Fit you too
Fit you too

Haluaisitko hiukan jeesata…? Tässä yksi vinkki siihen!

*Hyvässä mukana EasyFit Rekola

Millä tavoin te autatte muita? Mun mielestä tää on ihan hyvä ajatus, jota kannattaa herätellä silloin tällöin.  Siis enkä nyt tarkoita että jeesaa kaveria muutossa (toki sekin on tosi ihana ajatus!) vaan niin, että auttaa jotain tuntematonta tavalla tai toisella.
Jos itse joutuisin vaikka onnettomuuteen, niin mulle on ihan sama kuka tulee tilannetta selvittämään. Kunhan vaan joku tulee paikalle ja puuttuu tilanteeseen! Ehkä hieman sama juttu pätee elämässä muutenkin.

 

Miten kuvat liittyvät juttuun? Jatka lukemista!

Oon aina ajatellut, että itsessäni on aika vahvasti sisäänrakennettuna halu auttaa ja olla jotenkin ”hyödyksi” jos niin voi sanoa.  En toki tarkoita, että mä kaikki päivät pyörin jossain vapaaehtoistoiminnassa tai lahjoita puolet rahoistani johonkin Itä-meri hankkeeseen. Vaan sitä, että usein (ehkä vähän liikaakin) murehdin jonkun yksittäisen, tuntemattoman ihmisen tilannetta ja mietin mitä voisin itse tehdä. Toisaalta inhoan sitä, että kalastellaan ihmisten huomio jollain hukkuneiden lasten kuvilla ja herätetään ihmisissä syyllisyys, joka saa heidät omatunnon tuskissa sitten lahjoittamaan. Toki kai sitä herättelyäkin tarvitaan, mutta senkin voi tehdä monella eri tavalla!
Itse oon kiinnostunut enemmän tekemään jotain konkreettista ja mieluiten lähellä. Toki se rahankin lahjoittaminen on helppo tapa, mutta itse ainakin mietin, että kuinka moni prosentti niistä lahjoituksista menee oikeasti kohteeseen ja kuinka monella prosentilla johtoryhmä pitää kosteita saunailtoja?
Siksi oonkin kokenut, että mulle itselle sopivin tapa on auttaa täällä kotimaassa sellaisia ihmisiä, joilla syystä tai toisesta vaikea elämäntilanne. Oon koittanut aina muistuttaa itseäni, että se tilanne voi tulla periaatteessa milloin tahansa omalle kohdalle; Työttyömyys tai vakava sairaus voi yllättää ja viedä taloudellisen tilanteen ihan katastrofiin! Mulla on itsellänikin ollut joskus aika vaikea jakso elämässä ja oon monesti miettinyt, että ilman vanhempieni tukea olisin ollut taloudellisessa suossa! Sen toivottomuuden kokeneena pystyn ymmärtämään, miksi nykyään on niin helppo tukeutua pikavippeihin ja muihin pikalainoihin. Niistä seuraa usein jo niin isoja taloudellsia ongelmia (esim luottotietojen menetys) että seurauksista kärsii vielä kymmeniä vuosia eteenpäin. Oon todella onnellinen, että silloin 10v sitten pikavippejä ei vielä ollut saatavilla.
Tutustuin noin vuosi sitten facebookissa Apua vähävaraisille pääkaupunkseudulla -ryhmään, jossa voi helposti auttaa mm. ruokalahjoituksilla, tavaroilla, lahjakortein tms ihan tavallisia perheitä! Avun tarvitsijoihin ollaan itse yhteydessä ja heidän kanssa sovitaan mitä haluaa antaa ja miten se apu toimitetaan. Kyseessä on siis kertaluontoinen lahjoitus yllättävässä kriisitilanteessa, jolla toivottavasti selviää pahimman yli. Ylläpito antaa myös infopaketin pyydettäessä. Itse oon mm. Tehnyt ruokaa ja vienyt sitä suoraan kotiovelle, käynyt kaupassa, antanut odottavalle äidille vauvanhoitoon tavaraa – eli siis todella konkreettista jeesiä! Ollaan myös naapuruston kanssa kerätty kimpassa lahjakortti isommalle perheelle. Oon myös pitkään miettinyt, että kuinka voisin käyttää blogia ja kohtuullisen isoa näkyvyyttä hyväkseni hyvän asian puolesta ja sitten löytyikin oikea tapa auttaa.
Toiminnallinen puoli

 
Ryhmäliikuntasali

Olin yhteydessä EasyFit Rekolaan ja ehdotin heille blogiyhteistyötä:  Heille saisivat näkyvyyttä blogissani ja korvauksena siitä he tarjoavat treeniaikaa salilla sellaiselle henkilölle, jolla ei taloudellisen tilanteen vuoksi olisi siihen muuten mahdollisuutta. He olivat tosi mielellään mukana ja tarjosivat puolen vuoden salikortin! Eikö olekin ihan superhieno ele EasyFit Rekolan henkilökunnalta?
Itse ainkin tulin niin iloiseksi ja tiedän myös, että tää lämmittää myös kuntosalikortin saajan mieltä! Käytiin viime viikolla Jonnan kanssa ottamassa salilta molemmille kuvia ja treenaamassa. Varustelutaso oli ihan 5/5 ; Löytyi laitteita ja hyvä toiminnallinen puoli. Lisäksi oli aerobisia laitteita, ryhmäliikuntatila, siistit pukuhuoneet ja ilmainen parkkipaikka. Voin siis suositella salia lämpimästi!
Itsellä kun liikunta ja kuntosali on niin iso osa elämää, niin tuntuu hyvältä, että ainakin yksi ihminen voi nyt jatkaa rakasta harrastustaan ja saa siitä toivottavasti voimaa arjen haasteisiin. Jos tää oli teidän mielestä hieno ele EasyFit Rekolan puolelta, niin käyttehän osoittamassa sen tykkäämällä heidän FB-sivuista TÄÄLLÄ 🙂 !
Mä haastan teidät kaikki pääkaupunkiseutulaiset blogilukijat liittymään tuohon Apua vähävaraisille PK-seudulla ryhmään (joka tosin uudelta nimeltään on Apuna Ry avustus) ja toki näitä samanlaisia ryhmiä voi olla muissakin kaupungeissa. Moni on sanonut että ”joo oon ajatellut monesti” eli nyt rohkeasti niitä tekoja pelkkien ajatusten sijaan 🙂 !
Onko teistä joku auttanut tuon tai jonkun muun ryhmän kautta? Vai minkä tavan olette kokeneet käteväksi?

Kommentit (1)

  1. Emmi

    Heippa! Postauksen aiheeseen liittymätön kommentti, mutta pakko kehua kun sulla on kuvissa aina niin täydelliset ripset:) Saako kysyä missä käyt huollattamassa niitä?

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.