Fit you too
Fit you too

Elämää mättöviikonlopun jälkeen!

”Syötkö SÄ muka suklaakakkua??” kysyi siskoni perjantaina.
OH YES! Todellakin syön ja tämä todistaa sen, että näämme melko harvoin. Suurin osa lähipiiristäni tietää, että mä en koskaan kieltäydy kun tarjolla on herkkuja! Kakku, karkki tai keksi, give it to me!

Siskoni synttärikakku oli suklaata aika monessa kerroksessa 😀 !

Useimmille on tuttu käsite ”mättöpäivä” tai ”vapaasyöntipäivä”, jolloin poiketaan hetkeksi ns. normaalista ruokavaliosta. Itse kyllä kannustan sellaiseen terveelliseen ruokavalioon, jota jaksaa noudattaa päivästä toiseen ja siinä on kuitenkin liikkumavaraa. Muuten kituutteluun kyllästyy jo parissa viikossa. Joku punainen lanka ruokavaliossa kannattaa kuitenkin olla, koska se yleensä helpottaa arjessa ja auttaa myös painonhallinnassa, etenkin jos sen kanssa on vaikeuksia. Ruokarytmi, kasvikset ja riittävän isot annokset ovat kaiken a ja o. Välillä kannattaa kuitenkin relata, koska se terveellisyys ei saa mennä överiksi. Jos jokaista kaloria pelkkää, ollaan jo syömishäiriön ovia kolkuttelemassa.
Itse syön aika yksinkertaisen terveellisesti normaalisti, koska en jaksa arkena laitella kovin monimutkaisia ruokia. Herkuttelen myös vähän fiiliksen mukaan eli silloin kun tarjolla on jotain hyvää – harvoin kovin harkitusti. Saatan kotona ottaa muutaman karkin illalla tai syödä aamupalalla croisantin vapaapäivän kunniaksi. Homma ei lähde lapasesta ja osasyynä on juuri se, että en halua edes olla mikään 100% täydellisen #fitlife.
Latte + macaron-leivos = Täydellisyys

Aika harvoin tulee kuitenkin vedettyä monta päivää putkeen sellaista herkkufiestaa mitä viime viikonloppuna! Olin siskoni luona käymässä ja halusin jotenkin unohtaa ihan kaiken ja nollata kropan ja pään. Päätin, että otan koko viikonlopun rennosti ja otan myös vähän lomaa kaikenlaisesta terveyshörhöilystä eli jätin viherjauheet kotiin! Tulikin jo vähän korvista!!
Viikonloppuun ( ja pohjattomaan vatsaani) mahtui suklaakakkua, irtokarkkeja, suklaata, pannukakkua, hampurilainen, nachoja ja okei, yksi kanasalaatti! Söin just sitä mitä teki mieli ja kun pääsin yksin Tampereen keskustaan niin herkuttelin kahviloissa lateilla ja macaronseilla. Vielä ennen kotiinlähtöä hain Punnitse & Säästä -liikkeestä pähkin….Suklaapäällysteisiä pähkinöitä!
Mä myös tiesin, että kun yhden viikonlopun syö mitä sattuu, niin tällä viikolla on taas helppo palata vanhoihin, hyviksi todettuihin tapoihin. Siis sen jälkeen kun oon oikeesti piereskellyt koko viikonlopun hah hah!
Okei, siis voiko sanoa syöneensä hampurilaisen kun on syönyt tämän? Ei kannata mennä Tampereella Izakaya Nomuun ainakaan hampparille…. Oli kyllä aikamoinen pettymys, kun 50min odotuksen jälkeen tämä tuotiin eteen… Ja hintaa 11€!

Mulle ei ole olemassa oikeastaan ”hyvää” tai ”pahaa” ruokaa, koska kaikelle on aikansa ja paikkansa. Toki toinen ruoka tekee paremman olon kehoon kuin joku toinen ja se on itselleni aika hyvä mittari.
En söisi suklaakakkua kuin erityistapauksessa aamupalaksi, koska luultavasti illan ruokailut menisivät miten sattuu. Tarvitsen KUNNON aamupalan, joka pitää nälkää.
Ihan samalla tavalla en normaalisti käyttäisi viikon seitsemästä päivästä neljää herkutteluun joka viikko. Silloin saisin juosta joka päivä maratonin, jotta mahtuisin vaatteisiini!! Näin reilu 30v aineenvaihdunta ei ole enää parikymppisen luokkaa. Harvan systeemi kestää sellaista lautasmallia turpoamatta. Silloin tällöin voin kuiteskin vetää muutaman päivän överiksi 🙂 .
Kuinka helppoa/vaikeaa sulle on päästää irti niistä normaaleista ruokailutottumuksista, eli tuleeko koskaan vedettyä mitä sattuu useampi päivä??
Jos oikeasti voisit syödä mitä tahansa ilman ikäviä seuraamuksia, niin eläisitkö epäterveellisemmin kuin nyt?

Kommentit (6)

 1. MAIKKI

  Eikö sulle kukaan kertonut Nomussa, että annokset ovat pieniä ja niitä on tarkoitus tilata listalta useita? Nomu on käsittääkseni japanilainen ”tapas” -paikka..?
  Itselle on joka kerta tarjoilija kertonut miten homma toimii ja koskaan en ole pettynyt. Yksi parhaista ravintoloista Tampereella!

  • fityoutoo

   Tarjoilija sanoi et annokset voi jakaa paitsi hampurilaisen. Ajattelin et tohon hintaan se on varmaan ihan normaalikokoinen. Jos maku olisi ollut ihan priimaa niin ehkä hinta ei olisi niin kirpaissut. Tilattiin siis yhteensä 3 annosta ja kaikki maistui vaisulle.
   Olis pitänyt varmaan tilata sushia… sitä kehuttiin ainakin niiden fb-sivuilla.

 2. Johanna / The best version of myself

  Pakko myöntää että vähän mulle on pinttynyt päähän jo sellainen ajatus että joka aterialla pitäs tulla jotain protskua, jotain rasvaa ja sitten hiilaria jos tullakseen. Jos jotain epäterveellistä hiilarimättöä otankin joskus niin vähän tulee olo että kylkeen tahtos silti vielä vähän protskuakin ettei ihan totaali epäterveelliseksi menis. Toisaalta herkuttelijan vikaa kun on niin en todellakaan kieltäydy makeista herkuista ja maistelen hyvällä omalla tunnolla roskaruoka-ateriankin silloin tällöin. Tai vaikka berliininmunkin tai kebabia tai mitä nyt milloinkin. Mut en montaa päivää putkeen vetäis enää, toki juuri siksi että oon kanssa jo yli 30v ja sillä olis vaikutuksia kroppaan, mutta myös siksi että oon todennut voivani paremmin kun herkkuhetket on niitä herkkuhetkiä ja muuten ravitsee itseään perusterveellisesti. Kyllä sen nimittäin huomaa, että vaikka kuinka joskus tekee mieli irtokarkkejakin niin sit kun oot illan mittaan syönyt niitä niin olo ei ookaan niin hyvä. Kun muuten on hyvin paljolti ilman lisäsokereita niin ei se kroppa vaan tykkääkään enää..
  Samoin ennen elämäntapamuutostani kaikenlaiset pasteijat oli mun suosikkeja, mutta nyt niitä ei edes tee mieli kuin tosi harvakseltaan. Viimeksi sukulaislasten synttäreillä kyllä maistui nakkipasteijoita useampikin, ja hyvää oli mutta joskus nekään ei vaan maistu. Makuaisti on jotenkin hienontunut ja tottunut terveelliseen, ja sieltä skaalasta löytyy ne suosikitkin. Mutta sitten taas juuri siksikin ettei menis liian hifistelyksi ja keikuttas ortoreksian partaalla, musta on ihan tervettä että välillä höllää ja syö vapaasti ilman omantunnon tuskia ”ohi”. 80/20-mentaliteetti minusta toimii hyvin sillon kun ei kiristellä erityisesti syystä jos toisesta. 🙂
  dabestversionofmyself.blogspot.fi

 3. Hertta

  Kiva postaus ja yvän näköisiä herkkuja 😉 Mulla ei ole ongelmaa pitää montaa mättöpäivää putkeen erikoistilanteissa (esim.jouluna,lomalla yms.) Arkisin tulee kuitenkin liikuttua paljon ja syötyä perusterveellisesti 😊 Tietty monen mättöpäivän jälkeen tulee usein syötyä vähän vähemmän/ kevyemmin. Mutta kyllä terveellinen ruokakin on onneksi hyvää! Mättöpäivän jälkeen on usein vielä enemmän motivaatiota syödä terveellisesti (ainakin mulla). 😄 Itse en varmaan söisi ainakaan joka päivä epäterveellisesti vaikka voisinkin tehdä niin ilman seuraamuksia (mullakin on toi sama että alkaa pierettää liika herkuttelu 🙈) koska tykkään kuitenkin treenata ja treeni ja terveellinen ruokavalio kulkevat kuitenkin käsi kädessä. 😄

 4. Emma

  Hyvän näköne toi suklaakakku!! Millä ohjeella se on tehty? 🙂

  • fityoutoo

   Apua, en yhtään tiedä kun osallistuin vain sen tuhoamiseen 😀 !Täytyypä kysästä!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.