Vauva-lehden haastattelu: Oma kroppa haltuun

Sain kesällä sähköpostia Vauva-lehden toimittajalta, joka pyysi minua haastatteluun. Aiheena oli palautuminen synnytyksen jälkeen. Lehden julkaisusta on kulunut pari kuukautta,joten on aikakin kertoa siitä blogin puolella.

Jutussa kerron miten treenasin raskauden aikana ja miten aloitin liikkumisen synnytyksen jälkeen. Tässäpä:

”Odotin että pääsen salille”

Kuva: Visuaalinen viestintätoimisto Salama/ Ville Kokkola
Kuva: Visuaalinen viestintätoimisto Salama/ Ville Kokkola

 

”Pystyin treenaamaan raskauden alusta loppuun: kävin salilla vielä torstaina ja maanantaina synnytin. Kuntoilu on minulle niin tärkeää, että mietin ja selvitin jo etukäteen, mitä voin raskauden aikana tehdä. Treenasin omien tuntemusteni mukaan. Kun maha kasvoi, joitakin liikkeitä piti jättää pois. Synnytys oli positiivinen yllätys. Miehelle sanoin jo sairaalassa, että uskaltaa tänne tulla uudelleenkin.

Odotin tosi paljon, että pääsisin taas treenaamaan. Aloitin kotijumpalla ja kävelyllä, kahden viikon päästä synnytyksestä kävin salilla. Vähän se tuntui vielä oudolta. Alkuun kävin salilla kahdesti viikossa, jälkitarkastuksen jälkeen kolmesti.

Visuaalinen viestintätoimisto Salama/ Ville Kokkola
Visuaalinen viestintätoimisto Salama/ Ville Kokkola
Visuaalinen viestintätoimisto Salama/ Ville Kokkola
Visuaalinen viestintätoimisto Salama/ Ville Kokkola

Raskausaikana herkuttelin liikaakin ja ajattelin, että aloitan synnytyksen jälkeen tiukan ruokavalion. Mutta arjessa vauvan kanssa olikin niin paljon uutta, etten aluksi muistanut aina edes syödä. Se ei ole terveellinen tapa laihduttaa. Nyt teen ateriat usein jääkaappiin.

Kun vauva oli neljä kuukautta, olin dietillä. Söin ihan normaalia ruokaa, mutta pienempiä annoksia. Sillä lähti kymmenen senttiä vyötäröstä ja 2,5 cm reisistä. Paino putosi neljä kiloa. Sen jälkeen kroppa alkoi tuntua omalta.

Ennen raskautta olin hoikka, vatsalihakseni erottuivat. Synnytyksen jälkeen maha oli hassu, löllöä nahkaa. Tuntui inhottavalta kun kyljet olivat löysät. Nyt tuntuu koko ajan paremmalta, vaikka vieläkin on kiristettävää. Hormonien aiheuttama löysyys lähtee varmaan kun lopetan imetyksen. On ihanaa, kun pystyy shoppailemaan vaatteita ilman ahdistusta. On tärkeää tuntea olo hyväksi. Kaikkien ei tarvitse olla fit, mutta itseään ei saisi unohtaa, vaikka onkin äiti.

Tuomas on Eetun kanssa, kun kun salilla. Se vie puolitoista tuntia mikä ei ole aika eikä mikään, kun vuorokaudessa on 24 tuntia. Ajan puute on vain tekosyy. Kotonakin voi treenata vaikka käsipainoilla tai vauvan kanssa.”

Visuaalinen viestintätoimisto Salama/ Ville Kokkola
Visuaalinen viestintätoimisto Salama/ Ville Kokkola
Vauva-lehti, Tiina Romppanen, Joensuu 13.6.2014 Kuva:Ville Kokkola
Visuaalinen viestintätoimisto Salama/ Ville Kokkola

10598554_317881985059657_945951339_n

Olin muuten tyytyväinen juttuun, mutta ”laihdutin pienentämällä annoksia”, ei siis tietenkään riittänyt. Tuona aikana en herkutellut, en syönyt leipää ja kävin n. 3-kertaa viikossa salilla.

Se oli yllätys kun toiset haastateltavat olivat minua aika reilusti vanhempia ;34 ja 40-vuotiaat. Toisaaltaan ihan kivasti ajateltu kun juttuun oli pyydetty monesti eri ikäryhmästä ihmisiä kertomaan palautumisestaan.

Kuvaaja lähetti kuvat ja oi että miten kivoja! Paljon kivempia kuin lehtijutussa oleva :D. Kuvat on otettu kesäkuussa, Eetu näyttää niin pikkuruiselta <3.

Treenaamisesta puheenollen; kävin eilen salilla rinta-hauis-ojentajatreenillä ja mp3 jäi kotiin! Voi hittolainen että oli paljon tylsempää treenata. Musiikki antaa niin hyvää buustia treenille, että ihan ahisti kun kuuli kaikki salin äänet, oman huohotuksen ja laitteiden kolinan. Isot Äijät teki jalkaprässii ja äänitehosteet oli sitä luokkaa, että luulisi laitteen tilalla olevan jonkun naikkosen. UUUU, AAAAA, HGGGG. Yritäpä siinä keskittyä sitten :D. Onneksi löysin mp3 ja pakkasin sen visusti salikassiin ettei seuraavalla kerralla tule samaa probleemaa!

 

Mitä mieltä olette artikkelista?

 

SEURAA MAMAA Facebookissa / Bloglovinissa / Blogilistalla / Instagramissa
Kommentit (10)
  1. Emmi / & something daily
    17.10.2014, 12:42

    Ihania kuvia! 🙂 Luinkin tuon jutun tässä yks päivä 🙂

    1. Kuvat on kyllä ihania, Eetu niin pieni nöpönen ja ihana kesä <3 :).

  2. Huippujuttu toi lehti!!! <3

    1. Toi oli kyllä kivaa :)!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *