Fit you too
Fit you too

FF:n blogit eivät ole enää entisensä!

Juttelin tässä alkuviikosta erään lukijani kanssa, joka lukee paljon myös muita FF:n blogeja. Minusta oli tosi mielenkiintoista kuulla ns. puolueeton mielipide blogistani ja muista blogeista, koska harva kehtaa kuitenkaan sanoa ihan suoraan missä olisi kehitettävää. Vaikka onhan se vähän niinkin, että ainkin minä itse kirjoitan sellaista blogia, jollaista haluaisin itse lukea, enkä vain miellyttääkseni muita. Mitä tulee omiin lempiblogeihini, niin huomaan nykyään vähenemässä määrin klikkailevani esim. blogien ”terveyspannariohjeisiin” tai vauvajuttuihin. Ne ei vaan jaksa tällä hetkellä juuri kiinnostaa, eipä siinä sen kummempaa!
Tuo lukijani kuitenki kertoi, että moni blogi on muuttunut parin vuoden sisällä aika radikaalisti ja muutamat hänen entisista suosikkiblogeistaan ovat nykyään vaipuneet unholaan. Syynä on yleensä liian iso harppaus aihepiiristä toiseen! Ymmärrän häntä siinä mielessä, että moni olettaa Fitfashionin blogien olevan etupäässä fitness-lifestyleen liittyvää, mutta aika nopeasti on aiheet kahlattu läpi jos vain siitä vuodesta toiseen kirjoittaa. Blogihan kasvaa ja kehittyy kirjoittajan mukana ja esimerkiksi itseäni äitiys on muuttanut ihmisenä ja myös ajatusmaailmallisesti.
Ymmärrän tietysti senkin, että jos joku blogi muuttuu ihan täysin, niin se ärsyttää osaa lukijoista. Ette varmaan ole huomanneet (ehhhehe), että meillä FF:ssä on kevyt vauvabuumi meneillään ja ymmärrän senkin, ettei se aihealue ole ihan kaikkien kuppi teetä! Sama asia on vaikka kauneus- ja muotijutut, eli ne ei välttämättä kiinnosta, etenkin jos etsii terveyspainotteisia postauksia.
Onko nykyään kuitenkin vaikeaa löytää nimenomaan laadukkaita terveellisen elämäntyylin blogeja?? En usko! Omia suosikkejani ovat tätä lukijaani kompaten Piia Pajusen ja Ida Jeminan blogit – siis esimerkkinä! Voin vaan kateellisena katsella vierestä miten laadukasta ja hyvin tuotettua sisältöä likat jaksaa julkaista aktiivisesti! Pyörää on mahdoton keksiä uudelleen, mutta kyllä ne TOP5 peppuvinkit on jo nähty! Itsekin tykkään lukea edelleen treenipostauksia, jos niissä on joku uusi kulma tai aihe. Ja lisäksi, mikä tärkeintä: Ihmisessä täytyy olla persoonaa! Jos blogi on vain oman yritystoiminnan mainos, niin multa jää kyllä lukematta.
Toki moni miettii ihan perustellusti myös blogin kaupallisuutta, jonka takia moni haluaa kirjoitella muustakin kuin pelkästään liikunnasta tai ruokavaliosta! Ei sillä, että kaupallisuus olisi lukijan näkökulmasta blogin paras piirre, mutta kyllähän monipuolinen blogi löytää myös monipuolisesti lukijoita! Vaikka omassa blogissani on käsitelty jonkun verran viime aikoina myös tyyli- ja kauneusjuttuja, niin ilmeisesti myös ne postaukset ovat löytäneet lukijoita lukumäärien perusteella! Myönnän avoimesti, etten ole jaksanut keskittyä niihin TOP5 peppuliikkeisiin itsekään viime aikoina, joten luonollisesti treenihommista on nyt vähän vaikea nyhjäistä! Uskon kyllä, että nyt häiden jälkeen blogiin alkaa tulla myös enemmän treenin liittyviä juttuja.
Paras kai lienee kysyä teiltä lukijoilta, että ovatko FF:n blogit muuttuneet liikaa? 
Mitkä ovat teidän lempiblogeja ja miksi (mua ei tarvi mainita, heh 😀 )?

Kommentit (10)

 1. maikki

  Kyllähän tuo vauvabuumi tosiaan näkyy hyvinkin paljon FF:ssä.
  Tuntuu että lähes kaikki FF blogit on nykyään jotain vauva/perhe blogeja.
  Tottahan se on että ei jaksa jatkuvasti lukea jotain top 5 peppuliikettä juttuja, tai sitä yhtä ja samaa banaanipannarin ohjetta, mutta sitten taas toisaalta, en minä niitä pelkkiä vauvajuttujakaan ole täältä FF:stä hakemassa..

 2. Ninna

  Mielestäni on hyvä että fitfashionissa on erilaisia blogeja, pääpaino pitäisi kuitenkin noissa otsikkoaiheissa. Vauvabuumin olen huomannut ja sen vuoksi karsinutkin pari fitfashionin blogia, samoin jos touhu alkaa mennä aivan toiseen aiheeseen(häät, perhe elämän muutokset, sairaus). Silloin mielestäni pitää vaihtaa blogia. Olet tehnyt hyvin ottamalla erikseen hääblogin. Fitfashionista katson yleensä kategoriasta kiinnostavat postaukset, säännöllisesti seuraan myös Piiaa, paras blogi ikinä sanoisin ”idolini” palasia arjestani ja tietty sinua. Nouw.com seuraan paria ruotsalaista blogia ja fitnessmalli.fi yhtä. Uskottavuus on bloggaajan tärkein ominaisuus; kirjoitetaan, ollaan ja esitetään aidosti se mitä on ja minkä takana seisoo. Jos vaikka kirjoitetaan kuinka suosii ”joustavaa sallivaa herkuttelua” mutta syö sitten vaan banaanivalkuaislettuja ”herkuksi” niin on siinä teennäisyyttä. En halua myöskään lukea tilityksiä liikaa, kohtuus kaikessa, mutta marttyyriasenne, morkkikset ja kehon laiminlyönti ei innosta. Kuvien pitää olla aitoja, ei tosin tarvitse olla pro laadukkaita vaan ihan arkiset kuitenkin selkeät kuvat. Myös niitä huonompia. Etsin treenivinkkejä- ja kokemuksia, elämän ajatuksia, arjen kuulumisia huumorilla. Otsikon pitää kertoa mitä postaus sisältää, ei olla harhaanjohtava. Esim. Paras treeni ikinä->mainostetaan uutta treenisalia tai tuntia. Esim2. Karista kilot asiantuntevasti->mainostetaan omaa pt toimintaa. Joskus tuntuu että ”kalastetaan” myös lukijoita otsikoilla esim. salilta suoraan sairaalaan-> saadaan käsitys bloggaaja joutunut sairaalaan treenin takia mutta onkin mennyt sairaalaan tapaamaan synnyttävää ystäväänsä tms. Liika mainostaminen on myös alkanut näkyä ja se ei ole kiva. ymmärrän bloggaajien saavan yhteistyösopimuksia mutta liika on liikaa. Samoin jos omaa yritystä mainostetaan. Niitä en jaksa lukea. Jos vaikka otsikko on ”lisää parempia rasvoja päivääsi” ja postaus onkin sitten uuden kasvirasvalevitteen mainostamista alusta loppuun tai ”proteiinipitoinen herkkupannukakkku” jossa ainesosat ovat tietyn firman tuotteita. Meikki-ja kauneusjutut ei minua kiinnosta. Tärkeintä siis lukea blogeja josta saa ”jotain irti” ja hyvä mieli. Ei tarvitse lukea sellaisia jotka ovat muuttuneet toiseen suuntaan tai ei anna mitään vaikka kirjoittaja olisi kuinka kiva ja asiantuntija.

 3. meri

  jessica silfvernagel on kanssa pajusen ja idan ohella yks lemppareista, asiallista ja maanläheistä tekstiä! 🙂

 4. mira

  Ainakin erään hahmon harjoittama jatkuva eri ihmisryhmien arvostelu ja haukkuminen teki sen etten halua olla tuomassa hänelle lisää lukijoita. Joka toinen postaus on ollut äärimmäisen negatiivista muiden haukkumista. Jos nämä jäisi vähemmälle, olisi blogi ihan hyvä. Ja myös semmoisilla tietoisilla kohuotsikoilla tehdyt bloggaukset, jotka ei sitten kuitenkaan sisällä mitään mainittavaa on ilmeisesti sitä samaa klikkihuoraamista mitä iltapäivälehdet tekee. Ja oman yritystoimnnan mainostamisen nimissä tehdyt tai joka postauksessa olevat yhteistyökumppanit, jotka ei varmaan yhtään vaikuta siihen että satuinpa juuri ajattelemaan mikä on paras varsisellerikeitto ja jaanpa teillekin, on aivan tyhjää täynnä. Ei ne tuotteet jää edes mieleen kun ohittaa koko postauksen saman tien.

 5. Marika

  Olen kanssa huomannut, että Fitfashion on muuttunut kaupallisemmaksi eikä enää ole niin treeniin tai liikuntaan keskittyviä postauksia. Ja vauvabuumi on todellakin päällä 😀 Harmi, sillä pidin joistakin blogeista enemmän ennen ”muutosta”. Toki se on ymmärrettävää, koska blogi on tekijänsä näköinen ja muuttuu siinä missä elämäntilannekin.
  Mielestäni muutos on välillä ihan tervetullutta ja palvelee laajaa lukijakuntaa. Jos en pidä jostakin postauksesta, se ei ole minulta pois vaan siirryn lukemaan seuraavaa blogia – täällä on varmasti jokaiselle jotakin
  Jätän lukematta liian kaupalliset jutut tai oman yritystoiminnan mainokset. Myös vauva- ja äitiysjutut jää lukematta. Nämä lähinnä siksi, että oma elämäntilanne ei ole samassa kohtaa tai ne ei yksinkertaisesti jaksa kiinnostaa tarpeeksi. Eniten luen mm Ida Jeminan sekä Piian blogeja. Niissä on treenivinkkejä, joita tulen hakemaan blogeista. Arvostan myös suorasanaisuutta ja sitä, että blogi on aito ja persoonallinen. Tämän vuoksi esimerkiksi Mansikkapilven ja Umpun blogit on seurauksessa.
  Ja kiitos, oma blogisi kuuluu noista molempiin kategorioihin 🙂

 6. Tiia

  Mä olen sitä mieltä että on täällä meininki vähän muuttunut. Toki joukossa on paljon hyviä ja mielenkiintoisia blogeja, mutta täytyy sanoa että jos ennen niitä oli 2/3 niin nykyään 1/3. Tuntuu, että monessa blogissa teemana on lähinnä sen oman erilaisuuden korostaminen ja erilaiset faktapostaukset eikä niinkään mikään ns. oikea asia. 😀 Jotenkin tuntuu että postaukset ovat huomattavasti negatiivisempia kuin ennen. Vauvajutut ei haittaa yhtään, mutta jotenkin tuntuu että sellaisia täytepostaukset klikkiotsikolla on lisääntyneet enkä jaksa niitä avata.
  Lemppareita Fitfashionilla on mulla sun blogin (:D) lisäksi Monna treenaa, Too big to be me, Coaching Kira, Piia Pajusen ja Hilla Stenlundin blogit. 🙂

 7. papu

  Oon samaa mieltä muiden kaa, mäkään en jaksa enää tätä portaalia 😀 Ei oo mulle tarjolla mitään. Suurin osa postauksista on turhia, sellaisia, joissa ei ole mitään pointtia. Niistä huomaa, että bloggaaja haluaa väkisin postata esim. joka päivä ja olla ”täyspäiväinen bloggaaja” vaikka ei ole mitään sanottavaa eikä varmaan noilla postauksilla edes hirveästi lukijoita.. Siis tällaiset päivittäiset postaukset ”mitä tekisin jos voittaisin lotossa” ”minne haluaisin matkustaa” ”esittelyssä meidän asunnon kaikki matot”… Okei. Ja mitä tämä tarjoaa lukijalle? Sekaan pari ellos/oman yrityksen-yhteistyö-mainosta ja ihmeellisiä ”viime aikoina olen ajatellut todella syvällisiä ajatuksia ja suuria muutoksia on tulossa”, joita ei ikinä avata lukijoille tarkemmin (esim. mitä ”vaikeita teemoja” bloggaaja on joutunut käsittelemään, HUOH), eikä mitään muutosta koskaan tule mihinkään ainakaan niin että lukijat saisivat siitä mitään tietää.
  Tämän blogien minun mielestä silkan huonontumisen lisäksi tietysti blogien aiheiden muutos, suurin osahan täällä on perhe/lapsiblogeja joihin en vaan samaistu mitenkään yksinelävänä sinkkuna. Joitain blogeja täällä käyn kuitenkin edelleen kurkkimassa, esim. sun ja Piia Pajusen 😀 Sulla on oma tyylisi ollut aina etkä oo lähtenyt ellos-mainosten tielle. SUn postauksen varmasti tunnistaisi sun tyylistä ilman että ees näkisi blogin otsikkoa tms 😀 Samaa ei voi sanoa tämän portaalin kaikista muista blogeista.
  No tämä nyt oli vain minun mielipiteeni asiasta ja varmasti nykyiselläkin menolla blogeille löytyy yleisöä. Näin jossain kommentin että blogit on nykyajan naisten lehtiä ja tän portaalin hömppätekstit sopii kyllä hyvin tohon vertaukseen :DD

 8. H

  Joo mainokset on lisääntyneet ja etenkin erään julkisuudessa olevan FF-bloggarin postaukset on nykyisin 9/10 kaupallisia mainoksia tai sitten epämääräistä sanahelinää vailla päätä ja häntää. Kirjoitetaan miten ulkonäöllä ei ole merkitystä ja sitten mainostetaan instassa ripsi+kynsi+sokerointi+suihkurusketushommia. Jos on pinnallinen ja käyttää kuukaudessa satoja euroja ulkonäköön niin on turha esittää muuta. Lukijat kyllä huomaa.
  Samoin jos lukee samalta bloggarilta kolmannen kerran tekstiä itsetuntemuksesta niin alkaa olla vähän liikaa. Vauva/perhejutut ei kiinnosta eikä reseptitkään, kun ne sisältää suurimmaksi osaksi kaikkia erikoisjauhoja ja makeutusaineita, jotka maksaa mansikoita eikä kukaan hullu lähde niitä yhden reseptin takia hankkimaan. Ärsyttävää on myös raflaava klikkiotsikko, jossa lopussa joku Ellos-mainos.En myöskään saa lukijana mitään irti ”eilen käytiin herra x:n kanssa syömässä ja tänään mennään leffaan”-postauksista, missä luetellaan vaan mitä on tehty.
  Luen tosi monia blogeja täällä. Myös niitä ärsyttäviä 😀 Tän hetken suosikkeja esim Silfvernagel, Mansikkapilvi ja On my way. Parhaimmat postaukset tarjoaa uutta infoa, naurua tai herättää ajatuksia. Tykkään myös, kun bloggaaja uskaltautuu paljastamaan jotain täydellisen kulissin takaa ja antamaan itsestään lukijoille.
  Tärkeää on myös, jos voi jotenkin samaistua bloggaajaan. Esimerkiksi Salkkari-Venlan blogi oli ennen tosi suosittu, mutta kun blogitekstit alkoivat liikkua vegaanius/hippiosastolla, blogin lukeminen jäi. Uskon näin käyneen monelle muullekin, kun kirjoittaja siirtyi juuri lehden alle kirjoittamaan.
  Sinun blogissa tykkään rennosta ja terveestä suhtautumisesta itseen, avoimuudesta ja positiivisesta asenteesta. Myös huumorijutut toimii!

 9. Nimetön

  Oon samaa mieltä siitä, että Fitfashionissa on nykyään aiempaa vähemmän luettavaa. Itse kaipailen muualle muuttaineista bloggaajista erityisesti Ainon Tarinoita Treenaamisesta -blogia.
  Olen eri mieltä Ida Jeminan blogista. Minusta hän ei juuri tuo ollenkaan persoonaansa esille ja en siksi jaksa klikata postauksia auki. Paras blogi on Piia Pajusen.

 10. Nimetön

  Minä kyllä edelleen jaksan tämän portaalin blogeja lukea, mutta aina vaan samoja vanhoja suosikeitani, joita olen seurannut jo ennen FitFashionia. Palasia arjestani (joka mulle on kyllä aina Jonna1983 ;)), Too Big to Be Me, OutiKarita ja sitten muutamia muita vakkareita: tämä, Queen of Everything, Monna treenaa…
  Minulla ei ole lapsia, mutta jotenkin tuo vauvabuumeilu ei niin häiritse. Skippaan pahimmat jutut, jos siltä tuntuu 😀
  Jatka vaan tällä linjalla, tykkään 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.