VAUVA EI SYÖ TUTTIPULLOA EIKÄ TUTTIA

Siinäpä otsikossa; vauva ei syö tuttipulloa eikä tuttia.

Miksi? Koska Miina ei suostu.

Olen niin ymmälläni tästä. Esikoiselle lykättiin tutti suuhun heti synnäriltä suuhun kun huusi kuin palosireeni. Huuto lakkasi heti kun tutti laitettiin suuhun; eikä haitannut imetystä laisinkaan. Eetua imetin kuitenkin sen vuoden verran kunnes lopetin.  Vaikka imetys oli pääsääntöinen syöttötapa esikoisen vauva-aikana, niin pulloruokinta onnistui ihan moitteetta.

Pari kertaa kokeiltiin antaa Miinalle tuttipulloa, ihan vain nähdäksemme että onnistuuko se. Olin silloin kotona ja mies kokeili yhden syötön antaa pullosta. Ihan ensimmäisellä kerralla neiti puklasi koko maitoannoksen pois suusta, mutta toisella kerralla satsi pysyi sisällä ja meni ihan fine. Jee ajattelin.

Viime viikolla kävin jälkitarkastuksessa ja jätin molemmat lapset kotiin. Istuin ja juttelin neuvolanaisen kanssa ja sanoin, että jotenkin en pysty yhtään rentoutumaan kun pelottaa miten kotona menee. Vilkaisin puhelinta ja mieheltä oli tullut tekstiviesti ettei mitään ylimääräistä lörpöttelyä, ei suostu syömään pullosta. Aika jännä äidin vaisto oli kyllä… katsottiin homma nopeasti loppuun ja kurvasin kotiin.

Vauva oli huutanut melkein koko sen ajan kun olin poissa. Olin poissa tunnin verran. Mies yritti minun maitoa antaa pullosta, korviketta, hyssytellen, kahdesta eri pullosta, ilman pulloa ja pelkästään tuttia puristamalla, mutta ei.

Että great.

Tutin kanssa sama homma. Ollaan kokeiltu varmaan 4 erilaista tuttia läpi, mutta ei. Ollaan kokeiltu hypsyttää samalla ja laittaa tutti. Olen kokeillut laittaa tissimaitoa tutin päähän. Olen kokeillut silloin kun itkee. Olen kokeillut silloin kun on tyytyväinen. Silloin kun vauva on kiukkuinen, joskus sormen jäystäminen helpottaa. Mutta miksi ei sitten suostu syömään tuttia? 

Tutittomuus hankaloittaa esimerkiksi automatkoja. Silloin kun itse ajan autoa ja vauva huutaa takapenkillä, ei siinä auta muuta kuin sanon aina ”Äiti ajaa nyt autoa, en voi tulla sinne nyt. Ei ole mitään hätää”. Myös nukahtaminen on välillä neidillä hankalaa ja simahtaa helpoiten tissi suussa. Positiivista toki ettei tarvitse opettaa tutista pois mikäli hän nyt ei sitä suostu ollenkaan syömään, mutta esikoisen kohdalla tutin pois jättäminen ei vaatinut mitään hömpsötyksiä -se vaan päätettiin ottaa pois ja thäts it.

Ihanaa olla tarpeellinen, mutta myös aika rankkaa. Vauvaa vaan ei voi ottaa joka paikkaan mukaan ja olisi isi-tytär suhteellekin hyväksi jos syötöt pullosta edes joskus onnistuisi. Neuvolassa kehotettiin, että mie yritän antaa pulloa. Jos neiti sitten oppisi.

Tarkoitus on todellakin jatkaa täysimetystä, mutta tuttipullo mahdollistaisi, että pääsen edes joskus pieneksi hetkeksi jonnekin.

Pyydän nyt apua, vinkkejä, kokemuksia; onko teidän vauvalla ollut samaa ettei syö tuttia/tuttipulloa? Oletteko saaneet opetettua ne hälle jotenkin?

SEURAA MAMAA FACEBOOKISSA / INSTAGRAMISSA / BLOGLOVINISSA

Kommentit (38)
 1. Meidän kakkonen ei suostunut tuttia tai pulloa ottamaan ekaan 5 kk.. Huuli- ja kielijänne leikattiin 4kk iässä ja sen jälkeen suostui ottamaan pullotutin ekan kerran suuhunsa, vaikka syöminen ei vielä onnistunut. Nyt 6kk ikäisenä sujuu jo ihan hyvin. Ja laitoin varmaan 200€ erilaisiin tutteihin ja pulloihin turhaa 😀 Ehkä aika auttaa teilläkin?

  1. Tiina / Fit Fat Mama
   26.10.2017, 15:07

   Okei eli toivoa on vielä, toivottovasti meilläkin aika auttaa :). Joo tuttipullot ja tutit on aika hinnakkaita jos paljon niitä joutuu ostamaan, eikä niitä voi oikein ees myyä eteenpäin 😀

  1. Tiina / Fit Fat Mama
   26.10.2017, 15:07

   Moi 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *