Fit Fat Mama
Fit Fat Mama

Voihan välikausi!!

Taas on se aika vuodesta jolloin lähes jokainen Mammablogiin viittavakaan kirjoittaa ah niin ihanista välikausi vaatteista. Tai no itseasiassa olen tässä asiassa vähän jäljessä postaamassa, mutta enivei.

Jälleen yksi asia joka hämmentää. Ensin mietin, että mikä perkeleen välikausi? Suomessa on talvi, kevät, kesä ja syksy. Ei välikausi ole mikään vuodenaika! God damet. ”No välikausi on sellainen, kun ei ole enää kovin lämmin, mutta ei hirmu kylmäkään” …öö okei?

IMG_6641IMG_6642

Miulle on ihan sama, että jotkut haluavat ostaa pienokaisilleen vaikka useitakin yyber hienoja ja kalliiita haalareita, se ei ole miulta millään lailla pois. En vaan voi ymmärtää miten yksi HAALARI voi maksaa yli 100€?? ”No materiaali on niiiiin laadukasta ja kestävää”. Olkoon vaikka miten kestävää, mutta jos haalari on vaikka 68cm pitkä, niin ei siihen sitä yyber laadukasta kangasta kovin paljon mene! Sitten kun muksu rypee ja haalariin sattuisi tulemaan reikä, niin kylläpä v*tuttaisi.

IMG_6656IMG_6640Fleecevuorellinen haalari Polarn o Pyret / Hattu Newbie / Kypärähattu Äitiyspakkauksesta /Fleecevuorelliset Hanskat Lassie

Popin puvun ostin facebook-kirpparilta.IMG_6654söpö

Haalareilla on vaikka sun mitä ominaisuuksia. On vedenkestävyyttä, tuulenkestävyyttä, roiskeenkestävyyttä liibalaa, kohta niistä löytyy varmaan nindendo ja kaukosäädin.

IMG_6374 IMG_6370Vk-puku Jonathan / Pipo Polarn O Pyret / Hanskat Polarn O Pyret

Jonathanin haalarin ostin Mistä on pienet pojat tehty- Nelliltä, olen ostanut häneltä poikien muitakin vaatteita. Onneksi meillä on samanlainen maku :)!

IMG_6364 IMG_6365

Ensinnäkin kokoluokitukset. Haalarit ei millään muotoa vastaa kokoaan verraten sisävaatetukseen! Eetu käyttää 68-80cm vaatteita. Meillä on 62cm VK-haalari joka on vielä just just sopiva. Tilasin sen lisäksi Popin 68cm fleece-vk haalarin ja kuvittelin sen olevan reilua kokoa mutta paskanmarjat. Se on tällä hetkellä istuva, eli tarkoittaa ettei se mahdu keväällä päälle. Great. Noiden lisäksi löytyy vk-takki ja vk-housut. Ne on koko 68cm jotka kerkesivät mennä pieneksi. Onneksi löysin kaapista vielä yhden vk-haalarin joka on 70cm. Mikään nykyisistä välikausi vaatteista ei tule mahtumaan enää kevään vk-kaudella. Hittolainen. En tiennyt vaatteiden koon valinnan olevan näin hankalaa! Keväällä on sitten uusi rumba edessä.

kura70cm haalari Reima ja kurahousut Aartolahti

Sitten vielä ne asusteet. On pipoa, kypärämyssyä, sormikasta, fleecehanskaa, vuorellista hanskaa.

IMG_6451 IMG_6459 Vk-takki Lindex / Vk-housut Racoon / Pipo Saatu siskon pojalta

Takin ostin Lindexin alesta, Racoonin housut myös alesta. Housut on ollu ihan superhyvät!! Kuvat otettu elokuussa ja oltiin vain hetki ulkona, siksi ei hanskoja kädessä.

IMG_6461 IMG_6404

Vaatteiden pukeminen on taas oma hommansa. Muksu möngertää ja kiljuu. Äidillä hikikarpalot nousee otsalle ja vitutus sitä mukaan kun aikataulusta ollaan myöhässä jo kymmenen minsaa ja muksu sen kun taistelee vastaan. Spagettikäsi ei pysy hanskan sisällä ja toinen kenkä on jo potkittu lattialla. Lähtemisen vaikeudesta saisi tehtyä ihan oman postauksensa.

Onneksi Äitiyttä oppii ja vaatteiden valintaa samaten. Ensi keväänä vk-vaatteiden valinta ei (toivottovasti) ole yhtä monimutkaista.

Muita joilla VK-vaatteiden valinta on aiheuttanut ärsytystä?

SEURAA MAMAA Facebookissa / Bloglovinissa / Blogilistalla / Instagramissa

Kommentit (22)

 1. Laura Auranen

  Mä oon ihan samoilla linjoilla sun kanssa, miksi ihmeessä maksaa maltaita pari kuukautta päälle mahtuvasta haalarista? Mun mielestä vaatteiden tulee olla sellasia, että lapsi saa vapaasti touhuta ulkona, eikä tarvi miettiä sitä, että nyt on pilalla tuokin kallis merkkipuku. Pääasia on kuitenkin lapsen helppo liikkuvuus ja sopiva lämpötila, ei niinkään ulkonäkö, vaikka se onkin aina kiva plussa 🙂

  • Tiina

   Mie vaadin myös ulkovaatteilta suht hyvää ulkonäköä ja olenkin aikamoinen vaatenatsi :D. Ulkovaatteista tosin en oo ihan niin ulkonäkö-tarkka kuin sisävaatteista. Asusteilla, esim. pipoilla saa kivasti piristettyy ihan basic vk-pukuakin. Mutta totta; kyllä se käytännöllisyys on kuitenkin ulkonäköä tärkeämpi seikka :)!

 2. LPP

  Minulla on jo niin monen vuoden kokemus näistä pikkuisten vaatteista, että ne eivät oikeastaan aiheuta päänvaivaa kuin ulkonäöllisillä seikoilla 😀

  Sen sijaan esiteinin vaatetus, hallelujaa..!

  Kun kaupasta täytyy saada deeseetä ja veeseetä ja kamat katoaa kuin tuhkatuuleen, on äidin hermoilla kestämistä. Jos ne eivät katoa, ne ovat sekunneissa atomeina koska.. ”no ekaks me ajateltiin, että..” 😀

  • Tiina

   Heheh huippu :D! No joo ulkonäölliset seikat on tässä vaiheessa helposti hallinnassa, koska saan itse päättää mitä Eetulle laitetaan.
   Saa nähdä millainen maku Eetulle tule; toivottovasti hyvä :D.

 3. mari

  Minä olin lasten ollessa aivan pieniä aivan lastenvaatemerkkifriikki. Minulle kelpasi vain tietyt merkit ja rahaa sai palamaan ihan kivasti. Nyt on vähän eri meininki joo, järkee tullu päähän. Pidän pompin kutsut kerran tai kaksi/kausi ja ostan kaikki kerralla koko katraalle, ei tartte sitten miettiä näitä vaate asioita enempää. Välillä ostan huutiksesta jotain mutta aika harvoin ehdin selailla sielläkään enää. Etenkin ulkovaatteita saattaa saada hyvinkin halvalla huutiksesta tai verkkokauppojen aleista kun on liikkeellä aikaan kun ei ole ko vaatteen käyttöaika. Meillä kun on neljä lasta niin joo, jos ostan jokaiselle 150 haalarin ja 100 kengät ja hattu ja hanskat 50 niin maksan niitä vielä seuraavanakin vuonna. Meillä kierrätetään kyllä perheessä kaikki mikä pysyy ehjänä joten monesti voi mennä kaapille ja ottaa tarvittavan koon sieltä. Esim kenkäkaappi muistuttaa kauppaa, voi vain valita että minkäs koon luistimet tai nappulakengät tarvitaankaan, ja sieltä vaan sittensopivat jalkaan. Ulkovaatteissa löytyy myös ainankin joka toista kokoa. Tänäkin syksynä tarvitsi ostaa vain yksi toppahaalari, yhdet toppahousut ja yhdet talvikengät. oli mukava yllätys. Nyt on ekaluokkalaisen kumpparit puhki ja kaapissa oli vain liian isoja ja vähän liian isoja valmiina joten jos perjantaina on vielä märkää kun on kaupunkiin meno niin joutuu taipumaan kenkäostoksille. Niillekin löytyy sitten vielä onneksi kaksi käyttäjää lisää.
  Toiset haluaa ostaa vain tiettyjä merkkejä ja ovat valmiita maksamaan niistä ihan sairaasti ymmärrän sen vaikka en enää itse niin teekään mutta toiset ei ja molemmat on minusta ok. Rahat menee kuitenkin lopulta aina johonkin. Vaatteisiin, harrastuksiin, huvituksiin, ruokaan, säästöön tai laskuihin jokainen tyylillään.
  Kiva muuten toi popin haalari:)
  http://susirajanfitnessmimmi.blogspot.fi/
  -mari-

  • Tiina

   Lastenvaatteisiin hurahtaa moni. Onhan ne söpöjä ja niitä on ihana ostella ;helppoa kun ei tarvitse itse ähkiä sovituskopissa :D. Mie en ole niinkään merkki-merkki uskollinen. Poppia suosin aikalailla, mutta sitäkin ostan enimmäkseen käytettynä, niinkuin monet muutkin Eetun vaatteet :). Jos on vähemmän lapsia, ostaa varmaan herkemmin niitä kalliimpia vaatteita muksulle. Monta lasta, niinkuin siulla 4, niin summa paisuisi varmasti aika hervottomasti jos kaikille ostaisi jatkuvasti kaikenmaailman merkkijuttuja.

   Kätevää tuo perheen sisällä kierrättäminen! Meillä on sillälailla perheen kesken vaihdeltu, että sisko on antanut monia poikansa pieneksi menneitä vaatteita, kenkiä, asusteita ja itseasiassa saatiin häneltä myös Emmaljungat -ollaan säästetty siinä ihan hurjasti. Kierrätys kannattaa ehdottomasti!

   Kiitos! Facebookissa on myös käteviä merkkituotekirppareita ja sieltä toi popin haalarikin on :). Tykkään siitä itekin kovasti ja se istuu tosi hyvin Eetulle. Siinä on helppo liikkua ja fleece lämmittää mukavasti.

 4. Niina

  Hih tää on niin jännää miten eri kokoisia vauvelit on =)) tuntuupa hurjalta kuulla että teillä menee 62cm haalari vielä!! Ihanan pieni 😀 meidän samanikäinen poitsu vaati jo 98cm haalarin!! Mun mielestä kaikki kallis, uusi ja etenkin vimpan päälle merkkituote vaatteet on out eikä in. Mieluummin katselen pikku rymyäjiä tavallisissa, kestävissä vaatteissa kuin fiineissä merkkihömpötyksissä 😀

  • mari

   Arvatkaapas kun meidän 5,5v käyttää vielä 98cm vaatteita:) Kaapista löytyy myös 104 ja joitakin 110cm kokoja jo mutta 98 mahtuu mainiosti. On tuollainen taskuun mahtuva tyttö:)

  • Tiina

   Oi ihana kirppu <3!

  • Tiina

   Hihi, jooo :D. Eetu on minimies. Tosin tuo 62cm ei vastaa kokoaan millään lailla,pikemminkin 68cm. Tuosta huomaa miten hankalaa on haalareiden kokoarviointi :/.

 5. Maria .T

  Huuh teillähän on vaikka kuin monta asustetta! 😀 Meillä on vaan yksi haalari, ei ees kurahousuja, kun en oo aatellu että vielä tarviis niitä. Päiväkodin alkaessa sitten ihan eri asia, kun joutuu varmaan olemaan useampaa varavaatetta. No mut näillä mennään nyt ja en ees haluu aatella talvellu tuota pukemista, kun nyttenkin niin hankalaa 😀

  • Tiina

   Asusteita, esim. pipoja on ihan hirmuisesti :D. Tosin itse oon ostanu ehkä pari, muut on siskon pojan peruja.
   Kurahousut oli tänään ekaa kertaa testissä ja osottautu tihkusateessa käteviks!
   Talvivaatteet on onneks jo hankittu, tänään löysin itseasissa toisen kaksiosaisen puvun 6€:lla :)!

 6. Minna

  Samaa täälläkin on mietitty, siis miten noi haalarit ja toki muutkin vermeet voi maksaa niin paljon :O Ja juurikin tuo että 100e haalariin kun tulee reikä niin… heh 😀 Mä metsästin aika tovin tuota vk haalaria joka lopulta löytyi Lindex:ltä. Äitiyspakkauksen vanuhaalari toiminut kaverina tuolle Lindexn haalarille 🙂

  • Tiina

   Miulla meinasi leuka tippua lattiaan kun ekan kerran selailin nettikauppojen normihintaisia haalareita :D. Meillä oli se äp:n pöllöhaalari muutamia kertoja käytössä, nyt myin kirpparilla kun ei ollut enää käyttöä. Äp:n harmaa talvihaalari on päässy pari kertaa pakkasilla testiin ja sen lisäksi on kaksiosainen talvi-asu :).

 7. nasu86

  meillä myös pikkumies pistää hanttiin pukemisessa ja juoksee välillä karkuun. koira sekoilee vieressä kokoajan joko mennään ulos….argh!!! meillä jäi äippäpakkauksen talvihaalari käyttämättä no jospa seuraavalle…
  itse olen ostanu kirpparilta paljon pojalle sekä sekultani jolla on reilun vuoden vanhempi poika.
  myös lahjaksi saatu paljon.
  itseä hirvittää melkein kaikkien vaatteiden hinnat kun olen itselleni osatnut 90% käyttövaatteet kirpparilta jo n. 15 vuotta.
  myös pojalle metsästän sieltä ensiksi ja myös tori.fi sivustolta löytänyt vk haalarin.

  • Tiina

   Joo meillä sama homma, että koira häseltää vieressä ja siihenkin menee hermo. Suljen Saajon yleensä eteiseen siksi aikaa kun puen poitsulle niin ei tarttee kahta poikaa komentaa :D. Eetu juoksee karkuun kenkä tai hanska kädessä ja sitten niitäkin saa metsästää että mihin piiloon kerkesi jo laittaa.

   Tori.fi on myös kätevä! Vaatteita en ole sieltä ostanut, mutta esim. mobilen Eetun pinnasänkyyn ja leikkimaton :).

 8. Maaria

  Syysvaatetus ja talvivarustus on kyllä ihan kauheeta.. Mä olen ostanut vk-haalarin ja talvihaalarin ja ulkouluhousut käytettynä fb:n kirppiksiltä, ei mitään popia tai mini rodinia tai mitä näitä nyt on, koska en yksinkertaisesti raaski maksaa vaatteesta, joka kestää max kaksi välikautta vielä tämän ikäisellä, itseäni vararikkoon! Mieluumin syön hyvin kun katselen ja kärvistelen kun se kallis vaate menee likaiseksi 😀 Ainoa, mitä olen nyt ostanut uutena (alesta) on ulkoilutakki. Lisäksi asusteet, pipot ja hanskat sekä kengät tulee ostettua uutena lähes aina, ellei käytettynä löydy moitteetonta kuntoa. Kengät ovat se, mikä aiheuttaa minulle eniten päänvaivaa taaperoikäisen pukeutumisessa 🙂

  • Tiina

   Facebook kirpparit rulez! Toi popin haalari on sieltä Ei ollu onneksi edes kallis ja sen verran hyväkuntoinen, että säästyy tarvittaessa mahdolliselle seuraavalle tulokkaalle :).

   Joo kengät on yksi toinen probleema! Onko sopivan kokoinen ,pitääkö vettä, onko hyvä kävellä jne arghh!

 9. Katja

  Mullaki meni miettiessä et mikä ihme se koko välikausihaalari ees on!? Onneks oma poju on vielä niin pieni eikä liiku itekseen eteenpäin että sen voi ohkasemman haalarin kaa laittaa makuupussiin tai soveltaa jotain muuta vastaavaa. Keväällä tuo rumba on sitten meilläkin eessä. Mutta kirppareilla näkyy Joensuussa yllättävänki paljo haalareita myynnissä!
  Viileemmillä keleillä uloslähtö on kyllä yllättävän tuskasta, joko puet ensin ite ja sit hikihatussa puet lapsen, tai puet ensin lapsen joka alkaa huutamaan kun on kuuma, yrittäessäs ite pukea. Lapsi kainaloon, koiralle hihna, kanna vaunut alakertaan…(hissittömän kerrostalon ihanuuksia, mutta onneks eka kerros vaan!) Puuuh!

  • Tiina

   Vauva-aikana pukeutumista ei niin paljoo tarvinnu miettiä, mutta nyt kun Eetu möyrii maassa ja kävelee niin pitää olla vedenpitävä ja diipadaaa. Äp:n makuupussi oli meillä vaunuissa vakiovaruste, tosi kätevä :)!

   Joo ulos lähteminen on ihan hirveetä. Aina jompi kumpi hermostuu: Äiti tai poika.Tai kummatkin :D.

 10. Vivian

  Joo, näiden välikausivaatteiden kanssa saapi välillä vähän miettiä! Meillä on nyt mietinnässä, et tarviiko taapero kumppareita nyt loppu syksylle ja talvelle, kun alkavat mennä pieniksi… Kun luulisi että gore-tex kengät riittää. :O Meillä on nyt vk-haalarina sama Reiman haalari kuin keväällä, saatiin isosiskolta ja sen mieheltä se haalari. Talvihaalariks ostettiin Reiman toppapuku, kun oli kiva kuosi ja lämpimän oloinen! 🙂

  Meillä muuten ois punainen Popin windfleece setti joutavana, 80 senttinen on, mutta miusta enemmän 74-80 kokoinen kun alkaa pojalle nyt mennä pieneks vaikka käyttää muuten 80 cm vaatteita. Ja todennäkösesti tuo Reiman 80cm välikausihaalarikin menee myyntiin talvella ja nuo pieneks menneet gore-tex kengätkin. 🙂 Pitäs vissiin tutustua niihin fb- kirppareihinkin, vois olla ihan näppäriä näiden lasten vaatteiden kanssa. ^^

  • Tiina

   Joo kenkäongelma on myös meillä! Talvikengät onneksi löytyy, mutta tota kumpparijuttuu mietin kans ite. Tosin talvikengät on vedenkestävät joten ei välttis nyt tarttee, keväällä varmaan sit.

   Fb-kirpparit on tosi kätsii :)!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.