Fit you too
Fit you too

Asioita, jotka teen ensi kerralla eri tavalla ennen matkaa!

Tällä viimeisimmällä Arabiemiraattien reissulla tuli muutamia asioita mieleen, jotka olisi kannattanut muistaa tehdä tai hoitaa toisin. Itse ajattelinkin kirjoittaa tällaisen vinkkipostauksen sekä itselleni, että tietysti myös teille lukijoille! Etenkin lasten kanssa käy usein niin, että tottakai silloin kun unohtaa ottaa vaikka ne varasukat kassiin, niin sukat pommin varmasti kastuu! Koska ”murphyn laki”.

Tässä siis muutamia huomioita, joita tein tällä viimeisimmällä reissulla

1. Pitkähihaisia paitoja

En ollut jotenkin tajunnut tai muistanut enää, miten kovalla ilmastointi puhaltaa ravintoloissa ulkomailla. Siksipä pitkähihaisia paitoja olisi pitänyt olla enemmän mukana. Lisäksi Arabiemiraateissa on hyvä peittää olkapäät paremmissa ravintoloissa ja ehkä muutenkin. Itsellänikin oli vain yksi pidempihihainen farkkupaita ja collegepaita. Muutama olisi saanut olla vielä lisäksi. Lapset tietysti sotkee vaatteitaan lähes joka aterialla…
Lisäksi väljät kangashousut ovat noissa mestoissa ihan must vaate!

2. Mukaan pesupulveria

Olisi todellakin ollut kätevää ottaa mukaan vähän pesupulveria. Aasiassa ollessa pyykin pesettäminen on todella edullista ja helppoa (pesupalvelua on joka kioskissa), mutta esimerkiksi tuolla Arabiemiraateissa nyrkkipyykkiä olisi ollut ihan kätevää pestä muutamana iltana hotellihuoneessa. Toki käsisaippuaa voi käyttää hätätapauksessa. Me ei pesetetty ollenkaan reissussa vaatteita nyt, joten aikamoinen nyssäkkä oli tuliaisina likapyykkiä!

3. Muovipusseja reppuun

Muovipussit kaikesta epäeettisyydestään huolimatta ovat ihan käteviä tietyssä tilanteessa. Etenkin silloin kun olet bussissa ja meinaat itse tai lapsi meinaa oksentaa, märät uimapuvut on saatava johonkin, tai jos haluat kerätä johonkin omat roskasi.
Meillä oli menolennolla oikein kunnon ”mutsin megareaktio” -hetki, eli siitä hetkestä kun lapsi sanoo ”äiti mulla on vähän paha olo” niin mä olin sekunnissa bongannut käteeni sellaisen pienen pussin mihin ne peitot on pakattu ja LUOJAN KIITOS siinä ei ollut reikää. Meidän välikohtaus oli todella matalalla profiililla hoidettu. Toista se olisi ollut, jos lapsi olisi oksentanut joko a) omaan syliinsä tai b) päälleni.

4. Maitohappobakteerit

Kannattaa AINA ottaa reissuun maitohappobakteereita ja aloittaa niiden syöminen jo ennen reissua. Vatsa heittää ulkomailla aika herkästi hulivilille etenkin lapsilla ja maitohappobakteerien ainakin sanotaan ehkäisevän tätä.
Toki olemme erilaisia – jotkut sairastuvat lähes heti kaukomaan kohteeseen päästyään ja jotkut saavat nuoleskella ovenkahvoja ilman ongelmaa (olkaa vaan hyvät tästä ällöttävästä mielikuvasta!!). Oletteko muuten kokeilleet reissussa valkopippuria? Nyt olen kuullut monen sanovan, että valkopippuri voisi auttaa vatsatautiin, jos niiden syönnin aloittaa jo ennen reissua. Mene ja tiedä!

5. Ripsipidennykset

Mulla oli tarkoituksena ottaa ripsipidennykset ennen reissua, mutta jotenkin se sitten jäi… Huomasin, että reissussa mun silmät vuoti aika herkästi eikä ne tykänneet yhtään vedenkestävän ripsarin poistamisesta! Itse en tykkää käyttää vesiliukoista ripsaria. Kuitenkin se ripsari on sellainen ”helppo ilmeen pelastaja” ja etenkin pidennysten kanssa ilme on koko ajan huoliteltu. Toki ymmärrän myös sen, että haluaa lomallaan olla ihan au naturel. Itse kaipaan just sitä pidennysten tuomaa helppoutta elämään.

6. kunnon karvanpoisto

Toisiin paikkoihin karvaa ja toisista pois 😀 ! Itse olen aika tarkka siitä, etten halua bikinien tai uikkarin reunoista pursuavan karvoja. Eivätkä säärikarvatkaan kovin seksikkäät ole. Itse en voi höylätä ihoa (se ärtyy) ja sokerointi onkin kaikista parhaaksi toteamani karvanpoistomenetelmä! Kunnon sokerointi puolisen viikkoa ennen reissua on ainakin itselleni to do -listalla ennen seuraavaa auringonottolomaa. Mun mielestä se ”freesi” tunne mikä itselle karvattomuudesta tulee on tärkeintä, eikä niinkään se katsooko joku mun (olemattomia) säärikarvoja.

Teettekö te yleensä muistilistoja tuleville reissuille? Lisää vinkkejä ennen reissuun lähtöä?

Kommentit (3)

 1. ida ihana

  1 ja 4 ovat sellaisia, jotka aina itsekin totean. Ja silti ne usein jää 😀

  http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

 2. Nimetön

  Moi de! Toiv oli kuiteskin onnistunut loman en! T. Satun Ninnu😁

  • katrigruner

   Oli kyllä onnistunut matka 🙂 .

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.