Fit Fat Mama
Fit Fat Mama

VAUVA 3 VIIKKOA

Viime viikon torstaina meidän Myy täytti jo 3-viikkoa! Huomenna mittariin tulee siis 4-viikkoa. Ihan hullua. Halusin tulla kertomaan kuitenkin vauva 3 viikkoa kuulumisia, koska meillä oli juuri sopivasti neuvola viime viikolla.

Aika on mennyt ihan järjettömän nopeasti. Juuri miehen kanssa puhuttiin, että paljon nopeammin kuin esikoisen ensimmäinen vauvakuukausi. Nyt tilanne on toki täysin eri kun on kaksi lasta.

Myy-neitokainen voi oikein hyvin. Katsekontaktia ottaa jo todella hienosti isoilla, kauniilla silmillään. Ensimmäinen oikea hymykin ollaan jo koettu <3! Itkuhan siinä tuli tällä Mamalla hih. Eetun ensimmäisen hymyn sai kokea mies, niin tulipa kiva mieli kun mie itse olin todistamassa mykkerön ensimmäistä hymyä.

Beibi on Äidin tyttö ja viihtyy mieluiten sylissä. Yksikätisen elämä on tullut tutuksi monessakin asiassa, yksikäsinen meikki, yksikätisenä ruuanlaitto, yksikätisenä sällille aamupalan laittaminen yms. Onneksi ihan kohta aloitetaan rintarepputreenit, niin saan kummatkin kädet käyttöön (siitä tulee tarkempaa postausta myöhemmin).

Ollaan täysi-imetyksellä ja maitoa kyllä riittää vaikka muille jakaa. Itseasiassa olisin aloittanut äidinmaidon luovutuksen, mutta näytemaidossa oli joku bakteeri joten se ei onnistunutkaan. Samalla viikolla meinasi iskeä rintatulehdus päälle, joten varmaan siitä joku pöpö. Kysyin instagramissa vinkkejä alkavaan rintatulehdukseen ja niistä olikin apua, kiitos niistä! Kerran ollaan kotona ihan kokeilumielessä kokeiltu suostuuko vauva ottamaan maitoa pullosta. Kyllähän se onnistui, mutta puklu lensi melkein heti sen jälkeen.

Myy oli syntyessään niin minikokoinen, että hän on todellakin ottanut missiokseen syödä –ja paljon. Ja niin pitääkin. 4 päivän iässä paino oli noussut 260g. Viime viikolla 3 viikon neuvolakäynnillä koin todella positiivisen yllätyksen; neidin paino oli noussut 45g/vuorokausi kun minimisuositus on 20g/vuorokausi! Ihan huippua huomata, että miun maidossa on kunnon milk poweria hihii. 3 viikon iässä Myyn paino oli 3225g,  syntyessään hän oli 2405g.

Vauva sai neuvolatädiltä muutenkin kehuja, terhakka ja topakka tyttö :). Heijasteet tuli hienosti ja varsinkin kävelyheijaste on niin hassun näköinen kun tuollainen minityyppi olevinaan kävelee. Jo synnytyssairaalassa lääkäri kehui, että harvinaisen hyvä kävelyheijaste.

Monesti arkisin mini on jaksanut seurustella aamun heräämisestä n. 11.00 asti jonka jälkeen maittaa uni. Mutta sitten joinakin päivinä on valvonut enemmän ja joinakin nukkunut enemmän. Mitään tarkkoja rytmejä ei siis oikein ole, mikä on ihan ymmärrettävää noin pienellä. Unikuulumisista kirjoittelen sitten ensi viikolla.

Ristiäiset on 8.10, sitten Myystä tulee ihan joku muu. Hassua, mitenköhän sitä osaa puhutella tyttöä sitten omalla nimellä kun rakenneultrasta asti hän on ollut Myy.

Siinäpä meidän rakkaan 3 viikkoisen kuulumisia. Synnytyskertomus on muuten kuvia vaille valmis, varmaankin ensi viikolla julkaisen sitten. ps. Normaalisti postaan perjantaisin, mutta tällä viikolla sen sijaan huomenna torstaina.

SEURAA MAMAA FACEBOOKISSA / INSTAGRAMISSA / BLOGLOVINISSA

Kommentit (1)

  1. HEI HEI SYYSKUU – Fit Fat Mama

    […] Miinalla oli neuvola jossa saatiin tietää hänen kasvaneen hurjaa vauhtia <3. […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.