Fit you too
Fit you too

Fanaattinen ”kesäkuntoon”-laihdutus alkakoon!

10 viikkoa aikaa päästä kesäkuntoon – vielä ehdit!! Tämän ilmiön huomaa lehdistä, netistä, blogeista ja sähköpostiin sekä sosiaaliseen mediaan tippuvista valmennustarjouksista. Vain tämän päivän, koodilla ”kesäkunto” kaikista valmennuksista -70%. 

Tämä kesäkuntoon projekti kesti lähes 10 vuotta.

 
Suurin osa PT-asiakkaistani on kokeillut jo ties millaisia dieettejä. Ääriesimerkit ovat näitä aivan hölynpöly-pussikeittodieettejä, kaalisoppadieettejä ja ties mitä siirappi-cayannepippuridieettejä. Ne kuulostavat hulluilta, mutta epätoivoinen jojoilija tarttuu heikoimpaankin oljenkorteen.
Siellä laihdutuskuurien toisessa päässä ovat edes hieman järkevämmät, kaikenkarvaiset nettivalmennukset, joissa osassa on toki ihan pointtiakin! Ne ovat myös halpoja ja usein hintaan kuuluu myös fb-ryhmän tuki, jossa pääsee jakamaan kokemuksia ja saa vertaistukea. Tiedän kyllä ihmisiä, jotka ovat nettivalmennuksissa päässeet hyviin tuloksiin.
Itsekin oon saanut sähköpostiin kahden viikon sisällä ainakin kolme nettivalmennustarjousta. Myönnän, että houkuttelevan kuuloista, isoin lupauksin varustettua sähköpostia lukiessa mielenkiinto herää; Mitäs jos… TAAS?
Mutta sit mä herään unesta ja tajuan, että en todellakaan tarvitse nettivalennusta yhtään mihinkään ja 89€:n maksaminen pelkästä mielenkiinnosta on aika hullua 😀 . Uskokaa pois, olen kokeillut noita valmennuksia minäkin. Toki silloin kun olin fanaattisimmillani, eli vuoden 2005-2009 välillä, ei vielä nettivalmennuksia ollut. Piti palkata aivan elävä pt.
Usein näihin valmennuksiin päätyy ne ihmiset, jotka ovat jo kokeneita konkareita erilaisten dieettien ja valmennusten saralla. Uusi valmennus, uusi toivo laihtumisesta ja elämäntapojen muuttamisesta! Joko nyt?? Joko nyt pääsen eroon siitä ikuisesta, vyötäröllä mukana tulevasta ylimääräisestä 10kg:sta??? Löytyykö nyt tästä valmennuksesta se avain onnistumiseen, jotain sellaista mitä muissa valmennuksissa ei ole kerrottu..??
Yksi asia mitä kuitenkin kannattaa muistaa on kuitenkin se, että etenkin ruokavalion suhteen ei pyörää voi keksiä ikuisesti uudestaan! Ja ruokavalio on kuitenkin elämäntaparemontissa se kaikista tärkein osio. Liikkumiseen voi riittää hyvin kävelylenkit, pyöräily tai muutama ryhmäliikuntatunti viikossa jos pelkästään painon pudotus on mielessä.
Laittamalla googleen hakusanaksi ”ilmainen ruokavalio” saat ruokavalion maksamatta jenin jeniä ja saat hyvin todennäköisesti ihan samat (tai edes samantyyppiset) ohjeet kuin maksamalla nettivalmennuksesta! Toki treeniohjelmat ovat nettivalmennuksissa plussaa, mutta eipä esimerkiksi aloittelijalle loistavasti sopivan, 2-jakoisen kuntosalitreenin löytyminen netistä ole homma eikä mikään.
Mitä tulee kuitenkin ruokavalioon, niin valitettavasti ei ole sellaista valmennusta olemassakaan, joka poistaa siitä projektista sen tärkeimmän, ja usein myös haastavimma osion: Omien ruokailutottumusten muuttamisen. EI OLE SELLAISTA ”IHME”RUOKAVALIOTA, JOKA ON HYVÄNMAKUINEN, JOSSA VOI SYÖDÄ MITÄ HUVITTAA JA JOLLA LAIHTUU NOPEASTI.
Jos kuitenkin haluat säästää eurosi, niin voin olla meedio ja kertoa tässä mistä ruoka-aineista 90% valmennusten ruokavalioista koostuu:

 • Kasvikset, etenkin parsakaali, bataatti, pinaatti, salaatit, juurekset, avokado.
 • Marjat
 • Riisi, riisikakut
 • Kaurapuuro
 • Broileri (marinoimaton)
 • Vähärasvainen naudan jauheliha
 • Valkoinen, vähärasvainen kala
 • Oliiviöljy
 • Pähkinät, pähkinävoi (makeuttamaton)
 • Siemenet
 • Heraproteiini

Ei siis välttämättä riitä että tiedät mitä pitäisi syödä, koska suurin osa kyllä tietää. Joskus saatat pettyä, kun maksettuasi valmennuksen ja saatuasi materiaalit kaikki näyttää aivan tutulta: Ohjeissa on samat kaurapuurot ja riisikakut kuin ennenkin. Osassa on mukana enemmän lisäravinteissa kuin toisissa. Joissakin ruokavaliossa suositellaan superfoodeja.  Treeniohjeet voivat tosin tuoda kaivattua potkua treeneihin ja jos treenimäärät kuulostavat kohtuullisilta, voi valmennus ollakin rahansa arvoinen.
Mitä mieltä te olette nettivalmennuksista? Millaisia kokemuksia?
Kertokaa rohkeasti niin hyviä, kuin huonojakin kokemuksia 🙂 !
 

Kommentit (14)

 1. saara

  Tosi hyvä teksti! Ite en oo ostanu mitään nettivalmennuksia,koska kuten sanoit, ruokavalioa ei voida keksiä koko ajan uudelleen. 😀

  • fityoutoo

   Voi niissä olla toki pieniä eroja, eli esim.joku on maidoton&gluteeniton, jossain ei ollenkaan pun. lihaa yms. Mutta yleensä rungot on aivan samat…

 2. Silja

  Uskon että joillain nettivalmennuksesta saa sen ”valvovan silmän” (mitä ei todellisuudessa ole), joka sitten antaa enemmän tsemppiä kuin vain itse alkaa panostaa ruokavalioon ja liikuntaan. Uskon että usein myös nettivalmennuksen ostavat kyseisestä syystä ovat myös niitä ”ihanaa, dietti loppui, nyt mässätään!” tyyppejä 😀 Myös se että on panostanut rahallidesti päätökseen laihduttaa tms. antaa vähän potkua persiille homman toteuttamisessa!

  • fityoutoo

   Kyllähän yleensä jo pelkän projektin aloitus ajatuksen tasolla tsemppaa ja motivoi. Jos sisäinen motivaatio on kohdillaan ja aika on elämässä muutenkin oikea, niin miksipäs ei tuollaisesta valmennuksesta voi saada kunnon starttipotkun hanuriin 🙂 !

 3. Nora

  Mä en ole ikinä sortunut nettivalmennuksiin, mutta teininä tuli kokeiltua kaikki mahdolliset ihmedieetit läpi (ja painoindeksi ei ikinä ole ollut ylipainon puolella, mutta jostain syystä piti aina yrittää olla kesäksi timmimpi). Osa toimii, osa ei, mutta eipä ne tulokset koskaan kovin pysyviä olleet.
  Nettivalmennus saattaisi toimia, jos henkilö on aidosti motivoitunut ja hyvin itseohjautuva. Toisaalta, jos motivaatiota riittää ei sen ilmaisen ruokavalion googlaaminen ihan hirveästi tosiaan vaadi niin ehkä en itse käyttäisi niitä kymppejä / satasia nettipaketin ostamiseen.
  Nora / https://dreamerachiever.com

  • fityoutoo

   Vaikka itsekin olen ihan normaalipainoinen, niin kyllä ne valmennukset silti kuulostavat houkuttelevalle! Kukapa ei haluaisi aina uudestaan ja uudestaan elämänsä bikinikroppaa 😀 . No juu juu… Nää on näitä!

 4. Hoo

  Olen kokeillut pari kertaa ja aina 90% osallistujista on sellaisia, jotka vetävät jonkun dieetin 100% ja sitten ilman ruokavaliota ovat ihan hukassa ja syövät holtittomasti. Sitten ostetaan taas uusi nettivalmennus ja kierre on valmis.
  Mitään tilivelvollisuuttahan noissa ei sinänsä ole, koska kukaan ei huomaa jos jäät pois eikä näissä ikinä ilmoiteta valmentajille viikon punnitustuloksia tms. Ainut joka motivoi, on dieetin ostoon mennyt raha ja muiden onnistumiset.
  En usko, että minkään lapun mukaan syöminen tuo koskaan pitkäkestoksia tuloksia. Epäonnistumisen riski on suuri, koska harva voi/haluaa raahata eväät joka paikkaan. Sitten mässätään itseinhossa, kun epäonnistuttiin taas laihdutuksessa ja ollaan muka niin huonoja.
  Ainut tapa saada pysyviä tuloksia on oppia itse kuuntelemaan kroppaa ja tekemään oikeita valintoja.

  • fityoutoo

   Olen huomanut, että kun otin mun omiin etävalmennuksiin mukaan skypepalaverit, jossa keskustellaan ihan face to face, niin valmennettavat sai siitä kovasti mielestään lisäsisältöä valmennukseen. Vielä pelkän sähköpostin välityksellä puuttuu se sellainen henkilökohtainen tatsi siitä hommasta joka on kuitenkin se juttu, joka saa valmennettavat yrittämään vielä enemmän! Silloin voidaan käydä paljon läpi myös tunnepuolen juttuja, joka on yleensä se ratkaisevin juttu siinä tapahtuuko ihan oikesti elintavoissa muutoksia..,..

 5. Christina

  Minä olen tällä hetkellä mukana yhdessä nettivalmennuksessa, jonka pääpaino on liikkuvuuden lisääminen. Mukana on myös ravintovalmennusta, joka ei minua kiinnostanut ja hyvä niin, koska se on ihan kauheaa roskaa. Ohjeina on mm. tullut täyttää puolet lautasesta kasviksilla (enpä olisi tullut ajatelleeksi!), juoda suolavettä ja hengittää syvään. Ruoan pitäisi olla luomua. Kaikki muu on täynnä myrkkyjä. Ellei liikkuvuus olisi jo parantunut, niin heittäisin valmennuksella vesilintua.

  • fityoutoo

   MIelenkiintoista, tuota nettivalmennusta ei olekaan sattunut mun kohdalle! Sinällään aika hyvä lähestymiskulma, koska monella tuossa on varmasti petraamista. Voi toimia etenkin jos ohjeet on selkeitä ja niillä saa hyviä tuloksia!

 6. mips

  Mun mielest nettivalmennus voi olla ihan ok, jos on aivan pihalla siitä mitä pitäisi syödä, että laihtuu/lihas kasvaa. Ite opin n. 5v sitten syömään enemmän, säännöllisemmin ja monipuolisemmin nettivalmennuksen ansiosta. Otin pari vuotta sitten nettivalnennuksen uudestaan. Ruokavalio osasta ei ollut enää hyötyä, koska olin jo oppinut terveellisen syömisen pääperiaatteet aiemmasta valmennuksesta, ja tietoa ja kokemusta oli jo kertynyt niin en ollut ihan samoilla linjoilla ruokavalion tekijän kanssa (esim maitotuotteiden määrästä), joten hukkaan meni se..
  Mutta Ekasta valmennuksesta oli hyötyä, esim. aamupala kourallinen sokerimuroja vaihtui pysyvästi tuhtiin puuroannokseen 😊

  • fityoutoo

   Kuten sanoinkin, niin joillekin nettivalmennuksesta voi toki olla apua ja just etenkin silloin jos on pihalla kuin lumiukko. Ja vaikka siitä jäisi ihan vain muutamiakin uusia tapoja ruokatottumuksiin, niin silloinhan valmennuksesta on ollut edes jotain hyötyä 🙂 .

 7. Eve

  Mä oon 25 ja kokeillut superdietit yms läpi ja jokaikinen kerta se paino on tullut takaisin. Huomaan että tarvitsen sellaisen elämäntapamuutoksen missä mua ensin ”vahditaan” viikottain.
  Olen nyt ollut marraskuun lopusta asti Cambridge valmennuksessa ja vaikka itekin pidin sitä ihan höpö höpönä on multa nyt lähtenyt 11 kg pois ja käyn joka viikko tän valmentajan tykönä punnituksessa. Nyt mulla on myös ihan normaalia ruokaakin ollut jo pitkään mukana.. En tätä ikuisuuksia jatka mutta tää on tehnyt pääkopalle hyvää olla jonkun silmien alla ja alkaa itekin tajuaan asioita. Ja oon jo päättänyt että en anna kenellekään aihetta sanoa että mitä mä sanoin kun epäilijät epäilee mun painon tulevan samaan kun alkaessa. 😀 Tässäkin niinkuin muissakin dieeteissä olet oman itsesi herra. 🙂 ja ymmärrän toki miksi ihmiset pitää pussikeittoja huonoina vaihtoehtoina, itsekin olin todella skeptinen. 😀

  • fityoutoo

   Toivon sulle kovasti tsemppiä ja toivotaan että ruokavaliomuutokset on pysyviä! Sinänsä painon pudottaminen ei useinkaan ole se vaikein osuus, mutta kyllähän erittäin vähäkalorisia dieettejä on jo pitkään käytetty terveydenhuollossa etenkin silloin, kun painoa on terveydellisistä syistä pakko pudottaa.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.