Fit you too
Fit you too

5 kesäistä terveysvinkkiä helpottamaan painonhallintaa!

Kesä tulee, et ole ehkä huomannut! Kun tänään viipotin menemään Mansen kylmänkosteassa säässä revityissä farkuissa ja nahkatakissa, niin siinä palellessa olisi ollut aivan ihanaa kun joku olisi kyydinnyt mut lämpimällä autolla paikasta a paikkaan b. Mutta ei, ihan oli mentävä omin jaloin! Toki asian voi kääntää positiiviseksi; Tänään on tullut aika paljon myös istuttua, joten kävely teki varmasti tosi hyvää!
Kesä on tulossa ja kokosin tähän sellaisia tosi matalan kynnyksen terveyttä ja painonhallintaa editäviä juttuja, joita on helppo toteuttaa etenkin tähän vuodenaikaan. Itseeni vaikuttaa ihan hurjasti jo pelkkä valoisuus ja oon ulkoillut ennätysmäärän. Ainakin mun mielestä terveellisiä elämäntapoja on jotenkin helpompaa noudattaa kesällä… Vai oletteko samaa mieltä?
Tässä kuitenkin omat vinkkini tätä kesää (ja tietysti myös tulevia kesiä) silmälläpitäen!
1. Juo vettä runsaasti ja pidä vesipullo aina mukanasi!
Tiedän, tää on niiiiin kuultu. Mutta vastaappa rehellisesti; Oletko SINÄ juonut tänään tarpeeksi? Yleensä se vastaus on ”ei”. Kuuma ilma (no okei, edes lämmin ilma) ja hikoilu on petollinen yhdistelmä, joten mihin menetkin, niin pidä aina vettä mukana! Kannattaa ajatella, että vesi pitää kropan toiminnassa ja ainakin itselläni etenkin pää alkaa nestehukassa jumittamaan. Lisäksi juominen vähentää turvotusta (vaikka ei uskoisi) ja pitää turhaa napostelua loitolla.
2. Mene ajoissa nukkumaan MYÖS kesällä (jos voit)!
Oikeasti, ihan ilman mitään liioittelua voin sanoa, että sen jälkeen kun aloin mennä ajoissa nukkumaan niin mun kroppa on muuttunut ihan selkeästi!! En siis väitä, että rasva olisi palanut aivan tiristen, mutta kyllä sen eron tuntee vaan niin monin eri tavoin! Väsynyt keho ei ole yhteistyökykyinen keho!
Kannattaa hankkia myös kunnon pimennysverhot, jos tuntuu että valo pitää hereillä.
3. Älä koita joka viikko jotain uutta
Ei kannata koittaa mahduttaa kaikkia naistenlehtien laihdutusvinkkejä samalle kesälle 😀 . Moni suorastaan rääkkää kehoaan härväämällä joka viikko jonkun uuden villityksen parissa. Tällä viikolla mehupaasto, ensi viikolla ketoosi, sitten tankataankin jo hiilareita maratonille. Miksi ei vaan voi syödä ihan normaalisti – myös kesällä? Energiaa kuluu ihan turhaan näihin kikkailuihin ja kuitenkin se perusasia unohtuu: Normaali syöminen. Kesällä voi grillata, syödä jäätelöä ja paistaa lettuja. Itseäni ainakin harmittaisi, jos joutuisin kituuttelemaan suomen ainoan valoisan ja lämpimän vuodenajan yli jollain nälkäkuurilla!
4. Panosta ihanaan, tuoreeseen ruokaan!
Okei, räntäsateesta huolimatta pian on THE aika ostaa tuoreita kotimaisia juuripoimittuja vihanneksia! Kesällä marjat, uudet perunat, herneet ja muuta kasvikset ovat täydellistä ruokaa. Tähän aikaan vuoden on myös mielestäni tosi helppoa syödä kevyesti ja ne pakastesekoitukset voi hetkeksi unohtaa (tosin on ne helppoja kesälläkin). Kannattaa hyödyntää tätä erittäin lyhyttä mutta sitäkin herkullisempaa vuodenaikaa ja panostaa tuoreeseen ruokaan! Jos kroppa kestää, niin kannattaa syödä mahdollisimman paljon raakaruokaa!
5. Hyödynnä valoisat illat urheillessa
On ihanaa, kun voi mennä ulos vielä myöhäänkin, eikä silti tarvitse taskulamppua! Itselläni ainoat ajat ulkoilla yksin on usein aivan aikainen aamu tai sitten lasten mentyä nukkumaan. Oon monena iltana käynyt vielä ysinkin jälkeen ulkona pyörähtämässä. Ei silloin enää välttämättä mitään hikilenkkiä jaksa, mutta sen sijaan voi tehdä vaikka reippaan kävelyn. Kaikki liikunta on hyvästä ja etenkin jos koittaa pudottaa painoa. Ei ole mitään sääntöä sille, mitä pitäisi tehdä ja milloin. Toki kannattaa asettaa takaraja treenille niin, että pääsee ajoissa nukkumaan.

Usein otan sauvat mukaan lenkille, niin kädet saa samalla hyvää treeniä!

Onko teidän mielestä kesällä enemmän hyviä vai pahoja houkutuksia 😉 ?

Kommentit (3)

 1. Ninna

  ehdottomasti hyviä sekä liikunnan, mielen ja ravinnon suhteen. Välillä ei tee mieli edes sisälle salille jos ulkona paistaa aurinko. Puistojumppia ja maauimaloiden avaamista odotan aina innolla raitis ilma tekee hyvää. Hyötyliikuntaa tulee pyöräilystä ja nuo sauvat ovat kyllä mahtavat lähes aina mukana. Onneksi mummomaine lähestulkoon hävinnyt. Ärsyttävintä on vaan edelleen varsinkin vanhat ukot jotka tokaisee ”minnes sukset jäi?”ärg! Grillausta ei tule paljon harrastettua entä teillä? Ja en ymmärrä miksi sitäkin pidetään epäterveellisenä kun voi grillata kasviksia kalaa ja hedelmiäkin? Terassilla en käy kun ei alkoholia juo. Kesällä nukun myös paremmin pimennysverhot ehdoton must! tuosta iltaliikunnasta en ole samaa mieltä tosin, illalla olisi hyvä välttää valoa ja olla pimeässä melatoniinituotannon saamiseksi.

 2. Anniina

  Ehdottomasti parasta kesässä on halvat kasvikset! Raskii syödä monta salaattiannosta päivässä 😀

 3. Nora

  Ihania vinkkejä! Mulle kesä on aina se helpoin aika kaikessa saavuttamisessa. Valon ansiosta silloin aina riittää energiaa, ja lämmin ilman suorastaan houkuttelee lenkille, vesipullolle ja salaattitiskille. 🙂
  Nora / https://dreamerachiever.com

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.