Fit you too
Fit you too

100*burpee ja mikä se aika sitten oli?

Oh well… Joskus olisi vain hyvä jättää muutama typerä idea toteuttamatta. 😀
Olen vaan sellainen ihminen, että kun saan päähäni jonkun idean sarjassamme ”tuun niin kuolemaan”, niin sitten se on pakko hölmöyksissään toteuttaa! Ja kun sen möläisee vielä näin ihan muutamalle tuhannelle blogilukijalle, niin sitten sitä ei ainakaan kehtaa olla tekemättä!
Sinänsä toi burpee ei ole mikään vaikea liike, mutta kuormittaahan se aika kokonaisvaltaisesti koko kroppaa. Tekniikkani oli siltä osin aika surkea, etten todellakaan tehnyt mitään tyylipuhdasta punnerrusta, mutta siitäkin huolimatta mun kädet olivat eilen illalla niin kipeät olkapäistä, etten tiedä ovatko koskaan olleet! Käytiin heittään vielä illalla ennen saunaa hurrin kanssa 7km reipas iltalenkki ja kun mä siitä painelin lauteille, niin mun teki mieli laittaa molemmat kädet kantositeisiin – jäinkin miettimään oliko syy burpeiden vai lenkin…? Mun hartiat oli niin tulessa, etten voinut nostaa käsiä ylös, enkä viedä niitä liiemmin taakse, kuin eteenkään. Ainoa hetki jolloin niihin ei sattunut on kun mä lepuutin niitä keittiön pöydällä samalla kun näpytän konetta. Jos siellä on joku fyssari hereillä niin voi heittää nopean diagnoosin. Lämmittelyn puute? Liian nopeasti alkanut kova kuormitus?
No siihen aikaan sitten… No sanotaan ensiksi että olin kyllä aika pettynyt suoritukseeni. Mulla ei tosin ollut rehellisesti sanottuna mitään hajua siitä miten nopeasti tai hitaasti jaksaisin burpeilla… ja jos ajattelee sataa, niin luku tuntuu isolta, mutta 10*10 ei sitten jotenkin taas niin isolta!
Jos olisin ollut fiksu, huom JOS, niin olisin varmaan tehnyt jonkun pettämättömän aikataulusuunnitelman. Aloitin aika kovaa ja kuten kaikki tietää, niin vauhti tappaa – ei matka.
Mun tavoite oli kai lopulta 7min, joka oli kyllä aivan liian alakanttiin ainakin minuutilla! Kiitos muuten sille ihanalle ihmiselle, joka arvasi ajaksi 3min 50sek, joka oli kyllä sen verran optimistinen arvaus, että sietäisi saada palkinnon sekin :D! Tohon aikaan jos tekee niin jokaiselle burbeelle jää aikaa ruhtinaalliset 2,3 sekuntia ja siinähän on suorastaan sekunti liikaa 😀 … Otan ton tavoitteeksi!
Vastauksia tuli yhteensä vastausajan loppumiseen (eiliseen klo.22) mennessä 120 eli aika hurja määrä!! Niiden perusteella totean, että joko mun lukijat ovat:
a) todella optimistisia tai
b) itse ihan sika kovassa kunnossa ja olettavat munkin olevan, joten he ovat suhteuttaneet tuloksensa omaansa tai
c) heittäneet tuloksen täysin hatusta sen suurempia laskelmia tekemättä, esim tyyliin kuinka paljon yhdelle toistolle jää aikaa!
Ja koska tilastotieteilijä minussa heräsi, niin veikkaukset jakautuivat näin:
– Eniten veikattiin 6min ja jotain eli 33 kertaa – hei kiitos vaan ja anteeksi 😀
– Toisiksi eniten veikkauksia sai 7min ja jotain, eli 27 kertaa ja tämäkin aivan turhan optimistinen arvaus! Tähän toivoin tosin itse pääseväni… Ja vielä pääsenkin, hittovie!
– Kolmanneksi tuli veikkaus 8 min ja jotain ja nämä ihmiset sentään olivat edes hieman kartalla!
Mutta loppujen lopuksi mun tulos oli siis 9min 25s ja yksi arvaus oli ylitse muiden; Johanna Pakkas arvasi nimittäin ajakseni 9min 27s ja tällä vain pari sekunttia heittävällä arvauksella voittaa itselleen Fitnesstukun* tuotepalkinnon :)! Onnea Johanna! Sinulla on elämän realiteetit kunnossa!
Mutta joo… Kun mä lueskelin noita teidän arvauksia niin pieni pettymys kyllä hiipi mieleen, mutta vielä täältä noustaan. Tässä on tietysti taas nää elämän niin suuret ja tärkeät haasteet kuitenkin kyseessä… Mutta kunnon burpee-nälkä tässä kyllä jäi!

Kommentit (8)

 1. Miru

  No ei se kauas menny oma arvaus 9min 20sek! Piti ite testata kauan menee 50 ja sit miettiä paljon tuplaan menis?! Hyvin sä vedit ja tuostahan on hyvä lähteä aikaa parantamaan! 🙂 mutta se 50 saa kyllä ihan puuskuttaan

  • fityoutoo

   No oli TODELLA lähellä… Siellä tai olla useampikin, joka arvas ton 9min 20sek. Ja kyllä – olin jo 50 jälkeen aika valmista kauraa :D…

 2. Jonna

  Jos nyt alan kauheesti nipottamaan ja mietin noita burbeita crossfitin standardien mukaan niin yhtään puhdasta toistoa ei tullut koska maassa sun kädet ei irronnut nurmikosta! Mut et varmaan tehnyt niiden mukaan? Mä taisin joskus alkuvuodesta tehdä 100 burbeita aikaan 10.15 kunnon flunssan jälkimainingeissa ja 50 kpl vähän aikaa sit 3 minsaan. Pitääkin kokeilla taas uudestaan jos sais parannettua aikaa 🙂

  • Nimetön

   Joo ei mulla ole hajuakaan, et miten ne crossfit-tyylisesti tehdään, kun en oo siellä niitä tehnyt! Lähinnä koitin tehdä niinkuin tossa videolla, mutta kuten sanoin niin punnerrukset jäi vähän vajaaksi. Mä katoin youtubesta millainen se cf-tyyli on, niin ainakin tässä videossa https://www.youtube.com/watch?v=qlwayg7yXoI sitä käsien nostoa ei tule…?
   Mä meinaan kokeilla uudestaan tällä viikolla ja otan 9min alituksen tavoitteeksi vähän järkevämmällä vauhdinjaolla!

 3. Elina S

  9.47 oli mun veikkaus että ei sekään kovin heittäny 🙂 Oon joskus kokeillu ite tehdä samaa ja meni enemmän aikaa. Ja ajattelin heti että kyllä sä nyt nopeemmin ne teet ku minä 🙂 Niin innoissani lähin veikkaa paketin voittamisen toivossa että en ees tajunnu olevani aivan myöhässä 😀

  • fityoutoo

   No hätä :)! Ei se joo hirveästi heittänyt… Ei muuta kuule kun alittaan mun aikaa ;)!

 4. Janna

  Mä en ehtinyt veikkaukseen mukaan. Oisin heittänyt 8.40. Yritin suhteuttaa omaan surkeaan ja kaverin loistavaan aikaan 150 burpeen haastessa.
  Hyvä tulos tuo on! Ole ylpeä itsestäs. Sä yritit. Moni jättää senkin tekemättä. 😉

  • fityoutoo

   Oi kiitos <3. Pääsin tosiaan sentään maaliin asti :)!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.