Fit you too
Fit you too

Elämää kolmen lapsen kanssa.

Tällä viikolla saamme kokeille elämää kolmilapsisena perheenä, koska meillä on Pelastakaa Lasten kautta lomakotilapsi.

Blogi on jäänyt pakostikin taka-alalle, koska päivät ovat olleet maanantaista asti sen verran hektisiä. Luulin oikeasti, että kahden lapsen kanssa pitää kiirettä 😀 …. Hahhahhaaa! Nyt pääsen kokeilemaan, miltä kolmen lapsen äitinä olo tuntuu ja voin kertoa, että kolmen päivän perusteella se on aikamoista hurlumheitä! Onneksi olen hyvä multitaskingissä. Oon huomannut että tässä korostuu se, että osaa tehdä monta asiaa sujuvasti samaan aikaan.
Olemme siis harkinneet joskus tulevaisuudessa tukiperheeksi ryhtymistä ja tämä lomakotikokeilu on ns. pehmeä lasku siihen. Tukiperhetoiminta varmasti alkaa vasta sitten, kun Theo on isompi. Vaikka oma jaksamiseni onkin tällä hetkellä aika hyvällä tasolla, niin en halua ottaa ns. ylimääräistä vastuuta, niin ihanaa kuin auttaminen onkin. Onneksi meillä mies jarruttelee näitä mun hankkeita silleen sopivasti 🙂 .
Lomakotia voi hakea kuka perhe tahansa ja syyt vaihtelevat samalla tavalla kuin tukiperheen saaneillakin. En valitettavasti voi kertoa teille mitään yksityiskohtia tästä meidän lomakotilapsesta salassapitovelvollisuuden takia. Tilanne on meille aika jännä ja outo ja vaatii kaikille totuttelua! Mutta hei, eikös ”kolme mene siinä missä kaksikin”????
Minulle on tärkeää, että elämme ihan normaalia perhe-elämää tälläkin viikolla tietysti myös poikien takia. Mitään kovin kummoisia ”sirkushuveja” ei olla suunniteltu, vaan ihan tavallista mukavaa lapsentahtista oleilua. Ollaan oltu aika paljon ulkona ihan puistoissa, pyöräilty yms. Kolmen lapsen kanssa lähteminen ei oo muuten mikään helpoin nakki! Ymmärrän teitä ”suurperheen” (vaikka ei kolme lasta kai nyt mikään suurperhe vielä olekaan) äitejä entistä paremmin, etenkin jos on kaikki lapset ovat autettavassa iässä. Toki omat lapset on eri asia, kuin vieraat lapset ja menee oma aikansa, että lapseen tutustuu ja lapsi tutustuu meihin. Ja tietysti oppii talon säännöt ja rutiinit, jotka on mulle itselleni äitiydessä se, mistä pidän visusti kiinni!
Nyt on pakko painua petiin, koska keskiyö. Torstaina illemmalla on tulossa kiva postaus liittyen kameralla kuvaamiseen ja perjantaina mun omia kokemuksia siitä, mikä on auttanut parhaiten kuivaan ihooni. Aika sekalaista matskua siis 😀 .
Jos teillä on jotain kysyttävää lomakotitoiminnasta, niin antakaa palaa! Kerron jos pystyn ja osaan!
 
 

Kommentit (4)

 1. miltsu

  ei liity mitenkään tähän postaukseen mutta pakko oli tulla kertoo että näin susta unta viime yönä 😀 uni oli erittäin sekava mutta siinä teillä oli vesivahinko ja asuin teidän naapurissa. kaikkea sitä katteleeki unissaan 🙂

  • fityoutoo

   OMG 😀 ! Nyt hitto toivotaan ettei ollu ennenuni… Vesivahinko ei nimittäin tois yhtään kivaa säpinää tähän viikkoon!!

 2. Nimetön

  Moi Katri, pakko tulla kommentoimaan kuinka hienoa on että olette lähteneet lomakotitoimintaan mukaan! Itselläni ei ollut kovin helppo lapsuus ja me sisarukset vietimmekin useasti lomat ”sijaisperheissä”. Noista lomista on vain pelkkiä hyviä muistoja. Eikä missään nimessä tarvittu mitään erityistä ohjelmaa, vaan parasta oli kun kesällä syötiin herneitä torilla ja talvella tehtiin lumiukkoja. Hienointa oli ehkä se tunne kun sai olla osa normaalia perhettä edes hetken aikaa. Olen kyllä ikuisesti kiitollinen niille perheille jotka ottivat meidät hetkeksi osaksi omaa elämäänsä. Eli arvokasta työtä teette!

  • fityoutoo

   Kiitos ihanasta kommentista! Tää ei oo missään nimessä helppoa, mutta kuitenkin ajattelen, että se antaa lapselle jotain tärkeää (vaikkei hän sitä edes muistaisi tarkkaan isompana). Mullekin on moni sanonut, että on miettinyt loma- tai sijaisperheeksi ryhtymistä mutta se viimeinen sysäys hommalle on puuttunut. Toivottavasti moni tästä innostuisi, se on vain ja ainoastaan se syy miksi edes kerron tästä blogissa!
   Tsemppiä sulle ja toivottavasti kaikki on nyt hyvin. <3

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.