös rautojen jälkeen asennettavat retentiokaaret ja niiden tarkistuksen puoli vuotta rautojen poisoton jälkeen. Kokonaisuudessaan oikomisoperaatio oli paljon helpompi kuin luulin. Toki aina kiristyksen jälkeen oli n vuorokauden suu kipeänä, mutta äkkiä siihen tottuu ja kauneuden eteen pitää kärsiä 😀 Mulla oli etuhampaissa kiertymää ja tosi paljon ahtautta, alarivissä yksi hammas n 0,5 cm muita ulompana. Yhtään hammasta ei silti poistettu, hieman tehtiin välihiontaa jotta saatiin kaikki hampaat mahtumaan samaan riviin. Jos tarvit lisätietoja tai haluat kuvia niin voin niitä laittaa yksityisesti.

  • fityoutoo

   Oi kuulostaa ihanalta, että on onnistunut ja mielestäni hintakaan ei nyt oo mikään aivan älytön – siis jos ymmärsin että sun tilanne ei ollut kaikista helpoin…? Olen varautunut myös siihen, että jonkun verran kipuja voi tulla kun nyt ei vaan aivan päivittäistä. Mielestäni mulle olis pitänyt laittaa raudat jo lapsena alariviin, mutten tiedä miksei niitä oiottu jo silloin.

 6. Hanna

  Voihan kääk! Täällä 40+ naisihminen raudat alahampaissa nyt kohta kaksi kuukautta. Kaksi hammasta poistettiin alarivistä (ylhäältä oli poistettu kaksi jo lapsena), ja nyt oiotaan siksakit paikoilleen. Mulla oli ongelmana myös se, että ylä- ja alaleuan ollessa eri paria, oli purentakin pyllyllään. Aika-arvio on puolitoista vuotta ja hinta-arvio vajaan 6000 euroa. Toivottavasti pääsen vähemmällä molempien suhteen! Parissa kuukaudessa on kyllä jo tapahtunut pientä siirtymistä, ja innolla odottelen lopputulemaa. Kadun ainoastaan sitä, että aloitin vasta nyt.

  • fityoutoo

   Voihan kääk tota hintaa 😀 ! Mutta varmasti joka sentin arvoinen, kun näät lopputuloksen – ainakin näin toivon!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.