Fit you too
Fit you too

Apua, mä pieraisin!!

Yksi sellainen trendi mitä mä ihmettelen on se, että nykyään jokaiselle pierulle ja nuhalle löytyy selitys ”vääränlaisesta” ruokavaliosta! Onko se vilja, maitotuotteet, sokeri, hiiva vai joku muu…? Analyysit eri ruokien eri haitoista käy kiivaana ja välillä tulee fiilis, että mitään ei kannata enää syödä. Ehkäpä kannattaa jättää vaan suosiolla kaikki paitsi puhdas, suodatettu vesi pois ruokavaliosta!

Hotellin aamupala ei pettänyt! Kehoni ei reagoinut muuten, paitsi olemalla hyvin tyytyväinen.

Sanon heti alkuun, että olen kehon kuuntelun vankkumaton kannattaja ja kroppa yleensä osaa kertoa mitä se tarvitsee ja mitä ei. Asioilta täysin silmänsä sulkeminen ei sekään ole varmasti terveydelle hyväksi. Mutta jos koko ajan miettii miksi olo on nyt tämmöinen ja tommoinen ja mitähän väärää nyt söin, niin onko sekään paras vaihtoehto…? Ja löytyykö se onni TODELLA sieltä hyvin hyvin terveellisestä ruokavaliosta?
Minua aivan kauheasti houkuttelisi kokeilla täysin -ton-ihmisen elämää. Siis ton-ihminen on sellainen, joka käytännössä välttää aivan kaikkea vähänkin huonoa ruokaa. Olisinko silloin megaterve? En koskaan kipeä? En koskaan päästäisi vaimeaakaan tussahdusta peräkontista?
Olisiko mun iho täydellinen, kirkas, hehkuva ja olisinko hoikka kuin mikä?
Toisaalta, aina kun joku ehdottaa kokeilemaan jotain eliminaatioruokavaliota mä olen valmiiksi jo vähän sillä asenteella, että tässä tilanteessa en jaksa tehdä elämästäni vaikeaa kun kuitenkin olen periaatteessa perusterve täysin ilman atooppista ihoa.
Lounaalla tuli syötyä hyvin terveellisesti, eikä ähkyä tullut!

Mä syön nykyään pitkälti 80/20 säännöllä; Arkena perusruokaa ja viikonloppuna villimmin. En välttele mitään ja suoraan sanottuna mun olo on ihan loistava, siis suurimman osan ajasta! Kun oon nukkunut huonosti, niin väsyttää. Jos oon syönyt liikaa hiivaa tai sokeria niin turvottaa. Iho harvoin reagoi muuhun paitsi suklaaseen, tai ei ainakaan niin että sen huomaisin. Selluliittia on hieman pepussa, mutta en tiedä kuinka paljon lopulta ruokavalio siihen vaikuttaisi.
Nykyään puhutaan paljon esimerkiksi suoliston kunnosta ja se on varmasti todella hyvä trendi. En muista oliko kyseessä suolistosta kirjankin kirjoittanut ravintoterapeutti Leena Putkonen vai kuka, joka totesi, että suoliston nomaaliin toimintaan kuuluu erilaiset kaasut, joskus myös turvotus ja ehkä kipukin. Vatsa voi ärsyyntyä jostain ruoasta ilman, että on keliakia, allergia tai suolistosyövän esiaste. Jos olo tulee kerta toisensa jälkeen huonoksi vaikka viljasta, niin ei sitä todellakaan kannata syödä. Mutta entäs jos siitä EI tule huono olo? Vai onko syynä vain se, ettei kuuntele kehon viestejä tosi, tosi tarkkaan…?
En väitä että esimerkiksi sokerista olisi kellekään mitään hyötyä terveyden kannalta. Mutta onko sitä pakko ajatella vain siltä kantilta?
Terkut Alicantesta!

Mä itse uskon, että nykyään ruokavaliota syytetään ihan tarpeettomasti vähän kaikesta. Mites stressi? Uni? Passiivisuus? Miten paljon ne vaikuttaa omiin tuntemuksiin ja terveyteen? Jos minä ja sinä oltaisiin lopun elämäämme viljattomia, lihattomia, maidottomia, sokerittomia, hiivattomia jne, olisimmeko me ihan superterveitä koko loppuelämän?
Honest opinion, my dear reader?

Kommentit (3)

  1. N29

    Niin samoilla linjoilla sun kanssa 🙂 kerran täällä eletään joten elämästä tulee myös nauttia eikä liikaa rajoittaa,kultainen keskitie.

  2. Sanna

    Loistavasti sanottu 🙂 Itsellä oli pitkään mahavaivoja. Sitten aloin syödä perusruokaa säännöllisesti, enkä miettinyt asiaa enempää…ja niin hävisi mahavaivat ja painokin alkoi laskea 🙂 Jälkeenpäin ajateltuna voi sanoa, että se vaivassa märehtiminen vain pahensi asiaa. Olen myös tullut siihen tulokseen, että liikakilot lähtee normaalilla elämällä ja ruualla 😉

  3. Epe

    👌 Just det! Du har rätt!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.