Fit Fat Mama
Fit Fat Mama

VAUVAHANKINTOJA: ITKUHÄLYTIN

Enää 4-viikkoa täysiaikaisuuteen, joten eiköhän ole aika näyttää täällä blogin puolella myös niitä vauvahankintoja! Esikoisen vauvaaikana meillä oli liiankin basic surkimus itkuhälytin, joka meni rikki jo ensimmäisenä talvena. Tällä kertaa hankittiin itkuhälytin joka on laitettu hieman nextille levelille. Yhteistyössä Jollyroomin kanssa kerron meidän Myylle tulevasta Motorola MBP855 Connect itkuhälyttimestä. Tässä esittelyssä itkuhälytin, joka äänen lisäksi mm. näyttää myös videokuvaa vauvasta+mahdollistaa hänelle puhumisen lähettimen avulla, näyttää huoneen lämpötilan ja jonka saa synkattya yhteen älypuhelimen kanssa.

Itkuhälyttimeen kuuluu webbikameran näköinen lähetin jolla saa HD-tasoista kuvaa. Se asetetaan lapsen lähettyville, ei kuitenkaan lähempänä metriä vauvasta.

Äänen lisäksi valikosta löytyy mm. nämä toiminnot; Vasemmalla toinen ylhäällä on radiopuhelimen nappi. Siitä vanhempi voi kommunikoida lapselle. Nuolilla kameraa voi liikuttaa eri suuntiin, ylös-alas-oikealla-vasemmalle. Suurennuslasista kameraa voi zoomata. Nuottiavaimesta saa 5 erilaista tuutulaulua soimaan. Ohjeessa sanottiin vastaanottimen+lähettimen olevan valmiiksi synkattyna, mutta kamera+monitori piti yhdistää manuaalisesti painamalla kamera symbolia ja plus merkkiä.

ja mikäli akunkestoa haluaa pidentää, videokuvan näyttämisen voi kytkeä tuosta pois.

Mukaan tulee näppärä jalusta, jonka saa väännellä ja käännellä esim. pinnasänkyyn tai rattaisiin kiinni. Jalusta on todella pitävä; tein kokeen ja laitoin hälyttimen pinnasänkyyn jopa tyyliin ylösalaisin ja se kesti paikallaan siinäkin. Isoin ero siis perinteisiin itkuhälyttimiin verrattuna on se, että äänen lisäksi tällä itkuhälyttimellä nähdään lapsesta videomateriaalia.

Lähetin sekä vastaanotin ovat ihan pistorasiassa ladattavia, mikä on todella hyvä juttu. Pattereita ei ikinä muista ostaa ja onhan seinässä ladattavuus myös ekologisempi vaihtoehto. Ohjeen mukaan laite pitää ladata 16-tuntia ennen käyttöönottoa, mutta itse huomasin ensimmäisen käyttökerran jälkeen, että pari lisätuntia toi hälyttimeen enemmän akunkestävyyttä joten suosittelen melkein 20-tunnin käyttöönottolatausta. Vanhempainyksikkö hälyttää kun virta alkaa olla vähissä, mutta kamerassa ei äänimerkkiä tullut.

ja se toimii tavallaan myös radiopuhelimena; meidän esimerkissä nukutettiin Eetu. Katsottiin monitorista asettuuko sälli kiltisti nukkumaan, vai lähteekö hän härveltämään jotain omiaan. Minimies rupesi nousemaan sängystä ja oli aikeissa aukaista huoneensa verhot. Käskin hälyttimen kautta häntä laittamaan pään takaisin tyynyyn. Mahtoi lapsi ihmetellä miten Äiti arvasi härveltämisen haha! 

siellä sälli nukkuu. hälytin menee pimeässä automaattisesti yötilaan. oikeassa yläkulmassa näkyy akun määrä. vasemmalla huoneen lämpötila.

Kantosädettä testasin maksimillaan niin, että Eetu nukkui omassa huoneessa suljetun oven takana. Menin kauas takapihalle ottamaan aurinkoa ja lähetin toimi sielläkin. Kantoetäisyyteen olen hyvin tyytyväinen.

Motorola MBP855 Connect itkuhälytin sopii siis sekä sisä, että ulkokäyttöön. Mikä on ehdoton edellytys meidän perheelle hälyttimen valinnassa. Esikoinen nukkua posotti ulkona vaunuissa todella hyviä ja pitkiä unia, ajatuksena on siis tulevaa vauvaakin nukuttaa ulos.

Itkuhälyttimen vastaanottimen saa ladattua myös älypuhelimeen! Tämä on siinä mielessä todella hyvä, koska jos esimerkiksi unohtaa kiireessä pakata mukaan vanhempainyksilön matkaan mukaan -puhelin sen sijaan kulkee aina mukana. 

Suosittelen hälytintä vanhemmille, jotka kaipaa itkuhälyttimeltä muutakin varmuutta lapsen unista kuin pelkän äänen. Videokuvalla konkreettisesti näkee oman lapsensa touhut, eikä tarvitse arvailla onko hän vaikka kääntynyt naamalleen pinnasängyssä mikäli pelkää niin käyvän.

Siisteintä Motorola MBP855 Connect itkuhälyttimessä esikoisen kohdalla testatessa oli tuo ”radiopuhelin” juttu sekä videokuva, tulevan vauvan kohdalla ääni+videon lisäksi iso peukku tuosta pitävästä telineestä jolla hälyttimen saa väännettyä myös vaunuihin näppärästi.

Mikäli basic itkuhälytin on enemmän siun juttu, kannattaa kurkata myös muut Jollyroomin itkuhälyttimet laajasta 60 kappaleen valikoimasta –varmasti löytyy mieluisa joka talouteen missä hälyttimelle on tarvetta.

Oliko teillä vauva-aikana käytössä itkuhälytintä? 

SEURAA MAMAA FACEBOOKISSA / INSTAGRAMISSA / BLOGLOVINISSA

Yhteistyössä Jollyroom

Itkuhälytin saatu

En hyödy linkkien klikkaamisesta

Kommentit (3)

 1. Sussu

  Itkuhälytin on ollut kyllä tarpeellinen ostos. Meillä likka nukkui alussa 4h unia vaunuissa ulkona ja nyt puoli vuotiaana edelleen 2h unia. Me ostettiin halpa hälytin kavereilta käytettynä. Ihan ok kapistus, mutta lämpötilanmittaus olisi jees! Naureskelin raskausaikana noille hienouksille, mutta kun oma muksu on nukkunut nyt sekä pakkasessa että helteessä, niin varsinkin helteessä kävin 15min välein kokeilemassa, ettei vaunuissa ole liian kuuma.. jos toinen muksu joskus tulee, niin haluan tuon lämpötilan mittausominaisuuden.. ☺ Tuo videoyhteys vois olla aika kätsä just taaperon kanssa, että näkee jos se salaa poistuu sängystä tms.

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Helteellä varmasti tulee olemaan tosi hyödyllinen tuo lämpötilajuttu :)! Tuo videoyhteys on kyllä myös hauska, ei sälli rupea töllöilemään ainakaan hih 🙂

 2. VAUVAHANKINTOJA:PINNASÄNKY JA HOITOTASO – Fit Fat Mama

  […] VAUVAHANKINTOJA: ITKUHÄLYTIN […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.