Fit you too
Fit you too

Halailua ja patoutumien poistoa!

Blogin kirjoittamisen myötä mulle on useasti tarjoutunut mahdollisuus päästä kokeilemaan sellaisia asioita, joita en ehkä muuten olisi kokeillut. Se on yksi useista hienoimmista jutuista, joita tämä blogi on tuonut elämääni. Tällä viikolla vuorossa oli vapaaottelu!
Makwan Amirkhani. Ronda Rousey. Hmm. Siinäpä se sitten olikin. Siis kaikki mitä lajista tiedän.
eurofc_6-1-of-1
OLYMPUS DIGITAL CAMERAEuro FC:n eli Europian Fighting Challengen toimari Jarno Kukila oli kutsunut meidät hyvinvointibloggaaajat koolle tiistaina MB Centerin tiloihin Pitäjänmäkeen. He haluavat levittää tietoutta lajista ja tuoda sitä tutuksi myös naisille. Vapaaottelulla on ainakin mielestäni aika äijämäinen leima ja moni saattaa pitää sitä tosi väkivaltaisena räiskimisenä. Asia ei kuitenkaan ihan niinkään ja se sopii loistavasti myös naisille!
Itselleni laji oli tosiaan aika tuntematon, mitä nyt olen sivusilmällä katsonut kun miehellä pyörii matsit ruudulla. MB Centerkin (Macaco Branco Center) oli tuttu sali mulle siksi, että mieheni treenaa siellä. Mulla itselläni ei ole oikein mitään taustaa kamppailulajeihin liittyen, ellei lasketa mun Ju-Jutsun keltaista vyötä, jonka sain joskus yli 10 vuotta sitten… Josta nyt ei ihan hirveästi jäänyt jälkipolville kerrottavaa. Tykkään kovasti kyllä fyysisistä lajeista, joissa päästään vääntämään, eli sinänsä kontaktin ottaminen ei pelota.eurofc_5-1-of-1
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Vapaaottelu, eli mixed martial arts on nimensä mukaan sekoitus eri kamppailulajeista kuten brasilialaisesta jujutsusta, thainyrkkeilystä, judosta ja painista. Vapaaottelussa on sekä pysty- että mattotekniikoita ja vastustaja voitetaan sallituilla iskuilla, potkuilla tai lukoilla. Kiellettyä on pureminen, raapiminen, tukasta repiminen tai käsien työntäminen ”aukkoihin” kuten korviin tai sieraimiin. Mä sainkin koko ajan olla varuillani, milloin Nanan stiletot kaivautuu mun nenäonteloon! 😀 Onneksi huoli oli turha ja selvisin ilman kynnenjälkiä!
Myöskin iskut ja potkut nivusalueelle on kielletty.
Treenit meille piti suomen kuuluisin vaparivalmentaja, eli Jaakko Dahlbacka (@hardknockshki) jonka karisma ja esiintymistaito teki kokemuksesta kaksin verroin mukavamman! Mietin aluksi, että otetaankohan meitä ollenkaan tosissaan, mutta huoli oli kyllä aivan turha ja nyt ärsyttää, että edes mietin moista! Oli myös kiva, että päästiin ihan konkreettisesti ASIAAN!
Itseäni siellä Ju-Jutsun alkeiskurssilla ärsytti nimittäin se, että millään kerralla ei tunnuttu pääsevän tekniikoihin asti, vaan aika meni kehän ympäri juoksemiseen ja paikallaan seisoskeluun. Tällä kertaa päästiin heti harjoittelemaan lyömistä, potkimista, kampitusta ja lukottamista (toki pienessä mittakaavassa). Loppuun otettiin vielä leikkimieliset painit ja tottakai mun aivan älytön kilpailuvietti herää aina noissa tilanteissa. Go hard or go home! Hauskahan siinä oli rynniä päin Oona Tolppasta, jolla on karatetausta ja hirvee hauberi! Oona olikin yllättäen sen matsin voittaja…eurofc_7-1-of-1
Vapaaottelussa järjestetään peruskursseja, joille voi osallistua kuka tahansa yli 16-vuotias kuntoon katsomatta! Ainoa vaatimus on, että pidät vauhdikkaista lajeista, etkä pelkää ”halailua”! Kurssilla jokainen voi edetä oman kunnon mukaan ja harjoittelu on turvallista. Ei siis kannata pelätä, että heti ekoissa reeneissä tulee joku körmy ja vetää siltaan (tosin niitä miehiä siellä salilla katsoessa sekään ei liene mikään huonoin vaihtoehto…heh heh.)
Kiitos Euro FC ja Rebublic Showroom kutsusta kokeilemaan vapaaottelua ja kiitos myös kanssabloggareille. Niin ja tietysti iso käsi myös Jaakko Dahlbackalle ja ”harjoitusvastustajallemme” eli ammattilaisottelija AleksiMäntykivelle (@aleksimantykivi).
1.10 lauantaina järjestetään muuten Espoon Metro Areenalla myös European Fighting Challenge. Toivottavasti nähdään siellä 😉 !
 

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.