Vinkki eskarin tehtävään kotona

Eskari oli poissa varhaiskasvatuksesta kun Taaperolla oli sen verran yskää, joten pidettiin kummatkin kotona. 6-vuotias kertoi, että heidän olisi pitänyt harjoitella esikoulussa V-kirjainta.

Ideoin hänelle muutaman tehtävän V-kirjaimeen liittyen joten tässä vinkki eskarin tehtävään kotona. Tarvitset ainoastaan kynän, paperia, tekstipätkän ja hieman mielikuvista.

Ensimmäinen tehtävä oli ympyröidä kaikki v-kirjaimella alkavat sanat. Katsottiin yhdessä sen jälkeen homma läpi ja ainoastaan kaunokirjaimilla kirjoitettu sana oli jäänyt häneltä välistä huomaamatta.

Toiseen harjoitukseen tein paperille monta pientä pistettä ja eskarin piti muodostaa piirtämällä pisteestä pisteeseen V-kirjaimen muoto.

Kolmanteen harjoitukseen kirjoitin erilaisia V-kirjaimella alkaneita sanoja. Lapsen piti lukea sana ja myös tuoda kyseinen tavara minulle.

Viimeisessä tehtävässä esikoululainen kirjoitti samat sanat kuin mitkä itse kirjoitin paperille.

Lapsen mielipide tehtävistä oli, että kivoin ja helpoin oli ensimmäinen tehtävä jossa piti ympyröidä kaikki sanat joissa oli V-kirjain. Hankalin oli kuulemma se missä piti yhdistää pisteet V-kirjaimen muotoon.

Tämän voi tehdä muillakin kirjaimilla ja toteutus oli helppoa&vaivatonta.

Kivaa keskiviikkoa!

SEURAA MAMAA
Facebookissa / Instagramissa

Kommentit (4)
  1. Onko teillä lapset normisti siis hoidossa? Että teillä ei ole mtn etä hommaa tms että muksut olis kotona. Mulla ei ole somea että en tiedä jos olet siellä asiasta puhunut…

    1. Moi, meillä on lapset hoidossa. Kummallakin työ luokitellaan kriittiseksi, joten on oikeus viedä hoitoon :). Ite alotin tällä viikolla etähommat, mutta teen asiakastyötä puhelimitse joka ei onnistuisi jos lapset olisi kotona

  2. Hain tällä viikolla meidän eskarin tavarat ja kirjan kotiin.Kotona on muksu ollut maaliskuun puolesta välistä alkaen.Itse etäopiskelen,päivät on täysiä ja usein viimeistelen tehtäviä yölläkin.Mies on töissä ja itse palaan töihin toukokuussa.Molemmilla työ kriittisellä alalla.Eli muksu periaatteessa voisi olla hoidossa mutta ollaan saatu niin ristiriitaista infoa saako olla vai ei..aattelin että päästään helpommalla kun on kotona.Ohjaan eskaritehtäviä muksulle arkisin heti aamusta,sen jälkeen etäyhdeydellä kuuntelen omat alustukset ja samalla teen kotihommia, ruokaa.Omia tehtäviä tulee tehtyä vähän joka välissä.Onneksi etäyhteyspäiviä on max 4 viikossa.Päivällä olemme ulkoilleet muksun kanssa lähimetsässä.Illat olisi hyvä saada rauhoitettua,usein etsin muun touhun aikaan tietoa tehtäviin ym.luen palautteita.Huhtikuu on aika tiivis,toukokuun opinnot hoidan miten töiltä ehdin.Onhan tämä melkoinen yhdistelmä kun mies on 6pv viikossa pitkissä työvuoroissa. Toki lapsia on yksi mutta ihan täystyöllistetty olen.Jospa tämä tästä helpottaa,täytyy vaan jaksaa tsempata.

    1. Ohoh hurjasti tsemppiä arjen pyöritykseen, onhan tuossa hitsin monta palapelin palasta pyöritettävänä :). Esikoinen meillä on sen verran itsenäinen että vois ollakin kotona vaikka tekisin töitä, vaikka tosi hankalaa kyllä olisi, mutta Taaperon kanssa ois ihan mahdotonta :D.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *