Fit Fat Mama
Fit Fat Mama

VAUVAN YKSITYISYYS BLOGISSA

En tiedä oletteko ihmetelleet vauvapostauksien vähyyttä blogin puolella synnytyksen jälkeen. Toki kirjoitusaikaakin on nyt huomattavasti vähemmän kuin ennen synnytystä, mutta halusin hieman avata tilannetta.

Kun aloitin blogin kirjoittamisen oli esikoinen silloin 3kk ikäinen. Seuraajia oli luonnollisestikin silloin todella todella paljon vähemmän kuin nyt 4-vuotta myöhemmin. Olen kirjoittanut esikoisen kohdalla aiheesta aikaisemmin ”lapsen yksityisyys blogissa”, mutta nyt vauvan kohdalla halusin asiaa pohtia hieman myös.

Jotenkin kun Myy syntyi, tuli sellainen leijonaemo olo; haluan suojella tätä lasta. En halua jakaa palasia hänen ensihetkistään liikaa. Ne ovat lyhyitä, pieniä hetkiä jotka ei tule koskaan takaisin. Kun synnytyksen jälkeen sairaalassa köllötin vastasyntyneen vieressä ihokontaktissa, mieleeni ei tullutkaan kaivaa kameraa ja ikuistaa hetki sekä jakaa se. Se oli hetki, jonka mieluummin talletti muistoihin ja omaan sydämeen. Ensimmäisten päivien hetket on tallentuneet enimmäkseen juuri itselleni, kameraa en kovin paljoa sairaalassa tai kotona parina ensimmäisenä päivänä.

Kun suuret silmät katselee minua, pienet sormet, pienet varpaat liikkuvat, hassut ilmeet. Minun, meidän perheen vauva.

En ole jakanut ainoatakaan kuvaa sosiaaliseen mediaan Myystä josta hän olisi ”paljaasti oma itsensä”, kuten vaikka suoraan edestä päin otettua kuvaa jossa hän olisi hereillä silmät auki. En myöskään halua laittaa miljoonia kuvia vauvasta jatkuvasti someen. Jonkinverran kyllä, mutta en halua jatkuvasti tykittää vauvakuvia.

Vielä en tiedä tulenko joskus lisäämään enemmän kuvia jossa vauva on ihan oma itsensä edestä päin, mutta tällä hetkellä tämä ratkaisu tuntuu hyvältä. Toisaaltaan ihan reiluakin niin; olihan esikoinen tavallaan ensimmäiset hetket omaa henkilökohtaista facebookiani lukuunottamatta ”julkisuuspimennossa”. Neuvolakuulumisia haluan luultavasti blogiin kirjoitella, mutta ilman tarkempia yksityiskohtia tai mittoja, ainakin jonkin ajan jälkeen. Esikoisesta tein niin, että kun hän täytti vuoden, poistin kaikki kuukausittaiset neuvolapostaukset jossa oli lapsen mitat ylhäällä. Tulostin postaukset paperille omaan muistolaatikkoon.

Ennen synnytystä ajattelin ennakkoon, että haluan jakaa seuraajille ja someen runsaasti kuvia vauvasta edestä sivusta keskeltä ja jokapuolelta, joten omat ajatukset ovat myös yllättäneet itseni.

Muuten kuulumisia, niin eilen meillä alkoi arki ja miehellä työt. Ensimmäiseen arkipäivään mahtui mm. jätkän parit uhmaraivarit, takavarikoidut legot, metsätsiimailu, leikkipuistossa käynti ja sormiväreillä maalaamista. Tällä viikolla Myyllä on myös neuvola, kivaa nähdä miten mimmi on kasvanut.

Oletteko itse toisen lapsen kohdalla olleet tarkempia sosiaalisessa mediassa näkyvyydestä?

SEURAA MAMAA FACEBOOKISSA / INSTAGRAMISSA / BLOGLOVINISSA

Kommentit (6)

 1. Laura

  Mä luulen ettäkuvia laitan ihan surutta, toki ei liian alastomia jne hyvän maun rajoissa 🙂 kuukausipostauksia kirjoitan varmaan taas sinne vuoden ikään saakka, kunnes ne saavat jäädä kuten isoimmillakin tytöillä! Sun kuvat on kyllä ihania<3

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Joo tuo on kyllä ehdotonta itellekin ettei mitään alastomuutta ja hyvän maulla, mitään vaippakuvia en esim. laita Myystä :).
   Kiitti Laura ja kovasti tsemppiä,enää loppurutistus raskautta siulla jäljellä .)

 2. Julia

  Kannatan samaa ajattelutapaa. Koska lapsi ei tuossa iässä (eikä vielä pitkään aikaa päästä) pysty juuri omaa mielipidettään asiasta kertoa, tuntuu minusta epäreilulta jakaa hänen elämäänsä ja tärkeitä hetkiä kaikelle kansalle somessa. Olen itse huomannut, että ”vaivaudun” sellaisia blogeja lukiessa, joissa lapsia esitellään liikaa, analysoiden heidän mittojaan ja luonteenpiirteitään. Niimpä olen jättänyt nämä blogit vähemmälle (vaikka muuten olisivatkin oikein mielenkiintoisia blogeja!), ja luen mieluummin niitä missä lasten yksityisyyttä kunnioitetaan enemmän. Minusta on kiva lukea eri perheiden kokemuksia lapsiperhe-elämästä, mutta sillä on väliä kuinka paljon lapsen henkilökohtaisia asioita&kuvia jakaa.

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Moi Julia, joo itsekään koe niin järkevänä mikäli lapsestaan halutaan jakaa ihan kaikki…vähän to much infoa. Mutta kukin vanhempi toki tekee päätöksen miten haluaa somettaa lapsilla :).Kiitti mielipiteestä ja kommentista (:

 3. Nappi

  Me sovittiin miehen kanssa jo esikoisen aikana ettei hänestä jaeta kasvokuvia someen. Samoin on tämän toisen kanssa linja pitänyt. 🙂 Muutamia kuvia lapsista olen laittanut mutta ne on otettu niin ettei kasvoja tosiaan näy. Jokainen tehköön mielensä mukaan 😛

  Ihania kuvia sinulla! Tsemppiä arkeen nyt kun mies on töissä 😎

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Se on hyvä että ootte kummatkin samoilla linjoilla tuossa ettei kuvia someen 🙂 Tärkeetä että kummatkin on samaa mieltä. Meillä Tuomaksen kanssa kummallakin periaatteena se,ettei mitään noloja, paljastavia eikä kuvaspämmäystä. Kiitos, tsemppiä tarvitaan 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.