Fit you too
Fit you too

Tämä on sinulle, joka odotat tuloksia heti kahden päivän jälkeen!

Pitkäjänteisyys, maltti, tavoitteellisuus ja etenkin oikea asenne. Siinäpä kombinaatio, josta on apua lähes jokaisella elämän osa-alueella.

Vierailin tänään ihotautien erikoislääkärin vastaanotolla ja puhuimme siitä, kuinka minun OLISI pitänyt hoitaa ihoani ja ylipäätään kävimme läpi sitä, miten jatkan tästä eteenpäin. Lääkäri mainitsi, että ihon hoidossa pitkäjänteisyys on tärkeintä. Ihoa ei saa jättää hoitamatta vaikka kuinka ärsyttäisi ja väsyttäisi. Itse tietysti haluaisin, että iho paranisi nopeasti ja kun niin ei käy, niin tuskastun ja ajattelen (marttyyrinä), että kärsitään sitten tämän sairauden kanssa! Fak it!
Nyt sitten teimme lääkärin kanssa suunnitelman tammikuuhun asti, jonka tarkoitus on saada iho oireettomaksi. Lääkäri totesi, että suurin osa atoopikoista turhautuu liian nopeasti, eikä siksi onnistu saamaan ihoa kuntoon. Bingo! Puhuitko juuri minusta?

En todellakaan ja harmikseni ole kovin pitkäjännitteinen ihminen, eli ”I keep my eyes on the price” ei kuvaa minua ihmisenä – valitettavasti. Ihailen ihmisiä, jotka tekevät sen mitä päättävät ja ovat valmiita viemään projektin kunnialla maaliin. Itse kuulun enemmän siihen ihmisryhmään, joka pitää nopeista tuloksista ja lyhyistä rynnistyksistä! Rakastan kilpailla, mutta en harjoitella kilpailua varten. Ja juuri parhaiten menestyvät ne, jotka rakastavat harjoitella ja kilpaileminen on vain bonus.

Minulta on kysytty monesti IG:ssä, että kuinka -5kg projektilleni kävi? Aika yllättäenkin sen asian käsittely on vähän ottanut aikaa. Kai mulla oli niin kova näyttämisen halu, ettei blogissa haluaisi puhua epäonnistumisestaan? Toki voin sen suoraan sanoa, että persiilleen meni ja pettynyt olin. Kysymys ei ollut siitä, että olisin tehnyt kaikkeni. Kysymys oli siitä, etten jaksanut pitää katsetta palkinnossa.

Tottahan se on, että jos olisin päässyt tavoitteeseen, niin olisin varmasti juhlinut sitä sekä IG:ssä, että täällä blogissa! Oikeasti totuus iski vasten kasvojani heti parin viikon jälkeen ja tajusin, että aikamoiseen solmuun pitäisi vääntyä, jotta pääsisin siihen -5kg tavoitteeseeni! Ja kuten sanoinkin aiemmin, en ole valmis tekemään mitään typerää terveyteni kustannuksella vain siksi, että saisin someen kivoja kuvia. En ikinä!! Mutta olenpa melko varma, että joku minua sitkeämpi ja kovahermoisempi bloggari olisi siihen pystynyt.

Kahden tai kolmen kilon pudotus olisi ollut aivan eri juttu ja tiesin, että pystyn siihen melko helposti. Tottakai sellainen tavoite houkuttelee enemmän, johon pitäisi nähdä oikeasti vaivaa ja josta ei ole ihan varma pystyykö siihen! Pakko muuten silti mainita, että meidän ryhmässä oli muistaakseni useampikin, joka pääsi tavoitteeseen (toki lähtökohdat olivat hyvin kirjavat). Olen ihan hemmetin iloinen heidän puolestaan. Toki olisin halunnut olla parempi esimerkki itse, mutta ainakin koitin tsempata muita ryhmäläisiä.
Eli eipä tässä auta kuin katsoa peiliin. Näin jälkeenpäin ajateltuani olen myös aika mukavuudenhaluinen ja haluaisin tuloksia mielellään nopeasti, parhaimmillaan heti. Mutta kun ei se vaan mene niin!!! Mitä tästä opin? Opin ainakin sen, että en aio pudottaa enää kiloakaan painoa. Itseasiassa mulla on tällä hetkellä kropassani niin hyvä olo, että painon tarkkailussa ei ole edes pointtia. (Kyllä, olitte oikeassa.)

Itse olen paljon pohtinut sitä, että kuinka voisin kehittää itsessäni noita alussa mainittuja ominaisuuksia? Vaikka en koskaan enää pudottaisi painoani, niin tavoitteita on hyvä olla! Itse tuskin koskaan lopetan oman kroppani puskemista rajoille, mutta se tapahtuu enemmän treeneissä. Aion olla nelikymppisenä tikissä, mutta sinne on vielä matkaa.

Minusta on hyvä sanonta se, että harva tavoittelemisen arvoinen asia tulee helpolla ja siinä piilee juuri se taika. Kun ponnistelet, näet vaivaa ja jopa hieman kärsit jonkun asian takia, niin lopussa palkinto maistuu sitäkin paremmalle! Ja usein se matka on lopulta merkityksellisempi asia itselle kuin se tavoitteen saavuttaminen. Itseäni ainakin hivelee se ajatus, että voin sanoa itselleni, että ”hitto Katri, sä teit sen!!!”. Enpä tiedä montaa niin ihanaa tunnetta, kuin sen kun on saavuttanut asian jonka eteen on paahtanut duunia. Sitten on tietysti eri asia, että mitkä asiat lopulta on itselle niin tärkeitä elämässä, että niiden eteen on valmis näkemään ihan hulluna vaivaa.

Huomasin ainakin itsestäni, että ehkä se kilomäärä ei lopulta ollut niin tärkeää tässä kuin se ajatus jonkun saavuttamisesta. Halusin nähdä onko minusta siihen. Kamalaa myöntää näin julkisesti, mutta ei ollut. Toisaalta tuskinpa olen maailman ainoa ihminen, joka on aloittanut jonkun kuurin ja epäonnistunut siinä. Pettymys olisi varmasti ollut suurempi, jos olisin ollut todella sen viiden kilon pudottamisen tarpeessa, mutta siinäkin on varmaan yksi iso syy, miksi motivaatio kuoli jo parin viikon jälkeen. No, ei sentään päivän.

Mä toivon, että mikä tahansa tavoite sulla tällä hetkellä elämässä onkaan niin sä pääset siihen! Muista kuvitella paljon lopputulosta, eläydy siihen hetkeen kun olet saavuttanut haluamasi! Kova duunisi palkitaan vielä.♡

Kommentit (4)

 1. Maija

  Minusta on hauska, miten innostut ja samalla heität realiteetit nurkkaan 😄 Pidä toi!

  Mä oon just yksi sellainen, joka piti -5kg/5vko -tavoitettasi aivan hulluna! Samoin oli joku juoksutavoitteesi… En enää muistakaan mitä minuutteja tavoittelit, mutta kuitenkin. Tuntui, että voiko liikunta-alan ammattilainen oikeasti edes kirjoittaa noin.

  Mutta sitten tajusin, että voimasi onkin juuri innostumisessa! Monessa jutussa siitä on varmasti hurjasti apua. Mielikuvat siitä, että kaikki on mahdollista, on oikeastaan aika kauniita!

  • katrigruner

   Siis en mä edelleenkään pidä sitä -5kg pudotusta täysin hulluna. Ja meillä tosiaan siinä ryhmässä useampikin pääsi siihen, he oli sitkeämpiä kuin minä 🙂 . Itseasiassa uskon, että kaikki on mahdolista! Eri asia on sitten missä ajassa asiat tapahtuvat ja mitä on valmis tekemään asioiden eteen.

  • Maija

   Oliko onnistuneissa normaalipainoisia?

   Jos oli, pahoittelut heille: tekivät todella hallaa omalle kropalleen. Rasvasta ei tuota määrää normaalipainoinen ota, ei sitten millään, viidessä viikossa.

   Toivon todella, ettet sinä tai kukaan muukaan enää usuttaisi ihmisiä yhtä hulluun juttuun. Esim. Piian juttu on huippu! Pisteet siitä, että vaihdoit sille polulle!

 2. Mari

  Oon satunnaisesti seurannut blogiasi nyt muutaman vuoden. Ihan tarkkaan en tiedä, mikä/millainen iho-ongelmasi on (muistan, että käsiäsi kutitti? 😀 ), mutta oletko tutkinut mahdollista kemikaaliallergiaa? Omakohtaisesti kärsin vuosia lääkäreiden mukaan atoppisesta ihosta, kunnes vuosi sitten yllättäen törmäsin metyyli-isotiatsolinoni nimiseen allergioivaan myrkkyyn. http://kemikaalikimara.blogspot.com/2016/07/sailontaaine-metyyli-isotiatsolinonista.html?m=1
  Tutkin kosmetiikan, vaihdoin siivousaineet ja kädet paranivat viikossa! Toki, vieläkin tulee takapakkia, jos vahingossa pesen väärällä saippualla esim. yleisissä vessoissa tms.
  Jos tahdot vielä lisätietoja, niin mielelläni kerron lisää! 🙂 minun elämänlaatuni parani tämän myrkyn löydettyäni niin paljon, että toivon mahdollisimman monelle tietämättään kärsivälle samaa onnea! 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Kuntotestin tulos: Tyydyttävä

Olen yli 10-vuoden liikunnanohjausurani aikana vetänyt tajuttoman määrän kuntotestejä! Lihaskuntotestejä, erilaisia aerobista kuntoa mittaavia testejä, liikkuvuustestejä, tasapainotestejä ja kehonkoostumusmittauksia. Testattavien into testiä kohtaan riippuu yleensä ihan siitä, onko testaus heidän oma ideansa, vai esimerkiksi työnantajan…

Kauneus keskiviikko: Mun 5 ihonhoidon luottotuotetta juuri NYT! (Huomio kuivaihoiset!!!)

Tämä postaus on nyt erityisesti omistettu muille SUPER kuivaihoisille ja atoopikoille! Haluan myös heti alussa sanoa, että postaus ei ole sponsoroitu, mutta osa tuotteista on saatu blogin kautta (lukee tuotteen perässä). Mulla on sellainen etuoikeus bloggaajana,…

Ystäväkirja

HEI KAIKKI TE UUDET JA VANHAT LUKIJANI! Onpa hauskaa aloittaa täällä uudessa blogikodissani terve.fi -sivuilla! Ajattelin aivan ensimmäisenä kirjoittaa postauksen, jossa pääset tutustumaan minuun hieman tarkemmin. Osa teistä lukijoista on pysynyt kyydissäni jo 2011 alkaen,…

Blogini muuttaa ja muuttuu!

Tänään on virallisesti viimeinen päiväni Fitfashion.fi blogiportaalissa! Ensi viikolla blogini on osa terve.fi -sivustoa. Blogini tulee löytymään ensi viikolla uudesta osoitteesta joka on https://blogit.terve.fi/fityoutoo (linkki toimii vasta 6.11) Muuton myötä haluan viedä blogiani myös hieman uudempaan…

Söisitkö sinä naapurin pupun?

Muistan kun olin ehkä ekalla luokalla ja vietin hyvin paljon aikaa mummoni luona maalla. Eräänä päivänä kun olin pihalla leikkimässä, niin enoni ajoi pihaan ja sanoi minulle, että ”tulehan kahtommaan mikä tiälä autossa on!”. Hän…

Helppo ja herkullinen gluteeniton ja maidoton banaanileipä!

  Banaanileipä eli bananabread, tekee tulemistaan myös tänne Suomen pimeään sykysyyn! Jos seuraa ulkomaalaisia fitness-ihmisiä, niin banaanileipä vilahtelee eväsrasioissa säännöllisesti. Itse en ole mikään banaanin suurin fani, mutta ajattelin silkasta mielenkiinnosta kokeilla uppoaako leipä itseni…

Uusi reissu lämpöön varattu!

Jos multa kysytään, niin juuri tällä hetkellä eletään Suomessa säiden puolesta sitä kaikista masentavinta aikaa! Itse en oikein välitä syksystä ja unelmoin, että loka-marraskuun voisi viettää kokonaan ulkomailla. Tällainen järjestely on vaan lapsiperheessä vähän haastava,…

Kieltäytymisen peruskurssi

Välillä tietyissä tilanteissa tuntuu, että sana ”ei” on kadonnut lähes tyystiin sanavarastostani. Etenkin, kun kysyjän lause alkaa sanoilla ”Katri olisko sulla aikaa…?” tai ”Haluaisitko tulla…?”. Mullahan on nyt sellainen tilanne, että saan päivittäin varmasti lähemmäs…

Millon olet tutustunut viimeksi itseesi?

Kaupallinen yhteistyö: Visit Jyväskylä

Mä sain kutsun tämän kuukauden alussa tulla tutustumaan viikonlopuksi Jyväskylään ja sen lähialueeseen. Suuri kiitos Visit Jyväskylälle! Ajattelin, että no ihan hauskaa, koska en ollut vieraillut siellä päin kuin ihan muutaman kerran pikaisesti. Näin jälkeenpäin…

Päivän asu: Monta lempparia päällä samaan aikaan!

Ihanaa perjantaita ihmiset!♡ Mulla on ollut aika rento perjantai, eli piipahdin päivällä I love Me -messuilla katselemassa ja kuuntelemassa mitä messuilla oli tarjottavanaan. Oon ollut tällä viikolla aika poikki, joten pieni hölläys tekee hyvää. Täytyy…