Fit you too
Fit you too

Bloggaajan paras kaveri!

Kaupallinen yhteistyö: Samsung

Nyt kun on paljon ollut keskustelua älylaitteiden käytön koukuttavasta vaikutuksesta, niin oon miettinyt myös omaa puhelimen käyttöäni. Myönnän, että jo päivä ilman puhelinta tuntuu tosi oudolta! Toisaalta sitten taas koen, että puhelin on itselleni välttämätön työväline ja siinä olevat sovellukset hyödyllisiä.
Tiukat vaatimukseni täyttävä puhelin on aika must, koska hoidan puhelimella suurimman osan työjutuista, kuten sähköposteista. Tällä hetkellä mulla on käytössä Samsung Galaxy A5,  joka on varmaan neljäs Samsung-puhelimeni! Sain tämän puhelimen testiin  jo keväällä blogiyhteistyön merkeissä.
Koitan kuitenkin olla räpläämättä puhelinta lasten läsnäollessa, ellei kyseessä ole joku nopea vastaus sähköpostiin tai tärkeään viestiin. Kun lapset menevät nukkumaan katson puhelimella yleensä vlogeja, surffaan netissä blogeja lueskellen tai kröhöm… Vierailen nettikaupoissa. Joissa mun EI pitäisi käydä 😀 ! Sähköposti lienee kuitenkin se tärkein käyttötarkoitus puhelimellani soittamisen ja viestittelyn lisäksi.

Toki operoin puhelimella muitakin bloggaukseen liittyviä juttuja; Hyväksyn blogikommentteja ja luonnostelen blogiin uusia postausaiheita. Kokonaisia postauksia en yleensä puhelimella kirjoita, mutta saatan korjata kirjoitusvirheitä jälkikäteen. Sitten on tietysti ihana ja raskas some. Kuljen tuttavapiirissäni nimellä ”someaktivisti”, mutta en mä nyt NIIN kova somettaja ole, mitä ehkä työn puolesta pitäisi olla.
Vaikka eri somekanavat kuuluvat olennaisesti bloggaajan arkeen, niin päivisin en hirveästi ehdi niiden kanssa säätämään. Saatan napata puhelimella kuvan jostain kivasta tilanteesta ja joskus otan treeneistä myös videoita. Jotkut pitävät somea turhanpäiväisenä, mutta somenäkyvyys on lähestulkoon välttämättömyys bloggarille. Enkä nyt tarkoita, että naamaansa pitää koko ajan tunkea joka paikkaan 😀 ….

Yksi tärkein asia itselleni on puhelimen kunnollinen kamera, koska kuvaan paljon! Kamera onkin tässä Galaxy A5:sessa todella hyvä ja iso AMOLED-näyttö helpottaa kuvaamista entisestään! Mulla on kaksi järkkäriä, mutta nykyään olen korvannut toisen järkkärin melkein kokonaan tällä puhelimella, koska kuvista tulee mielestäni riittävän laadukkaita. Puhelin kulkee aina mukana ja oikeassa valaistuksessa sillä saa lähes järkkäritasoisia kuvia! Sitten on vielä tietysti kaikki kuvaukseen ja kuvankäsittelyyn liittyvät apit, joita käytän myös. Tässä Samsungin mallissa on sekä takakamerassa (eli ns. normaalissa kamerassa), että myös etukamerassa molemissa 16 pixelin kamera! Tämä on kaksi kertaa enemmän mitä vanhassa luurissani ja kun vaihdoin puhelinta, niin olin järkyttynyt miten iso ero kuvien laadussa oli! Galaxy A5:sen kamera on oikeasti tosi hyvä!
Kameran saa tosi nopeasti myös käyttövalmiiksi kotinäppäimen tuplaklikkauksella ja kameran laukaisinta voi siirtää.

Puhelimen väri on ihana ”Peach cloud”

Tämän uuden puhelimen kanssa koitin todella syventyä sen ominaisuuksiin, vaikka yleensä olen liian laiska lukemaan käyttöohjeita! Galaxy A5:sessa on monia käyttöä helpottavia ominaisuuksia kuten vaikkapa älykäs aikakatkaisu -toiminto, joka estää näytön sammumisen silloin kun katsoo vaikka pitkää videota. Lisäksi kameran laukaisin toimii muuten käskyllä ”cheese”, joka on ihan hauska ominaisuus 🙂 .
Kuten mainitsin, niin Samsung Galaxy A5 ei ole ihan pienimmästä päästä, joten hankin itse puhelimeen kumisen suojakuoren helpottamaan sen pitelemistä. Samalla hankin lasiin suojakalvon, koska oon onnistunut hajottamaan jo riittävän monesta luurista lasin. Itse puhelin on pöly- ja jopa vesitiivis niin, että esimerkiksi lammikkoon tippuessaan se ei tilttaa, vaan pyyhkiminen ja kuivatus riittää!
Akku kestää käytössäni vähän vaihdellen päivästä kahteen, riippuen kuinka paljon ja millaisia sovelluksia käytän. Onneksi Galaxy A5:sessa on pikalataus-ominaisuus, eli kun laturin napsauttaa kiinni ja näyttö on kiinni niin akku latautuu tosi nopsaan!

Ps. Kiinnostaako teitä vinkit kuvien muokkaamiseen (eli mitä ohjelmia käytän ja mitä kuvissa yleensä säädän)?

Kommentit (1)

  1. Pipsa

    Kiinnostaa muokkauspostaus!
    Ja kiitos blogista, olet ihailtavan hyvässä kunnossa ja meikkaat kauniisti 😃

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.