Fit you too
Fit you too

Haluan koota jengin pudottamaan mun kanssa 5kg viidessä viikossa!

Mulla on ollut tässä jo jonkun aikaa mielessä, että haluaisin koota pienen ryhmän kasaan, jossa kaikilla olisi sama tavoite:
5kg:n painonpudotus viidessä viikossa.

 
Tämän jengin kanssa meillä olisi oma what’s up -ryhmä, jonka tarkoitus on toimia tsemppiryhmänä ja vertaistukena: Tärkein ajatus on se, että ryhmässä ei selitellä ja keksitä tekosyitä, vaan oikeasti kaikki on motivoituneita ja päättäneet onnistua! 5kg ei ole iso painonpudotus, mutta usein sellainen oikeanlainen tsempin puuttuminen saattaa olla deal breaker ja itsestään ei saa sitä viimeistä rutistusta irti. Itse oon myös aika kilpailuhenkinen ja saan toivottavasti tältä ryhmältä oikeanlaista tarvetta näyttää, että mähän hitto pystyn tähän!  Pientä potkua antaa siis myös ryhmäpaine.
Tämä ei tietenkään tarkoita sitä, että jos syystä tai toisesta ei pääse tavoitteeseen, niin joutuu pilkan kohteeksi 😀 .
Mutta mä haluan tehdä tän oikeasti motivoituneiden tyyppien kanssa, eikä niin että kahden päivän päästä alkaa sadella viestejä, että oon nyt valvonu viimeisen puoli vuotta putkeen niin ehkä tää ei ollutkaan nyt paras juttu tähän hetkeen. Jos ymmärrätte mitä tarkoitan…
Ryhmässa olisi vain 10 ihmistä ja minä. Näin siinä pysyisi pienen ryhmän intiimi fiilis ja ihmiset oppisi nimeltä, vaikkei heitä livenä koskaan välttämättä näkisikään! Yhdessä voitaisi jakaa fiiliksiä, onnistumisia, ruokakuvia, treenivideoita, selfieitä ja mitä vaan aiheeseen liittyvää! Jokaisella olisi myös ns. raportointivastuu, jotta kukaan ei pysty hiljaa lipumaan pois porukasta. Toisaalta, tässä porukassa olisi niin motivoitunutta porukkaa, ettei se olisi edes mahdollista! Me haluttais näyttää etenkin itsellemme, mutta myös muille, että pystymme tähän yhdessä. Henki olisi pelkästään positiivinen, mutta toki myös huonoja päiviä saa olla.
Haluan korostaa että tämä EI ole valmennus! En toimi tässä ryhmässä minään valmentajana, vaan olen yksi muista. Toki voin antaa vinkkejä, mutta en halua, että tämä tuntuu työltä. Jokainen siis treenaa ja syö parhaaksi näkemällään tavalla, emmekä tuomitse toisten tyyliä tai tapaa toimia niin kauan, kuin hommassa on järki. Ryhmässä ei ole siis mitään pakollisia treenejä tai tiettyä ruokavalioita noudattavia, vaan kukin saa toteuttaa projektia niinkuin omaan elämäntilanteeseen sopii.

Millaisia ihmisiä sitten haluaisin ryhmään?

Eka ja tärkein juttu on se, että tämä ryhmä eli ole mikään pikadieettiryhmä! Sen tarkoitus ei ole missään nimessä toteuttaa jotain järjetöntä ”en syö mitään ja liikun kuin hullu” mentaliteettia. Tavoite tietysti olisi, että viiden viikon päästä aloituksesta jokainen on saanut painoaan 5kg pois. Varmaan ymmärrätte, ettei sellainen tavoite ole realistinen kaikille; Tällainen haaste sopii parhaiten sellaisille, jotka jo valmiiksi syövät suht normaalisti ja liikunta on jollain tavalla osa arkea. Jos aloittaa aivan alusta vaikka isomman painonpudotusurakan niin siihen kannatta pyytää apua ammattilaiselta, jotta ei vedä kroppaansa tilttiin heti alkutekijöissä.
Toinen juttu on se, että jos omasta mielestään syö jo nyt täydellisesti ja liikkuu, eikä paino silti putoa, niin tämä ryhmä tuskin on se maaginen puuttuva tekijä. Silloin syy on omassa tekemisessä tai taustalla on terveydellinen ongelma (esim kilppari).
Jos siis tunnet että:

 • Sinulla on parannettavaa ja olet kuitenkin kärryillä siitä missä voisit viiden viikon ajan tsempata elintapojesi suhteen
 • Et elä liian stressaavaa elämäntilannetta ja ymmärrät, ettet lisää liikaa paineita hartioillesi juuri nyt!!
 • Koet tarvetta pienelle painonpudotukselle ja tarve lähtee itsestäsi, eikä jostain ulkoisesta tekijästä.
 • Kaipaat samanhenkisiä ihmisiä ja saatat kokea kaikki FB ryhmät liian isoina ja ahdistavina (ja tuomitsevina)
 • Pystyt olemaan vertailematta itseäsi jatkuvasti muihin ja keskityt pitämään oman fiiliksesi korkealla ja tsemppaamaan muita.
 • Voit hypätä jengiin kaiken tämän keskiviikkona 17.9 eli huomenna
 • Voit esiintyä avoimesti omalla nimelläsi, kuvallasi, painollasi ja kropallasi, lautasellasi ym muille ryhmäläisille
 • Sinulla ei ole epäilystäkään, ettetkö onnistuisi tässä! 

Jos haluat olla messissä, niin jätä kommenttiboxiin vaikka sana ”MINÄ!” toimivalla sähköpostilla (ei tarvi olla perusteluitakaan). Jos halukkaita on yli 20 niin arvon heidän joukostaan 10 tyyppiä ja laitan heille sähköpostia huomiseen mennessä.
EDIT: Tsemppiryhmä kasattu! Kiitos ihan mielettömästi kaikista kommenteista ja viesteistä IG:ssä (niitä tuli lähemmäs 100!)

Tästä tulee ihan huippujuttu!!! Odotan niin paljon että pääsen tutustumaan muihin ryhmäläisiin!

Kommentit (75)

 1. Tiina

  MINÄ! Ehdottomasti! Pientä viilausta ruokavalioon oon jo pari viikkoa tehny, mutta kunnon ryhtiliikkeeseen tarviin ehdottomasti muita tsemppaamaan! 🙂

 2. Jasmiina Niskala

  Minä !!!

 3. Sabina

  Minä!

 4. Eeva

  Minä

 5. Taru

  Minä

 6. Mietinpä vain

  5kg viidessä viikossa ei kyllä kuulosta ihan realistiselta tahdilta terveellisin keinoin..etenkin jos porukkaan haetaan ns. viimeisestä viidestä kilosta eroon haluavia, eikä todella ylipainoisia. Toivottavasti ihmisille ei tule tästä kuvitelma, että kilo viikossa on hyvä ja helppo tahti laihdutella kunhan ei ole tekosyitä. Kyllä se monelle vaatii aikamoista kituutusta 🙂

  • fityoutoo

   No se jää nähtäväksi vaatiiko 🙂 . 5kg on kuitenkin mullekin alle 10% painon pudotus, eli ihan järisyttävästä määrästä ei todellakaan puhuta. Olisi eri asia pudottaa 10kg 10 viikossa, mutta halusin että pudotettava määrä on pieni ja aika suht lyhyt. Tässä on enemmän kyse henkisestä kantista, kuin siitä määrästä. Mutta oot oikeassa että pidemmällä ajalla tahti on aika kova ja varmasti hidastuu jossain vaiheessa reilusti.

 7. Anni

  Minä!! Ehdottomasti, kun oli jo valmiiksi suunnitteilla pikku kiristely😁

 8. Kiia

  MINÄ!

 9. Ansku

  Minä!
  Kaipaan boostia omaan treeniin ja syömiseen kesän löhöilyn jälkeen. Uudet treenikaveritkaan ei olisi haitaksi 🙂

 10. Soile

  MINÄ myös☺️

 11. Aira

  Minä. Kuulostaa juuri siltä mitä tarvitsen 🙂

 12. Anne

  Minä!!!

 13. Susanna

  Minä!!! Tää olis niin puuttuva palanen. Olit mun pt about 5 vuotta sitten ja silloin olin tämä ”väärä elämäntilanne” ihminen.. olen kasvanut henkisesti että elämäntilanne eri. Täynnä tarmoa ja tahtoa! Treeniä taustalta löytyy, mutta tosiaan se joukkue ympäriltä puuttuu 😉

 14. Kata

  ”Eka ja tärkein juttu on se, että tämä ryhmä eli ole mikään pikadieettiryhmä! ”
  Jos 5kg viidessä viikossa ei ole pikadieettausta niin en tiedä mikä sitten on 😀 Olisi ehkä jollain tavalla mahdollista toteuttaa hyvin ylipainoisella ihmisellä jolla on huonot elämäntavat syömisessä ja liikunnassa, mutta sinunlaisilta valmiiksi hoikilta parsakaalinpuputtajilta tämä on aika absurdi tavoite.
  Hämmentävää sinäänsä, sillä oon pitänyt sua jollain lailla suht realistisena ja järkevänä tyyppinä.

  • fityoutoo

   No se jää nähtäväksi onko! Älä tuomitse ennen kuin 5vkoa on mennyt! 5kg pois viikossa on pikadieetti.

 15. Emmi

  MINÄ!!! Juuri tässä ajattelin kun peilistä katsoin että nyt on pakko saada siistittyä kuntoa. Kesä ja alkusyksy on mennyt vähän liian rennoissa merkeissä ja viisi kiloa on juuri se minkä haluan pois. Ja koska ensi kuun lopulla on menoa niin olisi huippua näyttää paremmalta 😉

 16. katja

  Kiinnostaa myös 👍💪

 17. Heidi

  Minä! Yhdessä tällänen on niin paljon helpompi toteuttaa, ja pieni kiristely kesän jälkeen ois enemmän kuin paikallaan. 🙂

 18. Katja

  Minä!

 19. Laura

  MINÄ! 💪

 20. Laura

  MINÄ!

 21. Mira Lahti

  Minä minä minä 🙂 tarkoitus huomenna muutenkin ottaa itseä niskasta kiinni. Kaapit tyhjennetty herkuista.

 22. Alexandra

  Minä 🙂 Treenit olen saanut mukavasti pyörimään, mutta syömisiin & kokonaisuutteen yhteistsemppi kelpaisi!

 23. Sannak

  Minä, minä, miinäää!!
  Ja arpapeliksi näköjään menee 😊

 24. Mira

  Minä!

 25. Salla Turunen

  Minä minä minä ! Kesän tuomat kilot pois!

 26. Milla

  Minä 💪🏻 !!

 27. Milla

  Minä💪🏻 !!

 28. Malin

  Minä!!!

 29. Mirs

  Minä

 30. Elina

  Minä!

 31. Emma

  MINÄ!! 🙂

 32. Annika

  Minä

 33. Jonna

  Minä! 🙂

 34. mira rusila

  Minä!

 35. Niina

  Mä niin tarviin tätä!! Ryhmä auttaa karistamaan kesäkilot, kun ei pääse huijaamaan itseään!

 36. Salla

  Minä! Voi miten kovasti toivonkaan että arpaonni kerrankin suosisi! Viisi kiloa kun saisin pois niin olisin siinä ihannepainossani, jossa minun on yleensä hyvä olla. Kaipaan nimenomaan vertaistukea ja pientä tsemppausta, että saisin liikunnan suhteen taas isomman vaihteen päälle ja ruokavalion ruotuun. Sormet ja varpaat pystyssä täällä, että pääsisin mukaan! 🙂

 37. Johanna

  Minä!

 38. Jonna

  Minä! Projekti on jo meneillään, loppuja raskauskiloja olen tiputellut kesäkuusta 4kg eli hyvin rauhalliseen tahtiin. (Aiemmin siis jo tiputtanut osan, lapsi kohta vuoden) 🙈 Kilojen tiputtamista on hidastanut nimenomaan itsekurin puute, syön liikaa ulkona ja tykkään herkutella vaikka pyrinkin arkisin terveellisiin valintoihin. 🙊 tiedän kuitenkin miten pitäisi syödä ja liikkua, kai voisi sanoa että laiskuus iskee välillä 🤔 Pudotettavaa vielä n. 7 kiloa omaan normaaliin painoon, ryhmätsempin tarpeessa 💪

 39. Nimetön

  Minä!

 40. Epe

  Minä!

 41. Sarkku

  Minä! 🔥

 42. Mari

  MINÄ!! 🙂

 43. Tupu

  Minä

 44. Maija

  Minä

 45. Kata

  MiNÄ

 46. Sana

  Mina! Olen asunut nyt vuoden Amerikassa ja suunta on huolestuttava. Tarvitsen ryhmatsemppia (ja painetta!) paasta takaisin terveellisiin ruokailutottumuksiin.

 47. Janika

  Tämähän sattui sopivasti, juuri tällä viikolla päätin aloittaa tavoitteellisen treenin usein yksin nämä tyssäävät heti ens alkuun.

 48. Laura

  Mie!

 49. Iita

  Minä!!

 50. Lotta

  Mukana, tai olisi niin kiva päästä mukaan! Laiskuusbebekilot ahterissa, ja -5kg olis just täydellinen 💪 motivaatiota ja positiivisuutta löytyy jakaa muillekin!

 51. Mikaela

  Minä! Ryhtiliike tekisi hyvää 😄

 52. Jutta Sinko

  Minä! 👋🏻 Pieni korjausliike olisi paikoillaan.

 53. Susanna

  Minä!

 54. Maija

  Minä! 😊

 55. Eveliina

  Minä!

 56. Riikka

  Minä!

 57. Iita

  Minä!

 58. anna

  MInä, minä, minä!. Tämä on just se mitä kaipaan; tsemppiporukka. Kriteerit täyttyy, mutta pikku potku persaukselle ois enemmän kuin tarpeen.
  t. toinen kilpailuhenkinen 😀

 59. T88

  Minä! Elämäntapani ovat tätä haastetta ajatellen kunnossa, samoin motivaatio! Kuitenkin se – 5kg vielä uupuu ja siihen pieni ryhmätsemppi ei olisi lainkaan pahitteeksi. Ryhmässä onnistumisen edellytykset ovat varmasti ainakin 100% paremmat. Olen omalta osaltani valmis antamaan täyden panoksen sekä oman onnistumisen että muiden tsemppaamisen suhteen 😎💪🏻

 60. Pipsa

  Kiva idea!!
  Olisi mahtavaa päästä muiden kanssa tsemppaaamaan! Ja nähdä saako tästä kropasta sen 5kg pois kuinka helposti, sillä vaalla en ole käynyt aikoihin.Treenaan paljon ja syön terveellisesti, mutta vinkkejä ja tsemppiä olisi mahtava jakaa ja saada! 3 lapsen aikanaan synnyttäneenä ja kohta 40v mittarissa, niin töitä saa tosisdaan tehdä. ’Niihin viimeisiin 5kg:n’ tarvitsee juurikin tukea ja motivaatiota 🤗

 61. Ida

  Minä! Sairastelun ja lomareissun takia on tullut lähes kuukauden mittainen liikuntatauko, jonka myötä ruokailukin on ollut vähän niin ja näin. Ryhtiliikettä siis tarvittaisiin! 🙂

 62. Elsi

  Minä

 63. Noora

  Minä minä minä. Juuri mitä tarvitsisin!

 64. Ida

  Minä! (en tiedä tuliko aiempi perille, joten laitetaan uudelleen)

 65. Susanna

  Heips. Me keitä arvonta ei suosinut. Voitaisiinhan me perustaa oma ryhmä? Jos samoilla teemoilla ja kriteereillä eteenpäin. Jos tämä on Katrille ok? Vaikka se 10 henkeä.
  Laittakaa s.postia osoitteeseen s.malkavuori@hotmail.fi ja kertokaa vähän mikä meininki niin perustelen ryhmää 🙂

  • fityoutoo

   No hei todellakin voitte! Mun mielestä on todella tärkeä löytää omanhenkistä seuraa, joka tsemppaa ja kannustaa. Tää on loistava idea ja toivon todellakin, että teille tulee oma huippu jengi! <3

  • Nimetön

   Jos vaan ei ole liikaa vaivaa niin voisiko asiasta mainita. Esim Insta stoorissa. Tämä ei taida oikein täältä kommenttikentästä löytyy ihmisten silmiin 🙁

  • fityoutoo

   Kyllä voi ehdottomasti ja voin mainita siitä blogissakin 🙂 !

 66. Marianne

  MINÄ!!! 🙂

 67. Ex lukija kohta

  Pöh. Sun blogi/ insta on muuttunu aika lyhyessä ajassa:(
  Milloin on liian isot allit ja viis kiloa pois ja ikä sitä ja tätä. Se tyytyväisyys itseensä puuttuu, eikä sitä ulkopuolisilla tekijöillä muuteta.

  • fityoutoo

   Ikävää, että koet asian noin! Epäilen silti, että aika moni miettii näitä samoja juttuja (ja tiedän, koska saan niin paljon viestejä esim instassa). Ymmärrän senkin, että kaikkia en voi mun tyylillä miellyttää!

 68. Elisa

  Hei,
  Täällä olisi yksi innokas tsemppari toivomuksena päästä mukaan! Tämä toisi mukavaa potkua syksyyn!

  • fityoutoo

   Moi! Kannattaa laittaa Susannalle viestiä, hänen viesti tuossa ylempänä! 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.