Fit you too
Fit you too

7 päivää, 700 vatsalihasliikettä – sixpack näkyviin viikossa???

*Postaus sisältää mainoslinkin

Kuvan toppi Nike TÄÄLTÄ* ja housut Rönisch

Joskus taannoin törmäsin netissä haasteeseen, jossa piti tehdä 100 vatsalihasliikettä seitsemän päivän ajan. Se kuulosti aika hullulta! Mitä järkeä on tehdä tuollainen määrä vatsalihasliikkeitä päivässä?? Tai siis paremminkin – mitä sillä voi saavuttaa???
Varmasti moni teistä on kokeillut näitä kaikenmaailman nettihaasteita, 30 päivän vatsalihaschallenge, 30 päivän leuanvetohaaste jne. Yleensä näissä haasteissa toistomäärät on aluksi tosi alhaiset ja tarkoitus on kasvattaa toistomäärää (ja voimaa) pikkuhiljaa. Tässähän on lähtökohtaisesti se ongelma, että samalla viivalla ovat ne, jotka jaksavat heti alussa tehdä vaikka 30 vatsarutistusta ja ne, jotka hädin tuskin saavat pään irti lattiasta. Silloin haaste saattaa edetä toiselle liian nopeasti ja toiselle olla käytännössä hyödytön ainakin ensimmäiset päivät.
Keskivartalon treenaaminen on kyllä todella perusteltua, joskin sitä kannattaa tehdä ihan säännöllisesti eikä vain yhden haasteen verran. Vatsalihasliikkeillä vahvistetaan tukilihaksistoa, saadaan se tuottamaan voimaa toivotusti sekä vahvalla corella on suora vaikutus ryhtiin! Tätä kautta voidaan saada apua esimerkiksi selkäkipuihin. Vatsalihasliikkeiden lisäksi on tärkeää tietysti treenata vastapainoksi myös muita ryhtiä ylläpitäviä lihaksia. Lisäksi kiinnitä aina huomiota oikeanlaiseen tekniikkaan, eikä lisäpainoja kannata ottaa ennen kuin suoriutuu liikkeistä tyylipuhtaasti oman kehon painolla!
Vatsalihakset kasvavat ja vahvistuvat siinä missä muutkin lihakset, mutta niiden näkyvyys on yleensä valitettavan heikko 🙂 . Keskivartalossa meillä yleensä on rasvakertymää kellä enemmän ja kellä vähemmän, mutta näkyvät vatsapalikat ovat jo luontaisesti hoikemmalla miessukupuolella heilläkin ison työn takana. Naisista nyt puhumattakaan! Suurimmalla osalla näkyvät vatsalihakset vaativat niin alhaisen rasvaprosentin, että se on terveydelle vaarallista. Fitnesskisaajien kuvia katsellessa tämä fakta valitettavan monella hämärtyy.
Vatsalihasliikkeillä ei voi polttaa vatsasta rasvaa. Sillä voi ”muotoilla” keskivartaloa ja kaikenlainen treeni nostaa sykettä ja auttaa rasvaa palamaan – siis koko kehosta tasaisesti. Veikkaan silti, että aika moni meistä haluaisi nimenomaan muutoksia juuri keskivartaloonsa!
En itse henk koht edes haluaisin vatsalihasten näkyvän (ja to be honest, tuskin edes koskaan saisin rakenteeni takia rasvaprosenttia niin alas ilman vippaskonsteja!) mutta etenkin alavatsassa sitkeään istuva rasva ärsyttää. Siksi olen valmis kokeilemaan tällaista hölmöä haastettakin, tosin erittäin laihoin odotuksin. En enää löydä sitä alkuperäistä haastetta, mutta siinä väitetiin lihaserottuvuuden parantuneen huomattavasti. Herääkin kysymys, että onkohan ruokavaliokin parantunut huomattavasti…?
Mutta eipä se ota jos ei annakaan! Seuraavan viikon aikana teen joka päivä 100 vatsalihasliikettä ja viikon päästä raportoin tulokset! Tuossa ekassa kuvassa on lähtötilanne.
Kuvasin vielä blogiin liikkeet, joita aion tehdä 5*20 sarjoissa (liikkeitä voi tehdä myös lyhyemmissä sarjoissa, jos ne tuntuvat haastavilta!).
1. Rutistus kohti taivasta (suora vatsalihas, etekin sen yläosa)

2. Jalkojen nosto kohti taivasti (suora ja syvä poikittainen vatsalihas)


3. Alavartalon kierto selinmakuulla (vinot vatsalihakset)
4. Russian twist (vinot vatsalihakset)

5. Lankkukierrot (vinot vatsalihakset ja syvä poikittainen vatsalihas)

 
No niin, onks teistä joku messissä??? Riskit on hyvin pienet, eli vaikka viikon jälkeen muutos ei olisi silmiinpistävä, niin ainakin vatsoja tulee tehtyä päivittäin! 😉

Kommentit (6)

 1. Eve

  Hep mä oon mukana ! Vatsoja tulee treenattu pari kertaa viikossa mutta viime aikoina oon jotenkin laiskistunut mä oon vaan juossut ja juossut. Katsotaan miten käy ;D

 2. Helu

  Jess, mukana 🙋🏼

 3. Liiķkujanainen

  En ole mukana, kun en ole aivan selvillä jännesauman erkaumani tilanteesta, mutta mielenkiintoinen ja hauska idea, seuraan 🙂 liikkujanainen.blogspot.com

 4. Heidi K

  Pakko kommentoida, että aivan ihanat kuvat tässä! Millä olet onnistunut napsaisemaan? 🙂

 5. ninna

  vatsoja tulee nyt jo tehtyä päivittäin, mutta onhan tuohon haasteeseen pakko tulla mukaan kun kerran pyydät!

  • Nimetön

   Messis 💪

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.