Fit Fat Mama
Fit Fat Mama

Viikon päästä ulkomaille!

Viikon päästä lähdetään ulkomaille, jee! Kohteena Kyproksen Protaras. Hieman jännittää kun on kyseessä ensimmäinen ulkomaan reissu 2 lapsen perheenä. Pakkaaminen stressaa hieman kun nyt pitää miettiä 2 lapsen vaatteet ja muut tarvikkeet.

Esikoisen vauva-aikana kirjoitin blogiin mitä pakata vauvalle mukaan ulkomaille postauksen, josta otan vähän vinkkiä mitä Miinalle otan mukaan. Tälläkin kertaa otetaan vauvalle omat ruuat ja vaipat mukaan. Niin paljon helpompaa ja oman kokemuksen mukaan vauvojen ruuat ulkomailla ovat itseasiassa hieman hinnakkaampiakin kuin Suomessa. Lisäksi monissa hedelmäsoseissa olen huomannut olevan lisättyä sokeria mukana.

Aikaisempina vuosina ollaan pakattu tavarat 2 matkalaukkuun, sekä käsimatkatavarana miulla on ollut iso käsilaukku. Nyt päädyttiin ostamaan esikoiselle oma laukku joka mahtuu käsimatkatavaroihin. Kysyin tästä itseasiassa vinkkiä instagramin puolelta ja moni suositteli hankkimaan lapselle oman laukun, kiitos vinkeistä vielä täälläkin puolella!

Meillä lähtee lento Helsinki-Vantaan kentältä 07 maissa aamulla, joten meidän pitää lähteä ajamaan täältä Joensuusta jo yöllä. Viime vuonna ulkomaanreissu meillä oli Rodokselle ja lento lähti Joensuun kentältä. Oli niin helppoa kun ei tarvinnut istua autossa ylimääräistä 5-6 tuntia. mutta hotellin aulassa oli jotenkin pöljä olo kun joka puolelta kuului mie-sie, kun oltiin kuitenkin ulkomailla.

Pidän niin pystyssä peukkuja, että lapset nukkuisivat ajomatkan! Itseasiassa esikoisen vauva-aikana meillä oli samalla lailla, että lähdettiin yöllä ajamaan. Tuolloin matka meni todella hienosti ja sälli heräsi vasta lentokentän parkkipaikalla.

Lento Kyprokselle kestää n. 4-tuntia ja siitä en niin stressiä ota. Ylösnousuissa tissiä vauvalle suuhun ja seuraajalta sain vinkin, että pannalla kannattaa suojata korvat.

Kun tullaan Kyprokselta takaisin Suomeen, jäädään Helsinkiin pariksi päiväksi. Käydään ainakin  linnanmäellä, muita suunnitelmia ei olla tehty. Ihan huippua päästä lintsille, olen itse käynyt siellä viimeksi varmaan joskus yli 10-vuotta sitten. Poissa kotoa ollaan siis 1,5 viikkoa.

Ulkomaanreissun aikana pidän myös tällä kertaa blogista lomaa. Aikaisempina vuosina olen ajastanut postauksia, mutta nyt olen iha lomalla isolla Ällällä. Sitä seuraavana viikkona luvassa on toivepostauksia joiden aiheita kysyin instagramin puolelta seuraajilta.

Hihhiii niin huippua! Ja hei jos siulla tulee joku must menovinkki Kyproksella, niin vinkkaa ihmeessä! Suurimman osan ajasta varmasti ollaan hotellin alueella kun kohteessa on kuitenkin niin kuuma. Yhtenä päivänä shoppaillaan, yhtenä käydään luonnonpuistossa ja sitten ehkä huvipuistossa. Muita pläänejä ei olla tehty. Tärkein on saada lomailla <3.

Oletko itse lähdössä tänä kesänä ulkomaille?

Lue myös:

Turkki Side-meidän kokemus

Mitä Taaperolle mukaan Turkkiin

Lapsen kanssa Turkissa kokemus

SEURAA MAMAA FACEBOOKISSA / INSTAGRAMISSA / BLOGLOVINISSA

Kommentit (2)

  1. Henna

    Oi, ihanaa lomaa! Tänä kesänä ei vielä olla lähdössä, kun poika vasta 4kk ikäinen, ens vuonna sitten ehkä. Kyproksella haluaisi itsekkin joskus käydä.

    • Tiina / Fit Fat Mama

      Kiitos Henna 🙂 Kannattaa käyä reissussa ennen ku vauva kävelee,pääsee helpommalla 😀 Eetu oli 8kk kun käytiin,oli tosi jees ikä 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.