Fit you too
Fit you too

3D eli microblading kulmat – uhka vai mahdollisuus??

Mua on jo pitkän aikaa kutkutellut ajatus ”3D kulmakarvoista” eli microblading kestopigmentoinnista! Olen asiaa harkinnut jo oikeastaan koko alkuvuoden ja katsellut eri alan yrittäjien kuvagallerioita.
Microblading tekniikalla luvataan kauniit, persoonalliset ja luonnolliset kulmat. Omat kulmakarvani ovat ainakin kaikkea muuta kuin kauniit, koska olen joskus villissä teini-iässä nyppinyt AIVAN liian rankalla kädellä kulmakarvojani, joten mulla on oikeastaan vain puolikkaat kulmat. Sen lisäksi toinen kulmani ei kasva ”alusta” asti, eli se alkaa n.1cm korkeammalta kuin sisarensa.
Käytän tällä hetkellä kulmien muotoiluun Anastasian ”Brow wiz” kulmakynää, joka on toiminut ihan kivasti. Haluaisin ensisijaisesti, ettei kulmat näytä piirretyltä! Meikkaan kuitenkin nykyään harvemmin, joten pigmentoidut kulmat toisivat vähän ryhtiä ilmeeseen! Kulmakarvat ovat mun mielestä kasvojen kaikista kriittisin osio!
Ongelma on se, että microblading on melko kallista lystiä eli ainakin täällä PK-seudulla siitä saa maksaa n.250-350€. Itseäni mietityttää kovasti, että entäs lopputulos ei olekaan mieluinen…? Vaikka väri häviääkin ajan myötä eli pigmentointi ei ole pysyvä, niin epäonnistuneita kulmia ei saa hetkeen korjattua!
Kaikista eniten pelkään tätä alemman kuvan lopputulosta: Kulmat ovat liian tummat, väri on aivan väärä ja sen lisäksi kulmat ovat vielä epäsymmetriset! Mulle ei vaan sovi tummat kulmat, enkä osaa olla niissä.

Olen nähnyt netissä todella luonnollisia ja hyvin tehtyjä 3D-kulmia, mutta yleensä ne ovat olleet sellaisella henkilöllä, joka on muutenkin tumma. Itse kun olen blondi, niin liian tummat ja ”hyökkäävät” kulmat ovat vain jotain ihan tosi kamalaa, enkä ilkeäisi kävellä tämän näköisenä missään (mieskin kysyi, että milloin sä peset noi pois?? 😀 ) ! Lisäksi kun meillä on häät kesällä niin pelottaa, että jos saan ajan vasta kesälle, niin kulmat eivät ehdi ”normalisoitua” häihin mennessä. Kuulin, että ne voivat näyttää laiton jälkeen jopa viikkoja liian tummilta!
Onko teillä kokemusta kulmien microbladingista? Oletteko nähneet onnistuneita (tai sitten ei niin onnistuneita) 3D-kulmia?
Kaikki vinkit ja kokemukset kiinnostaa, myös hyvistä tekijöistä!

Kommentit (19)

 1. Epe

  Ystävä kävi siskollansa, joka on kosmetologi ja käynyt kurssit, microbladattavana. Hän on melko vaalea myös, tosi onnistuneet kulmat tuli! Itse en kauheasti tykkää nykyisestä kulmakarvamuodista, vaan tykkään että ihminen on itsensä ja persoonallisen näköinen. Tietysti jos kulmakarvoja ei ole tai niistä puuttuu osa, miksipä ei! Miulla on itelläni ihan hassut kulmakarvat, mutta that’s me! 😄 En menisi kuitenkaan itse.
  Jos uskaltaudut microbladattavaksi, muista liikunta-alan ihmisenä, että hikoilua kannattaa välttää toimenpiteen jälkeen! ☺

  • fityoutoo

   Mulla on just se ongelma, että mulla on todella harvat kulmat eli ne ei näy oikein yhtään jos niissä ei ole väriä. Itse tykkään aika näyttävistä kulmista! 🙂

 2. Anki

  Kannattaa kyllä valita tekijä tarkkaan, tänä päivänä kun noita kulmien tekijöitä alkaa olemaan joka lähtöön ja lopputulos on sitten sen mukainen. Halvin ei ole välttämättä se paras eikä aina kalleinkaan takaa hyvää lopputulosta. Tosi monella tekijöistä ei ole minkäänlaista kauneus-/terveysalan koulutusta, vain viikonlopun kestävä kurssi takana, joten esimerkiksi hygieniarutiinit ja kosmeettinen silmä ovat jotain aivan muuta kuin pitkän linjan kauneusalan ammattilaisilla. Ja kuten edellinen kommentoi, hikoilla ei saa kulmien laiton jälkeen mielellään 7-10 päivään. Itse kävin laittamassa kulmat Riinalla (insta @browriina) ja en voi muuta kuin suositella. Tarkkaa jälkeä ja hygienia on etusijalla. Itselläni kulmat ovat olleet jo puoli vuotta ja vieläkin näyttävät kauniilta ja luonnollisilta. Kannattaa muistaa, että kulmat vaalenee ja ohenee laitosta aika paljon, eli suurin osa kuvista, jotka netissä pyörii on otettu juuri laittamisen jälkeen ja yksilöstä riippuen kulmat muuttavat muotoaan useamman kuukauden ensimmäisestä laitosta ja vahvostuksesta. Sekin tulee monille yllätyksenä. Mutta kaikesta huolimatta suosittelen, ei ole tarvinnut kulmia meikata puoleen vuoteen ja ne on silti koko ajan mintissä! 🙂

  • fityoutoo

   Joo huomasin kans kun selasin googlea että hirveä määrä tekijöitä!
   Ja arvaas mitä, varasin tänään Riinalle ajan! 🙂 Sain muiltakin hänestä suosituksia!

 3. Annika Rautio

  Heippa! Työskentelen kauneuskeskus kristallissa kampissa. Meillä on microblading kulmista 199e tarjous toukokuun loppuun saakka. Voit käydä tutustumassa nettisivuihin ja facebook sivuihimme. Sieltä löytyy kuvia tekemistämme kulmista. Aikoja löytyisi vielä toukokuulle 🙂 https://m.facebook.com/kauneuskeskuskristalli/

  • fityoutoo

   Hitsi, mä ehdin jo erään kaverin suosituksesta varaamaan Riinalta ajan! Muutamakin ihminen suositteli häntä ja sattui vielä olemaan yksi yksittäinen aika vapaana toukokuulle!

 4. E

  Täällä yks blondi jolla on microblading kulmat. 🙂 Ja oon vieläpä tosi tyytyväinen! Väriksi mulle valittiin harmahtavan ruskea, joka ei oo yhtään liian tumma vaaleiden hiusten kanssa (omasta mielestäni ainakaan).
  Ensimmäisen pigmentoinnin jälkeen kulmat oli paljon tummemmat kuin nyt parantuneina, joten kannattaa varata aika ainakin puoltoista kuukautta ennen tärkeitä tapahtumia.. Vahvistuskerta on n. kuukauden päästä ekasta, ja mulla sen jälkeen kulmat oli taas vähän tummemmat, mutta ei näyttänyt ollenkaan pahalta.
  Varsinkin tekijöiden jakamissa kuvissa kulmat näyttää varmaan aina todellista tummemmilta, kun ne otetaan tietyssä valossa ja heti pigmentoinnin jälkeen, eli ei kannata säikähtää, ne voi näyttää tosi hyvältä vaaleillakin. 🙂

  • fityoutoo

   Hei kiva kuulla positiivinen kokemus toiselta blondilta :)!
   Itse käytän myös ruskeaan taittavaa kulmaväriä. Joskun mulla oli aina punertavaan taittava kulmaväri ja se oli näin jälkeenpäin ajateltuna aivan väärän värinen mulle…

 5. Riikkahannela

  Oon miettinyt ihan samaa! Itse tykkään pitää kulmat hyvin siistittyinä ja värjättyinä luonnollisiksi. Oon myöskin vaalea. En tykkää käyttää kulmakynää ollenkaan, koska mielestäni ne näyttää aina liian piirretyiltä tai epäsiisteiltä tai eri sävyisiltä/mallisilta tms tms 😀 jos kotona näyttää hyvältä niin viimeistään ulkona en ookkaan tyytyväinen. Muilla on kylläkin kauniitakin kulmia, mutta itsellä näin. Kuitenkin pitäisi käydä tosi usein värjäämässä ja siistimässä jotta olisi aina hyvät… tää uusi systeemi kuullostaisi omalta jutulta, mutta samalla myös pelottavalta 😀

  • fityoutoo

   Tuo Anastasia Brow wiz ja myös Macin kulmakyä on ainoat kynät joilla saa tehtyä sellaista jälkeä, ettei kulmat näytä piirretyiltä. Koitan myös kestovärjätä usein, mutta välillä väri tarttuu tosi huonosti.
   Toivotaan nyt että mun uusista kulmista tulee hyvät!!!

 6. Katja

  Tsekkaa Miikkulainen blogi!

  • fityoutoo

   Kiitos vinkistä, tsekkaan!

 7. Tiia

  Itse kävin ottamassa mikroblade kulmat kolmisen viikkoa sitten ja sain juurikin samanlaiset kulmat, kuin tuossa sun alemmassa kuvassa! Voit kuvitella, että olin lopputuloksesta aika järkyttynyt. Kulmien parannuttua, huomasin niiden olevan epäsymmetriset ja muoto on täysin kasvoihini sopimaton. Lisäksi kulmat näyttävät ilman meikkiä ollessani täysin piirretyiltä, eikä lainkaan luonnollisilta, joita toivoin. Nyt mietin vain, että uskallanko mennä enää siihen vahvistukseen, vai annanko kulua pois. Samalle tekijälle en enää mene.

  • fityoutoo

   O-ou :O !!! Voin TODELLAKIN kuvitella!!!
   Katsoitko tekijän aikaisempia kulmia jostain kuva-galleriasta…?? Entä teitkö reklamaation (toivottavasti!!!)??

 8. Jenna

  Oon itsekkin miettinyt tätä vaihtoehtoa, mutta silti epäilyttää. Mulla oli jo hankalaa löytää tarpeeksi vaalea kulmakynän väri. 😀
  Mulla on siis luonnostaan niin vaaleat kulmat ettei ne esimerkiksi kuvissa näy ollenkaan vaan näytän vähän alienilta seurauksena. Tätini tuli kerran hieromaan kulmia ja totesi että onhan sulla kulmakarvat, luulin että olit nyppinyt kaikki pois kun mitään ei näy.

 9. Tiia

  Suosittelen ehdottomasti tutustumaan Roosa Browsiin, duunikaveri tekee tosi hyvää jälkeä! Sivuilta löytyy paljon videoita ja kuvia.
  https://www.facebook.com/roosabrows/?fref=ts

 10. Netta

  Heippa, käy kurkkaamassa facebookissa Indie Brows, siellä tehty vaaleille naisille 🙂

 11. Niiiiiina

  Ihan sairaan kivat ovat nämä 3D – kulmat !!! Voin vaan suositella !!! Kulmia ei ollu tai ne oli toooosi vaaleat ja eripariset.. ja piirtotaitoa ei myöskään.. Nyt on täydelliset !!
  SUOSITTELEN LÄMPIMÄSTI KATARINA LAGUSTA !!! Ihan huippu tyyppi & paikka !! Ihanan tuttavallinen, lämmin ja ennenkaikkea ammattitaitoinen palvelu !!

 12. Karoliina

  Käypä kurkkaamassa @tiiabrows Instagramissa. Tekee Velvet Töölössä ja on aivan älyttömän hyvä. Tiia teki munkin kulmat ja olen ollut todella tyytyväinen, elämä helpottui kummasti. 😀

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.