Vauvan siirto omaan huoneeseen.

Meille oli itsestäänselvää, että Eetu nukkuu aluksi meidän huoneessa. Kun kirjoitin tänne Unikoulu-postauksen, niin muutama lukija kertoi heidän vauvansa rauhoittuneen sen jälkeen kun siirryttiin eri huoneisiin nukkumaan. Ei oltu ennen sitä oikeastaan edes keskusteltu siitä milloin muutto tapahtuu. Sovittiin vain, että sitten kunhan yöt on parempia. Yöt meni miten meni. Välillä parempia ja välillä huonompia. Tuli yö jolloin Eetu heräsi 5 kertaa ja jokaisella kerralla laitoin pojan tissille. Aamulla päätin että p*rkele, nyt loppu! 10kk univaje on jo tarpeeksi.

20140719_130741

Ennen ensimmäistä yötä suoritettiin unille meno-rutiinit samalla lailla kuin ennenkin, mutta unetus-syötön tein pojan huoneessa. Eetu asettui ihan nätisti nukkumaan ja ajattelin positiivisesti kaiken menevän varmasti hyvin. No totuus oli kuitenkin toinen.

Siirryttiin omaan makuuhuoneeseen ja oltiin juuri nukahtamaisillamme kunnes Eetun huoneesta alkoi kuulua Byääääääääääääh. Tuomas kömpi huoneeseen, laittoi tutin suuhun ja silitteli. Poika rauhottui. Tuomas tuli sänkyyn. Huuto alkoi taas. Toistettiin sama homma, mutta mie menin rauhoittelemaan. Tulin sänkyyn, suljin silmät ja byäääääh. Aivan kuin Eetu olisi odottanut ”ei vielä. ei vielä. noniin, nyt se on peiton alla -BYÄÄÄÄH”.

IMG_5329

Monta kertaa näytti siltä, että nyt muksu asettuu, niin homma alkoi taas. Loppujen lopuksi homma meni niin, että Tuomas tuli alakertaan nukkumaan ja mie taistelin Eetun kanssa vähän vaille 2 asti. Edestakaisin ramppaamista huutoineen kesti parisen tuntia. En kuitenkaan juossut huoneeseen suuna päänä heti kun kuului yhyy. Kuulostelin koveneeko itku ja jos huomasin ettei huuto hetken kuluttua lakkaa, menin rauhoittelemaan. Täyttä huudatus-unikoulua en kannata. Tuona aikana kirosin, googlettelin vauvojen uniongelmista ja olin varma Eetun olevan tissi-riippuvainen vauvahirviö.

Seuraavana iltana olin varma saman toistuvan taas. Keskusteltiin (kirottiin) päivällä että mitä halvattua me tehdään jos tilanne ei ikinä parannu? Entä jos Eetu on niitä lapsia jotka nukkuu huonosti 2-vuotiaaksi, ellei pidempään? Tehtiin normaalit unitoimet ja toivottiin parasta.

IMG_7673

Poitsu heräsi n. 2.00 aikaan itkemään ja kävin laittamassa tutin. Lähdin huoneesta. Kuuntelin hetken ja olin ihan että whaaaat? Ei pihahdustakaan.

Seuraavana yönä sama toistui. Pari yötä eteenpäin, Eetu heräsi ensimmäisen kerran vasta vähän vaille 6!!!! Ai jumankekka olin onnellinen! Tissiteltiin ja poitsu nukkui vielä 8.00 asti. Heräsin itse ennen Eetua ja kerkesin pestä naaman, juoda kahvin ja öllöttää hetken. Yleensä aamurutiinit menee niin, että Eetu yrittää läiskiä pottaa, roskista, wc-harjaa, karata parvekkeelle jne, joten olipa kiva fiilis pestä naama kertaakaan sanomatta EI!

IMG_3640b

Ennen siirtoa oli pitkään kausi jolloin minimies heräili yöllä ja aamuisin törötti pinnasängyssä jo 6.00 aikaan. Minuu melkein pelottaa kirjoittaa tästä, koska monta kertaa kun olen hehkuttanut jonkun olevan jees, kelkka kääntyykin ympäri ja menee taas perseelleen. Mutta pakko hehkuttaa: Nykyisin Eetu herää n. 6 aikaan, tissitellää ja uni jatkuu n. 7.30 asti.

Olisi pitänyt uskaltaa siirtää Eetu jo aikaisemmin. Jotenkin ajattelin, että yhyy se on niin pieni ja että äää, en jaksa rampata edestakaisin huoneesta toiseen. Onneksi tormistauduin ja tehtiin se vihdoin. Vaikka yksi yö oli sieltä ja syvältä, monta hyvää on niin jees <3!

Hää hää!
Hää hää!

edit: Kirjoitin tekstin eilen ja viime yö olikin sitten huonompi :D. Eli taas kävi niin, että kun hehkutan jotain, pakka kaatuu. Eetun heräily johtui tosin varmaankin puhkenneesta hampaasta. Nyt nökösiä on 2kpl :), Toivotaan, että seuraavat yöt on hyviä!

Miten pitkään oma vauvasi nukkui samassa huoneessa? Miten siirto sujui?

ps. Tasan viikko häihin!!!!!

-Tiina

Kommentit (22)
 1. miima89/MammaMiia-blogi
  2.8.2014, 12:07

  Mimi nukkuu vielä meijjä huoneessa, ku meil on vaa ylhäällä 2 makkaria. Eikä viiti sinne laittaa yksinään nukkuu, ku nii pitkä matka yöllä mennä sinne.. Yks vaihtoehto ois tietty nyt jo siirtyy kaikki yläkertaan, ku sinne kuitenki talvella joudutaa enne vauvan syntymää, sillo viimestään Mimi siirtyy omaan huoneeseen, että saa nukkua.. eikä vauva herättele öisin 🙂

  1. Joo ei tietty kannata ravata turhaan edestakaisin ylä-ja alakerran väliä :). Meilläki on kaksikerroksinen kämppä. Kaikki makarit tosin yläkerrassa ja sillon kun Eetu heräili vähän väliä, niin kyllä korpesi edestakaisin rappusia ravata.

   Niin kantsii varmaan totuttaa Mimi hyvissä ajoin omaan huoneeseen ennenkuin pikkusisarus tulee 🙂 <3

 2. Heh, taas minä täällä kommentoimassa, ihana, että sä kirjoitat aina niistä asioista, jotka oman tyttären kanssa on ajankohtaisia 😉 Niinkuin olen sanonut, meidän muksujen kehitys on aika samanmoista. Täällä siis 11kk ikäinen tyttövauva, joka on nukkunut kainalossa tähän asti. Nyt yöt ovat olleet ihan kauheeta hulinaa, semmosta tissillä pelleilyä et herätään, otetaan tissi suuhun ja nukahdetaan samantien, välillä 15min välein läpi yön. Viime viikolla aloitin hellän unikoulun, eli tyttö on saanut tutustua pinnasänkyynsä ensin päiväunien merkeissä (tähän asti kaikki päivikset otettu ulkona rattaissa). Ekana päivänä huusi 45min ennen kuin nukahti, nyt viikon päästä simahti samantien sänkyyn. Maanantaina on tarkoitus opettaa nukkumaan yötkin omassa sängyssä, ilman tissiä. Täällä hieman kahden vaiheilla, siirretäänkö omaan huoneeseen, vai antaako pinnasängyn olla makuuhuoneessamme nyt ainaki ensialkuun.. Mua jotenkin surettaa myös se, että nyyh, toinen on vielä niin pieni. Luulen, että ongelma on enemmänkin mun päässäni, MÄ tartten sen vauvan kainalooni yöksi, koska olen niin tottunut siihen. Osaan rentoutua ja nukahtaa, kun toinen on vieressä lähellä. Ja päässä kolkuttaa myös ne ”paskamutsi”-tekstit, kun keskustelupalstoilla puhutaan, että omassa huoneessa nukkuvien lasten äidit ovat paskoja ja kamalia ja lapsi saa ikuisen trauman, kun kokee tulevansa hylätyksi.

  Mutta vaikka sinä unikoulutit, ei poika pitänyt kauheeta kitinää tissin perään? Olen pohtinut voinko itte pitää, vai pitääkö laittaa mies asialle, kun haisen maidolta.. :/

  1. Ihana kun kommentoit, kiva kuulla samanikäisien muksujen juttuja :)!

   Eetu ei ole aikoihin nukkunu miun viekussa. En enää uskaltanu pitää sen jälkeen kun oppi liikkumaan kunnolla. Niin monta kertaa oli läheltä piti tilanna että meinas kontata sängyltä alas :(. Ennen sitä nukutin omaan sänkyyn ja jossain vaiheessa yötä otin viekkuun.

   Luulen, että kunhan alotatte nukuttamaan omaan sänkyyn, niin järkevämpää ois tehdä se kertarysähdyksellä eli suoraan omaan huoneeseen. Ainakin meillä toimi kun lopetettiin yösyöttö + siirto omaan huoneeseen yhtä aikaa. Moni muksu reagoi muutoksiin, niin parempi kun lyö 2 kärpästä yhdellä iskulla :).

   Miekin lykkäsin tota siirtoa nimenomaan sen takia, kun aattelin että Eetu on niin pieni. Oli myös tosi haikeeta kun ei voinut enää nukkua vierekkäin :(. Kaihoisana kattelen välillä Eetun pikkuvauva kuvia ja mietin aikaa kun poitsu köllötti viekussa <3. Pitää vaan hyväksyy, että ne kasvaa. Vaikka kauheelta tuntuukin, äskenhä Eetu vasta synty 😀 🙁

   Kyllähän Eetu huuti sillon unikoulussa ja osa syy huutoon varmaan tissittömyys, mutta sitä ei onneks kestäny montaa päivää :). Kannattaa kokeilla! Jos muistat, niin tuu kertoo miten teillä meni 🙂

   Niin ja ei se tee paskaa äitiä jos vauva nukkuu toisessa huoneessa. Jos huoneen siirto auttaa kumpaakin osapuolta nukkumaan paremmin, niin sehän on vaan Hyvä Äiti-matskua :).

   1. Heipähei, mä tulin kertomaan meijän tytön unikoulusta ja tissivieroituksesta yöllä 🙂 Eli kaks viikkoa takana. Ensin koetettii nukuttaa meijän makkariin pinnasänkyynsä, mut niistä öistä ei tullut mitään. Tyttö heräili vartin välein ja toisena yönä jouduttii heräämään klo3!! aamua viettämään, kun hän ei enää nukkunut millään. Sitte siirrettiin omaan huoneeseen, ja neiti alkoi heti nukkua hieman paremmin. Ja sillä tiellä ollaan edelleen. Viime yönä huoneessa käytiin vaan kaks kertaa hyssyttelemässä, ja herättiin klo6 aamumaidolle. Eli kyllä tää tästä, pikku hiljaa 😀

    1. Tytsi ei oo varmaan malttanu nukkuu samassa huoneessa kun on haistanu maidon niin läheltä :). Tosi hyvä että omassa huoneessa on sit nukkunu paremmin! Eetu nukkuu edelleen omassa huoneessa, on öitä jolloin pari kertaa hyssytellään ja on öitä jolloin syötän vasta 5-6 aikaan ja poitsu jatkaa unia 7-8 asti :).
     Pikku hiljaa kohti kokonaisia öitä!

     Kiva kun tulit kertomaan miten teillä meni vierotus 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *