Fit Fat Mama
Fit Fat Mama

YKSIN KOTONA!

Ai että. Viime lauantaina oli kiva päivä; sain olla ihan yksin kotona! Tai no koira oli kotona, mutta sain olla yksin kotona ilman miestä ja muksua.

Kirjoitin viime vuonna itsenäinen vai itsekäs postauksen, jossa pohdin oman ajan tärkeyttä. Myönnän avoimesti, että olen ihminen joka kaipaa välillä aikaa olla yksin. Kun pienestä asti on saanut olla yksin kotona, on oppinut olemaan tietyllä lailla itsenäinen ja kaipaamaan omaa aikaa. Olin yksin kotona lapsena jo aika pienestä asti, Iskän vuorotyöstä johtuen. Nykyisin tuntuu ettei vanhemmat uskalla jättää lapsiaan yksin kotiin tyyliin ennen yläkoulu ikää…

Mies ja muksu lähti lauantaina 09 aikaa aamulla pois ja minä jäin kotiin. Mitä teinkään…

Siivosin. Laitoin Antti Tuiskun ja muut musat jytisemään. Imuroin, höyrymoppasin, laitoin tiskit koneeseen, pesin pyykkiä. Pesin vessat. Silitin lakanoita ja katsoin samalla hömppäsarjaa kännykältä.

Oli aurinkoinen päivä, kerrankin. Vaihdoin biksut päälle, laitoin aurinkorasvaa ja otin aurinkoa. Söin lounaan aurinkotuolissa. Kuuntelin spotifysta musiikkia kuulokkeilla ja surffailin netissä. Välillä vaan suljin silmät ja kuuntelin musiikkia.

Ennätin olla yksin kotona n. 3-tuntia ja mies tuli sitten kotiin. Kolme tuntia yksinoloaikaa oli ennen ihan itsestäänselvyys, mutta ei näin perheellisenä enää ole. Kolme tuntia yksinoloaikaa ja mie siivosin siitä 2-tuntia, nyt varmaan pari sukulaista ruudun sillä puolen pyörtyi haha!

Eetu jäi mummolaan yökylään ja pitkästä aikaa päästiin viettää treffejä miehekkeen kanssa. Laittauduin kaikessa rauhassa jonka jälkeen lähdettiin leffaan. Leffan jälkeen päätettiin ulkona syömisen sijaan käydä ostamassa kaupasta jotain iltapalaa. Käytiin myös ah niin romanttisesti Mc Donaldsissa :D. Raskaushimot ja mainoksen uhri iski kun oli iso mainos Sunday Deluxesta. Siinä olisi ollut normaalisti mansikkahilloa, mutta pyysin sen sijaan suklaakastiketta. Kastikkeen lisäksi keksinmuruja ja jätskiä tietty. Oli muuten hyvää -ja makeaa. Sundayn deluxen lisäksi otin pienet ranskikset. Viimeksi olin mäkkärissä käynyt pikkujouluissa, puoli vuotta sitten.

Kotona katsottiin Netflixistä sarjan Kolmetoista jaksot loppuun, suosittelen! Nukuttiin 9 tunnin yöunet ja käytiin seuraavana päivänä vielä kahdelleen isosti kaupassa jonka jälkeen haettiin minimies kotia. Eetu ilmoitti heti, että ”oitin halunnu olla pidempään”, joten ikävä ei ainakaan hällä ollut haha!

Mutta ai että. Kyllä oma aika ja myös parisuhdeaika tekee hyvää ruuhkavuosien keskellä. Kohta oravanpyörässä kipittäminen onneksi loppuu hetkeksi kun pääsen kesälaitumelle ja sitten äitiyslomalle.

Ihanaa juhannusta  <3!

Milloin sinä perheellinen olet viimeksi ollut yksin kotona ilman muksua tai toista aikuista? Mitä silloin teit?

SEURAA MAMAA FACEBOOKISSA / INSTAGRAMISSA / BLOGLOVINISSA

Kommentit (4)

 1. Kaisa

  Ihan parasta luksusta!! Täällä 4v ja 8kk lapset. Viimeksi ollut ihan yksin kotona (vauvan ulkopäikkäreitä ei lasketa) ennen pienemmän syntymää. Tais olla vuosi sitten kesällä raskausaikana kun sain olla jopa yön yli yksin kotona. Pesin ikkunoita! 😊

  Onneksi pienempi hetkiä on sentään silloin tällöin ja lähes päivittäinkin vauvan nukkuessa ulkona!

  rakkaudestahyvinvointiin@blogspot.fi

  1. Tiina / Fit Fat Mama

   Joo oli kyllä ihanaa! Hih hauska kuulla etten ole ainoa joka ”tärväsi” vapaa-aikaa siivoamiseen :D. Onneks saat edes noita pieniä hetkiä :)!

  2. Johanna

   Moi Tiina 🙂 Helmikuussa olin sairaana, niin olin yksin muutaman tunnin kotona pöivittäin kahden viikon ajan! Makasin sohvalla, nukuin ja katsoin sarjoja. Tein voinnin mukaan välillä kotitöitä ja joka pvä ruoan. Tätä ennen olin ollut yksin kotona n.3 vuotta sitten!!! Hyvää juhannusta!!!

   1. Tiina / Fit Fat Mama

    Moikka ja hyvää juhannusta jälkikäteen :). Ikävä tuo sairastuminen, mutta pakko itekin myöntää, että pari kertaa itelläki ollu silleen että oon ollut sairaslomalla ja nauttinu kotona olosta kun on saanut omaa rauhaa :D. Tosin saikulla en malta ikinä ”vaan” sairastaa, siivonnu ja tehny jotain muutakin siinä ohessa… 😀

   Vastaa

   Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *