Vinkit sujuvaan työmatkapyöräilyyn

Pyöräilen töihin joka viikko vähintään muutamana päivänä viikossa ja tässä on omat vinkkini sujuvaan työmatkapyöräilyyn!

 

Vaatetus

 

Puen alimmaiseksi hengittävän treenitopin. Kaikista inhottavinta on se, jos pyöräillessä tulee hiki ja ihoa vasten oleva paita on joku ei hengittävä. Paita liimaantuu kiinni ja tuntuu ikävältä.

Ei kannata pukea liikaa päälle. Mieluummin liian vähän kuin liian paljon.

Kunnolliset hanskat! Vaikka vaatetuksen pitäisi suht kevyenä, viima jäätää sormet nopeasti mikäli hanskat on huonot. Itselläni on tällä hetkellä käytössä ohuet nahkahanskat. Välillä myös poljen niin, että vain toisessa kädessä on hanska. Näyttää vähän tyhmältä, mutta se viilentää jotenkin kivasti jos meinaa tulla liian kuuma.

Yleensä pidän muuten ihan normaaleja vaatteita. Mikäli sataa paljon  vettä, laitan softshell takin sekä ohuet tuulipuvun housut normaalien housujen päälle. Miulla on myös olemassa ihana keltainen sadetakki, mutta sitä en ole vielä itseasiassa käyttänyt.

 

Musiikki

 

Pyöräily ei tunnu niin raskaalta eikä niin suorittamiselta kun korvissa soi hyvä musiikki. Kunnolliset korvanapit on must! Miulla oli aikaisemmin käytössä kuulokkeet jotka meinasi tippua koko ajan korvista. Se häiritsi sekä musiikin kuuntelemista, että pyöräilyä kun piti olla vähän väliä kaivelemassa nappia korvaan takaisin. Jos käytät spotifyta, kannattaa katsoa jo ennen pyöräilyä valmiiksi kiva lista valmiiksi. Itse kuuntelen tällä hetkellä spotifystä mm. jonnet ei muista jossa on hyviä ysäribiisejä. Myös

 

Kunnollinen pyörä

 

On eri asia ajaa pitkää matkaa rämällä mummomankelilla kuin kunnollisella vaihdepyörällä. Varsinkin mikäli tarkoitus on ajaa pitkää matkaa, suosittelen panostamaan kunnolliseen pyörään. Tori.fi :stä kannattaa vilkuilla eri vaihtoehtoja. Itse ostin pari vuotta sitten oman ensimmäisen ”ison aikuisen pyörän” laukkurahoilla. Myin siis yhden Louis Vuitton laukkuni ja sain sillä ostettua upouuden maastopyörän.

 

Tavaroiden kuljetus

 

Pyöräillessä käytän useimmiten crossbodylaukkua joka ei häiritse ajamista. Laukun sisätaskuun saan laitettua puhelimen ja kuulokkeiden johdot yltää hyvin korviin. Jos tarvitse vain vähän tavaraa mukaan, valitsen pienen repun jossa kuljetan tavarat töihin. Entisessä pyörässä miulla oli edessä kori ja se oli myös varsin näppärä. En suosittelen olkalaukkumallista käsilaukkua, miulla ainakin meni järki kun laukku tippui koko ajan olalta enkä halunnut roikuttaa sitä pyörän käsitelineessä.

 

Työmatka itselläni on reilu 5km suuntaansa ja se sisältää varsinkin menomatkalla paljon ylämäkiä. Ei ole siis ihan sama miten sitä matkaa pyörällä ajelee jos ei halua olla hikinen kiukkuinen haisuli heti työpäivän alkaessa.

 

Tänään en huristele pyörällä töihin vaan menen junalla Helsinkiin koulutukseen ja palaan jo tänä iltana takaisin kotiin. Huh tiukka setti kun juna lähti aamusta vähän yli 05 ja kotona olen illalla 21 jälkeen.

Kivaa maanantaita!

Ajatko itse työ/opiskelumatkaa pyörällä?

 

Lue myös

 

Liikuntapäiväkirja viime viikolta

Hyötyliikunta kunniaan!

 

Kommentit (1)
  1. Itse ajattelin ensi syksynä aloittaa työmatkakävelyn kun ei tarvitse enää ketään kuljettaa hoitoon. Tai myös pyöräilyn, jos saisin pyöräni kuntoon.. mun työmatka on vain 2km, eli ei juuri mitään.

    Se on kyllä ärsyttävää, kun tulee liian kuuma. Hauska idea toi 1 hanska kädessä 😁

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *